איך להפסיק בהדרגה טרגין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/08/2019 | 12:26 | מאת: אא

עקב כאבי גב לוקחת בהוראת הרופא מזה 3 חודשים, טרגין 5 מג פעמיים ביום וגם 4 פעמים אקמול 500 מג. לאחרונה החלה חולשה בשרירי הידיים והרגליים וכאבים בזרועות. כמו כן הידיים נרדמות כל הזמן. אני מעוניינת לנסות הפסקת התרופות. איך להפחית בהדרגה? לקחת פעם ביום? להחית אקמול? אודה מאד לעזרה

התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone, התכשיר הינו משכך כאבים בעל מרכיב ממשפחת האופיואידים ומותווה לכאב בינוני עד חמור. תופעות לוואי של חולשה, כאבי שרירים וכן התכווצות שרירים הינן תופעות אשר נקשרו לשימוש בתכשיר. הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים אלה עלולה לגרום לתסמיני גמילה ועל כן, יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. קיימות מספר שיטות להפחתת המינון כאשר שיטה מקובלת היא הורדה של כ-10% מהמינון פעם בשבוע (שיטה זו מתאימה רק כאשר משך הנטילה היה מספר חודשים מעטים בלבד) עם זאת, חשוב כי פרוטוקול הירידה ההדרגתית מתרופות ממשפחת האופיואידים יותאם פרטנית וילווה ע"י רופא במטרה למנוע ככל הניתן תסמיני גמילה ולאפשר שליטה מקסימלית בכאב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי