פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1350 הודעות
1303 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.

שלום. אמא שלי קיבלה זריקת פלודקאט. פעם טחרונה לפני חודשיים. עדיין יש לה תופעות לוואי. רעידות חזקות בגוף. הפסקנו את הטיפול בגלל תופעות לוואי. מתי יפסקו התופעות הללו? האם רעידות זו תופעת לוואי או אולי נזק שנגרם?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר פלודיקאט מכיל את החומר הפעיל Fluphenazine decoanode . כל תרופה אנטיפסיכוטית עלולה לגרום לתופעות לוואי נורולוגיות כגון תנועות לא רצוניות, רעד ונוקשות. תופעות אלה מאפיינות יותר תרופות השייכות לדור הראשון (התרופות הטיפוסיות) של תרופות אנטיפסיכוטיות כגון Fluphenazine. לא ברור מהפנייה האם היה טיפול קודם ומה היתה התגובה אליו, כמה זריקות קיבלה, במה מטופלת עכשיו ומתי החל הרעד ביחס לתחילת הטיפול. כדאי לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול.

18/07/2019 | 02:04 | מאת: מיכל

מרחתי משחת טרידרם על פצע בפנים ויש לי כתם לבן במקום האם זה הפיך ? כי כבר חודשיים לא יורד ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר טרידם מכיל שילוב של סטרואידים (metamethasone), אנטיפטרייתי (clotrimazole) ואנטיביוטיקה (gentamycin). היפופגמנטציה (כתם בהיר) הינה תופעת לוואי אפשרית למרכיב הסטרואידי בתכשיר, לרב הפיך לאחר הפסקת הטיפול.

17/07/2019 | 17:26 | מאת: ויקטוריה

שלום, מחר אני מתחילה לשתות דאלאצין סי, ומחר גם מסיימת לשתות כדור ויטמינים לשיער.. האם זה אפשרי לאחר הכדור של הויטמינים להתחיל את האנטיביוטיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה להתחיל את האנטיביוטיקה לאחר סיום נטילת הויטמינים.

17/07/2019 | 10:47 | מאת: מיטל

שלום, מזה 3 שבועות אני לוקחת תרופה בשם אומפרודקס לטיפול בויפלוקס. מזה מספר ימים התחילו בחילות שזה הבנתי תופעה מוכרת אבל היום כל הייתה תואה בהירה גוון של חימר. האם זאת תופעת לוואי של התרופה ואם כן האם היא תחלוף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בחילות אכן תופעת לוואי ידועה ושכיחה לטיפול. לגבי שינוי צבע הצואה- לא לגמרי ברור האם הנך מטופלת בתרופות נוספות (למשל כאלה המכילות ביסמוט ויכולות לשנות את צבע הצואה), האם מדובר באירוע חד פעמי (ניתן אולי לייחס לשינויים בתזונה) והאם הנך סובלת מתסמינים נוספים (כגון הצהבת העור, שתן כהה וכו). במידה וישנם תסמינים נוספים או התופעה חוזרת על עצמה, יש לפנות לרופא לבירור בהקדם כי צואה חסרת צבע יכולה גם לנבוע מחסימה בדרכי המרה.

14/07/2019 | 13:22 | מאת: עינב

לוקח קסניקל פעמיים ביום עם אוכל שומני לוקחת בערך חודש ועדין אין שום ירידה במשקל מדוע אני בת 59

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טיפול פרמקולוגי בהשמנת יתר צריך להיות מלווה בשינוי אורח חיים והקפדה על הפחתת הצריכה הקלורית. במקרה של קסניקל, יש להקפיד על תזונה דלקת קלוריות עתירה בירקות כאשר 30% מהקלוריות מגיעות ממקור שומני וצריכת הפחמימות, חלבונים והשומנים מחולקת באופן מאוזן בין הארוחות העיקריות. אם גם לאחר הקפדה על הנחיות אלה, אינך יורדת, יש ליידע את הרופא, אשר ישקול את המשך הטיפול. בכל מקרה אם לאחר 3 חודשים אינך יורדת 5% מהמשקל ההתחלתי, יש לשקול את המשך הטיפול.

13/07/2019 | 22:30 | מאת: אמנון

בעקבות השמת סטנט ביולי 18 אני לוקח ברילינטה פעמיים ביום . גם לוקח אספירין לדילול הדם יש לי חולשות כבר כמה חודשים .. אני מסיים בקרוב אחרי שנה האם זה נובע מלקיחת הברילינטה . אני רגיש לתרופות כמו סטטינים רוב תודות אמנון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עייפות וחולשה יכולים להיגרם ע"י תרופות (גם של ברילינטה) אך יכולים להיות תסמין למגוון מצבי מחלה. כאשר התופעה מופיעה בסמיכות לתחילת הטיפול או עליה במינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתרופה (כמובן שלא תמיד). בנוסף, חולשה יכולה להיות תסמין של אנמיה, אשר עלולה להיגרם מדימום (גם הוא תופעת לוואי אפשרית של הטיפול אותו אתה נוטל). בשל העובדה כי הנך מרגיש חולשה מספר חודשים, להבנתי, ללא שיפור וללא סיבה ידועה, מומלץ לפנות לרופא לבירור.

13/07/2019 | 14:53 | מאת: אני

אני רק רוצה שזה ירשם במערכת שזה הכדור שגרם לי ללכת למיון אחרי שקיבלתי אותו במינון של 1×3 פעמים ביום ולקחתי רק םעם אחת ביום במשך 3 ימים ביום השלישי הץחלתי להרגיש רע מאוד מאוד עד כדי כך שנשכבתי על הגב ולא הצלחתי לזוז, הרגשתי חולשה בחזה כמו חור והתעייפתי מלדבר חצי מילה, בחילות סחרחורת דופק לב צמרמורות.... לא מאמינה שמאפשרין כזה כדור באופן חוקי!

לקריאה נוספת והעמקה

לאברור במה מדובר

11/07/2019 | 19:23 | מאת: עפרה

שלום רב, בת 69 , נוטלת 1 זולדיאר ביום להפגת כאבי גב. מעוניינת כעת להיגמל ממנו כי חדל להועיל ואינני מעוניינת להגדיל מינון. כדור זה אינו ניתן לחצייה ולפיכך קשה לנסות ולהיגמל ממנו. הכדור מכיל טרמדול והבנתי שיש להיגמל בהדרגה. לפני כשבוע התחלתי ליטול אותו לסירוגין 'יום כן יום לא' . שאלתי: האם זו שיטה תקינה לגמילה וכמה זמן עליי להמשיך בסירוגין הזה לפני שאחדל לחלוטין? ואולי בהמשך להנהיג 'יום כן יומיים לא'? תודה וברכה עפרה

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. למרכיב ה-TRAMADOL בתכשיר זה, פוטנציאל לגרום לתלות ולתסמיני גמילה כאשר מופסק באופן פתאומי. תופעת אלה תלויות במשך הטיפול בתכשיר ובמינון (לא ציינת כמה זמן את מטופלת, אבל מדובר במינון יחסית נמוך). אם אינך מפתחת תסמיני גמילה כגון אי שקט, כאב, הפרעות שינה וכו', בימים בהם לאת לא נוטלת את התרופה, כנראה כי את יכולה להפסיק את הטיפול. במידה והינך סובלת מתסמיני גמילה, אציין כי קיים תכשיר נוזלי המכיל TRAMADOL (דורש מרשם)– המאפשר מתן טווח מינונים לפי מספר הטיפות.

10/07/2019 | 23:23 | מאת: סופיה

שלום רב, לבתי בת 17 וחצי יש לחץ גולגולתי,מטופלת בדייהמוקס וטופאמקס,+ביקרבונט שלא תהיה חמצם. האם יש לכדורים תופעות לוואי לוקחת מאמצע מרץ

לקריאה נוספת והעמקה

כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. רשימת תופעות הלוואי של התכשירים שצוינו, מופיעה בעלון לצרכן ויש לעיין בו לפני ובמהלך הטיפול. להלן קישורים לשני העלונים ממאגר התרופות באתר משרד הבריאות: https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_2_295348816.PDF https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Uramox-Tablets-PIL-App-06_15-HEB_1445341855226.pdf כיוון שהתרופות דיאמוקס/אורמוקס (המכיל acetazolamide) וטופמקס (המכיל topiramate) פועלות בין היתר על עיכוב אותו אנזים (carbonic anhydrase), תתכן השפעת גומלין ו למשל מתן משולב יכול להעלות סיכון לאבנים בכליות. השילוב יינתן כאשר התועלת מהשילוב עולה על הסיכון הפוטנציאלי בו בהתאם לשיקול דעתו של הרופא. הרופא יקבע מהו המעקב הנדרש במהלך הטיפול.

10/07/2019 | 12:17 | מאת: דורון

לד ר עינת גורליק שלום, אני בן 90 ויש לי את המחלות הבאות: סכרת , כולל נטרופטיה באצבעות הרגליים. אי ספיקת לב כולל קוצב לב. בלוטת ערמונית מוגדלת ובעבר נותחתי להוצאת בלוטת תירואיד. (הקריאטנין שלי עומד על 1.5-1.7 וסכרת A1C 7). להלן התרופות שאני מקבל וסדר לקיחתן. אודה להערותיך והארותיך. לפני ארוחת בוקר •	EUTHYROX 100 MCG (100) TAB •	ליריקה 150 •	INS TREGLUDEC 25 Units /1ML עם ארוחת בוקר TRIBEMIN TAB 20	ATACAND 4 MG (28) TAB FOLIC ACID (REKAH) TAB	CARDILOC 2.5MG vitamin D3 1000 IU	ALDACTON TAB 8MG 4 פעמים בשבוע חצי כדור 	PRADAXA 110 MG 	INS NOVORAPID FLEX PEN (3-4 units) 	 עם ארוחת צהרים 	INS NOVORAPID FLEX PEN (2-3 units) 	GLUCOMIN 850 מגנזיום 200 מ ג	 חומצה אלפא ליפואית עם ארוחת ערב ליריקה 150 FEBURIC 40MG TAB חצי כדור אומניק (טמסולוסין אינובמד) 0.4 מ ג PRADAXA 110 MG לפני השינה BONDORMIN 0.25MG TAB בתודה מראש דורון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מנת לבצע ייעוץ כוללני ומקיף על הטיפול התרופתי, יש צורך במידע נוסף, בין היתר, גישה לתיק הרפואי, לבדיקות המעבדה ואין אפשרות לייעוץ פרטני כזה במסגרת הפורום. ככלל, לא קיימת מניעה מלשלב את התרופות בהן אתה מטופל, כמובן תחת מעקב רפואי ומעבדתי מתאים (למשל בדיקת אשלגן בשילוב שתי התרופות אשר יכולות להעלות רמות אשלגן כמו אטקנד ואלדקטון, בדיקת לחץ דם וקצב לב, תפקוד כלייתי והתאמת מינון תרופות במידת הצורך ועוד) . לא לגמרי הבנתי את אופן הנטילה מנוסח הפנייה ולכן לא אוכל להתייחס לכך. אציין קיימות מספר תרופות בהן נדרשת התאמת מינון במצב של תפקוד כלייתי לקוי למשל ליריקה או פרדקסה (אשר אין ליטול אותה כאשר התפקוד הכלייתי יורד מסף מסוים- כמובן שאין לבצע שינויים בטיפול התרופתי על דעת עצמך, ללא היוועצות ברופא). בנוסף, לא ברור מהו מצב המחלה לשמו ניתן פבוריק והצורך או היעילות של תוספי התזונה שהנך נוטל כגון טריבמין, חומצה פולית. לסיכום, מדובר בטיפול תרופתי מורכב וכדאי מאוד לפנות לרופא, לביצוע הערכה תקופתית של חיוניות התרופות ותוספי התזונה בהם אתה מטופל והתאמתם למצבך הרפואי הנוכחי. במידה וקיים ייעוץ רוקח קליני בקופת החולים בה אתה מבוטח, מומלץ להיוועץ בו.

08/07/2019 | 19:29 | מאת: אניגמה

ראשית תודה על תשובתך...לא הבנתי באם ההשמנה בכדור סירוקאל מתרכזת בעיקר בהשמנה ביטנית ...ובאם כן למה... אצלי ההשמנה לצערי בטנית...וזה בולט כאשר אני רזה בשאר המקומות....כאשר יש לי גם גודש בחזה מהכדור....

לקריאה נוספת והעמקה

ההשמנה, שהינה תלוית מינון, היא גם ביטנית ולכן במהלך הטיפול יש לעקוב אחר BMI (מדד הלוקח בחשבון את המשקל ביחס לגובה ומחושב כיחס בין משקל לגובה בריבוע) וגם אחר היקף מתניים. אציין כי משקל גוף נמוך מקושר לעלייה מהירה במשקל בתקופה ההתחלתית של הטיפול. לשאלתך השנייה, השימוש בתכשיר (כמו באנטיפסיכוטים אחרים) עלול לגרום לעליה בפרולקטין, אשר עלייתו יכולה להביא להפרשה מהפטמה או גודש בשד. מובן שהגודש יכול להיגרם מסיבות אחרות. במידה ולא משתפר או שמלווה בתסמינים נוספים, כדאי להיוועץ ברופא.

18/07/2019 | 13:05 | מאת: אניגמה

האם ההשמנה מסירוקואל במיוחד ורק ביטנית ?

08/07/2019 | 14:25 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר עינת, אני לוקח מי זה 8 שנים אסטו במינון 10 מליגרם. אני התחלתי לקחת סטרטרה לטיפול בבעיות קשב וריכוב בשילוב עם חרדה חברתית. הפסיכיאטרית המליצה לקחת 40 ובאופן הדרגתי לעלות ל-80. כמה שאלות- • כבר ב40 אני מרגיש מצויין וישר מהפעם הראשונה שינוי מהותי. הרופא המשפחה אמר לי שאפשר להישאר ב40 ואין צורך להמשיך ל80. האם זה בסדר או שזה לא נכון מבחינה תהליכית. • הייתי מעוניין להפסיק עם האסטו. האם הסטרטרה יכולה להחליפו? • התחילו לי כאבים בשק האשכים, האם יש קשר בין השימוש בסטרטרה לבין הכאב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר סטרטרה מכיל את החומר הפעיל Atomoxetine. המינון ההתחלתי המקובל במבוגרים של Atomoxetine הוא בד"כ 40מ"ג אשר אותו ניתן להעלות בהתאם לתגובה הקלינית והסבילות ל- 80 מ"ג , אשר הינו המינון אחזקתי המקובל. במידה והתכשיר יעיל במינון בו הנך מטופל, ללא תופעות לוואי משמעותיות, אין מניעה מלהתמיד בו. התרופה Atomoxetine מעכבת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין התכשיר אסטו מכיל את החומר הפעיל Escitalipram מעכב ספיגת סרוטונין. המידע הקליני אודות השימוש בתרופה Atomoxetine בדיכאון הינו מוגבל. אני לא יודעת מהי הסיבה אשר לשמה נרשם התכשיר אסטו והאם הטיפול עדיין חיוני לך, אך כפי שציינתי לעיל, מנגנוני הפעילות של התרופות שונים וכן ההתוויות להן מיועדות. במידה והנך בהערכה מחודשת של הטיפול התרופתי אותו אתה מקבל וביחס למצבך הרפואי היום, יש לפנות לרופא להיוועצות.

שלום, האם יש חבישה שיכולה לאטום פצע פתוח מפני חדירת מים באופן מושלם? בשביל להכנס איתה לבריכה/לים. פצע כתוצאה מניתוח פילונידלי שנעשה לפני חצי שנה. תודה רבה

האם בסדר להשתמש בסווידיש ביטר בזמן שלוקחים אנטיביוטיקה לטיפול בהליקובקטר

לקריאה נוספת והעמקה

המוצר סווידיש ביטר אינו תרופה ומכיל מרכיבים רבים כך שהמידע המהימן על השפעות גומלין שלו עם תרופות הינו מוגבל.

04/07/2019 | 00:03 | מאת: אניגמה

אני מטופלת בסירוקואל 200מג למעי רגיז...הכדור משמין אותי באיזור הבטן האם זאת תופעה מוכרת...?איזה תרופה יכולה להחליפו ללא השמנה ....יש לציין שעזרת הכדור חלקית..ושאני רגישה ללקטוז.

לקריאה נוספת והעמקה

עלייה במשקל הינה תופעת לוואי מוכרת ושכיחה לטיפול בסרוקאל (חומר פעיל quetiapine). בנוסף לכך, עלייה במשקל הינה גורם סיכון לעליה ברמות גלוקוז שגם היא תופעת לוואי לטיפול. Quetiapine שייך לדור שני של תרופות אנטיפסיכוטיות. רב התרופות האלה גורמות לעלייה במשקל ועלייה ברמות גלוקוז, אך בשכיחות שונה למשל תרופות כגון Olanzapine ו-Clozapine מקושרות לסיכון גבוה יותר לתופעות אלה ותרופות כגון Ziprasidone ו- aripiprazoleמקושרות לסיכון הנמוך ביותר. בנוסף, אציין כי קיימות תופעות לוואי נוספות, המאפיינות קבוצת תרופות זו ושכיחותן נמוכה יותר ב- quetiapine לעומת תרופות אחרות. חשוב להבין כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכי הטיפול ניתן כאשר התועלת הצפויה ממנו עולה על הסיכון הפוטנציאלי של תופעות הלוואי. לפיכך יש ליידע את הרופא בתופעות הלוואי לתכשיר ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול בתכשיר ועל המעקב המומלץ. בהתייחס לתכולת הלקטוז: התכשיר סרוקאל מכיל לקטוז (טבליה של 200 מ"ג מכילה 41.4מ"ג לקטוז מונוהידרט). תכשירים רפואיים מכילים חומרים לא פעילים בנוסף לחומר הרפואי מטעמים רבים כמו הוספת נפח, סיוע לפיזור החומר הפעיל, דחיסה של טבליה, מיסוך טעם, יצירת ציפוי וכו'. לקטוז הינו חומר לא פעיל ותיק בתכשירים רפואיים רבים בשל תכונותיו. הכמות הקטנה יחסית של לקטוז בטבליות אינה מהווה בעיה עבור מרבית המטופלים, (כוס חלב למשל מכילה כ-12 גרם לקטוז- יותר מפי 100 מתכולת הלקטוז בטבליה). אי סבילות ללקטוז מתאפיינת בשלשול, כאבי בטן, גזים ו/או נפיחות הבטן בעקבות צריכת לקטוז כתוצאה מתת-ספיגה של לקטוז (כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז). קיימת שונות רבה בסבילות ללקטוז בקרב אנשים עם עיכול לקוי של לקטוז, לכן לא ניתן לקבוע ערך סף שיהיה נסבל עבור כל הלוקים בתסמונת. במידה והנך סובלת מאי-סבילות ללקטוז, עדיין רב הסיכויים שאת יכולה לצרוך את הטבליות ללא תסמינים מיוחדים. במידה ובכל זאת הנך סובלת מתסמינים, ניתן לפנות לרופא לשקול טיפול חילופי או שימוש בתוספת לקטאז לפני נטילת התכשיר.

תודה על התשובה לא הבנתי אם סירוקאל מרכז את השומן בעיקר סביב לבטן?

הי אני אשה בת 56 סובלת מנדודי שינה השתמשתי בסליפ אייד יותר משנתיים אבל לא לוקחת כל יום .3 או 4 פעמים בשבוע חצי כדור לאחרונה רכשתי מחול מלטונין 1 מ"ג ועוזר לי לישון טוב אבל שאלתי מה עדיף שאמשיך בסליפ אייד או מלטונין? האם המלטונין ממכר???

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר sleep aid מכיל את החומר הפעיל Doxylamine succinate, השייך למשפחת האנטי ההיסטמינים. ככלל, השימוש באנטיהיסטמינים מהדור הראשון כ- Doxylamine succinate יעילים במידה מסוימת בטיפול קצר מועד בהפרעות שינה. השימוש הכרוני אינו מומלץ עקב חוסר במידע על יעילות ובטיחות. מלטונין שייך לקבוצת ההורמונים, המיוצרים ע"י הגוף. לא ידוע על תסמיני גמילה לאחר סיום הטיפול במלטונין, אך גם במקרה זה, המידע על בטיחות ויעילות ארוכות טווח, מוגבל. לא ברור מהפנייה, מהו הבירור שבוצע למקור הפרעת השינה (האם ניתן ליחסה למצב מחלה מסוים או לתרופות שהנך נוטלת), מהו דפוס הפרעת השינה (קושי להירדם/יקיצה מוקדמת וכו), שממנה את סובלת והאם את משתמשת באסטרטגיות לא תרופתיות לטיפול בהפרעת השינה כגון הימנעות מצריכת קפאין, מזעור גירויים, שמירה על שינה בשעות קבועות ורק בלילה, שימוש בטכניקות הרפיה ועוד. כדאי לפנות לרופא לבירור (במידה ולא בוצע) ועל פיו להתאים לך טיפול. כמו כן, לשלב אמצעים לא תרופתיים לשיפור השינה (אשר יכולים להועיל ללא צורך בטיפול תרופתי נוסף או במידת הצורך איתו).

29/06/2019 | 09:50 | מאת: ליחה מרובה

מאז החיסון לדלקת ריאות לפני כחדש יש לי המון ליחה וצפצוף בקנה הנשימה וחולשה. אבקש תשובתך תודה שושי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החיסון כנגד פנוימוקוק, לא צפוי לגרום למחלות הנגרמות מחיידק הפנוימוקוק. לרב, תופעות הלוואי הן קלות וחולפות תוך מספר ימים לאחר מתן החיסון וכוללות כאב ואודם באתר ההזרקה ולעיתים כאב ראש, חולשה, חום וכאבי שרירים. כיוון שמדובר על תסמינים שנמשכים זמן רב, יש לפנות לרופא לבירור ובמידת הצורך לטיפול.

27/06/2019 | 07:23 | מאת: סיגלית

שלום לוקחת חצי מירו לפני השינה כבר מעל לשנתיים בחודשים האחרונים יש לי קשיי הליכה חולשת שרירים ברגליים האם יתכן שמירו גורמת לכך ? איך לבדוק להגמל ממנה

לקריאה נוספת והעמקה

כאבי שרירים וחולשת שרירים הופיעו במטופלי התרופה mirtazapine (החומר הפעיל בתכשיר miro) במהלך ניסוים קליניים. מעבר לכך השימוש בתרופה עלול לגרום לירידה ברמות נתרן, אשר יכולה להתבטא בחולשה וחוסר יציבות. יש לפנות לרופא לבירור הסיבה לחולשת השרירים ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול. בכל מקרה, בד"כ מומלץ שלא להפסיק טיפול בפתאומיות (כמובן שתלוי במינון, משך טיפול וסיבת ההפסקה) ולכן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור במה מדובר?

24/06/2019 | 16:45 | מאת: Aviva

שלום, בעקבות דלקת חמורה בשן הרופא רשם לי את התרופה, התחלתי לקחת את התרופה מיום א' והיום יום ב', מרגע שהתחלתי לקחת את האנטיביוטיקה התחלתי להרגיש לא טוב, נהיה לי סחרחורת , מרגישה כאילו אני עומדת ליפול, דבר נוסף , מרגישה שהראש שלי בתוך ענן. האם זה חלק מהתופאות הלוואי של התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. מוקסיפן, המכיל את החומר הפעיל amoxicillin הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת הפניצילינים. מבין התופעות האפשריות בשימוש בתכשיר, סחרחורת הינה תופעת לוואי נדירה של הטיפול במוקסיפן אשר עלולה לעיתים לגרום לבעיות ביציבה /נפילה. יש להיות מודע לסיכון זה ולנקוט באמצעי זהירות כמו הקפדה על צריכה מספקת של נוזלים. סחרחורת יכולה גם להיות תסמין של המחלה הזיהומית. במידה והתופעות אינן חולפות או חלה הרעה במצב, מומלץ לפנות לרופא.

עקב בדיקת מנומטרית וושט , התבקשתי להפסיק נטילת נקסים 40 מ״ג . מהן תופעות הלוואי ברגע שמפסיקים ליטול את התרופה ( לאחר למעלה מעשרים שנה)

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר נקסיום המכיל את החומר הפעיל Esomeprazole. ככל הידוע לא צפויות תופעות לוואי בהפסקת התכשיר. עם זאת, במידה ומפסיקים לאורך זמן את נטילת התכשיר ללא טיפול חליפי, קיים סיכון לחזרת הבעיה שבגינה ניתן התכשיר. יש ליידע את הרופא המטפל בביצוע הבדיקה והפסקת הטיפול בנקסיום. באם הנך נוטל תרופות נוספות בעלות השפעת גומלין עם נקסיום, יתכן ויהיה צורך בהתאמת המינונים שלהן.

21/06/2019 | 08:23 | מאת: ציפי

האם הם אותן תרופות ורק שם שונה? או חברה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

מיקרופירין וקרטיה הינן תרופות המעכבות צימות טסיות המכילות את אותו חומר פעיל acetylsalicylic acid (אספירין). התרופה Eliquis מכילה את החומר הפעיל Apixaban והינה תרופה נוגדת קרישה ופועלת במנגנון שונה ממיקרופירין וקרטיה. בחירת הטיפול נקבעת ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי .

19/06/2019 | 19:50 | מאת: דניה

שלום רב, רופא עור רשם לי המשחה הנ"ל לגידולים בכף הרגל. רופאת עור מחליפה אמרה נחרצות כי זה בסה"כ קרם לחות הכי פשוט של קופח. שאלתי: האם זה אכן קרם לחות ולא "משחה להסרת חומר קרני מיותר בעור" כרשום על גבי האריזה. אודה על הסברך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר סליקירן מכיל חומצה סליצילית ומותווה להורדת חומר קרני בגוף כמו קשקשת השיער חומר קרני בכף הרגל והיד ובמרפקי הידיים והרגליים. החומצה הסליצילית בעלת יכולת להסיר שכבות בעור. יש להשתמש במוצר להתוויה הרשומה שלו. במידה ויש צורך בתוספת לחות בלבד, מומלץ להשתמש במוצר ייעודי.

27/06/2019 | 15:44 | מאת: דניה

תודה לך ד"ר גורליק על תשובתך המפורטת והמרגיעה המאששת את המטרה לשמה ניתנה המשחה ע"י רופא העור. תהייתי ותמיהתי היו רק על דברי רופאת העור המחליפה שביטלה בהינד עפעף את המטרה האמורה וציינה כאמור שזהו קרם לחות זול ותו לא.....

18/06/2019 | 16:13 | מאת: ניצה

מועמדת לקחת פרוליה פעם שניה - בפעם הראשונה היתה דלקת ראות והמוגלובין 7.5 + אוזן נאטמה - ושן נפלה - נישלל קשר לפרוליה אחרי בדיקת . מבקשת לדעת אם מותר לחומר בפרוליה עם G6PD (בעוצמה גבוהה - כלומר האינזים נמוך עד כמעט ואין .. אסור לי שום דבר שהותר היום לG6PD ) תודה רבה ד"ר עינת גורליק

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול באוסטאופורוזיס נקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי, בדיקות צפיפות העצם, היסטוריה של שברים אוסטאופורוטים, גורמי סיכון נוספים לשבר ותגובה לטיפולים קודמים. לא ידוע על מניעה משימוש בפרוליה, במינון מקובל, באנשים עם G6PD. מצרפת קישור אודות תרופות האסורות בשימוש בחסר באנזים זה: https://www.wikirefua.org.il/w/index.php/%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c_%d7%aa%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%aa%d7%99_%d7%91%d7%97%d7%a1%d7%a8%d7%99_%d7%94%d7%90%d7%a0%d7%96%d7%99%d7%9d_G6PD_-_%d7%94%d7%a0%d7%97%d7%99%d7%94_%d7%a7%d7%9c%d7%99%d7%a0%d7%99%d7%aa#.D7.AA.D7.A8.D7.95.D7.A4.D7.95.D7.AA_.D7.94.D7.90.D7.A1.D7.95.D7.A8.D7.95.D7.AA_.D7.9C.D7.A9.D7.99.D7.9E.D7.95.D7.A9_.D7.91.D7.97.D7.95.D7.9C.D7.99.D7.9D_.D7.97.D7.A1.D7.A8.D7.99_.D7.94.D7.90.D7.A0.D7.96.D7.99.D7.9D_G6PD

שלום רב , הנני בת 63 עם אוסטרופורוזיס - קיבלתי פרוליה חצי שנה . במהלך החצי שנה קיבלתי (בלי קשר 5 הקרנות לריאה שהסתיימו) במהלך הקרינה קיבלתי דלקת ריאות - אז היייתי כחודשיים וחצי עם הפרולייה - עם הדלקת ריאות ירד המוגלובין ל 7.5 נאלצתי לקבל מנה דם בתה"ש - יחד עם זאת התנדנדה שן (מאוד חלשה גם ככה ונפל כתר המכיל את השן - לסת תחתונה - רופא שיניים אמר שאין נמק עפ"י CT שיניים . נאטמה אוזן ימין לחודשיים וטרם ניפתחה - רופא אף אוזן גרון אמר שאין נמק באיזור האוזן . שאלתי - צריכה לקבל שוב פרוליה - האם לקחת ? הבנתי שגם אלקסטה יודעת לעשות נמק + אנמיה . אשמח לתשובה מהירה כי אני כבר סיימתי את החצי שנת פרולייה הראשונה .. שחלוף עצם במהלך הפרוליה היה 104 . המון המון תודה רבה על תשובה מהירה .

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול באוסטאופורוזיס נקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי, בדיקות צפיפות העצם, היסטוריה של שברים אוסטאופורוטים, גורמי סיכון נוספים לשבר ותגובה לטיפולים קודמים .חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. לתכשיר פרוליה תופעות לוואי נדירות הנקראות נמק של עצם הלסת ונמק של תעלת השמיעה, אשר מתבטאות לרוב בכאב, נפיחות, דלקת מקומית ואף שבר בלסת. תופעות לוואי אלו אינן יחודיות לפרוליה ודווחו עם השימוש באקלסטה, המשמשת גם כן לטיפול באוסטאופורוזיס. יש לציין כי הפסקת השימוש בפרוליה עלולה להעלות את הסיכון לשברים בעצמות עמוד השדרה, במיוחד במטופלים עם רקע של שברים בעצמות עמוד השדרה. לפיכך לא מומלץ להפסיק טיפול באוסטאופורוזיס בכלל ובפרוליה בפרט ללא היוועצות עם הרופא.

לא מומחית בתחום נתקלתי במקרה בשאלתך. לי יש אוסתופניה. לוקחת כבר כמה חודשים תוסף סידן מעולה בשם דנסיטי. כדאי שתקראי עליו. יש עדויות ומחקרים יכולה לחפש בגוגל על ספיגה גבוהה משמעותית מיתר התוספים.

17/06/2019 | 12:57 | מאת: דנה

שלום לקחתי רני ומרגישה תחןשת עילפון האם זה יתכן? למה b12 שלוחתי כל יום גרם לי בבדיקת דם לתוצאה של 1100 שזה המון ממה זה קורה?

לקריאה נוספת והעמקה

במבוגרים טווח הערכים התקין של B12 הינו 200-835 פיקוגרם/מיליליטר. ערכים גבוהים של B12 אינם מזיקים כשלעצמם אך יכולים להיגרם ממספר גורמים ולכן יש לברר סיבתם. אמנם לא ברור מהפנייה מה היו הערכים שבגינם התחלת את הטיפול בתוסף ומה היה משך הטיפול, צריכת יתר של B12, יכולה לגרום לערך גבוה של הויטמין.

שלום לך ד ר אני חולה סוכרת ועברתי צינתור בלב לפני כ 10 שנים היום אני סובל מדלקת באיזור האגן מעל לטוסיק שמקרין לרגל האם ארקוקסיה טוב בשבילי

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא etoricoxib , שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדת דלקת שאינה סטרואידיות), והיא מעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. השימוש בתכשירים מקבוצה זו עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אוטם שריר הלב (התקף לב) ושבץ. לפיכך הטיפול בתרופה מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל בכלל המטופלים ואילו במטופלים הסובלים ברקע מחלות קרדיווסקולריות שונות כגון: מחלת לב איסכמית, אי ספיקת לב, יתר לחץ דם לא מאוזן ועוד, השימוש בתכשיר מהווה התווית נגד (אסור). מעבר לכך גם במטופלים בעלי גורמי סיכון משמעותיים לאירועי לב כגון חולים ביתר לחץ דם, היפרליפידמיה, סוכרת ומעשנים, הרופא יבצע הערכה קפדנית של התועלת בטיפול מול הסיכון הפוטנציאלי לאירועים קרדיווסקולריים. מומלץ להיוועץ ברופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך בנוגע להתאמת הטיפול.

17/06/2019 | 01:36 | מאת: אור פרידמן

שלום רב. אני בת 50 ועושה דוקטורט. סובלת מקשב וריכוז. לוקחת מזה שבועיים אטנט מרגישה מעולה. לוקחת משעות הצהרים. בשבוע האחרון בלילה יד שמאל זרוע שמאל כואבת לי. סובלת מלחץ דם . אבל הוא מאוזן בכדור אחד ביום אנלדקס 5 מלגרם. האם יש קשר לזה? פשוט חבל לי להפסיק. מה יכולה לקחת במקום.

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Attent אשר החומרים הפעילים בו הם AMPHETAMINE ו-DEXTROAMPHETAMINE מותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. לא ברור מהו מקור הכאב עליו את מתלוננת. תופעות לוואי קרדיווסקולריות יכולות להופיע במהלך הטיפול בתרופות להפרעות קשב וריכוז ועלולות להתבטא בכאב בזרוע. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. במידה ולא ידוע לך על גורם אחר שיכול להסביר את התופעה, מומלץ לפנות לרופא לבירור וקבלת הנחיות בהקדם האפשרי.

כמובן שיש להפסיק את הטיפול עד היוועצות עם הרופא

17/06/2019 | 01:26 | מאת: אור פרידמן

לוקחת אטנט מרגישה מצוין אך בלילה פתאום כואב לי מאד הזרוע. יכול להיות שיש קשר? סובלת מלחץ דם קצת גבוה אבל מטופלת בכדור אנלדקס 0.5 מלגרם. יכול להיות שיש קשר? מרגישה ממש טוב עם האטנט 20 מלגרם..אך הבעיה רק הזרוע..

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Attent אשר החומרים הפעילים בו הם AMPHETAMINE ו-DEXTROAMPHETAMINE מותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. לא ברור מהו מקור הכאב עליו את מתלוננת. תופעות לוואי קרדיווסקולריות יכולות להופיע במהלך הטיפול בתרופות להפרעות קשב וריכוז ועלולות להתבטא בכאב בזרוע. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. במידה ולא ידוע לך על גורם אחר שיכול להסביר את התופעה, מומלץ לפנות לרופא לבירור וקבלת הנחיות בהקדם האפשרי.

כמובן שיש להפסיק את הטיפול עד היוועצות עם הרופא

16/06/2019 | 19:32 | מאת: כריסטינה

מה תופעות הלוואי הנדירות של אוגמנטין

לקריאה נוספת והעמקה

ת. ככלל, חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. התכשיר אוגמנטין הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת הפניצילינים, המכיל amoxicillin ו- clavulanic acid – שהינו מעכב האנזים בטא לקטמאז (עוזר לפעילות ה amoxicillin). בין תופעות הלוואי הנדירות לתכשיר תגובות עוריות מסויימות, פגיעה בתפקודי כבד וירידה בתאי דם לבנים ותאים המעורבים בקרישת הדם. רשימת תופעות הלוואי המורחבת מפורטת בעלון לצרכן המצורף לאריזה או בקישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_3_20059817.PDF

13/06/2019 | 21:03 | מאת: טל

שלום...ברצוני לדעת מדוע יש צורך לקחת את הכדור הנ''ל בעמידה או בישיבה. הבנתי כי יכול לגרום לדלקת הוושט ! האם האנטיביוטיקה מגיעה בכמה צורות( סירופ/כדור) עבור בחורה בת 30+ . והאם יש לקחת פרוביוטיקה במהלך טיפול של 10 ימים?אגב הכדור הזה ניתן גם לטיפול בהליקובקטר?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האם יש לתרופה זו תופעות לוואי מיוחדות?

Doxylin הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים, אשר מותווית לטיפול במגוון רחב של זיהומים. קיים פרוטוקול טיפולי בחיידק הליקובקטר פילורי המשלב גם טיפול בדוקסילין. התכשיר מגיע בצורת מתן של כדורים (טבליות או קפסולות) במינון של 100 מ"ג. כמו בכל תרופה, השימוש בתרופה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר גירוי/דלקת בושט הינה תופעה אפשרית אשר עלולה להתרחש במידה והתכשיר נלקח בשכיבה, על כן הוראות המתן של התכשיר כוללות נטילת התכשיר בעמידה או ישיבה. באופן כללי ניתן לקחת פרוביוטיקה בנוסף לנטילת האנטיביוטיקה אך אין לקחת פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה (מכל סוג) ביחד, וההמלצה היא לחכות לפחות שעתיים בין תכשיר אחד לשני.

כל תרופה עלולה לגרום לתופעת לוואי בחלק מהמשתמשים. בין התופעות הלוואי האפשריות: תופעת לוואי במערכת העיכול, דלקת/כיב בושט, רגישות לשמש ופיגמנטציה, תגובות רגישות יתר, הפרעה בתפקודי כבד ועלייה בלחץ תוך גולגלתי (תסמינים אפשריים: כאב ראש והפרעות ראייה). יש לעיין בעלון לצרכן (באריזת התכשיר), לרשימת תופעות הלוואי המורחבת לתכשיר. לנוחיותך קישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Doxylin_Pt_1467534342997.pdf

13/06/2019 | 13:34 | מאת: יעל מימון

שלום רב אתמול 11.6.2019 אמא קיבלה זריקת פרוליה אני לא רגועה מאז אמא בת 77 סובלת מעצירות כרונית האם הכל יהיה טוב בזכות הזריקה?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול באוסטאופורוזיס נקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי, בדיקות צפיפות העצם, היסטוריה של שברים אוסטאופורוטים, גורמי סיכון נוספים לשבר ותגובה לטיפולים קודמים. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. פרוליה הינה תרופה המכילה את החומר הפעיל denosumab כאשר עצירות הינה תופעת לוואי אפשרית בשימוש בתכשיר. מומלץ לנקוט בצעדים להקלה על עצירות כגון שתייה מרובה של מים ומזון עתיר סיבים תזונתיים וכו' וכן בטיפול בעצירות, במידה ונוטלת. במידה והתופעה מחמירה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו. לא מומלץ להפסיק טיפול באוסטאופורוזיס בכלל ובפרוליה בפרט ללא היוועצות עם הרופא.

11/06/2019 | 20:34 | מאת: אתלה

על רקע דלקת לא זיהומית באף ובמערות הפנים מקבלת סטראוידים 20 מג ליום כבר 3 שבועות. די מיידית התחילו לי בצקות מתחת לעיניים. האם זה יכול להיות קשור לתרופות שאני לוקחת?האם ניתן לעשות משהו בנדון ?(

לקריאה נוספת והעמקה

בכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. פני ירח, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. נפיחות יכולה להיות גם תסמין של הדלקת. כאשר תופעה מופיעה עם תחילת הטיפול בתכשיר חולפת או משתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לתרופה. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. במידה והבצקות לא משתפרות/גורמות להפרעה בראייה יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול (לא להפסיק את הטיפול פתאומית על דעת עצמך).

09/06/2019 | 22:54 | מאת: ארי

שלום , לפני כשבועיים קיבלתי הרעלת קיבה ושבוע שעבר זיהו אצלי סלמונאלה בבדיקות הצואה. קיבלתי ציפרודקס 500 פעמיים ביום ל5 ימים. במקביל אני למעלה משנה חווה התקפי פאניקה וחרדה. עשיתי את הטעות וקראתי את תופעות הלוואי של הציפרודקס והזדעזעתי. אני לוקח לפעמים זאנקס 0.25 בהתקפים, זה מסוכן לקחת את זה בתהליך הטיפול? הרוקחת המליצה לי על פרובויוטיקה ביו 25 של סופרהב מותר לקחת בתהליך הטיפול? לא ידוע לי על אפילפסיה ובעיות לב כמו שצוין אך התקפי החרדה מאופיינים בטעם מר בפה דופק גבוה ולחץ בחזה . מה לעשות להתחיל טיפול ? או לחכות שהסלמונלה פשוט תעבור לבד.( אני לקוח טריומק לhiv באופן קבוע ) תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על השפעת גומלין משמעותית בין התרופות שציינת. לגבי התחלת הטיפול, יש להיוועץ ברופא.

09/06/2019 | 19:24 | מאת: אסתר

האם אפשר לקחת יחד אלטרוקסין ואומפרדקס או עדיף לחכות בין תרופה לתרופה ובכמה זמן בכבוד ובתודה

לקריאה נוספת והעמקה

עפ"י העלון לרופא של התכשיר אלטרוקסין, יש להפריד את המתן שלו ממעכבי משאבת מימן (כמו אומרדקס, חומר פעיל omeprazole) ב-4 שעות. עם זאת, העדויות על השפעת הגומלין והצורך בהפרדה סותרות. לא ציינת מתי התחלת טיפול בכל אחת מהתרופות, מהי הסיבה לשמה את נוטלת אומפרדקס, מה משך הטיפול ומהי תדירות הנטילה. אם את נוטלת מנה חד יומית של אומפרדקס ונוח לך, ניתן להפריד את המתנים. תתכן השפעה על ספיגת אלטרוקסין בשל ירידה בחומציות, אך כיוון שהשפעת אלטרוקסין מנוטרת באמצעות בדיקות תקופתיות של הורמוני בלוטת התריס, במידת הצורך תבוצע התאמת מינון. במידה ויש שינוי במשטר הטיפול באומפרדקס (הפסקה/שינוי מינון), יש ליידע את הרופא.

07/06/2019 | 11:11 | מאת: רמי

מה קורה שאין בשום מכבי פראם תרופה לכאב של סרטן ולאחר תאונה קשה עם פלתינות בצלעות שברים מרובים בכול הגוף וגם סובלנפשית מכאב כרוני מתמשך תודה רבה

05/06/2019 | 15:41 | מאת: נעים הליכות

במיפוי לב התגלה סידן בעורקים בסך 743 CORONARY CALCIUM 1.האם ליטול סטטינים ,איזה הכי יעיל ללא תופעות לוואי או תרופה אחרת בהתאם, 2.בדיקת דםNONHDL COLESTEROL .=138 קולסטרול כללי=171 LDLCHO=114

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לקרדיולוג עם תוצאות הבדיקה ולדון עמו על הטיפול הנדרש.

13/06/2019 | 16:39 | מאת: נעים הליכות

הנני מאוכזב,לא קבלתי תשובה מקצועית לשאלתי!!

04/06/2019 | 21:32 | מאת: מירב

האם נטילת תרופות PPI עלולה להגביר נטיה ללקות בזיהומי קיבה בגלל הירידה בחומציות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן השימוש בתרופות אלה קושר לעלייה בסיכון לזיהומים במערכת העיכול.

04/06/2019 | 21:29 | מאת: טלי

שלום, לאמי בת ה-90+ הומלץ על טיפול בפרוליה לאחר ששברה את הירך לפני שנה. אני מודאגת בגלל תופעות הלוואי ורציתי לשאול עד כמה נפוצות תופעות כגון שברים אטיפיים, זיהומים, הפרעות אוטואימוניות, כאבים וכו'. האם הסיכון לתופעות לוואי עולה עם הגיל, והאם הן עלולות להימשך שישה חודשים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל חשוב להבין כי כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ההחלטה על הטיפול תלויה במאזן בין התועלת הצפויה מהטיפול ובין הסיכון לתופעות לוואי עפ"י מצבו הרפואי של המטופל וגורמי הסיכון שלו. התייחסתי מטה למספר תופעות ולגורמי הסיכון שלהן. בין תופעות הלוואי האפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה (רשימה מורחבת יותר ניתן למצוא בעלון באתר משרד הבריאות): עצירות, כאבים (כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים אטיפיים ובעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס) שברים אטיפיים הן תופעת לוואי ידועה ונדירה לתכשיר. נטילת סטרואידים במקביל עלולה להעלות סיכון זה. בנוסף, יש לקחת בחשבון שבתקופה שלאחר סיום הטיפול, הסיכון לשברים עולה. זיהומים- שכיחות זיהומים יכולה לעלות במהלך הטיפול בשכיחות שונה בזיהומים שונים. דלקת דרכי שתן ובדרכי נשימה היו שכיחים, זיהומי בטן ועור הופיעו במטופלים בתרופה אך בשכיחות נמוכה יותר. גורמי סיכון אפשריים מצב חיסונים לקוי או נטילת תרופות המדכאות מערכת חיסון. נמק בעצם הלסת- פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפול כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו. כאבי שריר- שלד במחקרים קליניים נצפו בשכיחות גבוהה גם בקבוצה המטופלת בתרופה וגם בקבוצת הביקורת שטופלה בפלצבו. כאבים שהביאו להפסקת טיפול היו לא שכיחים. כאבים יכולים להופיע תוך יום ועד מספר חודשים מתחילת המתן.

RE: RE: פרואני משתמשת בדנסיטי כבר למעלה משנה - הפרוליה עשתה תופעת לוואי זיהום במערכת הנשימה - דלקת ריאות וכתוצאה אנמציה עד 7.5 ליה ותופעות לוואי . ועכשיו השאלה שעומדת האם לקחת שוב פרולייה ??? לאחר תופעות לוואי אצלי ממשיכה עם דנסיטי - אין מחקרים שמראים על בניית עצם??

לפני כשנה וחצי נפגעתי בתאונת דרכים ומאז אני לוקחת ציפרלקס 10 מג. עם הזמן החלו לי כאבי ראש שרק הלכו והחמירו. בשבועיים האחרונים זה היה פשוט כל יום כל היום ולאחר שהייתי במיון (מיגרנות ובחילות וירידה בראיה ובשמיעה) עברתי את כל הבדיקות, הוחלט לתת לי אלטרולט שיעזור במניעת המיגרנות והפוסט טראומה שנקבע שאני סובלת ממנה. אני לוקחת אלטרולט כשבוע בלבד וכמובן שאין כל שינוי עדיין ולהיפך, הסחרחורות רק מחמירות. לאחר מכן הלכתי לפסיכיאטר שקבע שיש לי פוסט טראומה כאבי ראש לחציים (נדמה לי) וורטיגו. והחליט לתת לי 25 מ״ג סטונרון ו30 מ״ג סימבלטה. האם ניתן לשלב בינהם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אני מבינה מהפנייה שאת נוטלת את שתי התרופות שרשם הפסיכיאטר (ולא תרופות נוספות), סטונרון וסימבלטה. סטונרון הינו תכשיר המכיל את החומר הפעיל Cinnarizine והינו אנטיהיסטימין. התכשיר סימבלטה מכיל את החומר הפעיל Duloxetine הגורם לעליית רמות סרוטונין ונוראדרנלין (משפחת ה-SNRI). ככלל, אין מניעה ליטול את שתי התרופות יחד. יש לקחת בחשבון כי שתי התרופות עלולות לגרום לפגיעה בערנות במיוחד בתחילת הטיפול ולכן יש להיות מודע לכך בפעולות הדורשות ריכוז וערנות כמו נהיגה. במידה ויש צורך בהתייחסות לתרופות הנוספות- עדכני.

אני בהריון בשבוע 11. הכלבה שלי מקבלת זריקות כימותרפיה לטיפול בלימפומה. האם יש סיכון לשהות איתה בבית בהריון??

לקריאה נוספת והעמקה

בהנחה כי אין חשיפה לטיפול עצמו (כלומר התרופה ניתנת במרפאה ולא בבית), יש להימנע ממגע ישיר עם הפרשות. לתכשירים כימותרפיים שונים תכונות שונות והם מתפנים באופן שונה (אתרי פינוי ומשך) בבע"ח שונים. יש לבדוק אם קיים מידע ספציפי על אופן ההפרשה של התכשיר המסוים בכלבים ולפי המידע הקיים לבסס המלצות. כדאי להיוועץ עם הווטרינר בנושא.

האם קטוגן או זאלדיאר יש את אותה השפעה ומטרה?

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור, ומכיל Paracetamol במינון 325 מ"ג ו-Tramadol במינון 37.5 מ"ג. קטוגן (כפי שנכתב בפנייה) אינו תכשיר המופיע בפנקס התרופות. אם יש לך מידע נוסף אודותיו ושם מוצר או חומר פעיל באנגלית, אוכל להתייחס.

18/05/2019 | 23:41 | מאת: ענת

אמא שלי לקחה בעבר פוסלו במשך 10 שנים ואז הרופא אקלסטא. ושנתיים אחרונות פרוליה יש לה אוסטרופוזיס הרופא המטפל עזב את קת חולים אני לא יודעת אם להמשיך ? רמת סידן בדם 9.5 מקבלת סידן דנסיטי וויטמין די

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפול באוסטאופורוזיס נקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי, בדיקות צפיפות העצם, היסטוריה של שברים אוסטאופורוטים, גורמי סיכון נוספים לשבר ותגובה לטיפולים קודמים. בנוסף, הפסקת השימוש בפרוליה עלולה להעלות את הסיכון לשברים בעצמות עמוד השדרה, במיוחד במטופלים עם רקע של שברים בעצמות עמוד השדרה. לפיכך לא מומלץ להפסיק טיפול באוסטאופורוזיס בכלל ובפרוליה בפרט ללא היוועצות עם הרופא. יש לפנות בהקדם לרופא חדש על מנת לדון עמו בטיפול התרופתי המתאים לאמך.

19/06/2019 | 17:24 | מאת: ניצה

האם אפשר לקחת סידן דנסיטי במקום הפרוליה ?? וכמה ביום ? תודה

15/05/2019 | 23:18 | מאת: ראובן

הפסקתי אלפוזוצין בשל תופעות לוואי כעייפות קיצונית וריניטיס אלרגית. החילותי בנטילת פרמיקסון 160 ,2 ביום.אחרי כמה זמן מצופה שהתרופה תחל לפעול ומה מידת יעילותה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשיר פרמיקסון מכיל תמצית שומנית של הצמח דקל ננסי (Serenoa repens/saw palmetto). ככלל, העדויות אודות יעילות saw palmetto בטיפול בתסמינים הגדלה שפירה של הערמונית הן לא עקביות. מספר מחקרים הראו כי הטיפול מספק שיפור מתון בתסמינים במערכת השתן, לעומתם קיימים מחקרים אשר לא הציגו יעילות. בסקירה שנערכה ב-2012 וכללה סיכום של 32 מחקרים, לא נמצא הבדל משמעותי בין בקבוצה שטופלה ב- saw palmetto לבין קבוצת הבקרה בתסמינים במערכת השתן ובגודל הערמונית. לגבי בטיחותו, התרופה נסבלת היטב ותופעות לוואי חמורות הן מאוד נדירות. במידה ואינך חווה שיפור בתסמינים לאחר 4-6 שבועות של טיפול, כדאי ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

13/05/2019 | 08:19 | מאת: מיכל

שלום רב, שמי מיכל בת 28 בריאה בדכ. כחמישה חודשים סובלת מתחושת מחנק בגרון ומשהו כבד שיושב בגרון, התחושות לא עוברות בכלל. הייתי אצל גסטרו שאבחן כי מדובר בריפלוקס ורשם נקסיום, לאחר מספר ימים הרגשתי מעורפלת ומטושטשת והחליפו לאומפרדקס. גם לאומפרדקס הגבתי לא טוב, בטן קשה ממש וכאבים. הרופא החליט להקל ולרשום לי סירופ לנטון (תרחיף) שאקח 15 מג למשך שלושה חודשים. בעקבות מה שהרגשתי פיתחתי חרדות לתרופות ולתחושה שזה לא יעבור אף פעם. האם ללנטון גם יש תופעות לוואי קשות? קראתי שזה עלול לעשות חרדות וזה מלחיץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התרופות נקסיום (חומר פעיל esomeprazole), אומפרדקס (חומר פעיל omeprazole) ולנטון (חומר פעיל lansoprazole) הינן שלוש תרופות השייכות למשפחת מעכבי משאבות מימן (פרוטון) ובכך מעכבות הפרשת חומצה בקיבה. סחרחורת ועייפות/טשטוש וכן נפיחות/כאב בטן/עצירות הינן תופעות לוואי אפשריות למשפחת תרופות זו. פרופיל תופעות הלוואי הינו דומה בקבוצת התרופות, אך כמובן שתתכן שונות בתגובה שלך לכל אחת מהתרופות. חשוב להבין כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים (אך לא בכולם) והרופא שוקל את התועלת שבמתן התרופה מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות הלוואי שציינת הינן תופעות לוואי חולפות. במידה ובמהלך הטיפול את מפתחת תופעת לוואי שאינה חולפת לאחר תקופת הסתגלות לתכשיר או מטרידה/מחמירה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול. העלון לצרכן מפרט את תופעות הלוואי, הדורשות פנייה מידית לרופא או הפסקת טיפול ויש לעיין בו לפני השימוש.

12/05/2019 | 12:31 | מאת: סוזי דקל

אני כבת 58 שנים לא נוטלת תרופות. סובלת מעצירות לעתי קרובות סובלת ממגרנות. סובלת מחוסר סידן ברמה בינוני האם מתאים לי תוסף קלמדין ? האם ישנם תופעות לוואי לתוסף שציינתי ? תודה סוזי דקל

לקריאה נוספת והעמקה

קלמדין הינו תוסף תזונה וככזה המידע אודות יעילותו, בטיחותו ואיכותו הינו דל. לא אוכל להמליץ במסגרת הפורום על תכשיר סידן מסוים. ככלל, תכשירים שונים מכילים מלחים שונים, אך בסופו של דבר מספקים תוספת סידן למי שנזקק לכך (במידה ומטופלים במעכבי חומצה- מלח הציטראט עדיף כי נספג טוב יותר). לשיפור הספיגה מומלץ לצרוך עד 600 מ"ג סידן בבת אחת (כלומר במידה והמינון היומי גבוה יותר לחלק אותו לשתי מנות נפרדות) וליטול עם האוכל (מלבד מלח ציטראט שניתן ליטול ללא מזון). תוספי סידן עלולים לגרום לעצירות בחלק מהמשתמשים. ניתן להקל עליה ע"י הוספת סיבים לדיאטה, ריבוי שתיית מים ופעילות גופנית. תופעה זו תלויה בכמות הסידן הנצרכת מהתוסף (תוספים המספקים פחות סידן יהיו "נסבלים" יותר). התאמת תכשיר סידן עבורך תהיה כזה שלא גורם לתופעות לוואי משמעותיות ומספק לך את צריכת הסידן הנדרשת(בהתאם להנחיות הרופא כתלות בחוסר ולצריכת הסידן מהתזונה). בבחירת תכשיר סידן ניתן להתייחס גם לצורת מתן מועדפת (נוזל/כדורים/אבקה), טעם וכו'.

שלומ רב.היומ הייתה כתבה לגבי תרופת דופלקס ש היא מכילה חומרימ גורמימ לתיפקודי כבד וחולי קשימ.

לקריאה נוספת והעמקה

אשמח לקבל קישור לכתבה הרלוונטית על מנת שאוכל להתייחס.

05/05/2019 | 12:53 | מאת: יותם

שלום דוקטור, נרשמתי לקבל טיפול בדוקסילין למשך חודש וחצי, ואני תחת התרופה כיום כבר כ11 ימים. האם יש איסור בזמן הטיפול בצריכת אלכוהול, ועישון של סיגריות וקנאביס? כמו כן אני לוקח כדורי b12, האם יש הוראות לגבי שילובם עם הדוקסילין? המון תודה. אציין שאתמול שתיתי כמות קטנה מאד של בירה (50 מ"ל פחות או יותר) ועישנתי סיגריה וקנאביס, למקרה שהעניין משמעותי.

לקריאה נוספת והעמקה

צריכה כרונית של אלכוהול עלולה להפחית ריכוז דוקסילין בדם, מעבר לכך לא ידוע לי על השפעת גומלין משמעותית אחרת בין המוצרים שציינת לתרופה דוקסילין.

05/05/2019 | 00:16 | מאת: רינה

עד עתה קיבלתי קומדין, יש לי מסתמים ביולוגיים בלב.עם פרפור פרוזדורים, כמו כן היה לי תסחיף . כשלקחתי אליקויז התחלתי להרגיש עקצוצים בכל הגוף. האם זו תופעה ידועה? ומה ניתן לעשות? זה מפריע לי מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, המידע אודות תופעות לוואי מופיע בעלון המצורף לתכשיר, אך יכולות להופיע גם תופעות לוואי שאינן צפויות לתכשיר. התכשיר יכול לגרום למגוון תופעות לוואי עוריות וכן לגרד. במידה והתסמין הופיע בסמוך להתחלת הטיפול ולא נמצא גורם אחר להופעתו, עולה הסבירות כי ניתן ליחסו לטיפול התרופתי. במידה והתופעה אינה משתפרת או במידה ומופיעים תסמינים נוספים, יש לפנות לרופא לבירור.

שלום יש לי כליה 1 ונתנו לי allopurinol 300mg ולתת לי זריקה חד פעמי בשם trinocort injection האם זה יכול לפגוע לי בכליה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש להבחין בין מתן תרופה שעלולה לפגוע בכליות לבין מתן תרופה המופרשת בעיקר ע"י הכליות ולפיכך נדרשת התאמת מינון או הפסקת טיפול בשל תפקוד כלייתי לקוי. מינון התרופה allopurinol נקבע עפ"י המצב הרפואי אליו מותווית ויש להתאימו עפ"י התפקוד הכלייתי. הסיבה לכך היא כי התרופה והמטבוליטים שלו (התוצרים אליו הופכת בגוף) מופרשים ע"י הכליות ותפקוד כלייתי ירוד יוביל להצטברותם ויעלה סיכון לתופעות לוואי. מינון התרופה triamcinolone אינו דורש התאמה עפ"י תפקוד כלייתי. לגבי תופעות לוואי כלייתיות, triamcinolone אינה בעלת פוטנציאל נפרוטוקסי (רעילות כלייתית) משמעותי ותופעות לוואי כלייתיות של allopurinol אינן שכיחות.