הפסקת תרופת נקסיום לאחר תקופה ארוכה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/06/2019 | 09:40 | מאת: שאול

עקב בדיקת מנומטרית וושט , התבקשתי להפסיק נטילת נקסים 40 מ״ג . מהן תופעות הלוואי ברגע שמפסיקים ליטול את התרופה ( לאחר למעלה מעשרים שנה)

התכשיר נקסיום המכיל את החומר הפעיל Esomeprazole. ככל הידוע לא צפויות תופעות לוואי בהפסקת התכשיר. עם זאת, במידה ומפסיקים לאורך זמן את נטילת התכשיר ללא טיפול חליפי, קיים סיכון לחזרת הבעיה שבגינה ניתן התכשיר. יש ליידע את הרופא המטפל בביצוע הבדיקה והפסקת הטיפול בנקסיום. באם הנך נוטל תרופות נוספות בעלות השפעת גומלין עם נקסיום, יתכן ויהיה צורך בהתאמת המינונים שלהן.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי