טיפול בתסמונת דווין מסוג 1

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/06/2016 | 11:38 | מאת: ליאת

שלום רב, ביתי בת 5 ואובחנה אצלה בגיל שנה תסמונת דווין מסוג 1 בעין שמאל, כלומר היא לא מצליחה להזיז את העין שמאלה לכיוון האוזן, אלא "העין נתקעת באמצע". כשהיא מסתכלת ישר, העין לא בורחת לשום כיוון. בד"כ היא מנסה לפצות על זה ע"י תזוזה הראש שמאלה, אך זה הופך לבעיה לאחרונה מכיוון שכשהיא מציירת או כותבת מול הדף, היא משעינה את הראש על היד על השולחן. האם יש טיפול או ניתוח במצב הזה? שמעתי על ניתוח שבו מזיזים את שריר העין ?! תודה מראש, ליאת.

02/06/2016 | 18:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מציע שתפני את שאלתך לפורום רפואת עיניים ילדים העוסקת בפזילה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות