הבזקים וכתמים בעיין שמאל

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/02/2017 | 22:45 | מאת: דליה

בת 62. לפני מספר ימים הופיעו הבזקים בהירים וכהים,"יתושים" וצורות חוטים בעיין שמאל בצדדים ובמרכז. מיהרתי לרופא עיניים שעשה בדיקה וקבע שאין קרע ברשתית והרשתית מחוברת אבל יש כנראה תהליך היפרדות הזגוגית והג'ל גורם לתופעות שיעלמו מעצמן. אמר לחזור עוד שלושה חודשים. ההבזקים וכו' נמשכים וזה מאוד מפריע. האם ביקורת עוד שלושה חודשים מספיקה או שיש לעקוב בתדירות קצרה יותר כדי לא לפספס נזק לרשתית שעלול לקרות? האם קרע ברשתית או היפרדות קורים מהר או שזהו תהליך שקורה לאט? בקיצור-באיזו תדירות עלי להיבדק כדי להבטיח טיפול בזמן נכון? אילו בדיקות נוספות עלי לעשות? תודה

10/02/2017 | 13:18 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

לדעתי אם התופעות ממשיכות יש להבדק שוב בהקדם עם הרחבת אישונים כדי לוודא שוב שאין קרעים ברשתית

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות