7חודשים לאחר ניתוח ויקטומניה+ קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

28/07/2016 | 17:58 | מאת: ארז

שלום פר' וינברגר, לפני עשר שנים בצעתי ניתוח לאסיק, לפני 7 חודשים נוצרו לי קרעים שבסופם ביצעו את הויטרוקמי +קטרקט, לפני כחודש בצעתי oct הכל תקין אין נזק לראייה המרכזית, 1. אני רואה קווים עקומים והכל בקטן יותר מאז הניתוח. האם זו גזירת גורל או שיש טיפול ? 2. האישון נשאר תקוע אני לוקח פ ביום פילוקרפין שמצמק לי ל10 שעות . האם כדאי לעשות קשירה? או משהו אחר במקום? 3. אני רואה ריצודים בצד ימין 20 שעות בערך מהיום ובמרכז הראיה ריצודים של 4 מעין רוביות שמופיעות למשך 10 דקות ונעלמות כל שעה בערךמאז הניתוח הרופא אומר שזה כתוצאה מהניתוח. האם יש טיפול נגד? ברגשי כבוד, אודה לתשובתיך

17/08/2016 | 16:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הראיה של קוים עקומים ותמונה קטנה יותר כאשר נשארים נוזלים מתחת לרשתית במרכז הראיה או לחילופין כשהרשתית מעט גלית ולכן התמונה מעוותת. ניתן לבדוק מצב זה על ידי ביצוע OCT.לדעתי במידה ופילוקרפין מסייע אפשר להמשיך גם בלי ניתוח אלא אם המצב בלתי נסבל על ידך. הריצודים נובעים ממשיכות של הרשתית והם אמורים להיעלם במשך הזמן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות