נגישות
נגישות

פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1281 הודעות
1226 תשובות מומחה

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
03/04/2019 | 11:20 | מאת: אן

מדובר בקשיש חולה לב עם נדודי שינה מזה כחודש שהרופא המליץ על סירקדין 2 מ"ג. פעם ביום בלילה. אותו אדם מקבל גם נוגד קרישה אלקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום -בוקר וערב(בנוסף מקבל בין היתר גם קרדילוק,איזטרול,קרסטור) קראתי במקום כלשהוא שסירקדין עלול לגרום לדלול דם גם. האם השילוב בין סירקדין ואלקוויס מסוכן?

לקריאה נוספת והעמקה

ברב מקורות המידע אין איזכור להשפעת גומלין משמעותית בין שתי התרופות. עם זאת, קיימים דיווחים בודדים על דימומים קלים בשילוב מלטונין וורפרין (קומדין)- נוגד קרישה. מלטונין כנראה מוריד פעילות קרישה וכנראה תיאורטית עלול להגביר את הפעילות של נוגדי קרישה ונוגדי טסיות. מומלץ לדון עם הרופא על הסיכון הפרטני של המטופל לדמם ובכל מקרה, במהלך הטיפול באלוקוויס יש להיות מודע לסיכון לדמם ולפנות לעזרה רפואית, במידה ומופיעים תסמיני דמם.

03/04/2019 | 00:31 | מאת: הכל טוב

אני לוקחת טרגין, פרקוסט ואסיוול עקב פריצת דיסק , ויש לי חשש שאני בהריון( בגלל איחור במחזור) למרות המניעה ולמרות שבדיקה ביתית יצאה שלילית. שאלתי: האם הם עלולים לגרום לאיחור במחזור? ואם אני כן בהריון- האם עלול להיות שהם גרמו לנזק לעובר?

לקריאה נוספת והעמקה

באופן כללי, התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone, התכשיר Percocet מכיל paracetamol ו-oxycodone והתכשיר assival מכיל את החומר הפעיל Diazepam. ככל הידוע, אין עדות לכך שמתן oxycodone במהלך ההיריון מעלה את הסיכון למומים מולדים. אין מספיק מידע קליני לגבי חשיפה בהריון ל-naloxone, אך הספיגה שלו מtargin נמוכה יחסית. בכל מקרה, שימוש ממושך בתכשיר במהלך ההיריון יכול לגרום לתסמיני גמילה בילוד ושימוש בסוף ההיריון ובלידה עלול לגרום לדיכוי נשימתי בילוד. כך שההמלצה הכללית לרופאים היא לתת את התכשיר, רק כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי לעובר. לגבי Diazepam- קיימים דיווחים על מומים ביילוד. בנוסף קיימות תופעות לוואי בילוד בנטילה בסוף ההריון. המידע לעיל הוא כללי ואינו מהווה המלצה פרטנית. למידע והמלצות פרטניות, אני ממליצה לפנות לאחד המרכזים המומחים בתחום: מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309.

אתמול קיבלתי מניון דל 3 זריקות יום אחר יום של הזריקה עקב דלקת בכתף, המינון הינו 2 מ"ג לכל זריקה, אתמול אחרהצ היתה הראשונה, היום בצהרים קיבלתי את השניה, לקראת ערב תחושת חום מציפה את פני +חום של 37.6 ואודם בפנים האם נורמאלי? האם ללכת לקבל מחר את הזריקה האחרונה? בנוסף כאב ראש +דפיקות לב מואצות

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone ולה השפעה אנטי דלקתית, אנטי ראומטית, ואנטי אלרגית. התסמינים המתוארים יכולים להיות תסמיני זיהום, יש להיוועץ ברופא בטרם המשך הטיפול.

היי.. לאחר בדיקת צפיפות עצם בדיקה שגרתית לחולי צליאק.רופא משפחה המליץ על סידן..לפני שעיין בתיק הרפואי החלטתי לקחת את התוסף ..עם לקיחה של כדור אחד בלבד ליום למוחרת הייתה לי יציאה עם דם האם התופעה קשורה לנטילת הכדור? אשמח לתשובה דחופה אסתי

לקריאה נוספת והעמקה

תוספי סידן עלולים לגרום לתופעות לוואי שונות במערכת בעיכול, ביניהן עצירות. צואה קשה בגלל עצירות יכולה לגרום לדימום רקטלי. עם זאת, דימום רקטלי יכול להיגרם ממגוון סיבות, בהנחה כי הדימום ממשיך, יש לפנות לרופא בהקדם לבירור.

ערב טוב אני עולא מולא אמא של אוניל מולא מירכא אוניל הוא ילד שחולה ctx היה לוקח כדורים של לידיאנט והיה בסדר גמור ועכשיו משרד הבריאות יחד עם קופת חולים כללית שינו את התרופה לתרופה תחליפית והיא צינו ומאז שהתחיל לקחת את הכדורים של צינו הוא נהיה יותר עצבני ותוקפני . רציתי לדעת האם יש קשר לתרופה צינו לשינוי במצב רוח שלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאשר תופעות מופיעות סביב התחלת טיפל תרופתי או עליית מינון וחולפות סביב הפסקתו או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסו לטיפול התרופתי. סבירות עולה גם כאשר התופעות ידועות ומוכרות לטיפול בתכשיר וכאשר נשללים גורמים אחרים אשר יכולים לתרום להופעת התופעה. עצבנות ותוקפנות אינן תופעות לוואי ידועות לתכשיר Chino. כמו כן, התסמינים יכולים להיות חלק מהביטויים הנוירופסיכיאטרים של המחלה. יש לפנות לרופא לבירור.

30/03/2019 | 01:58 | מאת: אורי

שלום התחלתי לקחת אמלודיפין 5 מ"ג לפני כשבועיים. בימים האחרונים החלה תופעה פתאומית של טשטוש קל בראיה. שם לב בעיקר כשאני מנסה לקרוא טקסט ממסך המחשב.אם אני צריך לתאר את ההפרעה: אני רואה את הטקסט מעט מרוח, או שיש סביבו הילה או שיש לי קושי להתמקד בטקסט. ראיתי שקיימת בעלון התרופה תופעת לוואי של ראיה כפולה / הפרעות בראיה. כששאלתי את רופאת המשפחה היא אמרה לאחר בירור שבסביבתה המקצועית לא מוכרת התופעה. כנ"ל אמר גם רופא עיניים שבדק אותי וגם אמר שהוא לא רואה בעיה עינית מעבר לליקוי ראיה באחת העיניים שזה משהוא שכבר ידעתי עליו ודם אך אינני מוצא אותו קשור לתופעה העכשיוית. הייתי אצל אופטמטריסט שעשה לי משקפיים המותאמים למחשב וגם עם המשקפיים אני עדיין רואה בטשטוש.

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות ממשפחת חסמי תעלות סידן (קבוצת התרופות אליה משתייכת התרופה amlodipine) עלולות לגרום לטשטוש ראייה ואף לאובדן ראייה חולף. לעיתים, יש צורך בהפסקת תרופה או הפחתת מינון כדי לשפר תופעות לוואי עיניות של תרופות. במידה ולא אותרו גורמים אחרים, המסבירים את טשטוש הראייה, מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.

התרופה פלוטין - ל או.סי.די חסרה במלאי התרופות בבתי המרקחת של הכללית. הרוקחים מציעים לי את החלופה בשם "פריזמה".שאלתי היא : האם פריזמה מכילה את אותו החומר שמכיל הפלוטין ? האם זו בעצם אותה התרופה רק יצרן אחר או שמדובר בקוקטל אחר לגמרי. בינתים לא קניתי את החלופה מפחד לשינוי במרכיבים. אודה להתייחסותך להתלבטותי. יפית

לקריאה נוספת והעמקה

שני התכשירים מכילים את אותו חומר פעיל: Fluoxetine במינון של 20 מ"ג. ניתן למצוא עלונים לצרכן של שני התכשירים במאגר התרופות של משרד הבריאות. קישורים לנוחיותך: https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Flutine_pt_1401609918736.pdf https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Prizma_pt_1376460914710.pdf

שלום, לפני כשבוע הפסקתי בהוראת הפסיכיאטר טיפול בסימבאלתה לאחר נטילה של 30 מ"ג במשך כ-4 שנים עקב דכאון, לאחר שהמצב היה כבר הרבה זמן יציב. הבעייה שיש לי כעת סחרחורות ועייפות והבנתי שזה תופעות גמילה לאחר ההפסקה של התרופה. מה אני יכול לעשות וכמה זמן זה אמור להימשך? את הפסיכיאטר אפגוש רק בעוד חודש ואשמח לדעת אם יש איזה דרך לעבור את ההפסקה בסימבאלתה יותר בקלות

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקה פתאומית של תרופות נוגדות דיכאון עלולה לגרום לתסמיני גמילה וביניהם סחרחורות ועייפות. כדי להפחית תסמיני גמילה, ניתן לשקול להפחית מינון בהדרגה (למשל על פני שבועיים עד מספר שבועות). יש לפנות לרופא המשפחה או הפסיכאטר, ליידע אותו אודות התסמינים ולהיוועץ עימו על הטיפול המתאים.

השתמשתי באנהידרול פורטה תרופה שמפסיקה את הזעות היתר.. סמתי אותו בידיים ואחריי 5 דק' בערך התחיל להופיע לי מין אבקה לבנה על הידיים זה אמור להיות ככה?

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה אנהידרול פורטה מכילה את החומר הפעיל אלומיניום כלוריד הקסאהידראט המפחית את הזיעה על-ידי חסימת בלוטות הזיעה בעור. לאחר מספר דקות החומר מתייבש ונשארת אבקה.

בחודשים אחרונים סובל מגרד בעור מורחים סטרואידים.יש הטבה לזמן מה וחוזר שוב.אשמח לקבל עצה כי קשה לי לראותו סובל . תודה רותי מאיק

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות לרופא עור לבירור והתאמת טיפול.

17/03/2019 | 21:41 | מאת: יוני

שבוע שעבר ביום שני התחלתי טיפול תרופתי דוקסילין על מנת לטפל באקנה שלי בפנים. עכשיו יש לי בעיה :מאז שהתחלתי את הטיפול האקנה החריף לי ממש ויוצאים לפצעים אדומים גדולים.!!! עוד דבר, הקיבה שלי נעשתה רגישה ואני מתפנה לעיתים קרובות. זה נורמלי? זה אמור להיות? ואם כן תוך כמה זמן זה משתנה? תודה רבה לעונים!!

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול אנטיביוטי בדוקסילין יעיל בטיפול באקנה אך השיפור יכול לקחת מעט זמן. תופעות לוואי גסטרואינטסטנליות (ביניהן שלשול) הינן תופעות לוואי ידועות ושיחות לטיפול בדוקסילין. במידה וכעבור מספר שבועות אין כל שיפור או אם תופעות הלוואי לא נסבלות על ידך, יש לחזור לרופא לייעוץ.

17/03/2019 | 17:35 | מאת: רוני

האם אי נוחות מסביב לפי הטבעת,רגישות בעור, יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר דופלקס מכיל החומרים הפעילים amlodipine שהינו חוסם תעלת סידן ו-valsartan חוסם פעילות אנגיוטנסין 2. התכשיר יכול לגרום לתופעות לוואי עוריות כגון פריחה, אדמומיות וגרד. בנוסף התכשיר עלול לגרום לעצירות שיכולה להביא לתסמינים, שציינת. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי או העלאת מינון ומשתפרת עם הפסקתו עולה הסבירות כי ניתן לשייכה לטיפול התרופתי (לא תמיד), אך יש לשלול גורמים נוספים. במידה ומצבך מחמיר או לא משתפר, מומלץ להיוועץ ברופא.

17/03/2019 | 08:25 | מאת: יונה

מדוע מוסיפים לויטמין d גליצרין. האם ויטמין d יכול לגרום לעצירות?

לקריאה נוספת והעמקה

גליצרין הינו נוזל שומני חסר צבע בעל טעם מתוק המשמש למרכיב בלתי פעיל בתעשיית התרופות. קיימים דיווחים על עצירות במהלך הטיפול בויטמין D (אך ככלל עצירות אינה בין תופעות הלוואי המאפיינות טיפול בויטמין D, למעט כחלק מתסמיני היפרקלצמיה (רמות גבוהות של סידן) כתוצאה ממינונים גבוהם מדי של ויטמין D).

15/03/2019 | 08:20 | מאת: קלילה

בוקר טוב שאלתי לגבי תופעת לוואי בעת נטילת כדור להורדת לחץ דם בשם :וקטור פלוס -160 מ"ג : התחלתי ליטול תרופה חדשה נוספת ללד מזה כשבועיים. בשבוע האחרון חווה סחרחורות קשות במהלך היום וגם בלילה.!!! שאלתי: האם זו תופעת לוואי מוכרת של הכדור? האם זה יחלוף ומתי ? תודה מראש על תשובתך קלילה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר וקטור פלוס מכיל שני חומרים פעילים valsartan (מעכב הקולטן לאנגיוטנסין 2( ו-hydrochlorothiazide (תרופה משתנת). שתי התרופות עלולות לגרום לירידת לחץ דם (בין היתר בשינוי תנוחות) וסחרחורות. סחרחורות עלולות לגרום לנפילות ויש להיזהר בהפעלת מכונות/נהיגה בתקופה זו. יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו על המעקב המתאים והמשך הטיפול.

14/03/2019 | 19:51 | מאת: שילוב אוגמנטין ונורופן

סובלת מדלקת סינוס קשה ומקבלת אוגמנטין. יחד עם זאת סובלת מכאבי ראש עזים אפשר לקחת גם נורופן

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מנטילה משולבת

14/03/2019 | 17:38 | מאת: סנדרה

האם לאחר לקיחה של 14 כדורים במשך שבועיים הכדור קסנזין / טטרבנזין יכול לגרום לתופעת לוואי של דיסטוניה כמו שכתוב בתופעות הלוואי או שההשפעה מפסיקה ברגע שמפסיקים לקחת את הכדור ןהוא מתנקה מהגוף או שתופעות הלוואי נשארות לתמיד ? פליז חשוב לי לדעת

לקריאה נוספת והעמקה

דיסטוניה אקוטית יכולה להופיע במינון יתר של קסנזין (tetrabenazine) ולא ידועה שכיחותה במטופלים בתרופה. דיסטוניה לרב הפיכה בד"כ מתרחשת בתחילת הטיפול או עם עליית מינון.

01/04/2019 | 11:33 | מאת: סנדרה

לקחת 14 כדורים במשך שבועיים התחילה ב2 רבעים והעלתה כל יומיים ברבע או חצי עד להפסקה עברו 3 חודשים מהפסקת הכדור עדיין עם התכווצות שרירים באצבעות ידיים ורגליים עם רטט של הלסת מתיחות של הצאוור אין ולו טיפת שיפור זה יכול לחלוף מעצמו?יש מה לעשות כדי שיעבור?או שזה ישאר מצב קבוע?

14/03/2019 | 16:14 | מאת: אריק

שלום, אני בן 57 ומטופל בזיפרקסה 15 מ"ג וסימבאלתה 30 מ"ג עקב בעיות נפשיות, והמצב יציב כבר שנים. ישנה בעיה שאני מזיע הרבה בלילה ביחוד בחורף ואני מתעורר בלילה לאחר חלומות עם זיעה למרות שלא חם לי וזה מאוד מציק. אני שוקל להחליף בגלל זה את הסימבאלתה - השאלה אם זה בגללה ואיזה נוגד דכאון אני יכול לקחת במקום שלא יגרום לי את התופעה הזו?

לקריאה נוספת והעמקה

הזעות לילה יכולות להיות תסמין של מגוון מצבי מחלה בינהם זיהומים, מצבים אנדוקרינים, נוירולוגים, ממאירויות והן כתוצאה מתרופות שונות. כאשר תופעה מופיעה סביב תחילת טיפול תרופתי או העלאת מינון וחולפת עם הפסקות או הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. הזעת לילה הינה תופעת לוואי אפשרית של התרופה סימבלתה המכילה את החומר הפעיל Duloxetine. תרופות נוגדות דיכאון הן התרופות השכיחות ביותר המקושרות להזעה (בכ-10-15% מהמטופלים). הגברת ההזעה מופיעה לרב בשבועות הראשונים לטיפול. כל התרופות האנטי דיכאוניות מקושרות לכך. התרופות גורמות להגברת הזעה בכלל, אך המטופלים לרב מודעים יותר להזעות הלילה.

למגר' עינת גורליק שלום רב, תודה על תשובתך המפורטת להשלכות של התרופות לגאוט. אני סובל מהמחלה, כיום זה יותר ארטריטיס, ותמיד התנגדתי ליטול את התרופות שדיברנו עליהן.. כמובן שסבלתי רבות מהתקפים. בשנה האחרונה נחשפתי לתרופה\ות אלטרנטיבית שפותרת את בעיית הכאב וההתנפחות של המפרקים בצורה מדהימה. חזרתי לחיות חיים בריאים ללא כאב. האם יש דרך לנסות להציע זאת למערכת? אני מניח שיש לזה יתרונות רבים ויכול לשפר איכות חיים. תודה, מתי

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת את שם התכשיר המדובר. על מנת שתכשיר ירשם בפנקס התרופות, יש צורך בהגשת מחקרים קליניים איכותיים התומכים ביעילותו ובטיחותו. ככלל, המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות תוספי תזונה הינו מוגבל ולכן לרב, אין קווים מנחים רשמיים התומכים במתן שלהם בטיפול במצבי מחלה שונים.

12/03/2019 | 21:41 | מאת: מירי

מזה כשלושה חודשים אני מטופלת במשככי כאבים שונים, מורפיום + 3 טארגין 10 בבית החולים אחר כך בבית 2 טארגין 10 + 3 פרקוסט 5, מזה כחודש נוטלת 3 כדורים ביום זאלדייאר, לאורך כל תקופה זו אני סובלת משיעול עם ליחה וקוצר נשימה, אני יודעת שטארגין ופרקוסט יכולים לגרום לתופעות אלה, האם גם זאלדיאר יכול לגרום לתופעות אלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשירים שציינת טרגין (oxycodone+naloxone), פרקוסט (oxycodone+paracetamol) וזלדיאר (tramadol+paracetamol) הינם תכשירים המכילים מרכיב ממשפחת האופיואידים. שיעול וקוצר נשימה יכולות להיות תופעות לוואי של כל התכשירים שציינת. כאשר תופעה מופיעה עם תחילת טיפול תרופתי או העלאת מינון וחולפת עם הפסקתו או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול תרופתי. בנוסף, יש לשלול גורמים נוספים אשר יכולים להסביר את התסמינים. לא ציינת את ההתוויה לשמה את מטופלת ולא לגמרי ברור האם את מטופלת בכל התרופות יחד. חשוב להדגיש כי יש להקפיד שלא לעבור על המינון המומלץ של paracetamol (מרכיב גם בפרקוסט וגם בזלדיאר) וכן שיש רופא אחד שמנהל את הטיפול בכאב (באופיואידים) ועוקב אחר יעילות הטיפול ותופעות הלוואי. אזכיר כי הפסקת שימוש פתאומית עלולה לגרום לתסמיני גמילה ולפיכך יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות, לידיעתך: https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

12/03/2019 | 21:34 | מאת: מתי

שלום אני נוטל ברינטילקס 10 מ"ג כל יום במשך שלוש חודשים. אני מאוד מרוצה מהכדור ומאוד פוחד להפסיק איתו. עם זאת הכדור עוזר לי מאוד לדיכאון אך לא עוזר כלל לחרדות. האם יש אפשרות להוסיף כדור אחר בנוסף ואם כן איזה... או שאצטרך להחליף את התרופה לגמרי.

לקריאה נוספת והעמקה

על מנת לקבוע מהו הטיפול המתאים לך ביותר, יש לפנות לרופא

האם נטילת אנטיביוטיקה דאלאסין משפיעה על רמת האשלגן בגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

לא צפוי

שלום רב, אמי בת 75 סובלת מפרפור פרוזדורים ולחץ דם גבוה מזה מספר שנים, כל כמה זמן יש לה התקף. היא מטופלת בטרייטיס פעמיים ביום 5 מ"ג כל כדור, טמבוקור 100 מ"ג פעמיים ביום, רבע כדור נורמיטן ומלפני חודשיים במקום אספירין, היא נוטלת לכדור אליקייוס 5 מג פעמיים ביום. היא נוטלת גם קבוע סידן , ויטמין בי 12 וויטמין די. בשנה האחרונה קרו לה 2 מקרים, כאשר ע"י מינון נוסף של הכדורים מסתדר לבד. בחודשיים האחרונים קרו מקרים רבים שאמי קמה באמצע הלילה עם דופק מהיר ולחץ דם גבוה, השבוע 3 פעמים כל יום, כל פעם היא לקחה מינון נוסף של טמבוקור וטרייטיס וזה חזר לסינוס. לא ידוע ממה זה האם זה משהו שהוא שכיח בקרב אנשים עם בעיה בדופק סדיר ולחץ דם לסבול מהתקפים כאלו לעתים קרובות? שכן זה נורא מפחיד שזה קורה, וכשזה קורה היא נוטלת מייד את הכדורים שלה. האם לאליקוויס תופעות כאלו? והאם השילוב שלו עם תוספי המזון גורם לכך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אירועים אלה אינם נכללים בין תופעות הלוואי הידועות לתרופה אליקוויס ולא של השילוב בינה לבין התוספים שהוזכרו. יש לפנות לרופא לבירור ולהמשך טיפול.

10/03/2019 | 19:48 | מאת: דרומית 1

מדוע לא מיידעים את הציבור על שינוי בהרכב תרופה להורדת לחץ -דם ? התרופה : קנדור 8 מ"ג candor 8 m"g בה אני משתמשת מספר שנים ולאחרונה נעשה בה שינוי ללא הודעה לציבור המשתמשים ! במשך 3 שבועות אני מתגרדת באופן מטורף בכל גופי קבלתי 3 עירויים של קורטיזון ברמה גבוה ללא הועיל וכל גופי כוסה בתפרחת אדומה צורבת וקשה ביותר למראה . עד שהגעתי לרופא "שידע " על השינוי שחל בהרכב התרופה וצייד אותי במרשם לתרופה אחרת . כולי תקווה שאכן ארגע סוף סוף מהגירודים המטורפים שחוויתי ועדיין נכרים בגופי . אני מצרה על כך שלא יידעו אותי וכבר ביום הראשון להתחלה תופעת הלוואי הייתי ערה לכך והיה נמנע ממני סבל בל יתואר של חשש בהתדבקות למחלה מדבקת ובשל החשש נמנעתי מעבודה ומחברתם של בני הבית וכל הסובבים אותי כדי שלא אדביק אותם במחלה המסתורית שתקפה אותי ... מה שהיה נמנע ממני ומהסובבים לי אילו היו מידעים אותי על שינוי בהרכב התרופה ! אוסיף על כך שלא די שהרופא המשפחתי לא שם לב לכך הרי שגם הרוקח לא הסב את תשומת ליבי וכן רופא מומחה אחר שפניתי אליו לא חשד בכך ורק בביקורי את הרופא השלישי שהגיב באופן נחרץ לסיבת מצבי עקב לקיחת התרופה .כמובן שהרופא רשם הערת אזהרה בתיקי הרפואי ולמשרד הבריאות. רק בריאות .אשמח לתגובתכם .

לקריאה נוספת והעמקה

מבדיקה שערכתי מול הגורם המתאים במשרד הבריאות ומול בעל הרישום של התכשיר עולה כי לא היה שינוי בהרכב התרופה.

08/03/2019 | 18:28 | מאת: תאופות לגאוט

מהן תופעות הלוואי והסכנות לטווח ארוך (וקצר גם אם יש) בנטילת התרופות אלוריל וקולחיצין הניתנות לחולי גאוט?

לקריאה נוספת והעמקה

כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים והטיפול ינתן כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון שבתופעות הלוואי עפ"י שיקול הדעת של הרופא. כמו תרופות אחרות שמפחיתות חומצה אורית גם התרופה אלוריל (המכילה את החומר הפעיל allopurinol) עלולה להביא להתלקחויות גאוט (בתחילת הטיפול) בעיקר אם מפסיקים טיפול אנטידלקתי. בין תופעות הלוואי האפשריות: פריחה, לויקופניה (ירידה בתאי דם לבנים), טרומבוציטופניה (ירידה במספר טסיות, בחילה או הקאה ושלשולים. בנוסף, הפרעה לתפקוד הכליות או הכבד וכן תתכנה תגובות עוריות חמורות (למרות שנדירות)- לפיכך יש לפנות מיידית לרופא במידה והינך מפתח תסמינים עוריים. תופעות הלוואי השכיחות יותר של כוליצין הינן תופעות לוואי במערכת העיכול כגון שלשולים, בחילה, הקאות והתכווציות בבטן. בין תופעות לוואי המקושרות לחשיפה ממושכת תתכנה להיות ירידה בתאי הדם, כאבי שרירים עד פירוק שריר, נוירופתיה פריפרית, פגיעה כבדית ותופעות עוריות חמורות (לרב במטופלים במינון מאוד גבוה עם תרופות נוספות שמעלות את ריכוזו). רשימה מורחבת יותר של תופעות לוואי בעלוני התרופות, יש לעין בהם לפני השימוש. בכל מקרה בו חלה הרעה במצבך תחת הטיפול התרופתי, יש ליידע את הרופא.

האלטרנטיבה לאלוריל קולחיצין הם תוספי תזונה ולהלן הלינקים אליהם - באנגלית: Heal - n Soothe http://clk.livepainfree.com/10544/44/ ו: Joint Support http://clk.livepainfree.com/10544/30/ הלינקים הם לדפי נחיתה, ומטבע הדברים ההצגה היא "שיווקית".. אבל, מניסיון אישי המוצרים האלה פשוט מדהימים ואפקטיביים ללא תופעות לוואי. שאלתי היא איך ניתן לקבל אישור לשיווק המוצרים בארץ. שוב, מדובר בתוספי תזונה. תודה, מתי

08/03/2019 | 14:06 | מאת: פרץ נתן רחמים

אשתי עשתה זריקה בנובמבר 2018 מתי יוכולה לעשות ניתוח ברך....

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על מניעה כללית לביצוע ניתוחים (למעט פעולות דנטליות פולשניות). יש ליידע את הרופא המנתח והמרדים אודות הטיפול בתרופה ולפעול על פי הנחיותיהם.

07/03/2019 | 18:40 | מאת: נתן

היי, הייתי אצל רופא גסטרו והוא ייעץ לי לקחת את התרופה הנ"ל פעמיים ביום. אני רק לא זוכר אם זה לפני או אחרי ארוחה? מה עדיף? וכמה זמן? תודה רבה מאוד!

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ ליטול את התרופה כ-20 דקות לפני הארוחה כפי שמצוין בעלון לצרכן.

האם לקיחת דיזותיאזיד(כדור משתן)ואומפרגקס ביחד עלול לגרום במשך הזמן להעלאת רמת הקלציום בדם?יצא לי רמה של קלציום 11 בדם שהיא חריגה

לקריאה נוספת והעמקה

קיימים גורמים אפשריים רבים לעלייה ברמות הסידן בדם ביניהם מתרופות. התרופה דיזותיאזיד (מכילה את החומר הפעיל hydrochlorothiazide) מקושרת לעליית רמות סידן ועלולה לגרום להיפרקלציה. קיימים דיווחים על ירידה ברמת סידן (היפוקלצמיה) במהלך הטיפול בתכשיר אומפרדקס (בהנחה שאליה התכוונת) (מכיל את החומר הפעיל omeprazole). יש לפנות לרופא לבירור הנושא ומעקב.

שלום בת 30, לוקחת לסורדקס 5 מג ביום. עליי לעבור השתלה דנטלית ולאחר מגן אצטרך לקחת מוקסיפן 500 מג למשך 5 ימים. האם אפשרי לשלב? בנוסף האם אפשרי לשלב לסורדקס עם זינט? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מליטול את התרופה לוסרדקס עם האנטיביוטיקות, שצויינו.

אנו כדור אני נוטל כדור גלוקמין לסכרת וכדור זאלדיאר נגד כאבים בימים האחרונים יש לי ירידת סוכר חזקה האם זה כשור לנטילת שתי התרופות ביחד? ומה אני אמור לעשות בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר זאלדיאר מכיל את החומרים הפעילים paracetamol ו-tramadol. דיווחי היפוגלקמיה (ירידה ברמות הגלוקוז בדם) דווחו במהלך הטיפול בתרופה tramadol (בעיקר ב-30 יום הראשונים לטיפול). מצב של היפוגלקמיה יכול להיות מסוכן ולכן יש לפנות לרופא בהקדם על מנת להיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

02/03/2019 | 00:25 | מאת: קרן אור

קראתי את תופעות הלוואי ואני לא בטוחה אם זו התרופה שמתאימה לי במצבי. אחת התופעות היא קושי בליעה אך זו הסיבה שבגללה נתנו לי את הכדורים! להתייעץ עם הרופא לגבי תרופות חלופיות או שקודם לנסות כמה ימים ולראות מה קורה? לאחרונה פשוט יש הטבה במצבי ואני חוששת שהנקסיום יזיק לכך. מה לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בבעיות בליעה (dysphagia) תלוי בגורם לתופעה. הקטנת ייצור החומצה ע"י מתן של מעכב משאבת פרוטון כגון נקסיום יכולה לעזור במקרים מסוימים.

01/03/2019 | 22:40 | מאת: קרן אור

קושי בליעת מוצק כמעט חודש ואני חיה על נוזלים. הקושי בא והולך מגיל עשר כיום בת עשרים מעולם לא הציק ככה. בטוחים שהבעיה לא מגרון אז הפנו תשומת לב לקיבה בגלל היסטוריה של בעיות עיכול כגון עצירות ממושכות וירידות פתאומיות במשקל. רופאה רשמה נקסיום עד שאראה אותי רופא גסטרו. היא לא פירטה מתי לקחת ומה לאכול או במקרה שלי לשתות. תה מרק עוף שייק פירות ויוגורט ביו בתפריט שלי כרגע זה בסדר? לקחת לפני או אחרי אוכל? אם לפני כמה זמן לפני וכנ"ל כלפי אחרי? בבוקר או בערב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נטילת התרופה נקסיום (חומר פעיל esomeprazole) אינה מצריכה הימנעות ממזון מסוים. יש להיוועץ ברופאה לגבי מגבלות תזונה הנובעות ממצבך הרפואי. ספיגת התכשיר נקסיום מופחתת ומעוכבת כאשר ניתן עם האוכל, אך ההשפעה הקלינית של זה לא משמעותית (כלומר ישפיע על חומציות הקיבה גם במתן עם מזון. אם נוח לך -קחי בבוקר על קיבה ריקה (כחצי שעה עד שעה לפני האוכל), אך אין מניעה ליטול עם מזון.

01/03/2019 | 18:03 | מאת: ורד

שלום בת 30. לפני מספר ימים קיבלתי לסורדקס לטיפול בחלבון בשתן. לוקחת כדור אחד בבוקר. מאז יש לי דופק 95-111 התור לנפרולוג רק עוד שבוע וחצי, האם להפסיק את התרופה ולפנות לרופא משפחה?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר לסורדקס מכיל את החומר הפעיל losartan. התרופה לא צפויה להשפיע משמעותית על קצב הלב. איני מכירה את הרקע הרפואי שלך. כמו כן, לא ציינת קצב לב לפני תחילת הטיפול, ערכי לחץ דם לפני תחילת הטיפול ובמהלכו. במידה ויש לך חששות בנוגע לטיפול א חל שינוי בהרגשתך, מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

26/02/2019 | 13:40 | מאת: גלית

פריחה וגירוי אלרגי מנטילת פריזמה מה לעשות לשתות נגד כדור נגד אלרגיה או לעבור לכדור אחר צריכה יועץ עם זה מסוכן להמשיך עם פריזמה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

26/02/2019 | 12:46 | מאת: ערן

שלום, אימי בת 85ת לוקחת נקסיום. האם ייתכן שזה מה שגורם לה לכאבים חזקים באחת הרגליים ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התכשיר נקסיום המכיל Esomeprazole עלול לגרום לתופעות לוואי שריר-שלד בינהן כאבי פרקים ושרירים, בטיפול ממושך דווחו שברים, התכווצויות שרירים (בשל מחסור במגנזיום). כמו כן, יתכנו גורמים אחרים לכאב הרגליים ובמידה והכאב אינו חולף, יש לפנות לרופא לבירור.

26/02/2019 | 11:48 | מאת: רז

שלום רב קיבלתי המלצה על שימוש של כמספר פעמים[פעם או פעמיים בשבוע למשך 3 חודשים] במשחת נרידם שהיא סוג של סטרואיד בינוני לדלקת עור וטיפול בגרד.וקראתי שיש עליה המון תופעות לוואי.מה מומלץ?כי אני מאד רגיש לטיפול עם סטרואידים.

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותי להמליץ על טיפולים רפואיים. יש לפנות לרופא להתאמת טיפול.

26/02/2019 | 08:26 | מאת: רחל

מיום שלקחתי את הכדור הזה יש לי צריבות בשתן חזקות האם זה קשור לכדור

על איזה כדור מדובר?

22/02/2019 | 14:41 | מאת: רחל

לקחתי ארקוקסיה שבועיים.. באמצע הטיפול התחילו לי צלצולים באוזן שמאל כמו רעש של מנורה. ראיתי ברשימת התופעות לוואי של התרופה שזה יכול לגרום לצלצולים באוזניים. כעת אני כבר כמה ימים ללא התרופה אך הצלצולים באוזן שמאל נשארו ללא הפסקה. אם הצלצולים התחילו כתופעת לוואי הם אמורים להיפסק מתי שהוא?

לקריאה נוספת והעמקה

תופעת הלוואי טינטון (צלצולים באוזניים) הינה תופעת לוואי לא שכיחה של התכשיר ארקוקסיה (חומר פעיל Etoricoxib). ככלל, תרופות ממשפחת נוגדות הדלקת שאינן סטרואידיות (ארקוקסיה הינה חלק ממשפחה זו) עלולות לגרום לטינטון בחלק מהמשתמשים. תופעה זו לרב חולפת תוך מספר ימים עד מספר שבועות מהפסקת הטיפול. קיימים גורמים אחרים להופעת טינטון, במידה ואין שיפור, מומלץ לפנות לרופא לבירור.

22/02/2019 | 12:13 | מאת: ויס קלרה

האם יתכן שנקסיום גורם לי לאיבוד משקל לא לוקחת קבוע רק כשיש כאבים מאד חזקים ברום הבטן סובלת מדיספפסיה פונקציונלית מעי רגיז גזים רפלוקס דכאון חרדה מהסבל בעיות בעור טחורים פיסורה צניחת רקטום חלקית עור אטרופי לכם יש צריבה חזקה בעור למטה שום משחה לא עוזרת ולכאבים שום סותר חומצה לא עוזר מלבד נרסיום שגורם לאיבוד משקל האם יתכן?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת מה שיעור הירידה, באיזה פרק זמן ומדוע את מייחסת ירידה זו לטיפול בנקסיום. התכשיר נקסיום המכיל את החומר הפעיל Esomeprazole. התרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, חלק מתופעות הלוואי עלולות להוביל לירידה במשקל. עם זאת, ירידה במשקל לא מכוונת יכולה להיות תסמין למצבי מחלה שונים. יש לפנות לרופא בהקדם לבירור.

21/02/2019 | 15:58 | מאת: אריאלה

אבא שלי נוטל טיפות אקסיקוד בגלל הכאבים בפעם הראשונה עזר לו בפעם השניה הוא התחיל להקיא מספר פעמיים. קראתי שיש לזה תופעות לוואי מה עושים? מצד אחד זה עוזר בגלל הכאב אבל ההקאות לא מפסיקות

לקריאה נוספת והעמקה

בחילות והקאות הינן תופעות לוואי שכיחות לטיפול באוקסיקוד (מכיל את החומר הפעיל oxycodone). יש ליידע את הרופא על תופעת הלוואי, במידה וההקאות בלתי נסבלות ויש צורך בהמשך טיפול, יתכן וינתן טיפול נוגד הקאה.

20/02/2019 | 20:48 | מאת: מיכל

האם ניתן לקחת באותו יום עם גלולות יאז, סינגלולאייר, נקסיום, יוטירס, גלוקומין וסרטייד? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מליטול את התרופות שציינת במקביל. יש לפעול עפ"י הנחיות הניטור והמעקב של הרופא וליידע אותו אם חל שינוי במצבך.

20/02/2019 | 20:47 | מאת: מיכל

שלום, אני צריכה לקחת פלוקנוזול לחצי שנה עקב פטריה בכמה מוקדים בגוף. האם יש מידע או הערכה על בכמה אחוזים התרופה פוגעת בכבד? האם זאת לרוב פגיעה שמתסדרת אחרי שמפסיקים? בעלון של התרופה כמעט ואין תופעות לוואי, לעומת תרופות אחרות שבעלון שלהן יש עשרות תופעות לוואי אפשריות. אז אם כך, לא נותנים אותה הרבה בגלל החשש לפגיעה בכבד? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עליה מתונה באנזימי כבד יכולה להתרחש בעד 5% מהמטופלים, אך היא לרב אינה סימפטומטית וחולפת על אף המשך הטיפול. עליה משמעותית יותר באנזימי כבד מתרחשת בכ-1%. פגיעה כבדית (עם קליניקה) הינה נדירה אך דווחו מקרים. ברב המקרים המצב חולף (יתכן שההחלמה תיקח מספר שבועות או חודשים לאחר הפסקת הטיפול).

20/02/2019 | 11:22 | מאת: אייל

האם באמת יש סכנה של פגיעה בכליות בשימוש בתרופות אלה? ואם כן האם בשימוש ארוך?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בתרופות ממשפחת מעכבי משאבת פרוטון (PPIs) ביניהן נקסיום (חומר פעיל (Esomprazole ולנטון (חומר פעיל (Lansoprazoleעלול לגרום לעיתים נדירות לדלקת של הרקמה הבין תאית בכליה Interstitial nephritis)), אשר אינה תלויית מינון. בנוסף, בשנים האחרונות פורסמו מחקרים אשר מצאו קשר בין שימוש ב-PPIs לעליה בסיכון מחלת כליות כרונית. עם זאת, עדיין לא ברור אם מדובר בקשר סיבתי או שהממצא קשור למגבלות המחקרים ואם אכן קיים כזה קשר מהו המנגנון העומד מאחוריו. כיום ההנחיה בעלון לרופא היא כי יש להיזהר באוכלוסייה עם אי ספיקת כליות חמורה בשל המידע המוגבל באוכלוסייה זו. מעבר לכך, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים ולכן יש להקפיד על שימוש מושכל בתרופות ע"י הערכה תקופתית של הרופא של יעילות וחיוניות הטיפול והפסקתו במקרים בהם אינו נחוץ.

17/02/2019 | 17:00 | מאת: ויס קלרה

שלום האם קוד טקמול מתאים לכאבים בקיבה עקב דיספפסיה פונקציונלית והטם היט עלולה לפגוע בקיבה כשסותריי חומצה לא עוזרים

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מהשאלה מהו הבירור שבוצע, האם הטיפול הותאם ע"י הרופא ומהם התרופות הנוספות שנרשמו לבעיה. ככלל, אין מניעה להשתמש בתכשיר אך יש לקחת בחשבון כי מכיל קודאין אשר עלול לגרום לעצירות. אם הטיפול לא הותאם לך ע"י הרופא, יש לפנות לייעוץ.

יש לציין כי במהלך 4 השנים שלפני כן נטלתי מספר רב של פעמים גלולות של היום שאחרי, וגם עוד מספר אנטיביוטיקות. האם ייתכן שהסיבה היא הגלולות הנ"ל? כיצד אפשר לפתור את בעייתי?

לקריאה נוספת והעמקה

לא פירטת זמנים ותרופות. אך התשובה היא כי יש להתחיל בבירור אצל הרופא כדי למצוא פיתרון.

16/02/2019 | 18:27 | מאת: טלי

שלום, אני מטופלת בסינגולר ואטוזט. (אסטמה ושומנים בדם) שתי התרופות אמורות להילקח לפני השינה. האם הן סותרות זו את זו? כמו כן אני לוקחת ויטמין די וסידן. את שניהם עם ארוחת הבוקר הכוללת מן הסתם גם כוס קפה. האם יש סתירה בלקיחתם בצורה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מליטול סינגולר ואטוזט ביחד. לגבי תכשיר הסידן, יש לבדוק מהו מלח הסידן אותו את צורכת. סידן קרבונאט נספג טוב יותר עם מזון וכדאי ליטול עם האוכל. סידן ציטראט נספג טוב יותר על קיבה ריקה- ניתן ליטול עם או ללא מזון. סידן נספג טוב יותר בכמויות קטנות (עד 600 מ"ג סידן בפעם אחת- כולל ממזון), כך שאם מדובר בכמות גדולה יותר לחלק את הנטילה. מומלץ לא ליטול עם ארוחה עתירת סיבים ומזון עם תכולה גבוהה של oxalic acid כמו תרד. צריכת קפאין גבוהה במזונות ומשקאות מעלה את הפרשת הסידן בשתן. לגביי ויטמין D- אין הנחיות מיוחדות.

שלום, קיבלתי טיפול תרופתי של טרבינאפין למרות שההפטרת לא חזרה אבל כדי למנוע אותה אחת ולתמיד ( יש לי קצת בציפורן). לקחתי את הכדור ותוך שבוע הרגשתי רע זה התבטא: בחולשה קשה גוון עורי צהוב ויש לי טעם ממש מגעיל בפה. התקשרתי לרופא משפחה אבל לא חזר אליי כתוב לא להפסיק את הטיפול. האם עליי להפסיק את הטיפול? האם אני רגישה? מה יקרה אם אפסיק? והאם יש תרופות אחרות שאוכל לקחת ואיזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הצהבת עור חולשה עלולות להיות תסמינים לתופעות לוואי כבדיות. לא ברור מהפנייה האם טופלת בתכשיר שבוע בלבד או טופלת בעבר וחזרת לטיפול. יש לפנות לרופא מיידית לבירור.

שלום רב, בעקבות זיהום בנרתיק קיבלתי שילוב של רוליד 150 מ ג עם פלאג יל 250 מ ג. לדעתי, מאז אני ללא חשק מיני, ללא תחושה בקליטוריס. האם ייתכן שנפגעו הליבידו/הקליטוריס כתוצאה מכך? נטלתי את השילוב הזה, במאי 2016, לפני כשנתיים. רופא נשים לא יודע במה מדובר, הפנה אותי לסקסולוג, אך זה לא עוזר. אני תולה את הבעיה באנטיביוטיקות. האם ייתכן? וכיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמותו, אם בכלל? תודה. בת 44 כעת.

לקריאה נוספת והעמקה

תופעות הלוואי שתיארת אינן מהשכיחות והידועות עבור שתי האנטיביוטיקות. עם זאת, קיימים דיווחים על ירידה בליבידו במטופלי פלאג'יל. כאשר קיים קשר בזמנים בין תחילת טיפול להופעת התופעה ושיפור בתופעה עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן לייחס תופעה לטיפול התרופתי. כמו כן, שלילת גורמים אחרים (למשל הזיהום בנרתיק בעטיו קיבלת את הטיפול) נדרשת כדי לבסס קשר כזה. במידה ותופעות אלה אינן חולפות, מומלץ לחזור לרופא להמשך בירור.

שלום רב, בעקבות זיהום בנרתיק קיבלתי שילוב של רוליד 150 מ ג עם פלאג יל 250 מ ג. לדעתי, מאז אני ללא חשק מיני, ללא תחושה בקליטוריס. האם ייתכן שנפגעו הליבידו/הקליטוריס כתוצאה מכך? נטלתי את השילוב הזה, במאי 2016, לפני כשנתיים. רופא נשים לא יודע במה מדובר, הפנה אותי לסקסולוג, אך זה לא עוזר. אני תולה את הבעיה באנטיביוטיקות. האם ייתכן? וכיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמותו, אם בכלל? תודה. בת 44 כעת.

14/02/2019 | 10:25 | מאת: אסתר

בוקר טוב, אני מתחילה טיפול פוריות ובאופן ראשוני הפרופסור המליץ לקחת אסטורפם (לדחיית ביוץ) בקירה באינטנט- מפחיד מאוד לקרוא- תופעות לוואי קשות ועוד.. כמו כן המליץ על איקוקלמין או ליטרוזול- להשראת ביוץ. גם מקריאה באינטרנט ממש מפחיד ליטול, תופעות קשות ולגבי ליטרוזול רשום שאין התוויה רפואית בכלל, וזה בכלל קשור לסרטן? אני חוששת מאוד1 אודה לקבל מידע על 3 הכדורים האלו- תופעות לוואי, ומה עדיף- ליטרוזול או איקולמין? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אציין כי ההחלטה על הפרוטוקול הטיפולי היא של הרופא ואין באפשרותי להמליץ לך על טיפול זה או אחר. התרופה letrozole אמנם רשומה לטיפול בסרטן שד, אך היא טיפול שניתן (לאחר שנצפתה יעילותו) להשראת ביוץ בנשים עם שחלות פוליציסטיות (כפי שציינת, מדובר בטיפול שהינו מחוץ להתוויה). בנוגע להיבטים הבטיחותיים ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים (לא בכולם). ההחלטה על הטיפול מתבססת על שיקולי סיכון מול תועלת. קחי בחשבון שתופעות הלוואי הצפויות לטיפול קצר טווח ב-letrozole למטרת השראת ביוץ הן קלות ברובן וקצרות מועד ואילו תופעות הלוואי המצוינות בעלון מאפיינות את הטיפול הממושך בתרופה זו להתוויותיה הרשומות. במחקר, שהשווה את הלטרוזול לאיקאקלומין (מכיל clomiphene) נמצא כי הטיפול באיקאקלומין לווה בשכיחות גבוהה יותר של גלי חום בעוד הטיפול בלטרוזול בשכיחות גבוהה יותר של עייפות וסחרחורת. בניגוד לאיקלומין לטרזול אינו משפיע על רירית הרחם. התכשיר אסטרפם מכיל estradiol (אסטרוגן). בין תופעות הלוואי האפשריות של אסטרוגן רגישות בשדיים, כאב ראש, צבירת נוזלים דיכאון ועוד. גם במקרה זה חלק מתופעות הלוואי המצוינות בעלון הינן תופעות לוואי של טיפול ממושך בתרופה. לסיכום, חשוב להבין כי אין תרופות ללא פוטנציאל לגרום לתופעות לוואי. עם זאת, כאשר יש צורך בטיפול תרופתי, יש לעשות זאת באופן מושכל בהתאם להנחיות הרופא ובמעקב מתאים ולהיוועץ עימו במידה ומופיעות תופעות לוואי.

13/02/2019 | 16:03 | מאת: אסף

אני רוצה לשאול האם סרוקסט יכול לגרום לתופעת לוואי של ציפצופים באוזניים? לפני שבועיים התילתי שימוש בסרוקסט וכשהרופאה העלתה לי את המינון לכדור שלם 20 מג החלו אצלי ציפצופים באוזן שמאל הורדנו חזרה ליצי כדור הציפצופים נרגעו לפחות העלנו חזרה לכדור שלם ושוב הציפצופים חוזרים.לשאלתי האם יכולה להיות תופעת לוואי כזאת מהסרוקסט?

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. טינטון (צילצול באוזניים) הופיע בכ-1% מהמטופלים בניסויים קליניים בתרופה paroxetine (החומר הפעיל בסרוקסט) וכן קיימים דיווחים על מקרי טינטון במהלך הטיפול בתרופה (כמו בתרופות אחרות ממשפחת ה-SSRIs). מאידך, קיימים מחקרים שבדקו את ההשפעה המטיבה של נוגדי דיכאון מקבוצת ה-SSRIs על טינטון, ללא ממצאים חד משמעיים. ככלל, כאשר תופעת מתחילה עם תחילת טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת או מפסיקה עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתרופה. לפיכך ממליצה לפנות לרופא להיוועץ עמה על המשך הטיפול

22/02/2019 | 16:12 | מאת: אסף

שלום דר ברצוני לשאול האם לסימבלטה יש יתרונות בנושא חרדה מאשר לסרוקסט וציפרלקס היות ואחרי טיפול של שנים ארוכות בציפרלקס הוחלט להחליף כי כבר אינו מועיל לי לאי שקט ולחרדות כמו כן מה הזמן המינימלי שנדרש כדי להתחיל להרגיש שינוי? תודה מראש.ואם אפשר כמה מילים על הברינטליקס