פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
939 הודעות
923 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

06/08/2014 | 13:14 | מאת: נסיה

שלום רב. בת 58. חולת בכצ'ט סובלת מהפרעות בראייה. בצילום OCT מ5.8.14 ; עין ימין Vitreo-Macular Traction, ו- ERM על פני הרשתית עם שינויים גליים של פני הרשתית. משיכת הרשתית באזור המקולרי יוצרת הפרדה בין שכבות הרשתית, וציסטות רטינליות- לא הודגם חור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-515 מיקרון. )ספקטרליס( החמרה בהשוואה ל- OCTקודם. עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים חלקית עם אזורי חיבור מקולריים, ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-223 מיקרון. )ספקטרליס( ללא שינוי בהשוואה ל-OCT קודם. בOCT שנערך לפני 4 חודשים התוצאות: עין ימין .VITREOUS TRACTION הפרדה חלקית של פני הזגוגית מהרשתית עם שרידי חיבור שלה ומשיכת הרשתית באזור המקולרי בלי הפרדה בין שכבות הרשתית. ERM על פני הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה, ציסטה מקולרית מרכזית ועיבוי הרשתית הפרי- מקולרית עקב נוזלים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-577 מיקרון. )ספקטרליס( עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים עם מוקדי חיבור באזור המקולה ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-227 מיקרון. )ספקטרליס( ברור לי שיש החמרה. האם חייבים לנתח? מה הסיכויים להצלחה? האם קשור למחלות הבסיס שלי. תודה

10/09/2014 | 12:52 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לצערי שאלתך ארוכה מידי ואיני יכות לענות עליה בפורום

21/07/2014 | 13:32 | מאת: שרגא

שלום וברכה יש לי דרוזן בשתי עיניי בבדיקה שיגרתית,היה נדמה לרופא שיש שינויים בהיקף הרישתית והמליץ לי על ביצוע אנג'יוגרפיה ודוקה בהדסה בגלל אפשרות מיטבית לצילום ההיקף. שאלותיי 1. מה פירוש הממצא של השינויים בהיקף? 2.האם אכן בהדסה ישנה מכונת צילום שעדיפה על מקום אחר מפאת אפשרות סקירת הרישתית ההיקפית? תודה

22/07/2014 | 08:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן יש בהדסה, איני יודע למה נשלחת לצילום FA היקפי אך לעיתים יש התוויה לצילום זה.

14/07/2014 | 21:33 | מאת: דינה

אובחנה אצלי בצקת ברשתית עין שמאל, פעמיים ביצעתי בדיקות OCT והיתה החמרה במצב, לאחר מכן ביצעתי צילום עי עם חומר התנגדות ונמסר לי כי אכן יש לי בצקת ברשתית,ברצוני לציין כי איני סוכרתית, בדיקות הדם ותפקודי כליות תקינות. כמה רופאים שפניתי אליהם אינם יודעים לומר מדוע נוצרה הבעיה והטיפול בה, הוצע לי לעשות זריקות אך לא מבטיחים כי הטיפול יצליח ויעזור. אז מה עלי לעשות מה הפתרון?אשמח אם תוכל בבקשה לענות לי או לכוון לטיפול מתאים. תודה דינה.

22/07/2014 | 08:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אוכל לענות רק אם אראה את הצילומים. יש מספר סיבות לבצקת רשתית מלבד סוכרת

02/07/2014 | 20:23 | מאת: בר

שלום רב, לפני כחמש שנים הופיעה אצלי דלקת האוביאיטיס+פפיליטיס . סוג האוביאיטיס שהופיע אצלי היתה הקדמית והאמצעית. קיבלתי סטרואידים + טיפות פרד פווטה +ciclopentolato . מאז ההתקף הראשון כל חצי שנה כמעט קיבלתי שוב פרד פורטה למשך חודשים כי יש סימנים לדלקת למרות שהיא איננה במצב פעיל ואמרו לי שככה שומרים על המצב שיהייה יציב . השנה אני מקבלת טיפות לוטמקס כיוון שהטיפות הקודמות גרמו ללחץ תוך עיני גבוה . מס שאלות : 1)במה תלויים ההתקפים ? ואיך אוכל למנוע מהדלקת שתהיה פעילה? 2)האם יש טיפולים אחרים שניתן לקבל על מנת להתגבר על הדלקת ולא רק לעזור לעין לשמור על מצב יציב ? 3)האם המחלה נמשכת לכל החיים ואצטרך לקבל טיפולים למשך כל החיים? 4)האם שימוש מרובה בתרופות אלו למשך תקופה ארוכה יזיקו לעיניים? 5)האם הכאבים החזקים מהאור תלויים במידת פעילות הדלקת ? האם זו תגובת לואי לכל ההתקפים/תרופות ? האם הם יעלמו כאשר המחלה תיעלם? 6)האם ניתוח אף יזיק לי לעיניים ? 7)איך אני בוחרת רופא מומחה לאוביאיטיס כי אני באמת סובלת מכאבי ראש ועניים חזקים . למי עלי לפנות ? תודה,

22/07/2014 | 08:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב. נראה לי שעדיף לך לפנות למומחה אובאיטיס עם מכלול השאלות החשובות שלך

שלום רב, בני בן ה 7 סובל מכמה בעיות ראיה. יש לו צילינדר גבוה יחסית (3-4) מגיל צעיר (3), עין עצלה ומעיוורון צבעים. בבדיקה האחרונה שעשינו לו שבוע שעבר התגלה חשש ל RETINIS PIGMENTOSA והופננו לביצוע בדיקת ERG. כאשר הוא נולד, לאחר הברית הילד התאשפז מיובש בבי"ח (בדיעבד בעקבות דלקת בדרכי השתן). בבדיקות שעשו לו (דם/שתן/נוזל שדרה) ראו שרמת הסוכר בדם שלו נמוכה מאד (45) והתחילו בהחדרת גלוקוז ישירות לווריד. הטיפול היה מאזן את הרמות לכמה שעות ואז שוב הייתה צניחה של הסוכר. ככה במשך כ 5 ימים הילד קיבל כמויות הזויות של סוכר עד שבאחד מהימים הוא פשוט תלש לעצמו את המחט ולאחר כמה שעות ראו שאין יותר זיגזג ברמות הסוכר ושהן עומדות על 45-50.. באותו יום בסיבוב הבוקר הגיע רופא בכיר (רוב הזמן טופלנו ע"י מתמחים) וכשהסבירו לו את המצב של הילד הוא הסביר שרמות הסוכר שיש לו מתאימות לילד בן שבועיים (עד חודשיים לפי מה שאני זוכר) ושאין צורך לתת יותר גלוקוז. יש לנו עוד ילד בן 3.5 שעשה בדיקת ראיה השבוע והראיה שלו תקינה. במשפחה יש אחיינית שגם לה הייתה עין עצלה. השאלה שלי היא, האם יכול להיות קשר בין כמויות הגלוקוז ההזויות שהילד קיבל בגיל שבועיים לבעיות הראיה שיש לו? תודה מור

22/07/2014 | 08:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש אפשרות שבעיות הראיה נבעו מכמויות גלוקוז גדולות. ידוע שבריכוז גלוקוז גבוה בדם מופיע קוצר ראיה חולף

21/06/2014 | 10:48 | מאת: עדינה

שלום אני בן 67בבדיקת octקרום מעובה עפ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית.הרשתית המקורית מעובה וקיים איבוד של השקע הפומבי אלי.באזור התת פוביאלי קיים עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית כלפי מעלה עקב משיכת erm.עובי הרשתית המקורית מגיע ל400 מיקרון. כל זה בעין ימין בעין שמאל אין ממצא עובי הרשתית המקורית 282 מיקרון. אשמח לקבל הסבר בברכה

21/06/2014 | 17:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כנראה שמדובר בקיום קרום על פני הרשתית הגורם לעיוות פני הרשתית. אם קיימת גם פגיעה פונקציונלית הטיפול במחלה הוא ניתוח קילוף הקרום

01/06/2014 | 12:21 | מאת: טלילה

אובחנתי לפני כ4 שנים זה הזמן שלקחתי סטרואידים החלטתי להפסיקם. לפי הידוע לי אין טיפול אחר אלא בשילוב סטרואידים או רק. האם ידוע על טיפול אחר חוץ מסטרואידים? אודה על תשובה מהירה, תודה טלילה.

06/06/2014 | 18:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש טיפולים שונים חוץ מסטרואידים, יש בארץ מומחים טובים לאובאיטיס, מציע שתהיי במעקב קפדני אצל אחד מהם

מהו הקשר בין היפרדות רשתית לבין הרמת משאות כבדים (נניח 10-15 ק"ג) בעין שנותחה מספר פעמים לתיקון היפרדות רשתית וכן היא מיופית (-6 לערך) והאם בכלל קיים קשר כזה? האם הרמת משאות יכולה לגרום או להאיץ תהליך של היפרדות רשתית באופן ישיר או עקיף ע"י יצירת חורים/קרעים ברשתית?

31/05/2014 | 18:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הפרדות רשתית אינה נגרמת או מוחשת לאחר הרמת משאות. בעבר הרחוק כבר נדרשנו לשאלה זו פעמים רבות והתשובה כיום היא חד משמעית, אין כל קשר

30/05/2014 | 17:36 | מאת: אהובה

שאלה נוספת: האם חור מקולרי יכול לקרות/להתפתח עקב טיסה?

31/05/2014 | 18:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין לחור מקולרי כל קשר לטיסה

30/05/2014 | 15:14 | מאת: אהובה

שלום ! מדובר בבן 64 שעבר לפני כ-6 שנים ניתוח ויטרקטומיה בכל אחת מהעיניים , פלוס קילוף ממברנה, זאת לאחר שלפני כ-10 שנים אובחן סכיזיס והיה כל הזמן במעקב. בנוסף- ניתוחי קטרקט כשנה-שנתיים לאחר ניתוחי הויטרקטומיה. הראייה לאחר מכן 6/6 בשתי העיניים. מאז התפתחה שוב ממברנה באחת העיניים. לפני כ-3 שבועות - חדות הראייה באותה עין נפגעה, נוצר טשטוש לא אחיד של האותיות, בראייה גם לקרוב וגם לרחוק. בדיקת לוח אמסלר נראית תקינה. הרופא בבדיקה - 25% ירידה בראייה בעין זו. הופנה לבצע oct על מנת לברר אם הממברנה הצלופנית התנתקה חלקית מהרשתית, או מעוותת את מרכז הראייה, או שקיים חור מקולרי. הירידה בראייה קרתה כמעט בסמוך לאחר חזרה מחו"ל, בטיסה של כ-5 שעות. השאלה : האם לטיסה יכולה להיות השפעה על הממברנה (לחץ שונה במטוס?) אם מבחינת ניתוק מרשתית, שינוי במירקם, תזוזה, קמט, עיוות? תודה ושבת שלום

31/05/2014 | 18:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בטיסה אינה משפיעה כלל ועיקר על השינויים ברשתית. ה OCT אמור לתת את התשובה לירידה בראיה

17/05/2014 | 11:46 | מאת: ליאת

שלום רב אבי, כבן 68 סובל זה שנתיים לפחות מבצקת ברשתית העין, אבי טופל בסדרת זריקון אווסטין ולאחר מכן סדרת זריקות המתבצעות בחדר ניתוח.לדעת הרופאה היה שיפור כתוצאה מהזריקות ובביקורת האחרונה שהייתה לפני כשבוע הרופאה טענה כי המצב חזר לקודמו. אבי אף סובל מכאבים חזקים בעין.אנחנו מעוניינים להתייעץ באופן פרטי ולעשות ככל שניתן על מנת לשפר את מצבו של אבי.לטענת הרופאה אי סיבה להמשיך את הזריקות משום שהן לא יעילות לטווח הרחוק.אודה מאוד על כל עזרה או הכוונה לגורם מקצועי וטוב. תודה

31/05/2014 | 18:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אשמח לייעץ אך איני נוהג להפנות למרפאתי הפרטית באתר זה.

08/05/2014 | 00:48 | מאת: קטי

בעקבות ריצוד וטשטוש ראיה בוצע OCT. נמצאו חורים למלאכים בשתי העיניים. יותר מתקדם בעין הימנית. רופא העיניים אמר שאין מטפלים במצב כזה. לעומת זאת המליץ לי לבצע מיד ניתוח קטרקט. האם באמת אין טיפול בחור למלארי? במידה וניתן לטפל, האם אפשרי אחי השתלת העדשה בניתוח קטרקט? (אני בת 70).

09/05/2014 | 17:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

חורים למלאריים אינם התווית נגד לניתוח קטרקט, אין בד,כ צורך לנתח חורים כאלה וסביר להניח שלאחר ניתוח קטרקט הראיה תשתפר

23/04/2014 | 01:23 | מאת: יאיר רוזן

שלום רב. בתי בת ה15 אובחנה כחולת rp לפני שנה. בנוסף אובחנה בצקת בשתי העיניים. באחת יותר ובשניה פחות. היא מטופלת כבר שנה בuramox וזה גרם לשיפור יפה בהתחלה אך התהליך לא יציב ולאחרונה הייתה נסיגה בעין הבעייתית. שאלתי: מה הקשר אם בכלל בין rp לבצקת?!! הרופאים אומרים לי שאין קשר.. ואני שואל מה קורה? "במקרה" שתי הבעיות נפלו עליה יחד? ואם אין קשר אני למד מהפורום כאן שצריכה להיות סיבה אחרת לבעיה זו. כרגע בפועל היא רואה יפה ומתפקדת רגיל ב"ה. למעט כאבי ראש פעם בשבוע בממוצע שאנו מכירים מגיל צעיר מאד היא ילדה בריאה וחיונית. הלב חרד.אשמח לשמוע המלצתך. תודה.

09/05/2014 | 17:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן רואים בחולי RPלעיתים בצקת של מרכז הראיה, אורמוקס נמצא יעיל לטיפול בבצקת ברשתית במחלות שונות או אחרי ניתוחים ולכן ודאי קיבלה טיפול זה

11/04/2014 | 14:59 | מאת: יעל

אבי, בן 68, נשלח לביצוע צילומי רשתית בשל הידרדרות בראיה לאחר ניתוח קטרקט. לפי הצילומים נמצא כי הרשתית תקינה וצמודה אך מאחוריה במרכז הראייה הצטברו נוזלים וחושדים כי הינו סובל מ- PATTERN DYSTROPHY.מהם הטיפולים הקיימים לטיפול במחלה זו? ואיזה מהטיפולים הוא המועדף?תודה.

11/04/2014 | 17:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לדיסטרופיה זו אין תרופה אך היא אינה גורמת להצטברות נוזלים ולכן יתכן ויש מקום להזרקות אווסטין

12/04/2014 | 10:36 | מאת: יעל

אני מודה לך על תשובתך המהירה. בהמשך לתשובתך רציתי להוסיף ולשאול כי הבנו שיש גם אפשרות לטיפול בהזרקת לוסנטיס. אודה לתשובתך איזו מבין הזריקות היא עדיפה?

26/03/2014 | 10:10 | מאת: רחל

שלום, אשמח לשמוע על התרופה Eylea, האם היא טובה יותר מלוסנטיס? והאם הטיפול נפוץ? האם יש מטופלים בארץ שכבר ניסו והצליח אצלם? תודה, רחל

09/05/2014 | 17:02 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התרופה טובה, היא חדשה ואינה כלולה בסל הבריאות, לפי המחקרים אינה טובה יותר מהלוסנטיס אך מומךץ להזריקה פעם בחודשיים, חולים רבים כבר מטופלים בתרופה זו באופן פרטי

13/03/2014 | 23:52 | מאת: יצחק

קרום מעובה ע"פ הרשתית עם איזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית. הרשתית המורולרית מעובה וקיים איבוד של השקע הפוביאלי.עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-366 מיקרון. דומה לבדיקה הקודמת מלפני חצי שנה. ברצוני לדעת משמעות התןצאה ומה רצוי לעשות? שכחתי להוסיף כי מדובר בעין ימין בעין שמאל הכל תקין. בתודה יצחק

15/03/2014 | 07:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

משמעות של מחלה הקרויה ERM לעיתים הטיפול הוא ניתוחי במידה ויש פגיעה או סיכוי לפגיעה בראיה

13/03/2014 | 23:50 | מאת: יצחק

קרום מעובה ע"פ הרשתית עם איזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית. הרשתית המורולרית מעובה וקיים איבוד של השקע הפוביאלי.עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-366 מיקרון. דומה לבדיקה הקודמת מלפני חצי שנה. ברצוני לדעת משמעות התןצאה ומה רצוי לעשות? בתודה יצחק

15/03/2014 | 07:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כבר עניתי לך

13/03/2014 | 20:26 | מאת: אלה

שלום נפגעתי ע"י לייזר אדום, בעוצמה 5, בתחילה נראו בעיניים כוויות בנגע צהבהב עגולאנפורלי לפובאה ובשמאל למרז שמאל גם אזור אורפיה של אפיום עדין. בהמשך נמצא שרק בעין אחת, האם זה אומר שהמצב נרפא, רואה עדיין מטושטש ורגישות לאור אחרי 10 ימים מה הסיבה?? ומה הנזק לעתיד?? האם אפשר להבריא מזה.

15/03/2014 | 07:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אסור להסתכל על מצביעי לייזר. זה גורם לנזק במרכז הראיה. ציין ליזר אדום הוא בדרך כלל חלש כך שסביר להניח שהפגיעבה תחלים תוך שבועות

16/03/2014 | 17:44 | מאת: אלה

כיוונו אלי בלי שאיבחנתי תחילה. יש כוויות וצלקות בעין, נאמר לי שיש סיכון לדימום חוזר וגם לאיבוד ראייה שיכול להתרחש בקרוב או בעניין של אפילו שנים, טיפול אין, נשלחתי לבדיקת FA לבדיקה מדוע קיים טשטוש ורגישות לאור אני חוששת מהחומרים בבדיקה זו, גם טיפות עיניים להרחבת אישונים שרפו מאוד בניגוד לעבר. האם בדיקת fa יכולה לעזור, בבדיקת macular oct רואים את פגיעת הלייזר.

13/03/2014 | 00:57 | מאת: איציק

אשתי עברה בדצמבר האחרון ניתוח ויטרקטומיה עם EL ורטינוטומיה עקב RRD מימין , בסוף פברואר הפרדה רשתית חוזרת כמעט עד הפוביאה ועברה ניתוח ויטרקטומיה עם קילוף ממרבנות שחלוף לשמן סיליקון CS5700 . השאלה שלי האם תחזור לה הראיה ? בשלב זה היא לא רואה. והשאלה השניה איך אפשר למנוע היפרדות חוזרת ולשמור למנוע היפרדות חס ושלום לעין השניה .

15/03/2014 | 07:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

היפרדות חוזרת מופיעה בכחמישה אחוז מהמקרים במקרים של צמיחת קרומים על פני הרשתית. סך הכל הניתוחים הללו מצליחים ברובם. אם הפוביאה לא נפרדה יש סיכוי טוב שראייתה תחזור. הסייקון גם מפריע לראיה מבחינה אופטית ואחרי הוצאתו אפשר לתקן את הראיה

09/03/2014 | 11:18 | מאת: מתן

שלום הבן שלי (בן השנתיים) נולד עם איזה חוסר גנטי בגן TRPM1 וסובל מעיוורון לילה CSNB מסוג C1. יש לי מיליון שאלות על זה, ורציתי לדעת מי הכתובת לשאלות האלו. עם מי אני צריך לקבוע תור. מי נחשבים המומחים לתחום בארץ ? למשל : האם ניתן לדעת באיזה רמת חשיכה הוא מפסיק לראות ? האם ככל שמחשיך זה פחות טוב ? או שהוא רואה טוב עד חשיכה מסויימת ואז מפסיק לגמרי ? האם יש התקדמות במחקר לגבי זה ? האם הוא יוכל לקבל רשיון נהיגה ? האם הדבר הנכון עבורנו זה לגור בעיר (שהיא מוארת יותר) או בקיבוץ ? (זה פשוט מאוד רלוונטי כרגע). האם ניתן איכשהו לדבר עם מבוגרים שסובלים מאותו דבר כדי לתשאל אותם קצת על המגבלות ? וכו'. אנחנו קצת אבודים ואשמח לעזרה. תודה

15/03/2014 | 07:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני נוהג להמליץ הפורום על רופאים. נראה לי שבביח הדסה ים הצטבר ידע רב בתחום עיוורון הלילה

03/03/2014 | 16:31 | מאת: דורית

שלום, כשאני עם עיניים עצומות בלילה קורה שאני רואה בעין שמאל הבזקים של אור, צבעים וצורות של חפצים בזה אחר זה לכמה זמן ( שבכלל לא בסמיכות למבט באור דלוק וכו'). האם תופעה זו מוכרת? תודה.

15/03/2014 | 07:12 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התופעבה מוכרת ונובעת ממשיכה של הזגוגית על הרשתית בעיקר בתנועות עיניים ובלילה

27/02/2014 | 20:02 | מאת: אבידן

לפני 5 שבועות עברתי ניתוח ויטרקטומי בגלל חור מקולרי. האם יש מניעה לחזור לספורט - חדר כושר פילטיס וכד' תודה

06/03/2014 | 07:15 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל מניעה לפעילות ספורט אחרי ניתוח זה

26/02/2014 | 11:00 | מאת: חסוי

שלום אני כיומיים אחרי זריקת לוסנטיס ועדין יש לי בועת אויר בעיין בדכ הבועה חולפת אחרי כמה שעות ועכשיו כבר יומיים אחרי ועדיין ישנה. האם זה בסדר ?כמה זמן זה צריך לחלוף והאם אני צריכה לעשות משהו בנושא? דברתי עם הרופא והוא אמר שזה יכול לקחת כמה ימים האם יש לי ממה לחשוש שמא זה לא יעבור?

05/03/2014 | 11:54 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הבועה היא מעט אויר שנכלא במחט והוזרק לעין. אין בעיה הוא יספג תוך מספר ימים

27/01/2014 | 14:21 | מאת: ענת

שלום רב, אני סובלת מקוצר ראייה גבוה ועברתי בעבר ניתוחי חיגור להפרדות רשתית. כיום יש סיכוי שאעבור גם ניתוח ויטרקטומיה ואני חוששת מאוד מהניתוח. רציתי לשאול האם ההחלמה קשה יותר מניתוח חיגור? מהם סיכויי ההצלחה? האם ניתן יהיה לחזור להשתמש בעדשות מגע לאחר ההחלמה מהניתוח? אני משתמשת בעדשות מגע רכות כבר שנים. תודה

27/01/2014 | 23:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השאלה מה הסיבה לויטרקטומיה. אני בדרך! כלל הניתוח לא צריך להיות מסוכן ואין חששש להאכי. עדשות מגע

02/02/2014 | 12:34 | מאת: ענת

שלום, תודה על תשובתך. הסיבה לניתוח היא ככל הנראה הפרדות רשתית חוזרת. האם ניתן לקלבל מידע לגבי סיכויי הצלחה והמן האפשרויות במידה והניתוח לא מצליח? (כלומר, אם תתרחש הפרדות רשתית נוספת גם לאחר הניתוח) תודה

05/03/2014 | 12:32 | מאת: פרופ וינברגר

ויטרקטומיה היא פרוצדורה שביד מנתח מיומן מבוצעת בהרדמה מקומית וההחלמה ממנה היא יחסית קלה קצרה וללא סיבוכים.

19/01/2014 | 22:56 | מאת: אריה

מה אפשר לטפל במצב של מהטרופסיה עיוות ראיה בעין ימין האם יש פיתרון אני מקבל זריקות אויסטין שהוריד לי בצקת

24/01/2014 | 08:12 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השאלה מהי סיבת המטה מורפופסיה שלך. אם מדובר בקרום המעוות את הראיה בדרך כלל אווסטין לא יביא לשיפור

05/03/2014 | 12:01 | מאת: פרופ וינברגר

הדרך היחידה להמנע מהתופעה שציינת היא ספיגת הנוזלים במרכז הראיה

05/01/2014 | 18:22 | מאת: מירי

12/01/2014 | 06:45 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין שאלה

05/01/2014 | 18:00 | מאת: מירי

פרופ' וינברגר שלום, ביצעתי בדיקת OCT וקיבלתי את תוצאותיה. אשמח לעזרתך בפענוח הבדיקה: עין ימין: מבנה רשתיות ושקע פוביאלי שמורים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-257 מיקרון. עין שמאל: קרום מעובה ע"פ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה הגורמים לצורה גלית של פני הרשתית. הרשתית המקולרית מעובה וקיים איבוד של השקע הפוביאלי. באזור התת פוביאלי קיים עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית כלפי מעלה עקב משיכת ERM. עובי הרשתית המקולרית מגי - 449 מיקרון (ספקטרליס) אודה לעזרתך! ערב טוב, מירי

09/01/2014 | 01:23 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי ממצאי הבדיקבה יש כנראה קרום המכסה את הרשתית ולעיתים צריך להסירו בניתוח

31/12/2013 | 23:23 | מאת: רם

שלום רב, מתעניין לגביי פיתרונות, מחקרים, טיפולים חדשניים שייסיעו לסובלים מלבקנות עינית לשפר את הראייה. האם יש איזושהי התפתחות, אולי השתלת תאי גזע או תרופה חדשה שתגרום לשיפור הראחיה. האם יש איזושהי התקדמות שתאפשר למקולה, מרכז הראייה, להתפתח ?

01/01/2014 | 20:41 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עד עתה לצערי אין כל פתרון יעיל לפגיעה מקולרית מלבקנות ולכן הטיפול המקובל הוא שימוש באמצעים אופטיים לראיה לקויה

האם התרופה החדשה לניתוק זגוגית מן הרשתית, האוקריפלסמין, מתאימה גם לשפר מצב הראיה במקרי קרום מתוח על הרשתית,EMR? ושאלת המשך, מהן תופעות הלוואי של אוקריפלסמין ? בתודה, חיים

01/01/2014 | 20:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התרופה מוגבלת בשימושה יקרה מאד וגם יעילותה מוגבלת. הסיבוכים הידיעים עד עתה הם סיבוכים שכיחים בכל הזרקה תוך עינית

24/12/2013 | 01:26 | מאת: דבי אפטר

עקב שיבוש במיקוד ראיה הופנתי לעשות o.c.t והתוצאות בצד שמאל משיכת זגוגית ושינויים ציסטיים מינימליים -עיבוי מרכזי 259 מיקרון מצד ימין משיכת זגוגית ללא עדות לשינויים ציסטיים רטינליים-עיבוי מרכזי 237 מיקרון דיסקה תקינה בשני הצדדים הרופא ביקש שרחזור על הבדיקה אחרי 4 חודשים כדי לראות אם ישתחרר מעצמו בינתיים עברו חודשיים מהבדיקה והראייה נהייתה יותר גרועה מה עלי לעשות? האם יתכן שהזריקה שמתוארת בכתבה תתאים לי? ואיפה מטפלים בה האם גם בתל השומר? תודה דבי

01/01/2014 | 20:38 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי התאור שלך התופעה מתגברת ויתכן שאין ברירה אלא לנתח. עד כמה שידוע לי יש קשה ומאד יקר להשיג את החומר אוקריפלסמין וגם יעילותו מוגבלת

23/12/2013 | 16:58 | מאת: rivkafi53

לפני 8 שנים עברתי ניתוח בעקבות משיכה וחור ברשתית מאז יש מעקב פעם בשנה. היה משיכה חדשה לפני 3 שנים שהשתחררה ועכשיו שוב משיכה חדשה.הוזמנתי לביקורת בעוד 4 חודשים והיום קראתי את המאמר החדש האם מתאים לי מתי איפה וכיצד תודה רבקה

01/01/2014 | 20:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יודע על איזה מאמר את מציינת. יש חומר חדש הנמצא בשימוש מוגבל בחול וניתן בהזרקה תוך עינית. לחומר קוראים אוקריפלסמין ויעילותו מוגבלת

הרשתית... שלום דוקטור, בני הפסיק לראות במרכז העין מהרגע להרגע. באבחנה ראו שהוריד המרכזי ברשתית נחסם (לא יודעים ממה נחסם ואיך נחסם) כתוצאה מהחסימה נחסם גם העורק של מרכז הרשתית, מכיוון שמבנה העין שלו חריג ( % 10 מהאוכלוסיה ,לדברי הרופאים) ובמבנה העין שלו העורק במרכז העין עצמאי ולכן הלחץ בו חלש יחסית ,לכן, כשנוצרה חסימה בוריד המרכזי של הרשתית, הדם חסם גם את העורק שבמרכז הרשתית האבחנה לדברי הרופאים: -362.35- CENTRAL RETINAL VEIN OCCLUSION-LEFT -362.32- RETINAL ARTERIAL BRANCH OCCLUSION-LEFT ברצוני לציין שמדובר בצעיר בשנות העשרים, בריא ,פרופיל 97 ברצוני גם לציין שבבדיקות אקו לב כולל אקו דרך הוושט , דופלר,CT .MRI ראש כולל עם יוד הכל יצא תקיו לגמרי. בבי"ח אליו הגיע בחצי שעה הראשונה בה קרה האירוע, לא נעשה דבר. רק לאחר שלושה ימים ערכו FA בו ראו את החסימות, בעקבות זאת ערכו OCT שהראה בצקת ברשתית. קיבל ביום השלישי בעקבות הFA והOCT זריקת אבסטין לרשתית ןכן החל בטיפול בתא לחץ חמצן. שאלותי הן : 1. האם ניתן לעשות כיום טיפול/ניתוח או כל דבר אחר בארץ או בחו"ל בכדי שראיתו בעין זו תשתפר והוא יוכל לראות במרכז העין או שזה אבוד כפי שאמרו לנו מס' רופאים ? 2. כיום , קרוב לארבעה שבועות מהאירוע הוא עדיין מקבל טיפול בתא חמצן מידי יום ביומו. האם הטיפול הזה יכול להחזיר את ראיתו במרכז העין ? 3. קראתי שקיים טיפול מסויים /ניתוח בארץ שבו משתילים אלקטרודות על הרשתית שמחזירים ראיה (?) (במכון לשיקום ראיה ירודה ) 4. האם נכון הוא שאם היה מקבל טיפול בשעות הראשונות לאירוע (איזו זריקה שממיסה את החסימה וטיפול בתא לחץ חמצן ) היינו מצליחים להציל את ראיתו בעין ? תודה מראש, שיר.

01/01/2014 | 20:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

1. לצערי אין כל טיפול ניתוחי למצב שתארת 2. יתכן שהטיפול יסייע במקצת בשיפור הראיה אם כי הנסיון הקליני והדווח בספרות המקצוית אינם מעודדים 3. האלקטרודות עדיין אינן בשימוש קליני

13/12/2013 | 22:50 | מאת: אמיר

בן 58.5 ללא מחלות רקע לא מעשן עושה ספורט הליכה 4-5 פעמים בשבוע אין סכרת לפני שנה התחלתי להרגיש מין ענן עגול בעין ימין נבדקתי ע"י רופא ענים כולל oct והלן התשובה בעין ימין מודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטינלי פובאלי תחת מרכז המקולה.אין עיבוי ברשתית הניורוסנסורית עצמה.עובי במרכז המקולה נמדד390 מקרון בחתך הרטיקלי{90 מעלות}.לא ניתן לקבל מפה עובי סטנדרתית.בעין שמואל קונטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד 205 מוקרון ע"פ מפה סטנדרית. ובבדיקת פלורסצאין עין ימין פגמים קלים בrpe בחלקה התחתון של המקולה בשלב המאוחר של הבדיקה מסתמן דלףמינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיקה לדלוף.ובעין שמואל פגמים קלים rpe בחלקה הרקתי של המקולה.בשתי הענים לא הודגם דלף משמעותי כלשהו.השאלה משמעות הבדיקה ואיך ניתן לטפל לפי רופא הענים המצב טוב ואין טיפול לזה המצב עובר מעצמו לאחר כחודשים?והמחלה הזאת עוברת וחוזרת מעצמה להשתדל להיות רגוע ואין צורך אפילו בתוספי מזון כלשהם?אשמח לקבל את דעתך. שבת שלום

14/12/2013 | 11:55 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אם אכן האבחנה CSR וזוהי הפעם הראשונה אזי המתנה של כחודשיים היא סבירה בעיקר שצילום הפלואורסצאין הראה הפסקת הדליפה. במידה ולא ישתפר יש לעשות צילום נוסף +OCT ולראות אולי טיפולים אחרים יעזרו כמו PDT אין עדות שתוספי מזון עוזרים. המחלה לא כל כך שכיחה בגיל שלך ואולי מדובר בתופעה אחרת. להיות רגוע זה תמיד טוב גם לגוף כולו ולא רק לעיניים

11/12/2013 | 00:11 | מאת: גיורא

נכדי אובחן כסובל ממחלת FEVR בעין ימין. בדיקות תורשתיות של בני המשפחה עברו בשלום. אני הסבא עברתי טיפול בהיפרדות הרישתית בהיותי בצבא ומאז הכל תקין אצלי. מה הטיפול המומלץ במחלה זאת ומי הוא המומחה הטוב ביותר בנושא נדיר זה בארץ. בתודה גיורא

12/12/2013 | 22:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מחלה זו היא מחלה של הרשתית והיא תורשתית וכוללת פגיעה ברשתית ובכלי הדם שבה. עליך להתייעץ עם מומחה רשתית

24/11/2013 | 21:18 | מאת: אריה

אני מטופל בזריקות אוסטין לאחר זריקה שניה בעין ימין אנירואה מעוות ו בעין שמאל ראיה מטושטשת מה הסיבות העם הזריקה או הסכרת ומה הפתרון

12/12/2013 | 22:06 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הסיבה היא כנראה בצקת ברשתית

24/11/2013 | 17:59 | מאת: משה

רופא העיניים שלי הפנה אותי לבדיקת ERG בהדסה או בתל השומר. בקופת חולים כללית טוענים שניתן לבצע את הבדיקה גם בבית חולים שלהם - בסורוקה בבאר שבע. מאחר וברצוני לדעת עד כמה משמעותי להתעקש על הפנייה להדסה או תל השומר : האם ידוע לך אם יש הבדלים בציוד, ברמת הבדיקות ואיכות הפענוח בין המכונים השונים המבצעים את הבדיקה?

12/12/2013 | 22:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש לבצע את הבדיקה במכון שמתמחה בתחום זה ויודע לפענח את תוצאות הבדיקה

05/10/2013 | 02:33 | מאת: זאב

שלום, רציתי לדעת לגבי הזרקת t-PA בשיטת REVS . האם יש ר"ע מומחי רשתית המיישמים שיטה זו בארץ ? באיזה שלב של איבחון CRVO טכניקה זו יכולה להיות יעילה ? איזה טיפולים חוץ מהזרקת אבסטין ו PRP נעשים בארץ במצבים של CRVO ? מה הפרוגנוזה של non ischemic CRVO ? תודה , זאב

23/11/2013 | 18:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני מכיר הזרקת TPA ל CRVO אופציה נוספת היא הזרקת סטרואידים לזמן ארוך הקרוי Ozurdex

01/10/2013 | 09:13 | מאת: דוד

שלום אני לא חולה סכרת אובחנה אצלי בצקת ברשתית (צילום OCT וצילום עם הזרקת דיו) הפרעת ראיה בעין שמאל נאמר לי שאין טיפול והזמן יעשה את שלו אשמח לדעתך תודה

03/10/2013 | 16:12 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין בצקת ללא סיבה. חייב לוודא הסיבה ולפי זה לטפל

03/10/2013 | 16:13 | מאת: דוד

תודה פרופ' וינברגר בדיקות דם סוכר - תקינות. האם מומלץ CT מוח?

03/10/2013 | 16:58 | מאת: פרופ' דב וינברגר

CT מוח בדרך כלל לא נותן תשובה לבעיה זו

03/10/2013 | 18:51 | מאת: דוד

אז מה כן? איזה כיוון לבדוק?

25/09/2013 | 20:41 | מאת: דוד

אני בן 74 בריא.בבדיקה שגרתית נמצא ירידה בראיה בעין ימין6/30 6 6/30 ובעין שמאל 6/15 עם משקפיים.בבדיקת oct נמצא erm בעין ימין וקטרקט במצב בנוני (רק בעין ימין). האם מצב זה מחייב ניתוח? אם כן מהם הסיכונים ומה אחוזי ההצלחה? האם לאחר ניתוח המצב יכול לחזור לקדמותו?

03/10/2013 | 16:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

במקרה המתואר למרות שלא ראיתי את הצילומים הפתרון הוא כירורגי בדרך כלל. או קטרקט עם קילוף הקרום או קטרקט בלבד

10/09/2013 | 21:38 | מאת: טובה

פענוח בדיקת oct- עין ימין , מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית צמודים בשולי הפוביאה ללא משיכה ויטריאומקולרית. עובי הרשתית 254 מיקרון (ספקטרליס) עין שמאל - מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. עובי הרשתית 252 מיקרון (ספקטרליס) אבקש לדעת האם יש בעיה בעין ימין ומה זה אומר?

03/10/2013 | 16:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

פיענוח כזה מראה על מבנה רשתית נורמלי

20/11/2013 | 15:30 | מאת: מזל

בעלת קוצר ראיה גבוה -10. מזה חמישה חודשים סובלת מזבוב ענק שמופיעה כל הזמן רק במרכז הראיה, דבר שמפריעה לי לתיפקוד ולריכוז, אני רואה מטושטש. ב-oct בעין ימין פוביאה עם מעט בצקת, עם חור למלארי קטן ו-erm עדין. האם מצב זה מחייב ניתוח?

09/09/2013 | 16:29 | מאת: גל

יש לי חשד לאסכמיה כורואידלית או DIASIDIHS זה מה שהצלחתי להבין מהכתב של הרופאה שאלתי מה אלו המחלות? יש לי דלקת בעניים שמתבטאת ע"י בצקות בשתי העניים ומים ואיני רואה בעין ימין אני לוקחת אימורן ופרנדנזון אך ללא שיפור עלי לעשות בדיקה ICG אך אוכל לטפל בעניים?

03/10/2013 | 16:06 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן בדיקת הדמיה כמו ICG יכולה לעזור באבחנה. איסכמיה כורואידלית היא תופעה די נדירה ונובעת מדלקות בדרך כלל

08/09/2013 | 08:33 | מאת: גל

הנני בת 38 (משקלי 90 גובה1.55)לא נמצא אצלי בעיות סכרת לפני מס' חוד' בבדיקת דם ערכי סכרת לאחר צום 98 אך יש לי בעיית ראיה בצקת ונוזלים בשני העניים בעיקר בעין ימין, איני רואה אלא רק מהזויות העין, לאחר אשפוז לא הגיעו לדיאגנוזה(לחץ תוך גולגולתי תקין) M.A.RI;L/P(תקין אך קיימים מס' ממצאים לא ברורים)יש לי גם תוקסופלזה וכל שאר הבדיקות תקינות קבלתי סתרואידים 100 מלג' ליום וכל שבוע ירידה של 10 מלג' כאשר בערכים אלו היה לי שיפור ראיה אך כשהגעתי ל20 מלג' סטרואידים טשטוש הראיה חזר כמו בתחילת האשפוז עלי לציין שקבלתי גם כדור שניקרא אימורן רופאי אינם יודעים אם זה דלקת או סיפטום אחר שאלתי למרות מעקב של בדיקת סכרת במשך האישפוז 10 ימים 3-4 פעמים ביום האם למרות זאת יש לי סכרת סמויה וזה פוגע בעין? ואיזה דיאגנוזה נוספת יכלה להיות למצב בו אני שרויה?

03/10/2013 | 16:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לצערי מהנתונים שנתת אין אפשרות לדעת את האבחנה, אפילו לא ציינת היכן הבצקת בעיניים. לפי התרופות שקיבלת כנראה מדובר במחלה כללית המשפיעה על הרשתית ויש רבות כאלה

07/09/2013 | 18:12 | מאת: טלי

שלפני הבדיקה ,לאחר ניתוח קטרקט לא היו תופעות של לחץ ודופק בראש או תישתוש ראיה

03/10/2013 | 16:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין בדרך כלל קשר בין ניתוח קטרקטה לזרימת הדם בעין

07/09/2013 | 18:10 | מאת: טלי

במידה והייתה הפרעה בזרימת הדם לעין,איך מטפלים בזה?דופלר קרוטיס מלפני כחודש. תקין.תור לרופא נקבע ליום ד.מטופלת בפלויקס.תודה

03/10/2013 | 16:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

למעשה אין דרך יעילה לטפל בשיפור זרימת הדם לעין לבד מטיפול לייזר שמשפר את הנזקים שמצב זה גורם

לשאלות ששעלתי על כאבי ראש,תחושת הדופק והלחץ בראש ופגיעה בחדות ראיה לאחר בדיקה במיון.היום עברו כבר 6 ימים מאז אותה בדיקה (ושוב ,אני מבינה שהרופאה רצתה לבדוק אותי כמו שצריך ומה שקרה זה חוסר מזל.... ),אבל חדות הראיה לא חזרה לקודמת וגם דפיקות בראש והלחץ בראש לא עברו.תור לרופא נקבע ליום ד ואני בלחץ.(מדובר בעין היחידה שלי).איך אפשר להסביד את התופעות ? תודה

07/09/2013 | 17:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יתכן והייתה הפרעה בזרימת הדם לעין ולכן הראיה מטושטשת מציע שתפני שוב לרופאה

07/09/2013 | 15:54 | מאת: דב

בקרוב אני אמור לבצע בדיקת עיניים הקרויה "אלקטרורטינוגרפיה". אני מבקש לדעת האם יש סיכון בביצוע בדיקה זו מעצם אוםיה...הכנסת אלקטרודות לעיניים על הקרניות.האם יש הנחיות מיוחדות למי שעומד לעבור בדיקה זו? תודה

07/09/2013 | 17:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין סכנה בביצוע הבדיקה היא אינה חודרנית ונועדה לבדוק תפקוד הרשתית

06/09/2013 | 01:36 | מאת: ענת

אני בת 72 (סוכרתית עם ערכים נמוכים יחסית). לפני כשנתיים הופיע כתם בראיה בעיני השמאלית. נבדקתי ונאמר לי שזה לא מדאיג. לפני חודשיים הופיע כתם גדול יותר וכתמים זעירים בעיני הימנית. נבדקתי ונאמר לי שאין חשד לבעיות ברשתית אך לשים לב אם אין לי הבזקים. שאלתי איך אוכל לזהותם ונאמר לי שאם יהיו לא יהיה לי מקום לטעות. כשחושך במקומות של הכתמים מופיע (לא תמיד) כתם אור לשניה. האם זה הבזק? עלי לציין שאחי הבכור התעוור בהיפרדות הרשתית והסתבכויות אחרות בשתי עיניו.

07/09/2013 | 12:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הבזקים מעידים על מספר מחלות בעין כגון הפרדות זגוגית קרע ברשתית גלאוקומה ולעיתים הפרעות בזרימת הדם. לאור ההיסטוריה העגומה במשפחתך אני מציע לך להבדק

05/09/2013 | 17:25 | מאת: דב

שלום זו בדיקה שנשלחתי לבצע.האם זו בדיקה מסוכנת מכיוון שהבנתי שיש בה נושא של הכנסת אלקטרודות על קרנית העין...מכות תאורה או חשמל ברמות שונות וכו. אודה על התייחסות לנושא וקצת יותר פרטים על אופן ביצוע הבדיקה

07/09/2013 | 12:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין בנמצא בדיקה כזו. לפי התיאור כנראה שמדובר בבדיקה אלקטרו פיזיולוגית הבודקת פעילות חשמלית של הרשתית וההולכה בעצב הראיה

04/09/2013 | 14:35 | מאת: אירה

07/09/2013 | 12:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הפורום פעיל,לצערי לא הייתי זמין ברשת ואתך הסליחה. שנה טובה

04/09/2013 | 11:01 | מאת: טלי

שלום.אני עברתי ניתוח קטרקט לפני 3.5 שבועות.לפני 5 ימים נאמר לי שהעין החלימה לחלוטין.לפני 4 ימים נבדקתי פעמיים עם הפרש של 4 שעות אצל רופא עיניים בקופה ובמיון עיניים עקב הפרדות זגוגית.נאמר לי שאין קרעים ואין דימומים.שתי הבדיקות נעשו עם הרבה טיפות עיניים להרכבת עישונים ועדשות מיוחדות.הבדיקה במיון הייתה כואבת מאוד ולא נעימה.עקב מבנה העין ,הרופאה נאלצה ממש ללחוץ לתוך העין עם מכשיר וזה היה כואב מאוד.יש לי 3 שאלות:כעת,כעבור 4 ימים ,חדות הראיה עוד לו חזרה כפי שהייתה לפני הבדיקה.מתי זה אמור לחזור?לפני הנתוח היו לי כאבי ראש חזקים והרגשתי לחץ בעיניים ובראש גם בזמן הקריאה וגם בזמן השכיבה.לאחר ניתוח קטרקט התופעות נאלמו והרגשתי טוב.לאחר הבדיקה,התופעה חזרה שוב.האם זה אמור להעלם שוב?לחץ תוך עיני תקין.

07/09/2013 | 12:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נראה לי שהתופעות תחלופנה במהרה והריאה תהייה תקינה