תופעות לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/06/2017 | 21:52 | מאת: רוברט

עברתי ניתוח לפני כחודש וחצי. בדיקת OCT שבוצעה חודש לאחר הניתוח , מראה על עובי מרכזי של 465 מיקרון לעומת 390 מיקרון בבדיקה קודמת לפני 10 חודשים. מדגמת ממברנה אפירטינלית הגורמת עיבוי ניכר של הרשתית והעלמות השקע הפוביאלי וכן גורמת לכך שפני שטח הרשתית בחתך יוצרים צורת שיני משור. לא הודגמה הצטברות חריגה של נוזלים. הדגמה הידרציה לא ציסטואידית של הרשתית. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית. במשך התקופה נטלתי טיפות: אופלוקס, סטרודקס, וולטרן. הומלץ להמשיך להזליף וולטרן במשך חודש ולבצע בדיקת OCT ממצאים : משמאל פסוידופקיה יפה, אין נצנוץ. עדשה במקום. מימין ירוד PSC במרכז בעיקר. בא רחב: משמאל ירוד משני קל. קרקעית בא רחב שקערוריות 0.6 ERM. בצקת מקולרית. אם לאחר חודש לא יהיה שיפור אופנה למומחה רשתית. כל דעה ורעיון יתקבל בברכה

18/06/2017 | 06:09 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לעיתים הידרציה של הרשתית נובעת מן הניתוח, במידה ותופעה זו הופיעה רק לאחר הניתוח ויש עדות ב OCT שלא הייתה קודם הרי שאכן מדובר בהידרציה שלאחר ניתוח והתרופות אכן נכונות. ממברנה אפירטינלית מתפתחת לאט ואינה תוצאה של הניתוח. טיפול ניתוחי בממברנה כזו מומלץ רק במידה והראיה יורדת

18/06/2017 | 12:01 | מאת: רוברט

שלום פרופ' וינברגר מודה לך על התגובה המהירה. נחה דעתי. רוברט

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות