פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1102 הודעות
1061 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.

אני בת 15 וחצי ולוקחת גלולות מינס(כדי למנוע כאבי מחזור חזקים). אני רוקדת וכתוצאה מעומס על הרגל יש לי דורבן בכריות כף הרגל. הרופאה נתנה לי מרשם לכדורי ברקסין פעם ביום במשך 10 ימים. האם אפשר לקחת שתי תרופות אלו במקביל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה והנך בריאה בד"כ ועפ"י משטר הטיפול שרשמת בפנייה, לא ידוע לי על מניעה מליטול את התרופות יחד. מובן שיש ליידע את הרופא בנוגע לנטילת מינס. במידה ויש צורך במינון ממושך יותר בנוגדי דלקת שאינם סטרואידים (ברקסין או תכשיר אחר מהמשפחה) או במידה ויש שינוי במצבך הרפואי (או בהיסטוריה המשפחתית) יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עימו. למידע מפורט על תופעות לוואי שעלולות להופיע בזמן שימוש בתרופה יש לעיין בעלון לצרכן של כל אחד מהתכשירים.

מהן התרופות האנטידכאוניות (ssri/snri) בעלות הסבירות הנמוכה ביותר לגרום לנשירת שיער? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידועה לי השכיחות המדויקת להופעת נשירת שיער בכל אחת מהתרופות בקבוצה. עם זאת, בתרופות עבורן המידע קיים, מדובר על שכיחות של פחות מ- 1% מהמשתמשים. מידע נוסף על תופעות לוואי לתכשירים שונים, ניתן למצוא בעלון לתכשיר במאגר התרופות, אשר באתר משרד הבריאות.

05/09/2018 | 17:04 | מאת: לריסה יוסף

לקחתי תקופה קצרה כדור בונדורמין לפני שינה. אני מאובחנת כחולות פיברומיאלגיה. והמון לילות לא ישנה מכל מני סיבות כולל כאבים בשרירים. שבוע אחרי שהפסקתי בונדורמין, מרגישה שהרבי שרירים החמירו. האם זאת השפעת בונדורמין?

לקריאה נוספת והעמקה

שימוש ממושך בתרופות ממשפחת הבנזודאזפינים (בינהן בונדורמין) עלול לגרום לתלות. במידה והתפתחה תלות בתרופה, הפסקה פתאומית עלולה לגרום לתופעות גמילה. התסמינים כוללים: כאבי ראש, כאבי שרירים, מתח, עצבנות, בלבול, רעד, נדודי שינה ועוד. לפיכך, יש להימנע מהפסקה פתאומית של התרופות, במיוחד לאחר שימוש ממושך, כדי להימנע מתופעות גמילה. כיוון שהנך סובלת מתסמינים אלה, מומלץ להיוועץ ברופא.

לפני כשבועיים התחלתי להזריק לי בבטן אינסולין דגלדר+ליראגלוטייד בעצת מומחה לסכרת לפני 3 ימים עברתי ניתוח ציסטולוגי להוצעת גידול קטן בדרכי השתן ועבר בסדר, אתמול התחלתי להרגיש גירוד חזק ושריפה בגב ... יתכן שזו אלרגיה לתרופה החדשה ?

לקריאה נוספת והעמקה

התסמינים יכולים להצביע על תגובה אימונית לאחת התרופות (לא ציינת מה ניתן לך סביב הניתוח שעברת). מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

06/08/2018 | 22:06 | מאת: ל משה

כאבים חזקים בגב תחתון בעבר פריצת דיסק מטופל בזלדיאר פעמיים ביום ללא שיפור האם אפשר להוסיף כדור אחר לכאב מטופל בונלפקסין150 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אציין כי שילוב של זלדיאר (המכיל את התרופות טרמדול ופרצטמול) וונלפקסין עלול להגביר פעילות סרוטונין ובכך להעלות סיכון לסינדרום סרוטונין. אין איסור לשילוב התכשירים אך כאשר התכשירים ניטלים ביחד, יש להיות מודעים וליידע את הרופא במידה ומופיעים תסמינים לכך כגון בלבול, עוויתות שרירים, עלייה בקצב לב, חום גבוה (לפירוט כדאי לעיין בעלוני התכשירים). אם אין כל שיפור בכאב תחת הטיפול בזלדיאר, יתכן ויש לשקול החלפת טיפול ולאו דווקא תוספת. יש לפנות לרופא המטפל להמשך ייעוץ ובירור. ניתן להיוועץ ברופא מומחה בטיפול בכאב. יש ליידע את הרופא על הטיפול בונלפקסין. תשומת לב מיוחדת בהקשר זה, במידה ויוחלט על טיפול בנוגדי דיכאון- טיפול מקובל בהפחתה של כאב על רקע עצבי או בקרבמזפין.

אם דיפרוסאן שהוזכר לי לברך יכול לגרום לי לכאבי ראש גודש באף עיטושים רבים צריכה בעינים ועובד בפה?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה אשר מכילה שתי נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. כמו בכל טיפול תרופתי עלולות להופיע תופעות לוואי. ככלל, כאשר תופעות מופיעות בסמוך לתחילת הטיפול בתרופה ומשתפרות עם סיום הטיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסן לתרופה, אך מובן שאין הדבר נכון תמיד. תופעות אלו יכולות להיות תסמינים להתפתחות של אלרגיה, שפעת או מחלה אחרת. במידה ומצבך לא משתפר או מחמיר, יש לפנות לרופא.

01/08/2018 | 08:35 | מאת: קובי

שלום אני מעוניין להוריד את המינון של הציפרלקס מ10 ל5 מ"ג. רציתי לדעת עד כמה באמת ל5 מ"ג יש השפעה? ואם אצטרך לחזור ל10 מ"ג האם יכול לחזור התופעות לוואי שהיו לי לפני שנה שהתחלתי לקחת כמו בחילות ובעיות בתפקוד המיני?

לקריאה נוספת והעמקה

לרב התוויות הטיפול, המינון המקובל היעיל לתרופה הוא 10 מ"ג ליום (הסתייגויות: להתוויות מסוימות מתחילים במינון 5 מ"ג אך עולים במנה ולחרדה חברתית ניתן לרדת למינון של 5 מ"ג ומגיל 65 מתחילים ב5 מ"ג ועולים במידת הצורך בהתאם לתגובה). יש לקחת בחשבון שהתגובה לטיפול לוקחת זמן. לגבי שאלתך על תופעות הלוואי לתרופה - לעיתים קרובות תופעות לוואי חולפות לאחר מספר שבועות של טיפול והסתגלות לתכשיר. במידה ויש צורך ב10 מ"ג והנך מפתח את תופעות הלוואי שציינת, כדאי לחכות מספר שבועות לשיפור ספונטני, במידה והתופעות ממשיכות מעבר לכך, פנה לרופא להתאמת מינון או החלפת תרופה.

אני לוקח ציפרמיל 20 מג. 1.איזה כדור נגד שריפה בגוף אפשר לקחת ללא "התנגשות" ביניהם 2. האם אפשר לקחת זלדיאר עם ציפרמיל

לקריאה נוספת והעמקה

1. פורום זה לא נועד להמליץ על טיפולים תרופתיים למצבים רפואיים – יש לפנות לרופא לבירור ולהתאמת טיפול. 2. שילוב תרופות ממשפחת ה-SSRIs selective serotonin re-uptake inhibitors-(כגון ציפרמיל) ותכשירים המכילים tramadol (אחד החומרים הפעילים בזאלדיאר) עלול לגרום לרעילות ותופעות לוואי על רקע פעילות סרוטונין מוגברת. במידה והרופא החליט כי התועלת עולה על הסיכון והמליץ לך על השילוב, יש לעקוב וליידע את הרופא על תסמינים שיכולים להעיד על תמונת סרוטונין כגון בלבול, חוסר מנוחה, חום, הזעות, תלונות חסרות קואורדנציה, תנועות שרירים לא רצוניות או שלשול.

28/07/2018 | 04:50 | מאת: Dunya Adam

שלום , אני בת 26 נשואה ואמא לשתיים עשיתי קעקוע לפני שבועיים ורוצה לקחת כדורי קיורטן לטיפול באקנה בפנים האם להתחיל בנטילת כדורים ? ואם עדיין לא אז מתי אפשר ? אשמח לתשובתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם העור החלים לגמרי, אין מניעה. אם את מתלבטת, היוועצי ברופא עור.

25/07/2018 | 16:19 | מאת: מיכל

שלום רב! לכלב שלנו עומדים לתת תרופה לגידול סרטני. יש התלבטות בין תרופה ביולוגית שאינני יודעת את שמה לבין תרופה כימותרפית בשם לאוקרן. יש לי בבית 2 תינוקות ואני חוששת שהתרופות הללו יפלטו לכלב ברוק או בשתן או דרך אחרת (קרינה אולי?... ) ויגיעו איכשהו אליהם. האם יש בתרופות האלה סיכון שכזה? בתודה מראש...

לא ציינת בפנייתך טיפולים אשר אמורים לפלוט קרינה. אין בידי מידע על מידת ואופי ההפרשה בכלבים. התכשיר לוקראן מכיל את המרכיב הפעיל Chlorambucil, שהינו ציטוטוקסי. בבני אדם קיימת הפרשה מעטה יחסית ( פחות מ1%) של התרופה ושל המטבוליט הפעיל שלה בשתן. רב המנה מופרשת בשתן כמטבוליטים לא פעילים (כלומר ללא פעילות ציטוטוקסית). תרופות ביולוגיות הן מולקולות ענק בהשוואה לגודל המולקולה של תרופה כימית והן עוברות פירוק לפני הפרשה. במידה והינך מעוניינת בפרטים על תרופה ביולוגית מסויימת, צייני את שמה. כאמור המידע הינו על הפרשה בבני אדם, לגבי הפרשה בכלבים (שיכולה להיות שונה), כדאי להיוועץ בוטרינר.

24/07/2018 | 23:13 | מאת: ליאורה

אימי לוקחת זלדיאר עקב כאבי לחץ עצבי. כאשר השפעת התרופה מתחילה להתפוגג מרגישה רעד ברגלים. האם זה סימן להתמכרות לתרופה? האם תופעה כזו דורשת גמילה?

לקריאה נוספת והעמקה

רעד הינה תופעת לוואי ידועה ושכיחה לתרופה. לעיתים, אנשים שלוקחים תרופה המכילה טרמדול עלולים לפתח בה תלות ולפתח תסמיני גמילה, הכוללים רעד. לא ציינת בפנייתך את המינון, תדירות המתן ומשך הטיפול. במידה ויש חשש לתלות כדאי להיוועץ ברופא לפני הפסקת התכשיר לקבלת הנחיות על אופן/קצב ההפסקה.

שלום לצוות עד לפני כ 3 חודשים במשך כ 7.5 שנים קיבלתי מדבקות פנטה -פנטניל -.היום אני עם מינון של 500mg בהחלפה של כל 48 שעות . הנני סובל ממהלופטיה צווארית ועיצבית ,כאבי צוואר ולאורך הגב ועד האגן ,ומתופעות שריפה בכל הגוף .עם המדבקות פנטה מצאתי שזה עוזר מאוד בעניין הכאב ומעט עוזר בתופעות השריפה וככה למדתי לסבול בשקט . לאחרונה החליפו את הפנטה במדבקה חדשה שניקראת פנטדול ואחרי כ 3 ימים התחלתי להרגיש כאבי צוואר ,גב ועוד ותופעות השריפה התגברו ,כמו כן התחלתי להיתגרד לא מעט באיזור המדבקות דבר שלא היה לי עם המדבקות הקודמות.גם קורה לא מעט שהמדבקות נופלות לבד עם/בלי מקלחת .וזה משגע פניתי וביקשתי להחזיר לי את המדבקות אך נענתי בשלילה דרך הקופה ,מה ניתן לעשות או המלצתכם ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר פנטדול המכיל את החומר Fentanyl הינו תכשיר גנרי לתכשיר Fenta . תכשיר מאושר כתכשיר גנרי לאחר שעומד בבדיקות הרגולטוריות הנדרשות. למרות שניתן להחליף בין התכשירים, יתכנו הבדלים בתגובה במטופלים מסוימים. פריחה וגירוד בעור הינן תופעות לוואי אפשרויות לתכשיר ובד"כ מתונות ונעלמות עם הסרת המדבקה. במידה והתכשיר אינו מתאים לך, בין אם בשל חוסר יעילות (האם נגרם מכך שמהדבקה נופלת?) או בשל תופעות לוואי, יש לפנות לרופא להתאמת טיפול. לגביי נפילת המדבקות- הנושא ייבדק. על מנת לקדם את הטיפול בתלונה, נודה לך אם תעביר פנייה עם כל הפרטים לתיבת המייל ADR@MOH.GOV.IL של המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות.

האם יש הבדל בין פנטדול לפנטניל כי שמעתי הרבה תלונות על הפנטדול.שזה לא אותו אפקט וזה נופל ואם שמים על הלשון אז אין לפנטדול טעם במדבקה.אשמח שתענו לי במהרה תודה מראש.אדם.

19/07/2018 | 14:12 | מאת: חי

שלום. אני בת 23. לקחתי במשך 7 ימים אסקזול ולאחר שבוע מסיום התרופה התחיל נשירת שיער מסיבית. כבר חודש שהנשירה לא מפסיקה ונשאר לי ממש קצת שיער. רציתי לדעת מתי זה אמור להפסק ולהתחיל לגדול מחדש???

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר אסקזול מכיל את החומר הפעיל Albendazole. בין תופעות הלוואי האפשרויות לתרופה דלדול שיער ונשירת שיער הפיכים. בד"כ נשירת שיער הנגרמת מטיפולים תרופתיים הינה הפיכה עם הפסקת החשיפה לתרופה הגורמת. תהליך הפסקת הנשירה והצמיחה המחודשת לוקח זמן (הנשירה יכולה להפסיק עד חצי שנה לאחר הפסקת טיפול וצמיחה מחודשת תיראה אחרי יותר זמן). לנשירת שיער ישנם גורמים אפשריים אחרים. אם המצב לא משתפר או חמור, כדאי לפנות לרופא לבירור ובמידת הצורך לטיפול.

19/07/2018 | 12:18 | מאת: דני

שלום , אני לאחר תאונת אופנוע שבה נפגעתי בכף היד ובמפרק הבריח . כרגע אני לאחר הניתוח השני לשיחזור הרצועות בכתף ואני סובל מכאבים בינוניניים-חזקים . קיבלתי המלצה ל3 סוגי משככים ( זאלדיאר פרקוסט וטראגין ) זאלדיאר אינו מכסה מספיק את הכאב שלי והפרקוסט מכסה רק לזמן קצר ומשאיר "טשטוש" שאינו עוזר במיוחד לכאב .. ברצוני לדעת מה השוני העיקרי בין פרקוסט לטראגין והאם כדאי לי לנסות כדור אחר ?

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל paracetamol (החומר הפעיל באקמול/דקסמול וכו), בנוסף ל -tramadol , שהינו משכך כאבים מקבוצת האופיואידים. התכשיר Percocet מכיל oxycodone שהינו מרכיב אופיואידי ו paracetamol- . התכשיר Targin מכיל Oxycodone ו-naloxone. המרכיב נלוקסון הינו אנטגוניסט אופיואידי, הנוגד את פעילות האופיואיד במערכת העיכול והוסף לתכשיר על מנת להפחית את העצירות הנגרמת כתוצאה מפעילותו של האופיואיד אוקסיקודון במערכת העיכול. שלושת התכשירים מיועדים לטיפול בכאבים בינוניים עד חזקים. מבחינה פרמקולוגית, השפעתו של oxycodone חזקה מזו של tramadol- אך, ההשפעה נוגדת הכאב של התכשירים השונים תלויה במינון הנלקח, ועשויה להשתנות בין מטופל למטופל. מומלץ לעקוב ולתעד את התכשיר, המינון שנלקח, מועד הנטילה, עוצמת הכאב ותופעות הלוואי על מנת שהרופא יוכל לטייב את הטיפול.

18/07/2018 | 20:56 | מאת: תופעות לוואי

שלום , לפני כשלושה שבועות קיבלתי זריקת diprospan לדלקת ביד טניס אלבו ומאז הפנים שלי נפוחות וגם הצוואר, האם זה כתוצאה של הזריקה ותוך כמה זמן זה עובר?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone הראשונה מסיסה, נספגת במהירות עם הזרקת התכשיר ותורמת לפעילות המהירה של התכשיר והשנייה נספגת באופן איטי ובכך מאפשר שליטה בסימפטומים לתקופה ממושכת- אשר יכולה להמשך גם מספר שבועות. משך ההשפעה משתנה בין אנשים שונים ותלוי בצורת המתן (מקומי/סיסטמי). כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בין תופעות הלוואי הידועות של סטרואידים: פני ירח, עלייה בתיאבון, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים. התופעות צפויות לחלוף לאחר הפסקת הטיפול, אך השיפור וההטבה לוקחים זמן. אם המצב מחמיר או מלווה בתסמינים נוספים או לא משתפר בשבועות הקרובים, כדאי להיוועץ ברופא.

שלום רב, קיבלתי מהרופאה דאלאצין פתיליות וגינליות ונאמר לי לקחת רק בערבים למשך 3 ימים. רציתי לדעת אם לקחתי פתילה אחת בבוקר, האם אוכל לקחת את הפתילה השנייה כבר באותו ערב לפני שינה? או שאני אמורה לחכות לבוקר למחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ ליטול עפ"י הנחיות הרופא. אם אין אפשרות, אין מניעה מליטול את הטבלייה השנייה בערב.

האם אפשר לקחת קרסטור 20 פלוס בזפיברט400 פלוס טרגנטה דואו2.5

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שילוב תכשירים ממשפחת הסטטינים כגון קרסטור (חומר פעיל Rosuvastatin) עם תכשירים ממשפחת הפיבראטים כגון בזפיברט (חומר פעיל Bezafibrate) עלול להעלות סיכון לתופעות לוואי בשריר ולרבדומיוליזה (פירוק שריר). שילוב זה אסור במידה וקיימים גורמי סיכון נוספים לתופעות לוואי אלה כגון ירידה בתפקוד הכליות והיפותירואידיזם וכן יש ליידע את הרופא אם סבלת או בן משפחתך סבל מבעיות שרירים, כאבי שרירים או חולשת שרירים בעת לקיחת תכשירים להורדת כולסטרול. לפני רישום שילוב התכשירים הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהמתן המשולב מול הסיכון הפוטנציאלי שלו. במידה והרופא החליט כי לטפל בשתי התרופות מתחילים במינון נמוך ולהימנע משימוש במינון 40 מ"ג קרסטור בשילוב עם פיבראטים. בנוסף, יש ליידע את הרופא על כאב/חולשה/רגישות בלתי מוסברים בשרירים במהלך הטיפול ולהיוועץ עמו על המשך טיפול.

09/07/2018 | 22:42 | מאת: עידן

קיבלתי מהאורתופד מרשם לזלידאר. לקחתי כדור אחד וכעבור יומיים התחלתי להרגיש אדמומיות וגירוד עז שהתפתח לדלקת עור חריפה, לדברי רופא העור אותם תסמינים כמו אטופיק דרמטיטיס. האם אכן הגיוני לחשוב שאלרגיה כזו התפתחה מהזלידאר?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר zaldiar מכיל paracetamol ו-tramadol שני החומרים נמצאים גם בתכשירים אחרים כמרכיב בודד או משולב. תגובת רגישות יתר לתרופות יכולה להתרחש במגוון מנגנונים. ככלל, תגובת רגישות יתר תתרחש לאחר מספר ימים מהחשיפה הראשונית לתרופה, אך תופיע מהר יותר במקרים בהם היתה חשיפה קודמת לתרופה או לתרופות דומות. עם זאת, קיימות תגובות עוריות שונות שיכולות להופיע החל מהכדור הראשון. המרכיב פאראצטמול עלול להיות קשור לסיכון הנדיר לתגובות עוריות חמורות שעלולות להיות מסכנות חיים. התגובה יכולה להופיע עם החשיפה הראשונה ל-paracetamol. תגובות עוריות דווחו גם למרכיב tramadol. לא ציינת האם הטיפול בתרופה הופסק והאם התגובה העורית חלפה וכן האם היה עוד שינוי תרופתי או אחר סביב מועד הופעת התגובה העורית. אני מבינה שהנך במעקב של רופא עור, יש להמשיך לעקוב אחר התגובה העורית ולפנות לעזרה רפואית במקרה של החמרה. בנוסף, כדאי להיוועץ במומחה אלרגיה ואימונולוגיה בנוגע לשימוש עתידי בתכשירים המכילים את אחד המרכיבים, שצוינו.

05/07/2018 | 21:31 | מאת: נחום

האם התרופה עלולה לשנות את צבע העור? כי שמתי לב שאני נוטל את הכדורים הצבע עור משתנה ללבן

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר פרפאנן מכיל את החומר הפעיל Perphenazine . ככל תכשיר תרופתי גם הוא יכול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. בין תופעות הלוואי העוריות שדווחו לתכשיר: פוטוסנסטיביות (רגישות גבוהה לאור שמש) חיוורון ושינוי צבע עור (פיגמטציה).

05/07/2018 | 17:59 | מאת: משה

לאחרונה התחלתי לקבל חצי כדור מטמורפים לטרום סכרת ,נדמה לי שהטנטון הקיים.התגבר . האם זה רק תחושה ? רב תודות משה

לקריאה נוספת והעמקה

טינטון והחמרה של טינטון אינם נמנים עם תופעות הלוואי הידועות לתכשירי מטפורמין. במידה וחלה החמרה במצבך מומלץ להיוועץ ברופא.

05/07/2018 | 00:48 | מאת: עדי

שלום... התחלתי לקחת טרטגול בגלל כאבי ראש בהמלצת נוירולוג... התחלתי בחמישה ימים חצי כדור בלילה אחר כך חמישה ימים חצי בוקר חצי לילה ואחר כך הייתי צריכה חמישה ימים חצי בוקר ואחד בלילה ואחר כך 1 בוקר ו 1 בלילה... הייתי בשלב של חצי בוקר חצי ערב והתחילו לי תופעות מוזרות כמו גרד בכל הגוף, ראיה מטושטשת לעיתים, שכחה קיצונית (לא זכרתי מה דיברתי ועשיתי!), ועייפות (כאבי הראש לא פחתו כלל). הרגשתי שאני לא מסוגלת להמשיך לקחת אותם אז הפסקתי לפני שלושה ימים. שלחתי מייל לנוירןלג בקשר לזה (הייתי במסגרת פרטית) והוא לא עונה לי. באותו יום שהפסקתי הכל היה בסדר. יום אחרי התחילו לי סחרחורות קשות. הגעתי הביתה ומדדתי לחץ דם נמוך. לציין שאני גם סובלת מלחץ דם גבוה ומנתרן נמוך. ויום אחרי (היום) הרגשתי חולשה ועייפות מוזרים כאלה (הסחרחורת פחתו אבל ישנן), בגלל שלא הרגשתי טוב נאלצתי לצאת אחרי 4 שעות מהעבודה, את הנהיגה הביתה עשיתי בנס... הגעתי באפיסת כוחות ואני מרגישה על הפנים. האם כדאי לי לנסות להתחיל שוב לקחת את הכדורים או שהתופעות יעברו? תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשיר טגרטול מכיל את החומר הפעיל קרבמזפין. הנחיות המתן לתכשיר הן אכן להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה. כמו לכל טיפול תרופתי גם טגרטול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים ולפני מתן התרופה הרופא שוקל את הסיכונים בה מול התועלת הצפויה מנטילתה. בין תופעות הלוואי הידועות לתכשיר תופעות לוואי עוריות שיכולות קלות יחסית בחומרתן ולרב חולפות ואינן מסוכנות, אך גם להיות חמורות ומסכנות חיים. בשל העובדה שקשה להבדיל בתסמינים המוקדמים של תופעות חמורות ללא חמורות, יש ליידע את הרופא ולעקוב אחר התסמינים בקפדנות. עייפות, סחרחורת, היפונתרמיה (ירידה ברמות נתרן) שיכולה להתבטא בבלבול ותופעות לוואי עיניות כגון טשטוש ראייה, דלקת לחמית, ראייה כפולה עלייה בלחץ תוך עיני הינן גם כן תופעות לוואי אפשריות של התכשיר. לגבי התסמינים שחווית לאחר הפסקת הטיפול, יתכן ועדיין קשורים להשפעת התרופה עלייך. איני מודעת למצבך הרפואי, האבחנה הרפואית המדוייקת וטיפולים קודמים שקיבלת/תגובה אליהם ואין באפשרותי להמליץ על המשך או הפסקת הטיפול. אני ממליצה ליידע את הרופא בתופעות הלוואי ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

02/07/2018 | 20:32 | מאת: אייזיק

במשך שבוע אני מקבל ארקוקסיה 90 עקב כאבים ברגל שנובעים מהגב.שמתי לב שהתפתחה לי נפיחות בבטן ללא כאבים וכן אני מטיל מעט שתן מהרגיל.האם זה יכול להיות בגלל התרופה?אם כן להפסיק?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר ארקוקסיה עלול לנפיחות בבטן וכן עלול לגרום לצבירת נוזלים, שתי התופעות הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות לתכשיר. מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

אני לוקחת כל ערב 1 גלוקומין . כמו כן בערב אני לוקחת גם תוסף מגנזיום המכיל גם ויטמין B6. האם יש צורך להפריד את הלקיחה בינהם? אם כן כמה זמן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הנחיות הפרדה מיוחדות.

01/07/2018 | 18:18 | מאת: בן

בהמשך לשאלתי הקודמת:מה המינון הרצוי היעיל ללקיחה במשך שנה? האם כדורי פרדניזון יעילים יותר או פחות .מה עדיף מבחינת תופעות הלוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

כאמור מינון התכשירים ומשך הטיפול נקבע ע"י רופא בלבד. מנה של 0.6 מ"ג betamethsone נחשבת כאקווילנטית בערך ל-5 מ"ג של פרדניזון ומשך פעילותו ארוך יותר. היעילות ותופעות הלוואי תלויות במינון ובמשך הטיפול ניתן בפועל.

שלום, האם נטילה יומיומית ממושכת (מעל שנה) של תמצית שיח אברהם מצוי, יכולה להשפיע על בדיקות פרופיל הורמונלי בדומה לנטילה של גלולות למניעת הריון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש לקחת בחשבון כי המידע אודות בטיחות יעילות ואיכות תוספי תזונה הינו מוגבל. התמצית הינה בעלת פעילות דופאמינרגית והשפעה על הפרשת פרולקטין (הורדת רמת פרולקטין). כנראה ללא השפעה על טסטוסטרון אך מחקרים מסוימים מצביעים על השפעה פוטנציאלית על פעילות אסטרוגן ופרוגסטרון.

01/07/2018 | 12:13 | מאת: בן

בעיה בת30 שנה.הולכת ומחמירה,ללא טיפול. פוליפים שגדלים במהירות.חוסמים את הנשימה בשעת שינה וגורמים למצב תתרנות קבוע. 1. 2 ניתוחי fess הועילו לחודשים ספורים.מנתח מומחה פסל ניתוח שלישי בשל מבחן התוצאה ובגלל הקרבה לקרקעית המוח. 2.דיקור סיני =ככוסות רוח למת. 3.הדרך היחידה היעילהשפותחת נשימה והרחה לתקופה של מקסימום חדשיים-שלשה. ידועות תופעות הלוואי לטיפול בקורטיזון.לאחרונה הפוליפים נראים במעלה הנחיריים.התתרנות מפריעה אך הבעיה העיקרית היא הנשימה בשינה דרך הפה מייבשת ומעירה לצורך לגימת מים וזה נמשך כל הלילה קימה בכל חצי שעה-שעה.ותוצר נוסף של הנשימה הן נחירות שמעירות את השכנה לחדר...שנאלצת לעבור לחדר אחר כדי לאפשר לי לישון מעט. 4.כריות להגבהת הראש למצב של כמעט ישיבה הורסות את הצוואר וחוליותיו. יש רופא שאמר לי שלא נורא אם אקח דיפרוספן כל חודש.אחרים דואגים לתופעות הלוואי(סכרת,חולשת העצמות...)ומסתפקים ב2 זריקות בשנה.מה דעתכן?האם נטילת 4-5 זריקות בשנה היא סבירה ונסבלת?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. התכשיר מיועד לטיפול הן במצבים אקוטים והן במצבים כרונים של מצבים רפואיים המגיבים לסטרואידים כגון דלקת פרקים, אסטמה, אטופיק דרמטיטיס סקלורדמה ועוד. במתן סיסטמי התרופה ניתנת דרך השריר והמנה ותדירות המתן נקבעת עפ"י חומרת המצב והתגובה הקלינית. תופעות הלוואי לתרופה הינן מגוונות וכוללות תופעות קרדיווסקולריות, פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות (אטרופיה, עור "שביר" וכו), תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי מטבוליות (עלייה ברמות גלוקוז/תנגודת לאינסולין, השפעה על רמות אשלגן ונתרן וכו'), השמנה (ואגירת נוזלים), דיכוי מערכת החיסון ותופעות פסיכאטריות. תתכנה גם תופעות לוואי במערכת שריר שלד (שברים, אוסטאופורוזיס, קרע בגיד). התופעות לרב תלויות מנה ומשך טיפול. חלק מהן הפיכות ומשתפרות עם הפחתת מינון (במידת האפשר). חשוב לזכור כי כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי ולא כל תופעות הלוואי מופיעות בכל המשתמשים (התגובה ודרגת החומרה היא אינדיבידואלית). על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. בנוסף, קיימות תופעות לוואי שניתן למזער אותן כגון תופעות לוואי שריר שלד- באמצעות פעילות גופנית, מתן סידן/ויטמין D. טיפול בתכשירים רפואיים – כמובן, שבהתאם להנחיות הרופא. משך הטיפול נקבע על ידי הרופא המטפל. ככלל- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הגלום בשימוש בו. יש ליידע את הרופא על כל תופעת לוואי בלתי צפויה ולהיוועץ עמו לגבי משך הטיפול הנדרש.

שלום רב, אני סובל משתי תופעות לוואי שמאוד מציקות לי כתוצאה מהציפרלקס, הראשונה היא השמנה, כאשר אני לא מצליח לרדת במשקל והשמנתי מעל 15 קילו מאז התחלתי עם התרופה. השניה היא בעיות קשות בזכרון, מאוד קשה לי להיזכר בדברים. מאוד קשה לי להתמודד עם שתי תופעות הלוואי הללו, ניסיתי כמה ניסיונות לכדורי SSRI אחרי וגם SNRI ללא הצלחה. הציפרלקס הוא היחיד שמסייע לי בחרדות ובאמת עוזר אך לצערי תופעות הלוואי הללו מאוד מציקות לי. האם יש פתרון לדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככלל, תרופות ממשפחת serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) Selective בינהן ציפרלקס נחשבות כיעילות ובעל פרופיל תופעות לוואי נסבל. בין תופעות לוואי הידועות ומטרידות של הטיפול בתרופות אלה, שינויים במשקל. האפקט תלוי בתרופה הספציפית (למשל פלואוקסטין נחשב לפחות בעייתי מבחינה זו ופרוקסטין להכי בעייתי- שאר התרופות, כמו ציפרלקס, ביניהם) ובמשך הטיפול. טיפול של ממושך מוביל לעלייה במשקל, אך קשה לקבוע אם מדובר באפקט אמיתי של התרופה או שיפור במצב הרפואי לשמה ניתנה (דיכאון/חרדה). יתכן ש-SNRIs יגרמו לשכיחות נמוכה יותר במשקל מחלק מה-SSRIs, אך אני מבינה שבוצעו ניסיונות טיפוליים ללא הצלחה. כלומר אין פתרון קסם להתמודדות עם תופעת לוואי זו מלבד לשמור על תזונה מוקפדת ולבצע פעילות גופנית. כמו כן, ניתן להתייעץ עם דיאטנית. תופעות קוגניטיביות, ביניהן הפרעות זיכרון, יכולות להיגרם ממגוון גורמים כגון הפרעות מטבוליות, חוסר ויטמינים, הפרעות במערכת העצבים המרכזית, הרעלות שונות וכו'. בנוסף, תרופות רבות יכולות לגרום להפרעות קוגניטיביות ביניהן תרופות ממשפחת ה-SSRIs. בין המנגנונים המוצעים לירידה קוגניטיבית מ-SSRIs - ירידה ברמות נתרן. כמו כן, בלבול והפרעות בריכוז וזיכרון יכולות להיות תופעות לוואי של "תסמיני גמילה" מהתרופה, כלומר הפסקה פתאומית בטיפול לאחר תקופת טיפול ממושכת. אני ממליצה ליידע את הרופא בתופעה ולהיוועץ עמו בנוגע לגורמים האפשריים, לבדיקות הנדרשות ולהמשך הטיפול.

לפני שבוע סיימתי 5 ימים של נטילת פלג'יל וזינת. תוך כדי נטילת התרופות הרגשתי בחילות שממשיכות גם שבוע אחרי סיום נטילת התרופות (אומנם בעוצמה פחותה). ידוע לי שהפלג'יל עלול לגרום לבחילות. האם סביר שעדיין יש לי בחילות?

לקריאה נוספת והעמקה

כבכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בחילה הינה תופעת לוואי נפוצה של התכשיר Zinnat , אשר החומר הפעיל בו cefuroxime. כפי שציינת בעצמך- בחילה הינה תופעת לוואי ידועה גם של התכשיר flagyl. הבחילה המקושרת עם הטיפול האנטיביוטי אשר ציינת חולפת לרוב עם סיום הטיפול. במידה והבחילה אינה חולפת או שהיא מחמירה, מומלץ לגשת לרופא המטפל על מנת לברר את מקור הבחילה.

25/06/2018 | 14:19 | מאת: ריקי

שלום, מורחת משחת דקטרין אורל ג'ל והיא גורמת לי לצריבה בפה ותחושת שיתוק של חצי פנים (כמו אחרי זריקה אצל רופא השיניים). האם מוכר? מבדיקת העלון לא ראיתי דבר בנושא. אודה לעזרתכן.

לקריאה נוספת והעמקה

משחת Daktarin oral gel, אשר החומר הפעיל בה הינו MICONAZOLE , מותווית לטיפול ומניעה של פטרת של הפה ומערכת העיכול העליונה. תופעות לוואי אוראליות מקומיות (כגון צריבה בפה) הינן נפוצות מאוד בשימוש בתכשיר זה. לעומת זאת- תחושת שיתוק של הפנים אינה תופעת לוואי נפוצה. מומלץ לפנות לרופא במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה.

23/06/2018 | 22:02 | מאת: לימור

משתמשת במשחות קורטוסטריאודיות בשל מחלת עור באופן כמעט כרוני. השטחים בהם אני מורחת את המשחות נרחבים בגוף. לא שיניתי תזונה. האם ייתכן עלייה של 10 ק"ג במשקל ופרופיל שומנים ממש לא תקין עקב השימוש הכרוני במשחות אלו??

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת בפנייתך באילו תכשירים את משתמשת, אך טיפול בסטרואידים, אפילו במתן טופיקלי (עורי) עלול להיות מקושר עם תופעות לוואי סיסטמיות- בעיקר כאשר התכשירים נמרחים על אזורים גדולים ולתקופה ממושכת. השימוש בתכשירים סטרואידים צריך להיות מוגבל לזמן הקצר ביותר ולמינון הנמוך ביותר האפשרי על מנת להשיג תגובה. תופעות הלוואי אותן את מתארת עלולות להיות חלק מ"תסמונת קושינג" אשר מקושרת לשימוש בסטרואידים. תסמונת זו כוללת תופעות לוואי של השמנה , הופעת רקמות שומן בגב ובצוואר, שינויים בעור:אדמומיות, עור דק , Moon face (התנפחות של הפנים), מצבי רוח, דיסליפידמיה ועוד. הסבירות להופעת תופעת לוואי זו עולה עם המינון ומשך השימוש בסטרואידים. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול. יש לציין כי בכל מקרה, אין להפסיק נטילת סטרואידים בבת אחת.

18/06/2018 | 10:56 | מאת: עדי

שלום.. הייתי אצל נוירולוג והוא הביא לי כדורים "טגרטול" כדי לאבחן אם יש לי לחץ על העצב המשולש... יש לי כאבי ראש ואני שותה אופטלגינים. קראתי על הכדורים ויש בהן המון תופעות לוואי ואני חוששת לקחת.... מה גם שאני לא מבינה את המטרה של הכדורים האלה- אם אני רק מחליפה כדור בכדור וזה לא באמת פותר את הבעיה? מחליפה משכך כאבים אופטלגין בכדור חזק מאוד.... האם כדאי לי לקחת? במידה ואקח רשום בתופעות לוואי שאסור לנהוג... אני צריכה לקחת פעמיים ביום... תוך כמה זמן מנטילת התרופה מותר לנהוג? האם סיכון משמעותי אם כן אנהג? אני במצב שאין לי אפשרות להיות בלי רכב..

18/06/2018 | 10:58 | מאת: עדי

האם הכדור גורם להשמנה?

Tegretol, אשר החומר הפעיל בו הינו carbamazepine, מותווה (בין היתר) לטיפול ב TN- (Trigeminal neuralgia) אשר מוגדר ככאב כרוני הנובע מהפרעה בתפקוד העצב הטריג'מינלי. תרופות שונות עובדות במנגנונים שונים, ולכל תרופה פרופיל יעילות שונה, וכן פרופיל תופעות לוואי שונה. במחקרים שבדקו טיפולים שונים עבור TN, נמצא כי ל carbamazepine ישנו את האפקט המשמעותי ביותר בהקלת כאב מסוג זה- עקב השפעתו הנוירולוגית. ככלל, טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הטמון בשימוש בו, ואין תרופה החפה מתופעות לוואי. עלייה איטית במינון התרופה יכולה להפחית את שכיחות תופעות הלוואי. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המעקב הנדרש במהלך השימוש בתכשיר (למשל- ספירת דם) . תופעת הלוואי של השמנה אינה תופעת לוואי המקושרת עם השימוש בתכשיר. יש לציין כי נטילת Tegretol במקביל ל Optalgin אינה מומלצת, בשל החשש לדיכוי מח העצם. השימוש בתכשיר אכן מקושר עם שכיחות גבוהה של סחרחורות ונמנום, ולכן מומלץ להזהר בנהיגה ובשאר פעולות הדורשות ריכוז. השפעת התרופה יכולה להשתנות בין מטופלים שונים, לכן מומלץ לנקוט בזהירות מוגברת במהלך הימים הראשונים לשימוש בתכשיר (ועם כל שינוי במינון), עד שתרגישי כיצד התרופה משפיעה עליך.

17/06/2018 | 22:17 | מאת: לא חשוב

שלום, אני בחור דתי בן 29 ומעוניין בתרופה שמדכאת את הדחף המיני. רוקח אמר לי שהתרופות בבית מרקחת של "סירוס כימי" הן חזקות ומזיקות מדי ונותנים אותן רק לעברייני מין וכדומה, והמליץ לי על רפואה טבעית. משם התחלתי לקחת ויטקס, 60 טיפות ביום, ורציתי לדעת כמה דברים: 1. יש סכנות בשימוש בתרופה לטווח רחוק, כמו עיקור למשל? 2. האם התרופה יכולה לגרום לבעיות הורמונליות, כמו הורמונים נשיים לדוגמה? 3. האם יש טיפול תרופתי אחר? כי הויטקס עוזר רק חלקית... רקע בריאותי ומיני נורמלי אשמח אם תוכלו לענות לי, תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בצמח "שיח אברהם"- AGNUS CASTUS הינו בעל פעילות אגוניסטית לדופמין D2, מוריד רמות פרולקטין, ומתערב בצורה בלתי ישירה בהפרשת הורמוני מין. התכשיר נבדק בעיקר בנשים להתוויה של תסמונת קדם וסתית, ותופעות הלוואי היו בכללן קלות וחולפות. יחד עם זאת- תכשירים המופקים מצמח זה טרם מאושרים בישראל- והמידע הבטיחותי אודותיהם מוגבל (כמו גם פרופיל היעילות). ישנם תכשירים רשומים אשר מותווים לדיכוי יצר מין, אך הם דורשים מרשם רופא. מומלץ לפנות לייעוץ רפואי.

17/06/2018 | 15:24 | מאת: פנינה

חמותי סובלת מאוסטאופורוזיס ומטופלת בפרוליה. זכריה אחרונה לפני 3 חודשים. היא בת 80 עם פלטה ללא שתלים וזקורה לעריכה כי השן מתנדנדת וכואבת אבל רופא השיניים מסרב לעקור אלא אם כן תפסיק פרוליה לחלוטין. מה ההנחיות?

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ), אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש, ואשר עלולה להתבטא בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. חשוב לציין כי תופעת לוואי זו הופיעה בעיקר בחולים אונקולוגים ומבוגרים, וכי התופעה נדירה במטופלים ב Prolia להתוויה של אוסטאופורוזיס (בו הזריקה ניתנת אחת לחצי שנה). כמו כן, תופעת לוואי זו אינה יחודית רק ל prolia, אלא לתכשירים נוספים המשמשים לטיפול באוסטאופורוזיס. למידע נוסף על תופעת הלוואי מומלץ לעיין בכרטיס המידע הבטיחותי למטופל המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/Prolia_Patient_safety_information_Card_ONJ.pdf פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל הינה גורם סיכון להתפתחות תופעת לוואי זו (הסיכון ל ONJ במטופלי prolia עומד על 0.1%, ועולה לכ 0.15% לאחר עקירה) , ולכן במהלך הטיפול ב Prolia , עדיף להימנע מטיפולים אלו. ההמלצה המקובלת הינה להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. במידה ומתפתח צורך בטיפול שיניים במהלך השימוש בתכשיר, מומלץ לבצע את הפרוצדורה ה"שמרנית" ביותר ולהמנע ככל הניתן מפרוצדורות פולשניות. ככלל, בכל טיפול תרופתי יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. ככלל, מטופלים ב denosumab להתוויה של אוסטאופורוזיס (או מחלה שאינה ממאירה אחרת) ואשר אינם מטופלים בסטרואידים סיסטמיים במקביל, נחשבים בקבוצת סיכון נמוכה להתפתחות תופעת הלוואי, ובמידה ואין אופציה טיפולית אחרת במצבם פרט לעקירה כירורגית, ההמלצה הינה לבצע את העקירה במהלך החודש שקודם לחודש בו אמור המטופל לקבל את הזריקה הבאה, ולדחות את המנה הבאה עד לריפוי האיזור. יחד עם זאת, ייתכן וחמותך השתמשה בתכשירים אחרים לטיפול באוסטאופורוזיס טרם השימוש ב prolia או שהיא בעלת גורמי סיכון אחרים ל ONJ הידועים לרופא ואשר אינן מצוינים פה. ההמלצות אינן חד משמעיות וישנם מספר קווי מנחה. יש להיוועץ ברופא השיניים וברופא המטפל.

17/06/2018 | 11:06 | מאת: דוד

האם התרופה תתן מענה ללחץ דם וחלבון בשתן . לקחתי שנים תרופה נורבסק 5 מ״ג , האם המעבר לא יביא להרגשה שונה ותגובות שונות .

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Norvasc, אשר החומר הפעיל בו הוא Amlodipine, הינו תכשיר ממשפחת חסמי תעלות הסידן, אשר מותווה (בין השאר) לטיפול ביתר לחץ דם. מפנייתך לא לגמרי ברור באיזו תרופה מדובר, אך אני מניחה שהתכוונת לתכשיר Vasodip combo. תכשיר זה , המותווה גם הוא לטיפול ביתר לחץ דם, משלב שני חומרים שונים- ENALAPRIL ו-LERCANIDIPINE. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. מכיוון ומנגנון הפעולה של Vasodip combo שונה ממנגנון הפעולה של Norvasc, גם ההשפעה האפשרית ופרופיל תופעות הלוואי הינו שונה. תופעות הלוואי הנפוצות בשימוש בתכשיר הינן עליית רמות קראטנין, סחרחורות ופלפיטציות. לרשימת תופעות לוואי המורחבת, יש לעיין בעלון התכשיר במאגר התרופות של משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Vasodip_heb_1457609714886.pdf (חשוב לזכור כי התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול, ולכן אל תבהל למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחוש באף אחת מהן). מצב של חלבון בשתן עלול לנבוע ממספר הפרעות רפואיות. לרוב, כשחלבון בשתן מופיע לצד יתר לחץ דם, הדבר עלול לרמז על הפרעה בתפקודי כליה. תרופות ממשפחת ה ACE inhibitors (אשר ENALAPRIL, אחד מן החומרים הפעילים בתכשיר Vasodip combo הוא אחד מהם) יכול להוות אופציה טיפולית מקובלת. יש להיצמד להוראות הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית ולפנות אליו בכל שינוי בהרגשה המופיע לאחר השינוי התרופתי.

17/06/2018 | 08:19 | מאת: Alyssa

שלום, אני בת 27, בריאה ולא בהיריון. נוטלת יוטירוקס 50, 4 פעמים בשבוע מזה כשלושה חודשים. במקביל הפסקתי נטילת גלולות אחרי 5 שנים. מאוזנת על TSH 1.5, ויתר המדדים תקינים מאז ומעולם. אני חווה עליה משמעותית בחשק המיני בחודש האחרון, ממש עד כדי תסכול. אני יודעת שהחיבור הקלאסי הוא דווקא לגלולות, אבל רציתי לשאול האם יתכן שלטיפול ביוטירוקס יש קשר לעניין גם-כן. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Euthyrox לכשעצמו אינו מקושר עם שינויים בחשק המיני, אך שינויים ברמת הורמוני התירואיד בגוף עלולים לגרום לשינויים אלו. גלולות למניעת הריון אכן מקושרות עם ירידה בחשק המיני, כך שהפסקת נטילתן עלולה לגרום לעלייה בליבידו. במידה ואת חשה כי תופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה- מומלץ לגשת לייעוץ רפואי.

17/06/2018 | 06:47 | מאת: מימי

שלום בעלון המצורף לכדורי קרסטור מצוײַן האם אתה ממוצא אסייתי שאלתי למה כותבים את זה והאם למוצר הנ"ל אדם ממוצא אסייתי יהיה אסור ליטול את הכדור

CRESTOR הינה תרופה השייכת למשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחה זו מעכבות את האנזים HMG-CoA reductase ובכך מורידות רמות כולסטרול. מחקרים הראו כי בשל הבדלים גנטיים המשפיעים על מטבוליזם התרופה, רמות החומר הפעיל עלולות להיות גבוהות באנשים ממוצא אסייתי בהשוואה לאנשים ממוצאים שונים, ועל כן נדרשת זהירות בלקיחת התכשיר במטופלים אלו. באוכלוסייה ממוצא אסיאתי, ההמלצה הינה להתחיל טיפול במינון יומי של 5 מ"ג, וטיפול במינון גבוה ( 40 מ"ג) אינו מומלץ. יש לציין כי ייעוץ בפורום זה אינו מחליף ייעוץ רפואי על ידי רופא מומחה המכיר את הרקע הרפואי.

15/06/2018 | 12:59 | מאת: Abocrat

אני נותן.דץן כל.חצי שעה בירת שתן תרבית יש לי חיידק kleb.pneumonia איזה אנטיביוטיקה מתאימה בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות. לא נוכל להמליץ על טיפול רפואי במסגרת הפורום- יש לפנות לרופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול המתאים למצבך.

14/06/2018 | 23:13 | מאת: אמי פייגין

שלום. אני מטופלת בזריקת prolia. האם יש השפעה על השיניים. תופעה שהן נראות מזוגזגות כאילו נשחקו ולתחושתי לא משחיקת שיניים. האם יש קשר שאני לא מתמידה לקחת קלציום באופן קבוע. תודה על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לתכשיר זה תופעת לוואי נדירה הנקראת נמק של עצם הלסת (ONJ), אשר עלולה להופיע הן במהלך השימוש בתכשיר והן לאחר הפסקת השימוש. במהלך הטיפול בתכשיר מומלץ להקפיד על היגיינת פה טובה ולעבור בדיקות שיניים תקופתיות. יש לפנות לרופא ולרופא השיניים במידה ומתפתחות בעיות שיניים במהלך הטיפול בתכשיר (או שהן מחמירות). במהלך השימוש בתכשיר מומלץ לצרוך תוספי סידן וויטמין D, אך היפוקלצמיה (ירידה בכמות הסידן בגוף ) אינה מהווה גורם סיכון להתפתחות תופעת הלוואי של ONJ. למידע נוסף על תופעת הלוואי מומלץ לעיין בכרטיס המידע הבטיחותי למטופל המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/Prolia_Patient_safety_information_Card_ONJ.pdf

זכור לי לפני הרבה שנים שקיבלתי את הזריקה הייתי כמו בלון בצקתית. היום קיבלתי את הזריקה שבריר האם התופעה יכולה להופיע שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניחה שבשאלתך התכוונת לתכשיר Diprospan. Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. מפנייתך לא לגמרי ברור מהי תופעת הלוואי אותה חווית תחת השימוש בתכשיר ומהי השאלה. אחת מתופעות הלוואי העלולות להתרחש לאחר מתן התכשיר הינה תגובה אלרגית אשר מערבת את התנפחות הגוף והפנים. במידה והבצקות החלו לאחר זריקה בודדת של Diprospan, סביר להניח שמדובר בתגובה אלרגית. בנוסף, בשימוש ממושך/שימוש במינון גבוה של סטרואידים עלולות להופיע תופעות לוואי האופייניות לשימוש בסטרואידים- הכוללות השמנה ואגירת נוזלים. בכל אופן, תופעת הלוואי עלולה לחזור תחת שימוש נוסף בתכשיר, ולכן מומלץ לפנות לרופא המטפל במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה.

13/06/2018 | 15:58 | מאת: moti

שלום רב, האם ידוע על התפרצות של וסקוליטיס לאחר מספר עירויים של רמיקייד בגין ספחת ודלקת מפרקים פסוריאטית? בעלון לצרכן של התרופה מצאתי כתוב תחת ''תופעות לוואי המופיעות לעיתים נדירות : התנפחות של כלי דם קטנים (וסקוליטיס) '' בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

הן בספרות והן בדוח הבטיחות לתכשיר Remicade, מוזכרים מספר דיווחים של וסקוליטיס אשר הופיע לאחר הטיפול בתכשיר. המספר הנמוך של המקרים המדווחים ביחס להיקף שיווק התכשיר, אכן מגדירים תופעת לוואי זו כנדירה. יש לציין שבמקרים מסוימים התכשיר Remicade משמש כאופציה טיפולית בוסקוליטיס עמידה שאינה מגיבה לטיפולים מקובלים. ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תכשיר והופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. מומלץ ליידע את הרופא המטפל בכל שינוי בהרגשה המופיע תחת השימוש בתכשיר.

05/06/2018 | 15:15 | מאת: רגישות ליוד

האם הזריקה מכילה יוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בפנייתך לא מצוין באיזו זריקה מדובר

05/06/2018 | 09:00 | מאת: שימוש בריאקוטן

רופא העור רשם לבתי בת ה-16 כדורי ריאקוטן לטיפול בפצעי אקנה בפנים (כמובן לאחר בדיקות דם תקינות). הבנתי שאחת מתופעות הלוואי היא רגישות של העור ונדרשת הגנה מוגברת בחשיפה לשמש. כל הקיץ לפנינו וחשוב לי להבין 1. האם העור בכל הגוף רגיש או רק עור הפנים, 2. האם מדובר בסיכון של ממש בחשיפה לשמש. כי כמה שנשתדל להימנע ... ברור לי שהיא תיחשף יום יום לשמש (למשל הדרך לביה"ס וחזרה בחודש הקרוב). תודה, אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

Roaccutane הינו תכשיר המכיל Isotretinoin ומותווה לטיפול באקנה. השימוש בתכשיר מעלה את רגישות העור בחשיפה לשמש, ולכן במהלך הטיפול בתכשיר מומלץ להימנע מחשיפה מוגברת לשמש ומשימוש במנורות ובמיטות שיזוף. כמו כן, במהלך הטיפול ב Roaccutane מומלץ למרוח תכשיר המכיל קרם הגנה מהשמש בעל מקדם הגנה גבוה (15 SPF או גבוה יותר) על כל חלקי העור החשופים לשמש, ולא רק על עור הפנים. יש לציין כי עור הפנים רגיש במיוחד במהלך השימוש בתכשיר, ומצוי בסיכון מוגבר ליובש , ועל כן מומלץ להשתמש במשחה או קרם לחות לעור ולשפתיים במהלך הטיפול. בנוסף, אין לבצע טיפולים קוסמטיים כלשהם בעור. למידע מורחב אודות הסיכונים הקשורים לשימוש בתכשיר מומלץ לפנות לכרטיס למטופל/ת המופיע באתר המחלקה לניהול סיכונים: https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/MTI/Drugs/risk/DocLib/roaccutane_March%202016.pdf

03/06/2018 | 20:01 | מאת: פנינה

התחלתי לקחת יומיים פעמיים ביום רפאבן 500 על דעת עצמי נדלקת גרון. היום הייתי אצל הרופאה והיא נתנה אוגמנטין 875 ולא אמרתי לה שלקחתי אנטיביוטיקה. לא רגישה לשום תרופה ולא יודעת מה להמשיך ומה לקחת. אודה לך על תשובתי.

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, אין לקחת תרופות מרשם ללא ייעוץ רפואי ואבחנת רופא. כעת מומלץ להיצמד להוראות הרופאה וליטול Augmentin לפי המינון ומשך הנטילה עליו היא המליצה.

01/06/2018 | 15:13 | מאת: דורון

האם יש למגנטים תופעות לוואי, בחילה למשל?

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה נועד לתת מענה לשאלות העוסקות בתופעות לוואי הקשורות בטיפול תרופתי, ואיננו מוסמכים לתת ייעוץ בנושאים אחרים.

01/06/2018 | 09:53 | מאת: רוטרו חיים

שלום רב אבקש לברר האם נטילת שתי התרופות ביחד גורם לתופעות לוואי. אני מקבל פעם ביום קולכיצין 0.5 מ'ג. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שימוש ב Colchicine במקביל ל Lipitor (אשר החומר הפעיל בו הוא Atorvastatin) עלול להתבטא בעליית סיכון לתופעת לוואי של רבדומיאליזיס (הרס מעטפת השריר) ומיופתיה (מחלות שריר). הסיכון מוגבר במטופלים עם ליקויים בתפקודי הכליות ובאנשים מבוגרים. ההחלטה על המשך הטיפול תלויה ברופא המטפל, ולכן יש לוודא כי הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית מודע לשילוב התרופתי.

29/05/2018 | 00:30 | מאת: יעל

שלום 1. האם משווקים בארץ טרדמקס בשחרור מושהה גם במינונים של 200-300 מ"ג? (באתר של מאוחדת אני רואה ברשימת התרופות שיש טרמדקס בשחרור מושהה רק במינון של 100) 2. מה הסיבה שטרמדקס באותו מינון, של 100 מ"ג ועם אותו מספר כדורים (30) בשחרור מושהה המחירון הוא כ-35 ש"ח, ורגיל, כמעט כפול, 68 ש"ח? 3. האם העובדה שבשחרור מושהה הוא ל-24 שעות, ורגיל כנראה למספר שעות, אומר שאפקט ההשפעה של המושהה יהיה יותר חלש מאחר והפיזור הוא לכל ה-24 שעות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

Tramadex בשחרור מושהה (tramadex OD) רשום בישראל גם במינון של 200 מ"ג ו 300 מ"ג. לרשימה העדכנית של תרופות רשומות בישראל מומלץ להכנס למאגר התרופות של משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/index.asp?safa=h. ההבדל בין התכשיר 100 tramadex לבין tramadex OD 100 אינו טמון ביעילות התכשיר, אלא במשטר המתן, כיוון שפורמולציית ה OD מאפשרת שחרור קבוע של התכשיר במשך כיממה, לעומת שחרור מיידי של הפורמולציה הרגילה. השפעתם של תכשירי טרמדול לשחרור מיידי (tramadex) מורגשת תוך כשעה, ומגיעה להשפעת שיא תוך 2-3 שעות (דבר המחייב נטילת מספר טבליות לאורך היממה על מנת לשמור על אפקט נוגד כאב) לעומת תכשירי טרמדול לשחרור מושהה (tramadex OD) אשר שיא הפעילות שלהם מושג תוך 4 עד 12 שעות. לא נוכל לתת מענה לשאלות בענייני מחירי תרופות בפורום זה.

שלום וברכה. אני לוקחת גלולות יאז למניעת הריון. המינון הוא 2 כדורים בבת אחת. כעת אובחן אצלי סרקואידוזיס, ועלי לטפל בו עם "פרדיניזון" (קורטיזון) - שבועיים ראשונים 40 מ"ג, שבועיים נוספים 30 מ"ג, ואח"כ עוד כ5 חודשים 20 מ"ג. א. האם שימוש בקורטיזון שכזה גורר בהכרח השמנה של הפנים? מהם אחוזי הסיכוי שזה יקרה? האם ניתן למנוע זאת? ב. האם יש בעיה לשלב את זה עם ה"יאז"? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון ושכיחותן עולה בשימוש במינונים גבוהים של סטרואידים. אחת מתופעות הלוואי המאפיינת נטילת סטרואידים הינה ""moon face ("פני ירח"- התנפחות הפנים), והיא חלק מ"תסמונת קושינג". ישנם מחקרים שונים על השפעות של סטרואידים, והמינון הנלקח/משך הלקיחה לא תמיד יכולים לנבא במדויק הופעה של תופעת לוואי כזו או אחרת. יחד עם זאת ניתן לומר שהרבה מתופעות לוואי האופייניות לנטילה ממושכת של סטרואידים נובעות משימוש של 3 שבועות לפחות בסטרואידים או לשימוש במינון גבוה (למעלה מ 20 מ"ג ביום). התגובה לשימוש בסטרואידים שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון, אך תתכן גם במינון נמוך יחסית בטיפול ממושך. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. שילוב של נטילת סטרואידים במקביל לנטילת גלולת למניעת הריון המכילות מרכיב אסטרוגני (כגון yaz), עלולה להתבטא בעליית רמות סטרואידים בדם ולעליית שכיחות תופעות הלוואי האופייניות. יש לציין כי ישנן גלולות למניעת הריון אשר אינן מכילות מרכיב אסטרוגני, אלא מרכיב פרוגסטרוני בלבד. מומלץ ליידע את הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית על השילוב התרופתי ולהתייעץ בנוגע לחלופות.

שלום וברכה ותודה על התשובה. בהמשך לנ"ל מבקשת לשאול מספר שאלות. אני אמורה להתחיל לקיחה של 40 מ"ג לשבועיים,30 מ"ג לשבועיים שלאחריהם, ואז להתחיל לקחת 20 מ"ג לתקופה של בין חמישה לשמונה חודשים. א. תוך כמה זמן מתחילת נטילת הקורטיזון יכולות להתחיל תופעות הלוואי? (בתקוה שלא יהיו...) ב.האם לאחר שארד במינון ואגיע ל20 מ"ג תופעות הלוואי יחלפו,או שצפוי שימשכו עד סוף התהליך הרפואי? ג.האם יש דברים שאוכל לעשות על מנת למזער את תופעות הלוואי כמה שניתן? תודה רבה!

שלום מדובר על כאב חזק בברך שכואב מאוד גם בזמן השינה. מה ההבדל בין טרדמקס 100 מ"ג רגיל ל - TRAMADEX OD באותו המינון. האם השחרור המושהה אומר שהשפעתו תהיה פחות אפקטיבית מאשר הטרמדקס הרגיל שהשפעתו היא לפחות זמן? ומה ההבדל בין טרמדקס 100 מ"ג, לזלדיאר, וכן לפרוקסט 5 מ"ג מבחינת ההשפעה? האם הטרמדקס במינון 100 מ"ג הוא הרבה יותר יעיל וחזק מאשר זלדיאר? ושאלה לסיום, האם בהכרח יש בעיה ליטול (באופן זמני כמובן) את התרופות הללו כשיש דום נשימה בשינה? איזו תרופה מהשלוש שציינתי לעיל הכי פחות בעייתית כשיש דום נשימה בשינה? כמובן שאין לי כוונה לקחת על דעת עצמי, השאלה היא בשביל להבין ולקבל רקע. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה. התכשיר tramadex, אשר החומר הפעיל בו הוא tramadol, הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. ההבדל בין התכשיר 100 tramadex לבין tramadex OD 100 אינו טמון ביעילות התכשיר, אלא במשטר המתן, כיוון שפורמולציית הOD מאפשרת שחרור קבוע של התכשיר במשך כיממה, לעומת שחרור מיידי של הפורמולציה הרגילה. השפעתם של תכשירי טרמדול לשחרור מיידי (tramadex) מורגשת תוך כשעה, ומגיעה להשפעת שיא תוך 2-3 שעות, לעומת תכשירי טרמדול לשחרור מושהה (tramadex OD) אשר שיא הפעילות שלהם מושג תוך 4 עד 12 שעות. Zaldiar הינו תכשיר אשר מותווה גם הוא לטיפול בכאב בינוני עד חמור, ומכיל גם PARACETAMOL במינון 325 מ"ג , בנוסף ל 37.5 מ"ג של TRAMADOL . התכשיר Percocet מכיל oxycodone ו paracetamol, והינו משכך כאבים נרקוטי . במחקרים שונים שנעשו במטופלים אשר חוו כאב, ההשפעה נוגדת הכאב של תכשיר משולב המכיל paracetamol + tramadol הייתה טובה מזו שהושגה במתן paracetamol לבדו, ודומה (ולעיתים אף טובה) מההשפעה שהושגה במתן tramadol לבדו. מבחינה פרמקולוגית, השפעתו של Percocet חזקה מזו של tramadol- אך יחד עם זאת, ההשפעה נוגדת הכאב של התכשירים השונים תלויה במינון הנלקח, ועשויה להשתנות בין מטופל למטופל. הן ל tramadol (החומר הפעיל הנמצא ב tramadexוב zaldiar) והן ל Percocet פעילות אופיואידית אשר עלולה לדכא את מערכת העצבים המרכזית, ונטילתם במטופלים בעלי חשש לדיכוי נשימה אינה מומלצת. מומלץ לגשת לרופא המטפל על מנת להתאים לך את הטיפול המתאים למצבך ולרקע הרפואי.

סובלת מפריצת דיסק ולא ישנה בלילות מכאבים נטלתי עד כה צשככים אופייאטים ואני רוצה להפסיק האם זלדיאר יכול לגרום לעוררות

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. מפנייתך לא ברור לגמרי מהי השאלה. לתכשיר Zaldiar פעילות אופיואידית אשר מדכאת את מערכת העצבים המרכזית (מה שעלול לגרום לתחושת איטיות ועייפות), ולכן זהו אינו תכשיר בעל פעילות "מעוררת". בנוסף, תכשיר זה גם הוא בעל פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות. יש לציין כי ישנם משככי כאבים הנמכרים עם וללא מרשם רופא, אשר אינם בעלי פוטנציאל לתלות ולהתמכרות. במידה ואת מעוניינת להמשיך בטיפול נוגד כאב ולהפסיק את הטיפול באופיאטים , יש להיוועץ ברופא המטפל על מנת להפסיק את השימוש בתכשירים בצורה הדרגתית ובטוחה, ולהתאים לך את הטיפול המתאים ביותר לרקע הרפואי.

14/05/2018 | 13:12 | מאת: יוסי

קראתי שהתרופה דאלאצין C עלולה לגרום לשלשולים חמורים וכאבי בטן אפילו חודשיים אחרי סיום הטיפול. אני חולה בקרוהן ובנוסף אלרגי לפניצלין. האם יש אנטיביוטיקה אחרת שאני יכול ליטול לפני ואחרי עקירת כירורגית של שן בינה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ל Dalacin תופעות לוואי נפוצות של שלשולים וכאבי בטן, העלולות להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. בנוסף, לאנטיביוטיקה זו תופעת לוואי לא שכיחה אך חמורה של זיהום חמור במעיים (Pseudomembranous colitis) . התסמין העיקרי לזיהום זה הינו הופעת שלשולים- אשר עלולים להופיע עד כחודשיים לאחר הטיפול האנטיביוטי וההמלצה הינה לפנות לרופא בצורה מיידית עם הופעת כאבי הבטן לאחר תחילת הטיפול בתכשיר, בפרט אם כאבי בטן אלו אינם חולפים, או שהם מלווים בהופעת שלשולים/חום. ישנן אופציות טיפוליות נוספות פרט ל penicillin ול Clindamycin- כגון תרופות ממשפחת המקרולידים (Azithromycin /clarithromycin ) אך גם הן עלולות לגרום לתופעות לוואי בטניות ו Pseudomembranous colitis. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל על האופציות הטיפוליות המותאמות למצבך.