האם מירו גורם לחולשת שרירים?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

27/06/2019 | 07:23 | מאת: סיגלית

שלום לוקחת חצי מירו לפני השינה כבר מעל לשנתיים בחודשים האחרונים יש לי קשיי הליכה חולשת שרירים ברגליים האם יתכן שמירו גורמת לכך ? איך לבדוק להגמל ממנה

כאבי שרירים וחולשת שרירים הופיעו במטופלי התרופה mirtazapine (החומר הפעיל בתכשיר miro) במהלך ניסוים קליניים. מעבר לכך השימוש בתרופה עלול לגרום לירידה ברמות נתרן, אשר יכולה להתבטא בחולשה וחוסר יציבות. יש לפנות לרופא לבירור הסיבה לחולשת השרירים ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול. בכל מקרה, בד"כ מומלץ שלא להפסיק טיפול בפתאומיות (כמובן שתלוי במינון, משך טיפול וסיבת ההפסקה) ולכן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי