פרדניזון וההשפעה שלו

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/08/2019 | 22:28 | מאת: מאיה גניש

ךקחתי פרדניזון למשך 3-4 שנים, לא בקביעות (כל יום) אבל כן בתדירות מאוד גבוהה כיוון שיש לי אסטמה קשה הייתי לוקחת כל פעם שהיה לי קשה לנשום. לא ידענו את התופעות לוואי של התרופה ואף אחד אף פעם לא הסביר לנו ועליתי המון במשקל למרות כל הדיאטות שעשיתי באותה התקופה. לפני בערך חצי שנה הפסקתי לשתות את התרופה אבל אני עדיין לא מצליחה לרדת במשקל למרות הפחתת כמות האוכל שאני אוכלת בצורה משמעותית. מה יש לעשות בעניין?

התכשיר פרדניזון שייך לקבוצת תכשירים משפחת הסטרואידים. סטרואידים מהווים טיפול במגוון של מחלות, לרוב דלקתיות בהן ישנו צורך למתן את התגובה הדלקתית הקיימת בגוף. תופעת הלוואי של עליה במשקל והשמנה הינה תופעת לוואי ידועה בשימוש בסטרואידים כאשר השימוש בסטרואידים מקושר להופעת מכלול של תסמינים האופייניים ל "תסמונת קושינג" כגון השמנה, הופעת רקמות שומן בגב ובצוואר, שינויים בעור, התנפחות של הפנים, מצבי רוח, דיסליפידמיה ועוד. הסבירות לתופעת הלוואי וחומרתה עולה עם המינון ומשך השימוש בסטרואידים. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל או רופא מומחה באנדוקרינולוגיה לגבי תופעת הלוואי והירידה במשקל. כמו כן ניתן להתייעץ עם דיאטנית לגבי תפריט אכילה מותאם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי