פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
939 הודעות
923 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/11/2011 | 19:40 | מאת: רפי טימור

חולה סכרת הרבה שנים,ירידה בראיה,בבדיקה האחרונה,שקע פוביאלי ללא נוכחות נוזל אינטרה רטינלי,עובי רשתית מקולרית 314 מימין 307 בשמאל, אשמח לשמוע תגובתכם , תודה רבה

20/11/2011 | 22:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

למרות שעובי הרשתית שכתבת הוא גבוה מהנורמה נראה לי שאין מקום לטיפול ברשתית והירידה בראיה היא מסיבה אחרת בעין ולא מהסוכרת

15/11/2011 | 18:17 | מאת: פאני זפרני

בעלי חולה שנקרא בפי הרופאים "חולה מורכב מאוד". סובל מסוכרת קשה, בעיות לב(עבר ניתוח מעקפים ב-פברואר 2011) בעיות קשות בכלי דם. סובל מאי ספיקת כליות, בבדיקת עיניים שעשה בשבוע שעבר נמצא : בקרקעיות בשתי העניים: רמינופתיה סוכרתית ברקע BDR דימומים נקודתיים ואקסודטים קטנים ללא בצקת מקולה האם תוכל להסביר לי מה זה אומר? ומי על בעלי לעשות. תודה רבה לך, פאני זפרני 054-2259393

20/11/2011 | 22:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המצב שתארת בעיניים אינו מצריך טיפול כלשהו אלא מעקב בלבד

14/11/2011 | 23:15 | מאת: אהרון

שלום רציתי לעת בצילום oct ציסטה מקולרית עם התעבות המקולה וסביבתה עד 360 מיקרון erm במיםפר מוקדים מה פירוש סובל מסכרת הרבה שנים מה הפיתרון לבעיה אני רואה עקום את הכתוב ובלילה ראיה ירודה

20/11/2011 | 22:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

במצב שתארת יתכן וניתוח יכול לשפר את מצב בראיה המעוותת וירידה בבצקת.

14/11/2011 | 17:10 | מאת: נדב עמית

שלום רב, אבי בן 56 עבר תשעה טיפולים של הזרקת אבסטין לעין. הוא אינו חולה בסכרת ולא עבר ניתוח קודם בעין. לאחר כל טיפול הוא חוזר מיד לראייה טובה ולאחר פרק זמן של כמה שבועות חוזרת הבעיה והוא עובר טיפול נוסף. בגלל מצבו ה"בריא" הוא אינו זכאי למימון הזריקה ממשרד הבריאות. מצב זה הופך להיות נטל כבד ואיננו יודעים כמה עוד טיפולים יוכל לעבור. שהתענינו בנושא הטיפול לא הצלחנו להבין עם מדובר בטיפול היחיד האפשרי או שישנן אופציות אחרות שיכולות לטפל בבעיה לצמיתות? האם טיפול הזריקה הוא זמני בלבד וכך הוא יאלץ לעבור אותו עד סוף ימיו ע"מ לא לאבד את ראייתו? תודה רבה.

20/11/2011 | 22:11 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הטיפול בבצקת רשתית כתוצאה מסוכרת הינו טיפול ממושך. יתכן ויצטרך לעבור טיפול בזריקות לתקופה ארוכה ואין אפשרות לצפות כמה זריקות הוא אמור לקבל. ישנן אופציות נוספות כמו הזרקת סטרואידים לעין אך גם הן מוגבלות ביעילותן ולעיתים ניתוח זגוגית יכול לשפר את המצב

21/11/2011 | 00:13 | מאת: נדב

תודה רבה על התגובה וההתייחסות לאפשרויות הטיפול. שאלתי נגעה גם לנושא מימון הטיפול וסיבת הדליפה מכריש הדם. בגלל שאין לו סוכרת והוא אינו חולה ולא נמצא קשר ללחץ הדם לא נמצאו או נבדקו עוד סיבות שעלולות לגרום לתופעה. לכן הטיפול בה הוא רק זמני (הזריקה מחזירה את ראייתו לתקינה ומקטינה את הלחץ שיוצר כלי הדם) אך הבעיה חוזרת בחלוף זמן כלעומת שבאה בגלל שגורם הבעיה מלכתחילה, לא נמצא וטופל. בגלל כל זה הוא אינו זכאי למימון הזריקה ואנו ממשיכים לממן אותה מכיסינו על סמך התקווה שזורעים בו הרופאים שאומרים שעוד כמה טיפולים ו"יהיה בסדר". האם זה נכון? אין שום בדיקות נוספות שניתן לעשות ע"מ לאתר את מקור הבעיה? אם כך הדבר, הוא יאלץ להמשיך עם הזריקות למשך שנים מה ניתן לעשות בכדאי שיכירו בו בסל התרופות? שהרי ההוצאה הולכת וגדלה וזה עניין של אלפי שקלים בשנה. האם יש מישהו שמרכז את הנושא או מחקר בעניין? מישהו שכדאי לפנות אליו? נושא זה מאוד חשוב לי, מפני שהוא מקשה מאוד נפשית, פיזית ופיננסית יחדיו על אבי ועל כל המשפחה. כל עזרה או אפשרות חדשה תעזור. מראש, תודה רבה.

11/11/2011 | 18:49 | מאת: איציק

עברתי טיפול בליזר,רוב הנוזל נספג,אבל במצב הראיה לא חל שיםור משמעותי,לאחר כמה זמן אני אמוא לחוש בשיפור ניכר?

11/11/2011 | 19:45 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אם עברת טיפול לייזר השיפור אמור לקרות כעבור מספר שבועות כאשר הנוזל נספג לחלוטין, הדבר תלוי גם במשך הזמן שהנוזל היה קיים, מיקומו ומה מספר ההתקפים שעברת בעבר

11/11/2011 | 18:47 | מאת: איציק

11/11/2011 | 19:44 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא שאלת כלום

06/11/2011 | 22:21 | מאת: רחל

כיצד יש לנהוג עם הופעת זבובים שחורים בעין? האם מותר להתעמל? האם ניתן לזרז ריפוי? מה מומלץ לא לעשות? מה מומלץ לא לעשות? תודה

11/11/2011 | 19:43 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הופעת "זבובים שחורים" מחייבת בדיקת רשתית, אם הכל תקין אין צורך לעשות כלום, אין כל מגבלה בחיי יומיום כולל התעמלות ללא מגבלות.

02/11/2011 | 23:17 | מאת: משה

לפני כחודשיים אובחנתי כסובל מ CSR בעין ימין שפגע באיזור המאקולה. עם הזמן שיפור ניכר בחדות הראיה והטבה משמעותי שמודגמת גם בOCT . האם הדבר מהווה התווית נגד לצילה ספורטיבית? לעומק של עד כ 30 מ' ? אודה לתשובה

03/11/2011 | 04:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל התווית נגד לכל סוג של פעילות גופנית בחולי ל? CSR כולל צלילה

17/10/2011 | 15:16 | מאת: חני

בי חולה סוכרת הולך לביקורת כול 6 חודשים ונותנים לו טיפות כול פעם למה ?? שמיתי לב ליובש מה הסוכרת מיבשת את העינים? או בכלל טיפות נוספת לשם מה?

03/11/2011 | 04:48 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יודע אילו טיפות בנך מקבל, אין כל קשר בין טיפות עיניים לסוכרת, יתכן והוא סובל מיובש או דלקות אלרגיות שאינן מופיעות בהקשר לסוכרת

17/10/2011 | 07:01 | מאת: מודאגת

היה לי אח חולה RP ב 20 שנה האחרונות איבד לחלוטין את הראיה. הרופאים טענו שזה תורשתי אבל ב"ה לא ידוע לנו על מישהו שחלה בזה. ביתי אמורה להכנס להריון ואני מודאגת שמא נושאת את הגן, האם אפשר לעשות במהלך ההריון בדיקה שתוודא שהעובר לא נושא את המחלה?

03/11/2011 | 04:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש אפשרות לזהות גנטית אמנם לא באופן מלא נשאים למחלה, כידוע לי לא מקובל לבדוק זאת מציע לגשת ליעוץ גנטי של שני ההורים לגבי ההיתכנות.

11/10/2011 | 14:39 | מאת: דוד

שלום רב! הייתי אצל הרופא עיניים ויש לי סכרת סוג 1. ברשתית ראיתי שניכתב לי ע"י הרופא שינוים פגמנטרים במקולה ללא הרמה יותר מle. כמו כן היא אמרה שאין אצלי שום סמני סכרת בעיניים. והפנתה אותי לעשות צילום fa. רציתי שאול ולקבל מידע מה זה בדיוק אומר ההבחנה של הרופא. אשמח לתשובה מקיפה. תודה

16/10/2011 | 17:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שינויים פיגמנטריים במקולה הם תופעה שכיחה שאינה מעידה על מחלה כלשהי, מתחת לרשתית ישנה שכבה של תאים עם פיגמנט ולעיתים פגמנט זה מתגבר בעיקר באזור המקולה. מה שחשוב שאין לך שינויים סוכרתיים ברשתית

10/10/2011 | 13:14 | מאת: חסוי

האם ישנה התקדמות בפתרון מחלת הרשתית RP? מה ניתן לעשות כדי להקטין את הדרדרות המחלה ? האןם ישנו טיפול נסיוני או ניתוח שניתן לעשות בארץ או בעולם לטיפול במחלה ?

12/10/2011 | 02:59 | מאת: ירון

מצטרף לשאלות האלו כל כך !

15/10/2011 | 12:57 | מאת: מינה ליבן

נכון להיום נערכים בעולם כמה עשרות מחקרים במחלת RP,חלקם נערך גם בארץ. המחקרים בודקים נושאים מגוונים בתחום הגנטי, הביולוגי, האלקטרו-פיזיולוגי, התזונתי. לדוגמא: 1)הגנטיקה של מחלת Usher Syndrome 2)אפיון גנטי ותפקודי של גן חדש שהינו גורם עיקרי במחלת RP 3)יעילות תרופה להאטת התקדמות אבוד הפונקציה החזותית במחלת RP 4)שימוש בקפסולה המכילה תאי retinal pigment epithelium) RPE)בשלבים השונים של מחלתRP ו-Usher Syndrome 5)בטיחות השתלת תאים עובריים בחולי RP 6)ניטור פגמי שדה הראייה בחולי RP 7)היתכנות התקנת אלקטרודות לאספקת גירוי חשמלי בחולי RP 8)עיכוב מעבר המחלה מראיית-לילה לראיית-יום 9)השפעת תוספת לוטאין 10)אפקט נטילת ויטמין A וויטמין E

19/09/2011 | 19:04 | מאת: אפרת

תודה על תשובתך האם ניתן לערוך הבחנה בין בצקת שמקורה בסכרת לבין בצקת שמקורה בניתוח . האם מקור הבצקת משפיע על אופי הטיפול . לאור החשש כי מדובר בעיין יחידה בה היא יכולה לראות האם ניתן לשמר את הבצקת כך שלא תגדל באמצעות איזון הסכרת .

29/09/2011 | 07:56 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש אפשרות להבחין בין סוגי בצקת שונים לפי צילומים ובדיקות הדמייה אחרות. כמו כן לפי בדיקה קלינית המראה את צמב הרשתית שסביב המקולה. גם הטיפולים מעט שונים. מכל מקום, לעיתים ניתוח קטרקט בחולי סוכרת גורמים להתגברות הבצקת שהיא משולבת משני הגורמים

15/09/2011 | 17:24 | מאת: שירלי

שלום רב, אני בת 29 לפני 8 שנים אובחן אצלי קרע קטן ברשתית בעקבות נקודה שחורה שהופיעה לי בעין, הקרע התגלה לאחר ביקור שני אצל רופא עינים, בביקור הראשון הרופאה טענה כי אין נזק לרשתית. לאחר 3 חודשים הנקודה השחורה המשיכה להציק אז פניתי למיון ושם אובחן קרע ברשתית. מאז אמרו לי תמיד שאם יופיעו נקודות חדשות או הבזקים עליי להגיע מיידית לרופא עיניים, לאחרונה הופיעו לי 2 נקודות שחורות חדשות אז פניתי לרופא עיניים ולטענתו אין שינוי מהפעם האחרונה שנבדקתי. האם לדעתך עליי לגשת לבדיקה נוספת אצל רופא נוסף בעוד כחודש? כי גם בפעם הקודמת שאובחן אצלי קרע ברשתית בבדיקה הראשונה לא גילו אותו. אודה לתשובתך שירלי

29/09/2011 | 07:53 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יודע איזה קרכע התגלה ברשתית אבל כמקובל אם מגלים חור או קרע ברשתית הגורם לתופעות כפי שציינת נהוג לטפל בו בלייזר. אכן אם קיימת דינמיקה בסימנים בעיקר אם התגלו לך קרעים יש מקום לבדיקה חוזרת

12/09/2011 | 16:23 | מאת: אפרת

אמי סובלת מגלאקומה ועם השנים לצערי איבדה עיין אחת נכון לעכשיו זוהתה בצקת בעין בה היא רואה עיין זו עברה ניתוח קאטרקט לפני כשנתיים .כמו כן לאחרונה החלה בקבלת טיפול תרופתי לסכרת . מבקשת המלצות לגבי מומחה לטיפול בנושא לצורך הבנה האם ניתן ליצור מצב בו לא תאבד את הראיה

12/09/2011 | 20:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בצקת הרשתית יכולה להגרם או בשל ניתוח הקטרקט או בשל הסוכרת. יש טיפול בבצקת רשתית על ידי זריקות לתוך העין, איני נוהג לתת שמות של רופאים בפורום זה, ממליץ לך לפנות לרופא מומחה רשתית

13/09/2011 | 08:17 | מאת: אפרת

תודה על תשובתך האם ניתן לערוך הבחנה בין בצקת שמקורה בסכרת לבין בצקת שמקורה בניתוח . האם מקור הבצקת משפיע על אופי הטיפול . לאור החשש כי מדובר בעיין יחידה בה היא יכולה לראות האם ניתן לשמר את הבצקת כך שלא תגדל באמצעות איזון הסכרת .

12/09/2011 | 05:59 | מאת: לילי

שלום רב, בהמשך לתשובתך ולאחר שנמצאה ממברנה כ 8 חודשים לאחר הניתוח האם יש סיכון בטיסות לחו"ל?האם הלחצים בגבהים יכולים לגרום למשיכה של הרשתית בעקבות הממברנה ולגרום לחור ולו הקטן ביותר?

12/09/2011 | 20:15 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל קשר בין ממברנה ברשתית לבין טיסות. אין השפעה על משיכות הרשתית לבין שינויי לחצים, זאת ועוד, אין כמעט שינויי לחץ בתאי הנוסעים של מטוסים בשל דיחוס האויר המצוי בתא.

10/09/2011 | 17:22 | מאת: לימור

שלום רב,אני 8 חודשים לאחר 2 ניתוחים בגין היפרדות רשתית חוזרת.כעת אני משתמשת בטיפות רפרש טירס.האם עליי להפסיק להשתמש בטיפות בדיוק לאחר חודש מיום הפתיחה?

12/09/2011 | 20:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

טיפות רפרש נועדו לטיפול בעיניים יבשות אין קשר בין הניתוח שעברת לטיפות אלה, הסיבה להפסיק שימוש בטיפות לאחר חודש הוא מחשש לזיהום הטיפות

10/09/2011 | 10:45 | מאת: שלמה

דר" שלום יש לי בצקת ברישתית עין ימין.ואני לא סוכרתי קיבלתי 3 זריקות לעיין שלא שיפרו במאומה לטעמי הרעו את המצב. ולאחר בדיקה נאמר לי שיש להמשיך לעוד 3 זריקות. שאלתי היא מה הסיכוי של הזריקות להשפיע ולשפר את ראייתי שנפגעה ב-%60 לפחות .ואני שואל האם יש דרך אחרת לטיפול ושיפור הראיה במיידי. מיותר לציין את הלמחץ שאני נמצא בו אודה על תשובתך המהירה

10/09/2011 | 14:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השאלה היא מה סיבת הבצקת, יש שיטות שונות לטיפול ולעיתים יש להמשיך בזריקות, מכל מקום הזריקות אינן מרעות את המצב אלא המחלה עצמה

10/09/2011 | 19:16 | מאת: שלמה

ד"ר סיבת הבצקת התפוצצות של נימי הדם ברישתית האם הזריקות יכולות לעצור את הדימום? והאים הראיה תחזור להיות תקינהלאחר הזריקות. כי כרגע כפי שאמרתי יש ירידה של 60% ולא קיבלתי תגובתך לשאלתי האם יש אלטרנטיבה אחרת לטיפול כמו לייזר וכדומה והיכן מומלץ לעשות זאת. תודה על תשובתך.

08/09/2011 | 22:51 | מאת: שבי

לפני כיומיים הרגיש בעלי בעין שמאל כמו חוט שחור שבא והולך בתוך העין. פנינו היום לרופאת עיניים ולטענתה זה דבר נורמלי לבני 50+ וזה קורה לרב האנשים. זה נקרא היפרדות רשתית מהזגוגית של העין. היא אמרה שאם יראה נקודות שחורות זה בסדר אבל אם יהיה מסך שחור שיפנה לחדר מיון. מה דעתך? מה זו התופעה הזו? אודה לך על תשובתך הדחופה. אנחנו מודאגים.

10/09/2011 | 14:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הנקודות השחורות מעידות על תהליך היפרדותת של הזגוגית מדופן העין, אכן יכול להווצר קרע ברשתית והפרדות רשתית ואם נבדקת אז אין סכנה, אם יופיעו ברקים בזוית העין או מסך יש להבדק מיידית שוב

06/09/2011 | 23:09 | מאת: מיכל

שלום פרופ' וינברגר אני בת 31 (מספר במשקפיים 6-)ופניתי לרופא עיניים לאחר תקופה בה אני רואה נקודות שחורות בהירות המטיילות בעת תזוזת הראייה בעיקר כאשר אני מסתכלת על גוף בהיר, קיר לבן וכו. הרופא קבע כי הרשתית שלי דקה ועליי להיות במעקב. לאחר כחודש הגעתי לביקורת משום שראיית הנקודות לא חלפה והרופא בדק את עיניי וקבע כי יש לי אלרגיה שלאו דווקא קשורה לנקודות השחורות שאני רואה. לצורך הטיפול באלרגיה הוא נתן לי טיפות עיניים מסוג FML (טיפה אחת 3 פעמים ביום למשך שבוע) מאחר והטיפות מכילות סטרואידים ולאחר קריאת עלון התרופה מצאתי לנכון להתייעץ איתך: אני קצת חוששת מלהשתמש בטיפות במיוחד משום שהן יכולות לגרום לנזק בעין. האם למישהי עם רשתית דקה ותופעת הנקודות השחורות מומלץ לקחת את הטיפות הללו? האם עדיף לבקש סוג אחר של טיפות? אודה לתשובתך

10/09/2011 | 14:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין קשר בין הטיפות FML לבין הנקודות השחורות, הן נוצרו מעכירויות בזגוגית. אכן שימוש ממושך בסטרואידים גורם ללחץ תוך עייני מוגבר וקטרקט אך אני מניח שהרופא נתן אותן לשחמוש קצר כשבוע שבועיים בלבד ואין בכך סכנה

03/09/2011 | 21:47 | מאת: מיכל

פרופ' וינברגר שלום רב תודה רבה על ההיענות המהירה- יישר כוח (תגובתך מיום 2/9 20:07) בהמשך לשאלתי הקודמת ותשובתך בהתאם -האם ישנם דרכים להקל על התופעה? או דברים שעליי לסגל בחיי ביומיום שיקלו על התופעה? תזונה מסויימת? אני עובדת עם מחשב- האם יש לכך השפעה? אני קוראת המון- האם יש לכך השפעה? תודה מראש מיכל

03/09/2011 | 22:52 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין דרך להקל על התופעה, כמובן שיש להבדק ולהיות בטוחים שאין פגיעה ברשתית, התופעה בדרך כלל נחלשת וברובה מפסיקה להפריע. אין השפעה בעבודה עם מחשב או כל פעילות בראיה, אפשר לקרוא ללא הגבלה

02/09/2011 | 17:02 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 31 (מספר במשקפיים 6-) ולפני כחודשיים נבדקתי בדיקה שגרתית אצל רופא עיניים לאחר שחוויתי תופעה של נקודה שחורה ומן חוט שמטיילים מימין לשמאל ולהיפך כאשר אני מסיטה את המבט מצד לצד. התופעה קוראת כאשר אני מסתכלת על קיר לבן או על הרצפה או מול המחשב והתופעה נעלמת כאשר אני מזיזה את המבט או מסתכלת על דבר כהה. הרופא אמר לי שאין לי מה לדאוג ורק כאשר הנקודה תופיע בדרך קבע ולא תזוז עליי להגיע היישר למיון ולקבל טיפול בלייזר. האם עליי לדאוג? האם עליי להיבדק בשנית? מה עליי לעשות? אודה לתשובתך מיכל

02/09/2011 | 20:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הממצא בזגוגית הוא שכיח בעיקר אצל קצרי ראיה, אין הוא מעיד על מחלה, הוא למעשה התפתחות של עכירויות בתוך חלל העין, יש סיכוי שהעכירויות יתגברו. אין כל טיפול רק מעקב מידי מספר חדשים לפי חומרתו

פרופ' וינברגר שלום רב תודה רבה על ההיענות המהירה- יישר כוח האם ישנם דרכים להקל על התופעה? או דברים שעליי לסגל בחיי ביומיום שיקלו על התופעה? תזונה מסויימת? אני עובדת עם מחשב- האם יש לכך השפעה? אני קוראת המון- האם יש לכך השפעה? תודה מראש מיכל

פרופסור שלום, הייתה לי דלקת עיניים, שכהגדרת הרופא המטפל נותרו לה "זנבות". הוא נתן לי להשתמש בטיפות אופטיליסט. אבל הטיפות ממש צורבות, זה הגיוני? תודה נעמה

01/09/2011 | 23:11 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השימוש בתרופה זו היא למצבי אלרגיה בעין, אם לדעת הרופא הדלקת אלרגית, יש הגיון בשימוש בתרופה זו

05/09/2011 | 08:30 | מאת: נעמה

פרופסור שלום, רציתי לדעת האם כחלק מתופעות השימוש באופטטילסט אמורה להיות צריבה קלה בעין ודמעות?

25/08/2011 | 16:04 | מאת: ארי

נעשה לי צילום תשובה fa pdr לאחרי טיפול מקולרי במקולה mas עם דלף מקולרי בהיקף mas ודימומים מפוזרים עם איזור cnp עדות ל nve בהיקף le אחרי טיפול prp לא עד פריפריה במקולה mas עם דלף מקולרי בהיקף צלקות prp בלי עדות ל nvs

01/09/2011 | 23:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא ברורה מה שאלתך, ציינת רק את פיענוח הצילום

06/09/2011 | 23:11 | מאת: ארי

לפרופסור שלום בהמשך לפינןח הצילום מה אפשר כדאי שהריאה תישתפר

25/08/2011 | 11:13 | מאת: אבי

האם במצב של macular hole יש לחולה excentric viewing (ולא excentric fixation)? האם אחד ההבדלים בין EV ל EF הוא שב EV יש פתולוגיה במקולה ואילו ב EF היא לא קיימת ?

01/09/2011 | 23:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

תלוי באיזה שלב של החור יש לעיתים ראיה מעט אקסצנטרית, כמובן תלוי בגודל החור ומצבו, לא ברור החלק השני של שאלתך

24/08/2011 | 20:08 | מאת: אבי

מה הח"ר הטובה ביותר שיכולה להיות במצב של חור במקולה ? בשבר סנלן. אני מתכוון ללא התערבות רפואית.

01/09/2011 | 23:06 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בחור מקולרי תלוי באיזה שלב יכולה להיות חדות ראיה טובה מאד אפילו 6/6

20/08/2011 | 16:12 | מאת: לילי

תודה פרופסור על תשובתך המהירה, אתחיל משאלתך הסופית, הנסיעות מערבה ומזרחה מול השמש וכן העבודה מול המחשב אינן יכולים להזיק. ממברנה כפי שתארת יכולה להוצצר לאחר ניתוח היפרדות רשתית אך חדות הראיה שלך היא 6/9 ולכן הייתי ממתין עם הניתוח לקילוף ממברנה או אף נמנע מכך, הממצא יכות להתפתח תוך 3 חודשים אך יתכן והיה קיים גם קודם ולא צויין על ידי הרופא מפענח קודם, לדעתי אין צורך לעשות מאום עם הממצא הזה רק לעקוב כל מספר חדשים ולחזור לשגרת חיים נורמאלית האם אני יכולה לחזור לפעילות של התעמלות פילאטיס כבר עכשיו או שעדיף להמתין מספר חודשים?

01/09/2011 | 23:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל בעיה לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה

20/08/2011 | 07:43 | מאת: לילי

שלום פרופסור, לפני קצת יותר מחצי שנה נותחתי בגין היפרדות רשתית בניתוח ויטרוקטומי +חיגור 360.כחודש לאחר הניתוח ראו שקיים נוזל סוברטילי שטרם נספג.בביקורת במאי 2011 עדיין נראה הנוזל עפ"י צילום OCT ,קיימת התחתלת קטרט .בביקורת באוגוסט 2011 (לפני שבועיים)עדיין ראו את הנוזל,הקטרט עדיין לא גדל,אך בבדיקת OCT נוספת נרשם לי בתשובת אסותא "ERM עדינה מאוד בחלקה העליון והאפי של המקולה" ובהערה נרשם כי דרושה קורלציה קלינית לשם אבחנה סופית והחלטות סופיות.(אני רואה 6/9 בעין המנותחת). שאלתי היא:1.האם הממצא הזה יכול להופיע בתקופה של 3 חודשים בין ביקורת לביקורת או שלא ראו אותו בצילומים הקודמים? 2.מה עושים לאחר כזו הבחנה? *אציין כי בשלושת החודשים הלוו חזרתי לעבודה לאחר חופשת המחלה,הכוללת נסיעות יום יומיות של חצי שעה מזרחה ובחזרה מערבה אותו זמן נסיעה,כ"כ עבודתי היא מול מחשב - האם הנסיעה והסנוור מהשמש וכן העבודה מול המחשב יכולה להזיק ולכן יש לי ממצא נוסף?

20/08/2011 | 14:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אתחיל משאלתך הסופית, הנסיעות מערבה ומזרחה מול השמש וכן העבודה מול המחשב אינן יכולים להזיק. ממברנה כפי שתארת יכולה להוצצר לאחר ניתוח היפרדות רשתית אך חדות הראיה שלך היא 6/9 ולכן הייתי ממתין עם הניתוח לקילוף ממברנה או אף נמנע מכך, הממצא יכות להתפתח תוך 3 חודשים אך יתכן והיה קיים גם קודם ולא צויין על ידי הרופא מפענח קודם, לדעתי אין צורך לעשות מאום עם הממצא הזה רק לעקוב כל מספר חדשים ולחזור לשגרת חיים נורמאלית

12/09/2011 | 05:56 | מאת: לילי

שלום רב, בהמשך לתשובתך ולאחר שנמצאה ממברנה לאחר הניתוח האם יש סיכון בטיסות לחול?האם הלחצים בגבהים יכולים לגרום למשיכה של הרשתית בעקבות הממברנה ולגרום לחור ולו הקטן ביותר?

18/08/2011 | 14:52 | מאת: יהודית

תודות על תשובתך. יש לאמי בעיה בראיה מקרוב להלן הפירוט. אמי בת 86 חולת סוכרת וחולת לב עשתה קטארקט בשתי עיניים. עין שמאל נותחה לפני שלוש שנים ושמו לה עדשה שתאפשר קריאה מקרוב לפני 3 חודשים נותחה בעין שמאל ושמו לה עדשה שתאפשר לה לראות טוב מרחוק. בצילום OCT הממצאים הבאים: עין ימין: קונטור מקולרי מיושר ע"ר ERM אין פתולוגיה ברמת PR-RPE אין עדות לנוזלים אין משיכה ויטראלית עובי רשתית מרכזית 353 מיקרון עין שמאל אובדן קונטור והווצרות פסאודוהול ע"ר ERM בחתך אחד נצפית ציסטה תוך רשתית עובי רשתית מרכזית 290 מיקרון דרוזן קטנים בודדים אין משיכה ויטראלית מאז ניתוח הקטארקט השני אמי רואה טוב מרחוק ואפילו לא נזקקת למשקפים כבעבר אך קשה לאמי לקרוא היא רואה את הכתוב בכפילות . עשינו לה משקפי קריאה אך גם איתם לא יכולה לקרוא. האופטמטירסטית בדקה אותה שוב ואמרה שהיא צריכה עדשות פריזמה מאחר וכנראה יש לה בעיניים מעין פזילה. האם יתכן שרק לקריאה יש פזילה? איזו בדיקה ניתן לעשות בכדי לבדוק ולאמת שאכן זו הסיבה לאי יכולת הקריאה כיוון שבבדיקת OCT לא צויין שישנה פזילה לקריאה מקרוב.

20/08/2011 | 14:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן לאנשים מבוגרים לעיתים יש ירידה ביכולת המיקוד, דבר הגורם לראיה כפולה לקריאה והתפרון אכן משקפי פריזמה שמשפרות מאד את נוחות הקריאה

17/08/2011 | 17:34 | מאת: אנונימי

העיניים נראות "כאילו" דומעות או שחושבים שאני ממש עייף ויוצר מצב שאני נראה עצוב או על סף בכי למרות שאין שום הפרשות שיוצאות מהעין החוצה וזה מטריד נורא..

20/08/2011 | 14:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הנושא לא בתחום הפורום, יש לבדוק דברים רבים כגון יובש, מיקוד, אלרגיות וכדומה

אני בן 63, רקע של ניוון מקולרי מאז גיל 33 ועתה עקב "פלוטרים" בעיניים איבחן רופא בקופ"ח. בעיית pvd בשתי העיניים ו lattice degeneration.שאלתי:האם אפשר לתקן או לשפר מצב נוזל העיןכדי שלא יצטמק ויפגע ברשתית והאם מחלת הלאטיס דג.מחייבת טיפול לייזר מאסיבי בשתי העיניים? נבדקתי במיון עיניים ונאמר לי שעתה אין קרע ברשתית ,שלום ושלום...מודה מראש על התשובה. דוד

10/08/2011 | 09:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן אין מה לטפל בהנתקות הזגוגית אך במידה וה lattice מהווה סכנה להווצרות קרעים והפרדות זגוגית, יש לטפל בלייזר כמניעה

05/08/2011 | 08:02 | מאת: מיקי

שלום לך אני סובל לאחרונה בעין שמאל מ-crs,נאמר לי שב-90% זה חולף מעצמו. נתקלתי במאמר רפואי שמספר שב100 חולים שקיבלו אספירין במינון נמוך ,התוצאות היו מעולות.מה דעתך?

05/08/2011 | 09:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כמובן שיש כל מיני סוגי טיפול למחלת הcsr. הטיפול באספירין הוא לא מוכח ולא מבוסס

11/08/2011 | 12:34 | מאת: מיקי

נראה לי שהוא עדיף על פעולות פולשניות כולל ליזר,מה גם שהמחקר שנעשה במילנו,הראה על 107 אנשים שיפור מדהים תוך שבוע. מדוע לא נערך מחקר בארץ?

03/08/2011 | 06:43 | מאת: אילן לבקוביץ

שלום, הבן שלי איתי בן 35 עבר 5 ניתוחים עקב הפרדות רישתית ( בעקבות דלקות פנימיות ) . בבדיקה האחרונה מתברר שיש הפרדה כמעט מוחלטת של הרישתית ואיבוד מוחלט של הראייה. הוא מטופל אצל פרופסור מוסייב מתל השומר שאומר שאין כרגע מה לעשות ( ברשותי גם מכתב של פרופסור מוסייב שאני יכול לשלוח ). שאלתי: האם יש מקום בחו"ל שמתמחה בבעיות הפרדות רישתית עקב דלקות פנימיות ? האם אפשר לקבל דואר אלקטרוני שלך כדי שאוכל לשלוח את המכתב של פרופסור מוסייב ? תודה .

05/08/2011 | 09:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אני משוכנע שהטיםול אותו בנך מקבל הוא טוב ונכון, כמובן שיש מרכזים בחול. ממליץ למצוא מרכזי ניתוחי רשתית בגרמניה

25/07/2011 | 21:30 | מאת: לימור

שלום פרופסור, לפני חצי שנה עברתי ניתוח ויטרוקטומי עם חיגור 360 ,לאחר הניתוח נראה נוזל מקולרי שלא נספג במלואו וכן ראו נוזל זה גם לפני חודשיים,כ"כ נאמר לי שנוזל זה יכול להיספג גם בתקופה של עד שנה מהניתוח.מבדיקת עיניים אצל רופא שאינו מומחה רשתית הוא חושד שיש חור מקולרי והפנה אותי לבצע צילום OCT.האם יכול להיות שהחשד הוא עדיין הנוזל המקולרי?מה הסיכוי להתפתחות חור מקולרי לאחר ניתוח כזה.?אציין כי עד היום לא צוין בפניי ממצא כזה.האם זה יכול להתפתח בפתאומיות ?

25/07/2011 | 22:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

רק בדיקת Oct תוכל לתת את התשובהלקיום נוזל או הווצרות חור מקולרי. קורה לעיתים שלאחר ניתוח חיגור מתפתח חור מקולרי שמצריך ניתוח כריתת זגוגית ותיקון החור

22/07/2011 | 16:41 | מאת: לי

שלום רב,קיבלתי את תשובתך לנושא שבנדון.כיצד ניתן לשלוח לך בקובץ את התוצאות של בדיקת שדות הראיה של 2 העיניים על מנת לקבל את חוות דעתך?

22/07/2011 | 20:25 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שדות הראיה נראים תקינים

19/07/2011 | 21:57 | מאת: דודו

לאימי ישה בעיה של ירידה ביכולת הראיה / חדות ראיה נאמר לנו ע"י כמה רופאים שיש לה בעיה ברישתית וכניראה " זה מה שיש " לא ניתן לעשות דבר למענה. שאלתי האם יש אפשרות להגיע לבדיקה / אבחון בכדי לקבל חוות דעת מעמיקה יותר האם עדין יש אפשרות לעזור לה .

20/07/2011 | 20:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אפשר להגיע לבדיקה למרות שאיני יכול לומר בוודאות שניתן לסייע

20/07/2011 | 21:18 | מאת: דודו

אפשר לקבל פרטים על דרך זימון התור לבדיקה הרבה תודה

16/07/2011 | 08:08 | מאת: לי

לאחר 2 ניתוחי רשתית בעין ימין בגלל היפרדות לפני חמישה חודשים נשלחתי לבדיקת שדות ראיה.בעין המנותחת מופיע בדף תשובות: MD -6.17 DB P< 0.5% PSD 2.86 DB P <10% SF 1.66 DB CPSD 2.25 SB P< 2% בעין הלא מנותחת: MD -2.80 DB P< 10% PSD 1.75 DB SF 1.13 DB CPSD 1.26 DB מה אומרות תןצאות הבדיקה ומה אומר ההבדל בין העיניים בתשובות?

19/07/2011 | 14:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום לי, הפורום הוא פורום הדן במחלות רשתית, המדדים שציינת הם מדדים המעידים על אמינות שדה הראייה הנבדק. איני חושב שזה המקום להסביר לך מה משמעות (mean deviation) MD השאלה היחידה היא האם נפגע שדה הראייה בעין אחת או בשתי העיניים, לדוגמה לצרכי נהיגה . לא צירפת את השדה ולכן איני יכול לתת תשובה ברורה. מכל מקום נראה לי שעיסוקך במדדי האמינות של שדה הראיה שביצעת מיותר.

22/07/2011 | 16:31 | מאת: לי

שלום רב, מבקשת כיצד ניתן לשלוח את התשובות בקובץ.?

15/07/2011 | 17:05 | מאת: עליזה

אמי בת 65 סובלת מרטינופתיה סוכרתית. היא התחילה לעשות טיפולי לייזר כל שבועיים בעין ימין. היא עשתה כבר שני טיפולים ובטיפול האחרון הומלץ להתחיל גם עם זריקות. הטיפול האחרון היה לפני עשרה ימים. לפני יומיים היא הרגישה ירידה רצינית בראייה באותה עין . היא אומרת שהיא רואה ממש מטושטש וישנם אזורים בעין שהיא לא רואה . לקחתי אותה לרופא עיניים והוא אמר שזה שטף דם פנימי בעין . אנו לא רואים כתם אדום בעין. שאלתי היא ממה נובע שטף הדם? האם זה יעבור לבד עד הטיפול הבא בעוד חמישה ימים?? ואם לא האם יבצעו עוד טיפול לייזר? כיצד משלבים את הזריקות בטיפול הלייזר? תודה רבה עליזה

19/07/2011 | 14:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום עליזה, לפי התיאור, למרות שלא ציינת, כנראה יש לאימך את צורת הסוכרת ברשתית הקשה יותר שנקראת סוכרת שגשוגית. במצב זה צומחים כלי דם לא תקינים ברשתית. אחת מהתופעות היא דימומים לתוך העין שגורמים להפרעה קשה בראייה. הטיפול בסוג זה של פגיעה ברשתית הוא טיפול ליזר משולב עם זריקות אבסטין. יש להזדרז עם טיפול הליזר כי במידה ויש דימום לא ניתן לראות את הרשתית האמורה להיות מטופלת. טיפולים אלה הם חובה ואין להזניחם מאחר והמחלה עלולה לגרום לפגיעה קשה בראייה.

19/07/2011 | 17:53 | מאת: עליזה

תודה רבה על תשובתך המהירה, שאלה נוספת אם אפשר, האם יש לחכות שהדימום ייספג? לדברי הרופא לא ניתן לעשות את טיפול הלייזר במצב הנוכחי. כמה זמן עד שהדימום ייספג? תודה רבה עליזה

14/07/2011 | 21:02 | מאת: ?

שמעתי שבחו"ל כבר יש טיפות עיינים להעלמת פלוטרס האם ידוע לך אם יש כבר בארץ ואם אין כרגע אז מתי יהיה ?

19/07/2011 | 14:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ייתכן ששמעת אבל לא ידוע בעולם הרפואי המדעי על טיפות להעלמת פלוטרס. הטכניקות היחידות המוכרות הן סוג של ליזר שמפורר את העכירות או ניתוח ויטרקטומיה. שני האמצעים אינם מומלצים אלא במקרים מסובכים מאוד.

13/07/2011 | 08:24 | מאת: יהודית

אמי בת 86 חולת סוכרת וחולת לב עם קוצב לב עשתה ניתוח קטארקט בשתי עיניים. בצילום OCT הממצאים הבאים: עין ימין: קונטור מקולרי מיושר ע"ר ERM אין פתולוגיה ברמת PR-RPE אין עדות לנוזלים אין משיכה ויטראלית עובי רשתית מרכזית 353 מיקרון עין שמאל אובדן קונטור והווצרות פסאודוהול ע"ר ERM בחתך אחד נצפית ציסטה תוך רשתית עובי רשתית מרכזית 290 מיקרון דרוזן קטנים בודדים אין משיכה ויטראלית שאלותי: מה הכוונה לאובדן קונטור והווצרות פסאודוהול? מהם דרוזן קטנים ? מה ניתן לעשות לגבי ציסטה תוך רשתית?

19/07/2011 | 14:27 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יהודית שלום, האינפורמציה הכי חשובה שלא ציינת היא מה חדות הראיה של אימך. במידה וחדות הראיה טובה ואין עיוות של התמונות אין צורך לטפל. במידה וחדות הראייה יורדת שוקלים ניתוח לקילוף ה ERM. ציסטה מקולרית כפי שציינת היא הצטברות נוזל במקרה דנן בשל משיכה ויטראלית. זה שציינת שאין משיכה לא אומר שהיא לא קיימת. חדות הראייה היא שקובעת האם לנתח או לא.

11/07/2011 | 22:42 | מאת: maya

שלום פרופ' וינברגר לפני שנתיים עברתי ניתוח חיגור לתיקון היפרדות רשתית. מאז החלמתי אך בביקורת האחרונה הרופא אמר שהרשתית שלי מאוד דקה. רציתי לדעת מהן הסכנות העתידיות עקב העובי הדק של הרשתית והאםיש משהו שאוכל לעשות על מנת להיזהר? תודה!

19/07/2011 | 14:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום MAYA, במקרה והמטופל עבר חיגור הסיכוי להיפרדות רשתית הוא נמוך ביותר משום שכל הרשתית ההקפית נתמכת ע"י החגורה ולכן אין משמעות לעובי הרשתית. אני מציע לבדוק את העין השניה היטב ולחזק את הרשתית בליזר במידה ויש איזורים שעלולים לגרום לקרע ולהפרדות גם בעין השניה.

09/07/2011 | 21:37 | מאת: שולמית

שבוע טוב, תודה על התשובה המהירה! יישר כח השאלה, האם פעילות גופנית עלולה להגביר את הפלוטרס? או לגרום לקרע ברישתית? שמחתי אותי שהעכירוית התמעטו השאלה עוד כמה זמן? תודה מראש שולמית

10/07/2011 | 19:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

פעילות גופנית אינה מגבירה את העכירויות בזגוגית, כמו כן פעילות גופנית אינן עלולות לגרום לקרע ברשתית. העכירויות בדרך כלל מתמעטות תוך מספר שבועות עד חודשים

1. אני סובלת מרטינופטיה סכרתית, עברתי לפני כ-10 שנים המון טיפולי ליזר. המצב עכשו הולך ונעשה גרוע. אני מצליחה לראות בצורה מוגבלת ביותר. השאלה האם אני מתאימה לקבל זריקות? בזמנו אמרו לי כי יש לי בצקות ברשתית. 2. אם אכן אני זקוקה לזריקות. האם זה עולה כסף או קופ'ח מממנת את זה? ישל לי מאוחדת עדיף. ועד אחת קטנה: באיזה תדירות צריך לקבל את הזריקות. תודה.

09/07/2011 | 12:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המקעקב על רטינופטיה אינו יכול להתבצע כל כמה שנים, אם יש לך בצקת ברשתית יש לטפל בזריקות תוך עיניות שניתנות כל 6 שבועות, קופות החולים ממנות באופן חלקי את הזריקות אך הן אינן יקרות וניתנות כמעט בכל המסגרות הטיפוליות

20/07/2011 | 17:23 | מאת: ניסים

לפרופסור שלום אני סוכרתי עם בעיות בצקות בעיניים ומקבל זריקות אבסטין אחת לכששה שבועות. אין השתתפות בקופת חולים כללית בכלל. העלות אכן גבוהה כ-570 ש"ח לזריקה. ההוצאה שלי כל חודש כ1,200 ש"ח חוץ מצילום O<C<T שחייבים תשלום או התחייבות וגם זה הפסיקו לתת בקופת חולים.

08/07/2011 | 17:36 | מאת: שולמית

שלום לך' ד"ר ויינברגר לפני 8 חודשים עברתי קרע ברישתית בעין ימין, היום ישלי הרבה פלוטרס ולפעמים קו בצד העין בצבע סגול במיוחד בלילה הייתי אצל הרבה הרבה רופאים ומומחים בכל פעם ברוך הד' הרישתית תקינה ,יש לציין שיש לי קוצר ראייה גבוה , ביום שלישי האחרון הייתי בבדיקת עיניים ושוב עשתה לי הרופאה הרחבת אישונים ורשתיות תקינות , יש לציין שבדיקת צשדה ראייה הכל תקין ,ברוך הד' השאלה שלי מתי יעלמו הפלוטרס יש לציין שיש לי כמו עננים שקופים שמטיילים לי בעניים !

09/07/2011 | 12:03 | מאת: פרופ' דב וינברגר

סביר להניח שהעכירויות בזגוגית לא יעלמו, אולי יפחתו אך תמיד ישארו בזגוגית. במקרים מאד חמורים ניתן לנתח ולסלק את העכירויות בניתוח הקרוי ויטרקטומיה

08/07/2011 | 13:38 | מאת: מרים ניר

נבדקתי במרכז הרפואי קפלן ונמצא שהממברנה מכווצת בכל האזור מול הארקדות, לזיה וסקולרית עם צלקת מסביב על העורק של הארקדיה העליונה. המליצו לבצע צילום FA ובמידת הצורך לעבור ניתוח (לא ליזר). אני מאד חוששת והיתי רוצה לשמוע חוות דעת נוספת ביחס לאפשרויות טיפול אחרות. אין לי מושג מהם המונחים הרפואיים והייתי שמחה לקבל המלצה. תודה מראש מרים ניר

09/07/2011 | 12:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ממברנה שמכווצת ואינה מעוותת את הראיה ואינה מערבת את מרכז הראיה בדרך כלל אינה אינדיקציה לניתוח, הלזיה הןסקולרית באזור הארקדה העליונה גם היא אינה סיבה לחשוש, איני יכול לומר אם יש צורך בביצוע FA, פרט לכך איני יכול לייעץ יותר מחוסר אינפורמציה

06/07/2011 | 00:57 | מאת: אווה

לפרופ' וינברגר שלום רב, לפני שלושה שבועות הופיעו בפתאומיות הבזקי אור בעיני הימנית. הבזקים אלו נמשכים עד היום מידי יום ביומו. האבחנה היתה התנתקות של הזגוגית מהרשתית. ברקע אציין שאני קצרת רואי -3.5 וסובלת שנים מההפרעה של זגוגית עכורה שמתבטאת בראיית נקודות, קוים וצורות של חרקים מעופפים בשדה הראייה, והרופא אבחן לאחרונה גם רשתית דקה. הבנתי שתופעות אלו ובעיקר ההבזקים עשויים לגרום לקרע ברשתית, ואף להתנתקות הרשתית מדופן העין - בהיעדר טיפול. אני נמצאת במעקב. הבנתי גם שאם מתרחש קרע ברשתית לא תמיד חשים בסמפטום כלשהו, וכשכבר חשים בהפרעה יתכן שהמצב החמיר ונוצרה היפרדות של הרשתית. שאלתי: אלו מרווחי זמן בין בדיקה אחת לבאה אחריה יכולים להבטיח שלא אקלע למצב של של קרע ברשתית שהוזנח והתפתח להתנתקות, או במלים אחרות, כמה זמן ממועד היווצרות הקרע נמשך התהליך של מעבר נוזל הזגוגית למרווח שבין הרשתית לדופן העין עד להתנתקות הרשתית? תודה רבה !

06/07/2011 | 19:39 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן כנראה שמתרחשת היפרדות זגוגית תהליך שיכול להמשך לסרוגין מספר שבועות. אין כללים ברורים לתדירות הבדיקה אלא לפי עוצמת הסימנים. הסימנים להיפרדות רשתית הם הופעת חסר בשדה הראיה ועד אובדן ראיה כשמרכז הראיה נפרד מדופן העין.

שלום רב, לפני 4 חודשים החלו אצל אימי (בת 61) הבזקי אור מידי בוקר. לפני כחודשיים היא עברה טיפול בליזר להדבקת הרשתית אך עדיין מופיעים הבזקי אור. היא מתאמנת בפילטיס מידי יום (פעילות מאומצת). שאלות: 1. האם עליה להפסיק כל פעילות גופנית? 2. האם אפשר לקבל שם ו/או מספר טלפון של מומחה לבעיות רשתית שיוכל להמשיך את הטיפול? תודה רבה, ערן

06/07/2011 | 19:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הדבר היחיד שיש לעשות הוא בדיקת רשתית יסודית, אם הכל תקין אין מגבלה בפעילות גופנית לגבי מומחה רשתית אתה יכול לבדוק המלצות באינטרנט

01/07/2011 | 00:36 | מאת: סיגלית

פרופסור דב וינברגר שלום , בן דודתי היה עם בנו בן ה-6 אצל פרופסר יעקב פאר , ישנה בדיקה שהוא צריך לעשות דחופה ובהדסה יש תור לעוד חצי שנה ואביו נתבקש לבדוק זאת ב תל השומר ,, והמצב על פי הפרופסור לא כל כך טוב , איך אנחנו יכולים להשיג בדיקה זו בדחיפות רבה היות ונאמר שהמצב מאוד לא טוב לגבי הרישתית .תודה סיגלית

06/07/2011 | 19:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לדעתי דיברתי אתכם בטלפון, אם מדובר בבדיקת ERG הרי היא מתבצעת רק בהדסה ובתל השומר

28/06/2011 | 19:50 | מאת: שואלת

האם לאחר וטרקטומי אסור להרטיב או לשטוף עיניים במים? אם כן לכמה זמן . כמה זמן החלמה חוזרת הראיה התקינה והברורה? תודה

28/06/2011 | 22:34 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא ציינת מאיזו סיבה בוצע ניתוח הויטרקטומיה. מכל מקום נראה לי שניתן לשטוף את העיניים ללא חשש ימים בודדים לאחר הניתוח כמובן מבלי לשפשף את העיניים אלא לנהוג בעדינות

28/06/2011 | 16:47 | מאת: לימור

האם זה נכון שדיקור סיני יכול לעזור בבעיות עיניים?אני לאחר ניתוח היפרדות רשתית.

28/06/2011 | 22:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין בידי אינפורמציה מדוייקת ולא ידוע לי על מאמרים הדנים בדיקור סיני כפתרון לבעיות רשתית בעיניים