ליפיטור תופעות לוואי ובלוטת תאיס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/08/2019 | 14:23 | מאת: ניצנה

התחלתי לקחת ליפיטור בחודשיים האחרונים וכמו כן גם השתבשו לי ערכי בלוטת התריס ... לא לוקחת בצמוד - ויש הרגשה לא טובה- והשינה ממש לא רגועה מתעוררת כל שעה .. אודה לתשובה מהירה האםם להפסיקו ???

Lipitor, המכיל את החומר הפעיל Atorvastatin, שייך למשפחת הסטטינים המשמשים להורדת רמות כולסטרול. ככלל, כל תרופה עלולה לגרום בחלק מהמטופלים לתופעות לא רצויות כאשר תופעת לוואי של נדודי שינה ואף סיוטים הינן תופעת לוואי אשר נקשרו עם שימוש בתכשיר. השימוש בתכשיר ליפיטור לא נקשר עם שינוי בתפקודי בלוטת התריס, אך קיימים דיווחים אודות הפרעות בערכי בלוטת התריס בשימוש עם תכשירים אחרים ממשפחת הסטטינים. לא ציינת בפנייתך האם את מטופלת בתרופות נוספות, ובמידה וכן- האם חל שינוי במינון, האם ערכי תפקוד בלוטת התריס נצפו לאחר ביצוע בדיקות דם והאם הערכים נמצאו לא תקינים. כמו כן, לא פרטת מתי חל השינוי בערכי בלוטת התריס. באופן כללי, תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר אך יש לפנות לרופא להמשך בירור ומעקב אחר תפקודי בלוטת התריס ואין להפסיק את השימוש בתכשיר ללא ייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי