השפעה של תרופות על תוצאות בדיקת כולסטרול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/08/2019 | 00:49 | מאת: מנחפ

שלום בבדיקת דם ערכי הכולסטרול הכללי וכן הכולסטרול הרע היו גבוהים מהטווח העליון של הנורמה. רציתי לשאול האם לתרופות שנטלתי בלילה שלפני הבדיקה יש קשר והשפעה על התוצאות. (לאחר מכן ראיתי בכמה מקומות שאין לקחת אופטלגין לפני בדיקת כולסטרול) 1. אופטלגין 2. טרמדקס בשחרור מושהה 100 מ"ג 3. אמביאן (לשינה) 12.5 מ"ג תודה

על פי היידוע לנו, קיימת אינטראקציה בין נטילת אופטלגין (החומר הפעיל Dipyrone) לבין מספר בדיקות דם (כולל בדיקת רמות כולסטרול וטריגליצרידים), הנערכות תוך שימוש בערכות בדיקה של יצרנים מסוימים, כאשר האינטראקציה מובילה לערכים נמוכים מן הערך האמיתי. ההמלצה היא להימנע מנטילת אופטלגין לפחות 24 שעות לפני ביצוע הבדיקה ובמידה והבדיקות בוצעו בסמוך לנטילת התרופה יש לקחת בחשבון תוצאות שגויות ולבצען שוב לאחר פינוי התרופה מהגוף. לא ידועה לנו השפעה של טרמדקס (חומר פעיל Tramadol) או אמביאן (חומר פעיל Zolpidem) על תוצאות בדיקות דם של רמות שומנים בדם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי