פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1098 הודעות
1050 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.

לצערי בסוף השבוע שעבר יצא לי לשתות כמות גדולה של אלכוהול (בשבת ובליל הסילבסטר) ואף לעשן פה ושם וויד ומאז אני חווה חרדות קשות על גבול ההתקפי חרדה (שאני מכירם מהעבר) ותחושה של דכדוך האם יש קשר? ובכלל, יצא לי לשתות פעמים רבות ולא היו לי תגובות כאלה קשות, אם אפשר לומר לי איך וכמה ובאיזו תדירות מותר לי לשתות כי אני רוצה לשתות לעיתים (לא קרובות) והשאלה אם ישנה אפשרות כזאת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. השילוב של נטילת תכשיר זה, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, יחד עם אלכוהול, לא מומלץ. במידה והנך נוטל בכל זאת כמות קטנה של אלכוהול לצורך אירוע מיוחד, יש להיות מודע להשפעות האפשריות של השילוב על מערכת העצבים- ולהיות מודע לסימני עייפות, פגיעה בעירנות, וירידה ביכולות המוטוריות. לא ציינת בפנייתך את התווייה לנטילת Viepax , מהו גיל, כמה זמן אתה נוטל את התכשיר, האם לפני האירוע היית מאוזן על הטיפול. גם השימוש במריחואנה עלול לגרום להתקפי חרדה. יש ליידע את הרופא בנוגע לחרדות ולדכדוך ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול. בכל אופן- לא מומלץ לבצע שינוי בטיפול התרופתי או להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת על דעת עצמך, מחשש לתסמיני גמילה והחמרת הסימפטומים, ויש לפנות לרופא המטפל.

31/12/2017 | 00:19 | מאת: רון

קרם ניזורל לעור במרשם רופא. אילו תופעות לוואי יכולות להיות? האם הן בלתי-הפיכות? האם הסיכוי להופעת תופעות לוואי תלויות בבנאדם? יש אנשים שתופעות הלוואי לא מופיעות אצלם אפילו בשימוש ממושך של שנים?

קרם Nizoral, אשר החומר הפעיל בו הוא Ketoconazole, הינו קרם המותווה לטיפול בזיהומים פטרייתיים של העור ובדלקת עור חלבית ((Dermatitis Seborrheic. תופעות הלוואי בשימוש בתכשיר הינן בעיקר מקומיות- וכוללות אדמומיות, תחושת שריפה ופריחה. ככלל, פרופיל תופעות הלוואי של כל תכשיר משתנה בין אנשים שונים. לרשימה המלאה של תופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתכשיר Nizoral, ניתן לפנות לעלון למלא באתר משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Nizoral_Cream_HEB_1441006867666.pdf אל תבהל למקרה כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תרגיש באף אחת מהן.

30/12/2017 | 23:40 | מאת: סימה

האם נטילת קולוטאל כשלוש שנים יכולה לגרום לגרד בפי הטבעת? אציין כי אני חולת סוכרת ומקבלת אינסולין

לקריאה נוספת והעמקה

Colotal, אשר החומר הפעיל בו הוא Mebeverine, הינו תכשיר מרפה שרירים ונוגד עוויתות אשר פועל ישירות על השריר החלק של מערכת העיכול. לתכשיר זה ישנה תופעת לוואי אפשרית של אורטיקריה, שמתאפיינת בנגעים מגרדים על פני העור. מפנייתך משתמע כי הגירוד הינו מקומי ומוגבל לאיזור פי הטבעת בלבד, וכי הוא התחיל לאחר 3 שנים של שימוש בתכשיר. ככלל, סמיכות בין תופעת לוואי לתחילת שימוש בתרופה מעלה את הסבירות לקשר סיבתי, אך לא ניתן לשלול קשר במידה גם במידה ותופעת הלוואי התפתחה שלא בסמיכות לתחילת השימוש בתכשיר. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, יש לפנות לייעוץ רפואי.

25/12/2017 | 23:01 | מאת: הליפי

משרד הבריאות שלום, לקרוב משפחתי גילו גידול בלבלב. בפנייה לרפואה משלימה הומלץ על נטילת ויטמין בי 17. האם התרופה בטוחה? האם הוכחה כיעילה? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ויטמין B17, הנקרא גם Laetrile, הינו נגזרת סמי-סינטטית של החומר הטבעי Amygdalin, הנמצא בעיקר בחרצני פירות. המידע אודות יעילותו של הויטמין הינה מוגבלת ולא נראה כיעיל לטיפול סרטן. בנוסף, השימוש בויטמין זה עלול להיות קטלני, שכן הוא מכיל ציאניד. בישראל, וברשויות מוכרות נוספות בעולם, הויטמין אינו רשום כתרופה לטיפול בסרטן. ללא מחקרים קליניים מבוססים אשר מוכיחים את יעילות ובטיחות התכשיר לא נוכל להמליץ על השימוש בו.

היה לי קשה להירדם ושתיתי סליפ איד התאוררתי בבוקר עם סחרחורת איומות ובחלל הפה יובש והרגשה כאילו אכלתי משהוא בוסרי ז האם זה שייך כבר כמה ימים אני בת 63

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר סליפ אייד מכיל Doxylamine succinate שהינו אנטיהיסטמין. יובש בפה וסחרחורת הינן תופעת לוואי ידועה לתרופה. לא ציינת האם זו פעם ראשונה שנטלת את התרופה, כמה זמן לפני ההתעוררות נטלת את התרופה והאם הינך מטופלת בתרופות אחרות שיכולות גם הן לגרום לתופעות דומות או להגביר את הפעילות של סליפ אייד.שתיית מים ושימוש בסוכריות ללא סוכר יכול לעזור להרגשת היובש. במידה והינך סובלת מנדודי שינה, קיימות התערבויות שאינן תרופתיות כגון הימנעות מצריכת קפאין, ארוחות כבדות, ספורט לפני השינה, הימנעות משינה במהלך היום ועוד. במידה והינך סובלת מנדודי שינה לעיתים קרובות מומלץ לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול במידת הצורך.

20/12/2017 | 10:40 | מאת: זאלדיאר - התמכרות

שלום רב, מחמת כאבי גב תחתון כרוניים, מזה למעלה מחודשיים אני נוטלת 1 טבליה זאלדיאר מדי לילה לפני השינה. הכדור עוזר לי אם כי לא מפיג הכאב בשלמות. שאלתי: האם זאלדיאר יכול לגרום להתמכרות (הרי הוא מכיל טרמדול, אמנם במינון נמוך), וכמה זמן אני יכולה להמשיך וליטול אותו. כמו כן - אני נוטלת לפנות בוקר 1 מ"ג לוריוואן להרגעה. האם יש אינטראקציה בין שתי התרופות הללו? והכי חשוב: בקרוב אני מעוניינת לחדול ליטול את הזאלדיאר. מכיוון שאין בכדור קו חציה אני מבינה שאי אפשר לרדת בהדרגה (הכדור מצופה). האם יש צורך בהדרגה או אפשר פשוט לחדול מעכשיו לעכשיו. תודה וברכה אריאלה

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. למרכיב ה-TRAMADOL בתכשיר זה, פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות. מומלץ להשתמש בתכשיר זה במינון היעיל הנמוך ביותר ולמשך הזמן הקצר ביותר שנדרש. אמנם מדובר במינון נמוך אך מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל על אופן הפסקת הטיפול. יש לציין כי קיים תכשיר נוזלי המכיל TRAMADOL – המאפשר מתן טווח מינונים לפי מספר הטיפות. Lorivan, אשר החומר הפעיל בו הוא Lorazepam, הינו חומר השייך למשפחת הבנזודיאזפינים. בנטילה מקבילה של שני תכשירים אלו יש להיות מודעים לסיכון המוגבר לדיכוי מערכת העצבים- דבר אשר עלול להתבטא בתחושת עייפות מוגברת ובלבול. יש לשים לב לסיכון זה בעת ביצוע פעולות מורכבות כגון נהיגה או הפעלת מכונות.

20/12/2017 | 10:12 | מאת: עמיחי

עד לפני שנתיים קיבלתי זריקת דורביוטיק או התחליף שלה פעם בחודש והיה לי שקט מהתפרצות שושנת יריחו עכשיו אני שוב בהתפרצות השושנה בבית החולים הרופא קבע לחזור לזריקות פעם בחודש בקופת חולים מכבי טוענים שמשרד הבריאות לא מאשר בשום אופן וצורה ואני צריך לקחת טיפול יום יומי בלקיחה פומית ואני שואל היתכן שרופא בבית חולים אומר כך ובקופה טוענים אין אישור של משרד הבריאות יש לציין שאני חושב שהלעטה של כדורים כל יום שיש פתרון יעיל שהוכח אני שואל מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ב-2015 משרד הבריאות החליט בתיאום עם האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות על הגבלת השימוש בתכשירים המכילים Benzathine benzylpenicillin (החומר הפעיל המצוי בדורביוטיק) למתן תוך שרירי בעקבות צבר של שלושה מקרי תמותה שהתרחשו לאחר מתן התכשיר במהלך שנה זו. לאחר הערכת המקרים, דיון עם מומחים ובתיאום עם האיגוד למחלות זיהומיות, הוחלט כי הסיכון הפוטנציאלי מהשימוש בתרופה עולה על התועלת הצפויה לחלק מההתוויות ולכן המשרד הנחה את המוסדות הרפואיים לא לתת תכשירים אלה, אלא כאשר אין חלופה טיפולית אחרת. חלופות טיפוליות אפשריות הינן בתכשירים, הניתנים דרך הפה, המכילים Amoxicillin או penicillin V. קישור להודעת המשרד בנושא: https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/16022015_1.aspx יש להדגיש כי האיסור אינו מוחלט במקרים בהם אין חלופות. עליך לפנות לרופא ולהיוועץ עמו על הטיפול המתאים עבורך.

19/12/2017 | 08:03 | מאת: סופי

אני מטופלת מזה שנה וחצי באומפרדקס עקב תסמונת בארט. האם יכול להיוןת שזו הסיבה לנשירת שיער מוגברת? בבדיקות דם לא נמצאו ממצאים אחרים רלבנטיים.

לקריאה נוספת והעמקה

Omeprazole הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. תופעת הלוואי של אלופסיה (נשירת שיער) הינה תופעת לוואי נדירה לתכשיר, אשר דווחה בכ 0.1-0.001% מהמשתמשים. ככלל, תופעת לוואי המופיעה בסמוך לתחילת שימוש בתכשיר, מעלה את הסבירות שמדובר בקשר סיבתי. יחד עם זאת, ישנם מספר מצבים העלולים לגרום לנשירת שיער (מצב הורמונלי, חסרים תזונתיים וכו') מומלץ לפנות לרופא ולהיוועץ עמו.

11/12/2017 | 09:58 | מאת: דאגנית

שלום רב, אני בת 53, סובלת מאוסטאופורוזיס כבר 4 שנים. במנופאוזה מזה 4 חודשים. לאחר תופעות לואי קשות של הריבון, הוחלט לתת זריקת פרוליה 60 מ"ג. אתמול ב :12:00 קיבלתי את הזריקה וב18:00 התחיל שלשול חמור. איני יודעת אם השלשול קשור לתופעת לואי של הזריקה או לסיבה אחרת. אשמח לעזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. השימוש ב Prolia אינו מקושר עם ת"ל של שלשול. תופעת לוואי שכיחה יותר לתכשיר היא עצירות. בנוסף יש לקחת בחשבון כי הריכוז המקסימלי של התכשיר בגוף מושג לאחר כ 10 ימים מהמתן (בטווח של 2-28 יום). עם זאת- אין אפשרת לשלול קשר לשימוש בתרופה. בכל מקרה, במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, או שהיא מחמירה, מומלץ לפנות לרופא.

10/12/2017 | 10:44 | מאת: ל רוחמנית

למה לא מוציאים מהחוק ומבתי המרקחת תרופות בעלות תופעות לוואי של מחשבות אובדניות?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ציינת בפנייתך תכשיר ספציפי ועל כן נוכל לענות בצורה כללית. אכן, ישנן תרופות משווקות, אשר מעלות את הסיכון למחשבות אובדניות. ככלל, אין תרופה החפה מתופעות לוואי, ותרופות נרשמות כאשר להתוויה לשמה ניתן התועלת בטיפול בהן עולה על הסיכון הטמון משימוש בהן. רישום תכשיר בעל פוטנציאל לעליית מחשבות אובדניות מצריך ניטור מיוחד. המידע אודות הסיכון לתכשירים כאלה מפורט בעלוני התכשירים, על מנת שברישום מרשם לתכשיר כזה הרופא המטפל (אשר מכיר הן את מנגנון הפעולה של התכשיר הנרשם והן את ההיסטוריה הרפואית של המטופל) יידע את המטופל ואת בני משפחתו על תופעת לוואי אפשרית זו, ולהדריך אותם כיצד לזהות ולהתמודד עם עליית תסמינים אובדניים. במידה ולאחר תחילת נטילת תכשיר מסוים הנך חווה שינויי מצברוח ועליה במחשבות אובדניות, יש לגשת בהקדם לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית, או לעזרה מקצועית אחרת.

08/12/2017 | 13:39 | מאת: יוסי

לדלקת בשריר הזרוע קבלתי מרשם לאתופן 400. האם במקום זה אפשר לקחת איבופן 400?

לקריאה נוספת והעמקה

Ibufen, אשר החומר הפעיל בו הוא IBUPROFEN, הינו תכשיר נוגד דלקת לא סטרודיאלי, שניתן לקנות גם ללא מרשם רופא. Etopan, אשר החומר הפעיל בו הינו Etodolac, שייך גם הוא למשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרודיאליים. תכשירים מקבוצה זו מותווים, לרוב, לטיפול בכאב ומצבי דלקת. ל Etopan , בהשוואה ל Ibufen, סלקטיביות גבוהה יותר לאנזים מסוים, ולכן הוא בעל פוטנציאל נמוך יותר לגרום לתופעות לוואי בקיבה (כל עוד הוא נלקח במינון יומי שאינו עולה 600מ"ג). בנוסף, הפוטנטיות האנלגתית שלו גדולה משל Ibufen- וההשפעה של נטילת 200 מ"ג Etopan שוות ערך לנטילת 400 מ"ג Ibufen. לא ציינת בפנייתך את ההיסטוריה הרפואית שלך. ההחלטה האם ליטול תכשיר זה או אחר נתונה בידך וביד הרופא המטפל, וזאת עפ"י שיקולים של תועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. מומלץ להיצמד להוראות הרופא המטפל וליידע את הרופא במידה ואתה שוקל אופציות חלופיות.

08/12/2017 | 07:37 | מאת: יוחאי

אני לוקח פרופסיה כל יום לשיער וקיורטן 10 מיליגרם פעמיים בשבוע קבוע לסבוריאה בהוראת רופא עור. עשיתי בדיקות דם ויצא שהויטמין b12 וחומצה פולית שלי מאוד נמוכים. יש לציין שאני אוכל בשר. האם זה קרה בגלל שימוש בתרופות קבועות אילו? קראתי פשוט שזה יכול לקרות בשימוש בתרופות קבועות אך אני לא יודע אם זה קורה בתרופות שאני משתמש או בתרופות אחרות.... תודה רבה......

לקריאה נוספת והעמקה

Curatane, אשר החומר הפעיל בו הוא Isotretinoin, הינו תכשיר המותווה לטיפול באקנה. תופעת לוואי שכיחה של השימוש בתכשיר, אשר נצפתה בשיעור של 10% לפחות ממשתמשי התכשיר, הינה אנמיה. בנוסף, תופעת לוואי נדירה של התכשיר , אשר נצפתה בשיעור של <0.1% ממשתמשי התכשיר, הינה מחלת מעי דלקתית- אשר עלולה להביא לירידה בספיגת B12. יש לציין בהקשר זה כי למחלות מעי דלקתיות תסמינים נוספים, הכוללים כאבי בטן חמורים, בחילות והקאות- והעדר תסמינים אלו מוריד את הסבירות שמדובר בתופעת לוואי זו. Propecia, אשר החומר הפעיל בו הינו Finasteride, הינו תכשיר המותווה לנשירת שיער בגברים. תכשיר זה אינו מקושר עם ת"ל של ירידה ברמות B12 ו/או חומצה פולית. ממולץ לפנות לרופא לבירור וטיפול.

04/12/2017 | 14:06 | מאת: פורמולה לשיער

היי. ראיתי שיש פורום על נשירת שיער ו נטילת הפורמולה HSN . אך לא הבנתי את תשובת הרוקחת בעיניין תופעות הלוואי שלה. אני אתמול לראשונה קיבלתי מרשם מ הרופאה אני בחורה מניקה 10 חודשים אחרי לידה אני סובלת מ נשירת שיער חמורה ורציתי לדעת האם יש תופעות לוואי והאם היא מתאימה בהנקה והאם אכן היא מסייעת ?

לקריאה נוספת והעמקה

נשירת שיער הינה תופעה ידועה לאחר לידה. התכשיר הינו תוסף תזונה ולא תרופה. המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות של תוספי תזונה הינו מוגבל. על מנת לקבל תשובה פרטנית, מומלץ לפנות למרכזי המידע המתמחים בבטיחות הטיפול תרופתי בהריון והנקה מרכז הריופון באסף הרופא (08-9779309- בתשלום) או המרכז למידע תרופתי בבלינסון (03-976911).

04/12/2017 | 09:48 | מאת: רונן

שלום בני בן ה 10 הוא ילד היפראקטיבי. קראתי על יתרונות השימוש באומגה 3 ואני רוצה לנסות את זה. מהמינונים שראיתי באתר מסוים שנראה לי רציני, ילדי צריך לקחת 2.5 מ"ג אומגה 3 ליום כדי שזה יהיה אפקטיבי (כל כדור מכיל 600 מ"ג חומר פעיל המחולק ל 400 מ"ג EPA ו 200 מ"ג DHA ). אבל יש משהו שמטריד אותי מאוד. באתרים מסוימים ראיתי שכתוב שצריכה מוגברת מסוכנת ועלולה לגרום לדימום. מה דעתך בנושא? האם יש מינון מקסימלי שמעליו זה יהיה מסוכן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תכשירי אומגה 3 הינם תוספי תזונה ואינם תרופות. ככלל, המידע על יעילות ובטיחות תוספי תזונה הינו מוגבל וכך גם המידע אודות אומגה בכמויות גבוהות. DHA בשילוב EPA במינון גבוה (בד"כ יותר מ4 גרם ליום במבוגרים) אכן עלולים לגרום להארכת הזמן לקרישת הדם, ובכך לעלות סיכון לדמם. בנוסף, לא ברור האם צריכת תוספת אומגה 3 יכולה לשפר את התסמינים בהפרעות קשב וריכוז. לא ציינת בפנייתך האם לילד ישנן מחלות רקע כלשהן. מומלץ להיוועץ ברופא ילדים לפני תחילת נטילת התכשיר.

07/12/2017 | 16:17 | מאת: רונן

תודה על התשובה. מדובר על ילד בריא בן 10.5 וכפי שאמרתי המינון הוא של 2.5 מ"ג ביום. האם ניתן לקחת ללא חשש?

30/11/2017 | 13:19 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 61 . אני נוטלת מזה שנה וחצי שנתיים טריטייס בשילוב עם אספירין. לאחרונה אני חשה רעד בזרועות, בעיקר לפנות בוקר, בעת ההתעוררות. בנוסף אני סובלת מקרישיות יתר בדם. האם ידועה תופעת לוואי של רעד באחת מהתרופות הנ"ל או בשילוב בין השתיים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

Tritace, אשר החומר הפעיל בו הינו Ramipril, הינו תכשיר ממשפחת ACE-I (מעכבי האנזים המהפך) אשר מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, אי ספיקת לב, וכטיפול לאחר התקף לב. רעד הינה תופעת לוואי נדירה של התכשיר (0.1%-0.01%). לא ציינת בפנייתך מתי התחלת ליטול את התכשיר, אך ככלל- תופעת לוואי המתפתחת בסמוך לתחילת נטילת התכשיר מעלה את הסבירות שמדובר בקשר סיבתי. התפתחות רעד יכולה להיות אינדיקציה למספר מצבים ,ביניהם יציאה מאיזון לחץ דם (לא ציינת בפנייתך את ההתוויה של התכשיר). מומלץ לפנות לרופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת לברר את סיבת הרעד ועל מנת לקבל טיפול מתאים.

התרופה אתופן שייכת למשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים. תופעות הלוואי העיקריות המקושרות למשפחת תרופות זו הינן: עיכוב צימות טסיות ועלייה בסיכון לדמם, תופעות לוואי במערכת העיכול החל מבחילות, צרבות וכאב בטן ועד כיב פפטי ודמם במערכת העיכול, פגיעה בתפקוד הכלייתי ותופעות לוואי במערכת הלב וכלי דם כגון עליה בסיכון לאירועי אוטם שריר הלב ושבץ, צבירת נוזלים ועליית לחץ דם. רשימה מורחבת יותר בעלוני התכשיר. כאמור התרופה אתופן עלולות להגביר את הסיכון שבץ. הסיכון עולה ככל שהמינון ומשך הטיפול עולים, עם זאת קיים גם בשבועות הראשונים לטיפול . גורמי סיכון נוספים הן מחלות רקע , תרופות נוספות וגיל. כדאי להיות מודע לתסמינים לאירועים אלה המחייבים פנייה לקבלת עזרה רפואית כמו כאב בחזה, קוצר נשימה, חולשה פתאומית, נימול בצד אחד של הגוף, הפרעות בדיבור וכו'. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים. יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי כתלות במצב הרפואי בו מטפלים וגורמי הסיכון של המטופל, לפני מתן טיפול תרופתי. בתכשירים מסוג נוגדי הדלקת הלא סטרואידים , יש ליטול את המינון היעיל הנמוך ביותר לתקופה הקצרה האפשרית. יש להיוועץ ברופא בנוגע להמלצה על הטיפול המתאים ביותר עבורך כתלות במצב בו את מטופלת וגורמי הסיכון שלך.

25/11/2017 | 14:15 | מאת: איתן

שלום רב אני בן 38. מזה כ18 שנים לא סבלתי מהתקף גראנד מל. היו לי 4 התקפים סך הכל עד לפני 18 שנים הראשון בגיל 14.5. כולם גראנד מל. אני נוטל למיקטל 200 מג ליום. לפני מספר חודשים היה לי סטרפטוקוק קיבלתי מוקסיפן וחוויתי התקף אלרגיה לא פשוט והגעתי למדא שם הזריקו חי והרגיעו את התקף האלרגיה. הייתי בלחץ גדול מאוד ובזמן שהותי שם החלו טיקים בגוף בעיקר בחזה (כלליים לא בראש). שאלתי מומחה גדול אלרגלוג _ד"ר קובי שדה) אמר שטיק יכול להיות סימפטום של התקף אלרגי גם אולי בגלל הלחץ. אלרגולוג אחר אמר שסביר שזה אפילפטי. אציין כי באותו רגע ביקשתי אסיוול וזה נרגע אחרי 20 דק בערך. לא יודע מה זה. השאלה שלי היא לגבי ציפרלקס. אני נמצא לעתים מדי מספר שנים בתקופות משבריות של חרדה שיוצר גם דיכאון וקושי תפקודי. אני שוקל לנסות ציפרלקס ( אחרי שניסיתי אמצעים רבים) כדי לבחון אולי ייטיב עימי לפחות לתקופה זמנית בתקופה זו. מה שמפחיד אותי שקראתי שזה יכול לעורר או לגרום להתקפים אפילפטיים וזה בקטגוריה של תופעות לווואי בשכיחות לא ידועה. לאור הרקע האישי שלי כפי שתיארתי ובהקשר הציפלקס האם תוכלו לומר לי האם אכן התרופה בעייתית ולא מומלצת לחולי אפילפסיה גם אם הם מאוזנים? האם יש תחליף טוב אחר שידוע לך לחולי אפילפסיה ? מאוד חשוב לי לתת הזדמנות לתרופה שעשתה שינוי חיובי להרבה אנשים אבל החשש לאור מה שאני קורא. כמו כן, האם יש בציפרלקס חומר שדומה במוקסיפן ויכול לגרום לי התקף אלרגיה? אודה לתשובתכם איתן

לקריאה נוספת והעמקה

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. השימוש בתכשיר זה (כמו בשאר התכשירים ממשפחה פרמקולוגית זו) בקרב חולי אפילפסיה שנוי במחלוקת. המידע בעלון של התכשיר מצביע על כך שהשימוש בתכשיר מקושר עם ירידת סף לפרכוסים, ועל כן ההנחיה בעלון הינה לנטר בצורה הדוקה את מטופלים בעלי אפילפסיה מאוזנת. יחד עם זאת, מחקרים שונים מראים כי השימוש ברוב התרופות האנטידפרסנטיות במינונים מקובלים, כולל SSRI, הינה בטוחה ומובילה לשינוי בדפוס ההתקפים רק במינון יתר. נקודות נוספת שיש לתת עליהן את הדעת בשילוב טיפול אנטי דכאוני/חרדתי עם Lamictal, הינן אינטרקציות אפשריות בין התרופות- אשר ישפיעו על ריכוזי התרופות בגוף, וכן את האפקט המשותף של התרופות על דיכוי מערכת העצבים המרכזית. יש לציין בהקשר זה כי ל Cipralex אין השפעה משמעותית על ריכוז ה Lamictal בגוף, אך החשש לדיכוי מערכת בעצבים בנטילה במקביל- קיים. הסיכון לתגובת רגישות יתר בנטילת Cipralex הינו נמוך (אך קיים). לסיכום, קיימות בשוק כיום תרופות רבות המותוות לדיכאון וחרדה. מומלץ לפנות לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת להתאים לך את התרופה המומלצת לך, תוך הדרכה על ניטור מתאים בנטילה במקביל.

גבר מעל 80 חולה לב אמור לקבל בהנחיית הרופא זריקת פרוליה פעם ראשונה(לאוסטופורזיס). הניתן באיזו צורה/בדיקה לדעת מראש אם יהיה רגיש לחומר? אם מופיעים תופעות לוואי לאחר כמה זמן הם צפויות? כיצד ניתן לטפל בהם?. הזריקה היא לחצי שנה ובתאוריה אין אפשרות להפסיק כפי שאפשר להפסיק עם כדור יומי.בינתיים מה שידוע שהוא אלרגי (עשו לו גרד ופריחה בעור כשלקח בעבר וכמובן הפסיק מיד )לתרופות הבאות: neobloc , lopressor 95 mg' , פרולול 10(prolol), ספזמקס 15(spasmex). האם יש בזריקה פרוליה מרכיבים שיש בתרופות הללו? שאלה נוספת- האם טיפול שיננית ,סתימות, ניתן לעשות בתקופה שלאחר הזריקה. במידה ויתגלה בעתיד טיפול שניים יותר מורכב ודוחים אותו לאחר חצי שנה מיום קבלת הזריקה, האם מיד אחרי החצי שנה ניתן לעשות הטיפול וכמה זמן יש להמתין עד לזריקה הבאה אחרי הטיפול שיניים הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. כמו בכל תרופה, השימוש בProlia עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שכיחותן ומשכן של תופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתכשיר הינן מגוונות ומשתנות בין מטופל למטופל. תופעות הלוואי השכיחות ביותר המקושרות לשימוש בתכשיר הינן כאבים בעצם ו/או במפרקים ו/או בשרירים, וכאבי גפיים (בדיווחים לאחר שיווק הכאבים הופיעו בין יום לאחר מתן עד מספר חודשים לאחר המתן). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), ושברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). להלן קישור לעלון לצרכן של התרופה במאגר התרופות של משרד הבריאות, המכיל את המידע המלא אודות תופעות הלוואי הצפויות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_3_19182817.pdf (אל תיבהל למקרא רשימת תופעות הלוואי, יתכן והמטופל לא יסבול מאף אחת מהן ). יש לציין כי כיסוי המחט על המזרק המוכן לשימוש מכיל לטקס, ועל כן יש לדווח לרופא המטפל במידה וידועה אלרגיה ללטקס. כאמור מעלה במהלך הטיפול בתרופות מסוימות, המשמשות לטיפול באוסטאופורוזיס כגון פרוליה עדיף להימנע מטיפולים שיניים פולשניים כמו עקירות וניתוחים, כיוון שמעלים סיכון להתפתחות נמק של עצם הלסת במהלך טיפול. שמירה על היגיינת שיניים הינה בין הדרכים להפחית את הסיכון של נמק בעצם הלסת. לעיתים יש צורך בביצוע טיפולים (כך ניתן גם למנוע לעיתים את הצורך בפעולות פולשניות יותר). יש ליידע את רופא השיניים בטיפול בתרופה לפני תחילת הטיפולים. בנוסף, יש לפנות לרופא במידה ומופיעים תסמינים בפה ובשיניים כגון שיניים רופפות, כאב, נפיחות או פצעים שאינם מחלימים או מפרישים, כיוון שאלה עלולים להיות סימנים לנמק של עצם הלסת.

24/11/2017 | 16:18 | מאת: זאלידר

1. יש לי בעיה וותיקה בקרסול שמאל (מעט כואב ,מגביל את התנועה, ונפוח) ובעיה חדשה בברך ימין (יש תחושה כאילו הברך מתפרקת) הרופא קבע שיש לי דלקת בכל אחד מהמקומות האלה ורשם לי זאלידר במטרה להוריד את הדלקת. האם תרופה זו מורידה דלקת? או שמא היא רק תרופה להחלשת כאבים? 2. האם לקחת את התרופה אחרי אוכל? או לפני אוכל? 3. אני בת 69 לוקחת תוספי מזון. לא לוקחת תרופות.

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר zaldiar מכיל שתי תרופות tramadol שהינו משכך כאבים ו-paracetamol, שהינו משכך כאבים ומוריד חום. הטיפול ניתן להקלה סימפטומטית של כאב ולא מפחית דלקת באופן ישיר. אין חשיבות לנטילה עם אוכל.

האם יש סכנה לקחת זריקת פרוליה או מה הם התופעות הלוואי

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל תרופה בנוסף לפעילותה הצפויה, עלולה לגרום לתופעות שאינן רצויות בחלק מהמטופלים (לעיתים צפויות ולעיתים - לא). חשוב לציין כי הטיפול לרב ניתן לאנשים שטופלו בתרופות אחרות ללא הצלחה מספקת או שהפסיקו טיפול אחר בשל רגישות או תופעות לוואי. לפני מתן טיפול תרופתי הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי אפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה הן : עצירות, כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים. בדיווחים לאחר שיווק הכאבים הופיעו בין יום לאחר מתן עד מספר חודשים לאחר המתן. תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). במידת הצורך יינתן טיפול בתופעת הלוואי ויתכן שהטיפול יעבור ללא תופעות לוואי מיוחדות במהלך הטיפול.

אני חוששת מהסריקה פרוליאה האם יש ממה לחשוש

תשובה בשאלה למעלה

18/11/2017 | 01:44 | מאת: עידן

ד"ר שלום, טופלתי בציפרלקס תקופה די ארוכה לטיפול בחרדה, התקפי פאניקה ודיכאון קל-בינוני, אך עם מספר תופעות לוואי של השמנה, עייפות, חוסר חשק מיני. הפסיכיאטרית הציעה לי לעבור לברינטליקס, והתופעת לוואי של החשק המיני די חלפה, העייפות קצת פחתה, יחד עם זאת אני מתחיל להרגיש קצת חזרה של תסמיני פיזיולוגיים של חרדה כגון דופק גבוה, דפיקות לב, לחץ בחזה לפעמים וכיו"ב. תופעות שלא הופיעו אצלי לאחר נטילת הציפרלקס, ואני מפחד שהתקפי הפאניקה שהיו לי טרם נטילת הציפרלקס יחזרו לי עוד (אני לאחר חודש מהמעבר מציפרלקס לברינטלקס). אני שוקל לחזור חזרה לציפרלקס, כי איתו הרגשתי הכי מוגן ונוח בלי שאפחד מהתקפי פאניקה או שתופעות החרדה יחזרו לי פתאום, מצד שני התופעות לוואי די הפריעו לי. האם לדעתך כדאי לחזור לציפרלקס ואולי לשלב אותו עם תרופה שקצת ממריצה כמו וולבוטרין? האם יש סיכון בשילוב כזה? כי באמת חבל לי לוותר על סוס מנצח שאני מרגיש איתו הכי טוב (היו לי כמה ניסיונות עם SSRI אחרים ועם אפקסור שלא צלחו).

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול ביותר מתרופה אחת נשקל בד"כ כאשר ניסיונות טיפול בתרופה אחת לא הביאו לתגובה מספקת. בכל מקרה ההמלצות על טיפול רפואי יינתנו ע"י הרופא המטפל ויש להיוועץ עמו על התרופה המתאימה לך או על שילוב במידת הצורך. בנוגע לשאלתך, לא צפויה השפעת גומלין משמעותית בין ציפרלקס וולבוטרין.

17/11/2017 | 09:35 | מאת: זריקת פרולה

מותר תיפול שורש או סתימה רגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

במהלך הטיפול בתרופות מסוימות, המשמשות לטיפול באוסטאופורוזיס כגון פרוליה עדיף להימנע מטיפולים שיניים פולשניים כמו עקירות וניתוחים, כיוון שמעלים סיכון להתפתחות נמק של עצם הלסת במהלך טיפול. שמירה על היגיינת שיניים הינה בין הדרכים להפחית את הסיכון של נמק בעצם הלסת. לעיתים יש צורך בביצוע טיפולים (כך ניתן גם למנוע לעיתים את הצורך בפעולות פולשניות יותר). יש ליידע את רופא השיניים בטיפול בתרופה לפני תחילת הטיפולים. בנוסף, יש לפנות לרופא במידה ומופיעים תסמינים בפה ובשיניים כגון שיניים רופפות, כאב, נפיחות או פצעים שאינם מחלימים או מפרישים, כיוון שאלה עלולים להיות סימנים לנמק של עצם הלסת.

17/11/2017 | 08:33 | מאת: זריקת פרולה

קיבלתי את הזריקה הראשונה של פרוליה איזה טיפולי שיניים מותר לי לעשות כמו סתומה טיפול שורש מותר לי

01/11/2017 | 08:04 | מאת: אורנשטיין נעמי

עקב מחלה עברתי כריתת כליה. ישלי כליה אחת. האם האריטריל בשימוש ממושך יכל לגרום נזק לכליה

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Arthryl מכיל glucosamine sulfate ו- sodium chloride ומותווה לטיפול בסימפטומים של אוסטאוארטריטיס. במסגרת המחקרים הקליניים אודות התכשיר, לא נכללו מטופלים בעלי ליקויים בתפקודי כבד או כליה, ועל כן אין המלצות להתאמת מינון באוכלוסיות אלו. לא ציינת בפנייתך האם תפקודי הכליה היחידה תקינים. מומלץ להתייעץ ברופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני תחילת שימוש בתכשיר.

שלום רב, בעלי נוטל פאמיד ודופלקס , כטיפול ביתר לחץ דם. החל את הטיפול לפני כחודש. הוא מתאמן באופן קבוע בחדר כושר. מאז שהחל את הטיפול התרופתי , מתלונן על קושי בהכנסת האוויר במאמץ קל וגם בריצה , עד כדי כך שאינו מסוגל להמשיך את הריצה מעבר לשלב מסוים. מה שבעבר הצליח לעשות. עבר אקו לב לפני שבוע שהיה תקין. האם יכול להיות קשור לתופעות לוואי של התרופות ? האם יכול להיות שגורם לסוג של אסטמה במאמץ ? אודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

Pamid, אשר החומר הפעיל בו הוא INDAPAMIDE, הינו משתן המותווה לטיפול ביתר לחץ דם ובבצקות. Duplex הינו תכשיר המשלב AMLODIPINE ו VALSARTAN ומותווה אף הוא ליתר לחץ דם. תופעת לוואי לא נפוצה לתכשיר Duplex , אשר מקושרת ל Amlodipine , הינה קוצר נשימה. לא ציינת בפנייתך האם ישנן מחלות רקע נוספות אשר יכולות להשפיע על תפקודי הריאה. ככלל, הופעת תופעות לוואי בסמוך לתחילת נטילת תכשיר, מעלה את הסבירות לקשר סיבתי, אך מומלץ לפנות לרופא המכיר את הרקע הרפואי לבירור מקיף ולשלילת אבחנות אחרות.

28/10/2017 | 12:58 | מאת: אמיר

אמא שלי חולה ב MDS עם q5. היתחלה סיבוב ראשון של וידזה.... יש תופעת לואי של ירידה בספירות בהתחלה ....מתי זה חוזר ומתחיל לתת מענה לאי ספקת מח העצם ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Vidaza, אשר החומר הפעיל בו הוא Azacitidine, הינו תכשיר ציטוטוקסי אשר האפקט האנטי-נאופלסטי שלו מושג על ידי התערבות ביצירת DNA ועל ידי השפעה ישירה על תאי מח עצם. אנמיה (מיעוט בהמוגלובין או בתאי דם אדומים אשר נושאים את ההמוגלובין), נוטרופניה (מיעוט נוטרופילים), לויקופניה (מיעוט תאי דם לבנים) וטרומבוציטופניה (מיעוט בכמות טסיות) הנן תופעות לוואי ידועות של התכשיר, אשר דורשות ניטור לפחות לפני כל מחזור טיפול. לרוב, תופעות לוואי אלו שכיחות יותר לאחר 2 מחזורי הטיפול הראשונים, בהשוואה למחזורי טיפול מאוחרים יותר. תגובה ראשונה לטיפול יכולה להופיע תוך 3 מחזורי טיפול, תגובה טובה כעבור 6 מחזורי טיפול. כמובן שהזמנים משתנים בין מטופל למטופל.

שלום, לפני 3 ימים התחלתי לקחת דוקסילין בשביל חיידק בדרכי השתן , במקביל לקחתי אקמול צינון, ונורופין . הצינון עבר אבל התחיל לי מאתמול כאבי ראש, כאבי בטן עזים ותחושת בחילה. ניסיתי לקחת קל בטן וכל מיני תרופות סבתא ושום דבר לא עוזר, וההרגשה לא חולפת. האם זה כתוצאה מהאנטיביוטיקה? האם אני יכולה להפסיק באמצע את הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

Doxylin הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים, אשר מותווית לטיפול במגוון רחב של זיהומים, ביניהם דלקת בדרכי השתן. בחילה הנה תופעת לוואי נפוצה של התכשיר (כ 1-10% ממשתמשי התרופה סובלים מתופעת לוואי זו), וכאבי בטן הינה תופעות לוואי המקושרת לתכשיר בשכיחות נמוכה יותר (0.1-1%). על מנת למנוע תופעות לוואי אלו מומלץ לקחת את התכשיר בסמוך לארוחה. כאבי ראש גם יכולים להיות תופעת לוואי של הטיפול. כאבי ראש חזקים בייחוד אם מלווים בהפרעות ראייה יכולים להיות תסמין של יתר לחץ תוך גולגולתי ומחייבים פנייה לרופא. ככלל, הופעת תופעות לוואי בסמוך לתחילת נטילת תכשיר מעלה את הסבירות לקשר סיבתי. בהקשר זה יש לציין כי לעיתים כאבי בטן ובחילות עלולים להיות סימפטומים של הדלקת ממנה את סובלת. בכל מקרה, אם התסמינים ממשיכים, יש לפנות לרופא לבירור. .

14/10/2017 | 13:27 | מאת: אלי

שלום רב לפני מספר חודשים אושפזתי בעקבות פרפור פרוזדורים, במשך שבוע נתנו לי כל מיני תרופות עד שהגיעו למסקנה שזה מתאים לי,בהמשך שינו לי הבוקר וקיבלתי פרוקור 200 מ"ג ,בנוסף אני לוקח פרדקסה 150מ"ג פעמים ביום,ליטורבה 10מ"ג,היטרין 10מ"ג,אבודרט 0,5מ"ג,נקסיום 40מ"ג.(לפני כשבועיים בעקבות תלונות על כאבים חזקים בבליעה עשו לי גסטרוסקופיה והבדיקה לא תקינה,2 כיבים בוושט,גסטריטס בקיבה ומחלת בארט)שאולתי הן:האם בעיות כאלו במערכת העיקול יכולות לנבוע מהתרופות שנתנו לי ? לפני הפרפור הייתי בריא מתפקד וללא תלונות,עושה הליכות כל יום נוסע הרבה לחו"ל,ומאז אני סמרטוט,אני בן 77 ,בנוסף נשלחתי לבדיקת דם ונמצא TSH גבוה(10)ואני צריך עוד כדור לבלוטת התריס,כמו כן לפני הצרות לקחתי כל יום כמוסות של שמן דגים,מולטי ויטמין,ומגנזיום+קלציום,כרגע הפסקתי מפחד שאולי ישפיע על שאר התרופות,האם שילוב של כל אלו נכון?האם חשוב לקחת את כולם או לחלק במשך היום?כולל התוספים?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מפנייתך לא ברור באם קיימים גורמי סיכון לגסטריטיס ומחלת בארט. בהתייחס לטיפול התרופתי, התרופה פרדקסה עלולה לגרום לגסטריטיס ואזופגיטיס. בנוסף, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול בתכשיר במידה ויש נגעים כאלה שעלולים לדמם. לגבי שילוב התרופות, הרבה מהשילובים תרופתים עלולים לגרום להשפעות גומלין או תופעות לוואי, אך שילובי תרופות ניתנים כאשר התועלת העולה מהשילוב עולה על הסיכון. במקרה זה (לא התייחסתי לתוספי התזונה, כיוון שהבנתי שהפסקת ליטול אותם), השפעות הגומלין המשמעותיות האפשריות הן עם פרוקור שעלול להעלות את החשיפה לפרדקסה ולליטורבה. אין מניעה לשלב את התרופות, לעיתים הרופא יחליט להפחית מינון כתלות בגורמי סיכון ומצב רפואי. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא במידה ומתרחשות תופעות לוואי (למשל כאבי שרירים/תסמיני דמם). הנחיות מתן עבור התכשירים מצוינות בעלונים לצרכן המצורפים לתכשיר (למשל היטרן מומלץ ליטול לפני השינה כיוון שעלול לגרום לירידת לחץ דם חדה בשינויי תנוחות, במיוחד בתחילת טיפול. את הטיפול בבלוטת התריס מומלץ ליטול על קיבה ריקה ללא תרופות ומזון נוספים, פדקסה עם כוס מלאה של מים וכו'). מידע נוסף על פרדקסה בכרטיס מידע למטופל: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/A4_Pradaxa_Patient_Card_1449404792483.pdf בכל מקרה יש להיוועץ ברופא בנוגע להחמרה בהרגשתך ובנוגע המשך הטיפול ומעקב.

18/10/2017 | 20:11 | מאת: אלי

תודה על התשובה,אך בדיוק רציתי לדעת אם אני יכול לשלב עם כל אלו גם מגנזיום ואומגה 3,כמו כן חשוב לי לדעת באיזה שעה לקחת כל כדור וכדור יכול להיות שאם אחלק את הזמן יהיו פחות תופעות לוואי?תודה אלי

מדובר בבן משפחה קשיש חולה לב שסובל מאוסטפורוזיס קשה שהרופא המקצועי המליץ על זריקות פורוליה לאחר פורטיאו שהחליטו להפסיק בגלל שיקולים רפואיים(לא היו לו תופעות לוואי) . אבל לאחר עיון בתשובות בפורום כאן עולה שלזריקת פורוליה עלולות להיות תופעות לוואי. כיון שהזריקה ניתנת אחת לחצי שנה – איך מתמודדים עם תופעות הלוואי,אם תהיינה – הרי אפילו אם מחליטים להפסיק התופעות אולי עלולות להמשך חצי שנה- שזה משך התקופה בין זריקה לזריקה. (לעומת טיפול תרופתי או בזריקה שנלקח בצורה יומית הרי אם יש תופעות לוואי לא רצויות ניתן להפסיק ויש להניח שהתופעות תסתיימנה). יוצא גם שסמוך להתחלת קבלת הזריקה הראשונה של הפורוליה האדם הזה אמור לעבור פרוצדורה כירורגית פולשנית, ואנו חוששים מהצירוף של שני הדברים. (הרופא המקצועי יודע מזה, אך לא התייחס כלל לכך).שאלה נוספת, לגבי טיפול שיניים -האם זריקת הפורוליה עלולה לגרום נזק ,גם בהתייחס לגבי טיפול שוטף של שיננית. (לא עקירות וכדומה) .

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, כל תרופה בנוסף לפעילותה הצפויה, עלולה לגרום לתופעות שאינן רצויות בחלק מהמטופלים (לעיתים צפויות ולעיתים - לא). חשוב לציין כי הטיפול לרב ניתן לאנשים שטופלו בתרופות אחרות ללא הצלחה מספקת או שהפסיקו טיפול אחר בשל רגישות או תופעות לוואי. לפני מתן טיפול תרופתי הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי אפשריות במהלך הטיפול בתרופה פרוליה הן : עצירות, כאבים בגפיים, כאבי גב, כאבי שרירים. בדיווחים לאחר שיווק הכאבים הופיעו בין יום לאחר מתן עד מספר חודשים לאחר המתן. תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), שברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). במידת הצורך יינתן טיפול בתופעת הלוואי ויתכן שהטיפול יעבור ללא תופעות לוואי מיוחדות במהלך הטיפול. בהתייחס לטיפולי שיניים, כתרופות אחרות לאוסטאופורוזיס הפועלות על עיכוב פירוק עצם (כמו תרופות ממשפחת הביספוספאנטים) פרוליה עלולה לגרום לעיתים נדירות לנמק בעצמות הלסת שמתבטא לרב בכאב, נפיחות, עצם חשופה דלקת מקומית ואף שבר בלסת. רב המקרים דווחו בחולים אונקולוגים. התופעה מופיעה לעיתים נדירות במטופלים בפרוליה לאוסטאופורוזיס (בו ניתנת אחת לחצי שנה). בין גורמי הסיכון לתופעה זו הם: טיפולי כמותרפי במקביל, טיפול במקביל בקורטיקוסטרואידים ומדכאי חיסון אחרים, פעולה כירורגית בחלל הפה כמו עקירה או שתל ולכן ההמלצה היא להשלים את הטיפולים הדנטליים לפני תחילת הטיפול בתרופות לאוסטאופורוזיס ולהקפיד על היגיינת הפה במהלכו.

09/10/2017 | 19:59 | מאת: Aharon

אני לוקח מספר תרופות לאחר התקף לב ויש לי כאבי בטן כתוצאה מכך מה עושים התרופות הנם Brilinta Cardiloc Lipitor Tritace Asperine ppl in

לקריאה נוספת והעמקה

רוב התרופות שהנך נוטל עלולות לגרום לאי נוחות בטנית (Dyspepsia) העלולה להתבטא, בין השאר, ככאב בטן. לעיתים נטילת התרופות עם/אחרי ארוחה יכולה להקל על אי הנוחות הבטנית. במידה וכאבי הבטן אינם משתפרים או מלווים בתסמינים נוספים או במידה ומדובר בכאב חמור/חד ולא באי נוחות, יש לפנות לרופא להמשך בירור

08/10/2017 | 11:20 | מאת: מיכל

שלום לפני 3 חודשים קניתי תרחיץ אלוקום לטיפול בקרקפת לא פתחתי אותו ואחסנתי אותו בתוך ארון בחדר אמבטיה ולציין שלא מתקלחים בחדר זה. אולם לחדר זה יש חלון קטן ובשעות החמות בקיץ היה חם בחדר. לציין שבתוך הארון כשנוגעים במדפים היו לא חמים.. התרחיץ מאוחסן בתוך הארון בפינה המרוחקת מהחלון. ובתוך האריזה המקורית שלו. השאלה שלי האם התרחיץ טוב לשימוש כעת.?

יש לאחסן תכשירים רפואיים עפ"י הנחיות האחסון בעלון לצרכן על מנת לשמור על יציבות התכשיר עד לתאריך התפוגה. בכל מקרה, לא מומלץ להשתמש בתכשיר שנראה לא תקין (למשל הפרדת פאזות, שינוי צבע, התגבשות וכו'). מעבר לכך, במידה ויש חריגה מהנחיות האחסון בעלון, יש לבדוק מול בית המרקחת/היצרן את יציבות התכשיר.

02/10/2017 | 07:49 | מאת: שירה

שלום יש לי יובש בעיניים ורופא עיניים המליץ לי על סיסטיין באלאנס 7 טיפות ביום בכל עין. אני שמה שבוע והיום כשבאתי לשים ראיתי שהטיפות נהיו צבע לבן וחא שקוף והן פחות נוזליות מתמיד. נראות כמו חלב.... ונתקעו לי על הריס. לא זרמו. רשום שהתוקף הוא חצי שנה מהפתיחה וגם התאריך לקופסא סגורה לא עבר. אפשר להשתמש בטיפות האלה או לא? אני שלושה חודשים אחרי ניתוח בשרירי עיניים ובלחמית אם משנה...

לקריאה נוספת והעמקה

פני עם התכשיר לבית המרקחת בו רכשת את התכשיר לבירור.

שלום נטלפתי 2 כדורי זינט של 500 בהוראת הרופא כטיפול נגד דלקת שתן בערב יצא שאכלתי מנת שווארמה ואז כעבור מספר שעות החלו לי שילשולים חריפים האם זה תופעת לוואי או זה הרעלה ? בנוסף אני נוטלת גלולות מינס להגנה מפני הריון להמשיך לנטול אותן עד סוף החפיסה אבל לא אמשיך להיות מוגנת? רק לקראת החפיסה הבאה אוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום?

לקריאה נוספת והעמקה

Zinnat הינו תכשיר המכיל cefuroxime- אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספורינים. שלשול הינה תופעת לוואי ידועה של התכשיר, אשר חולפת לרוב עם סיום הטיפול. ניתן לשקול נטילת פרוביוטיקה במקביל לנטילת התכשיר (ההמלצה הינה לחכות שעתיים בין נטילת שני התכשירים). במקרה של שלשול חמור במהלך הטיפול באנטיביוטיקה יש לפנות לרופא מיידית, מאחר ששלשול עלול להיות תסמין של זיהום חמור במעי שהינה תופעת לוואי לא שכיחה אך אפשרית של הטיפול האנטיביוטי (לרב בטיפול ממושך). לגבי שאלתך השנייה - כל חפיסת גלולות Minesse מכילה 24 גלולות "אמיתיות" צהובות (אשר מכילות חומר פעיל) ו 4 גלולות "דמה" לבנות. בצורה זו, מתאפשרת נטילה רצופה של הגלולות, ללא צורך בימי הפסקה. כל עוד את נוטלת את הגלולות ברצף (כולל גלולות ה"דמה"), ומתחילה חפיסה חדשה ברגע שאת מסיימת את החפיסה הקודמת, הנך מוגנת מפני הריון. אין מניעה מנטילת גלולות Minesse במקביל לנטילת האנטיביוטיקה, אך במקרה של שלשול חריף המתרחש בתוך 4-3 שעות מעת נטילת טבליה צהובה פעילה, קיים סיכון שהחומרים הפעילים בטבליה לא נספגו באופן מלא, ועל כן יש ליטול טבליה צהובה נוספת מהר ככל הניתן. אם ניתן, יש ליטול את הטבליה הנוספת תוך 12 שעות ממועד הנטילה הקבוע שלך. אם לא ניתן, או שעברו יותר מ- 12 שעות ממועד הנטילה הקבוע, יש לפעול לפי ההוראות המופיעות בעלון לצרכן. אם השלשולים חוזרים , יש להשתמש באמצעי נוסף (כגון קונדום) במהלך תקופה זו עד להתחלת השימוש בחפיסה הבאה. למידע נוסף, יש לעיין בהנחיות המצוינות בעלון לצרכן ובמידת הצורך להיוועץ ברופא. להלן קישור לעלון: file:///C:/Users/yehudit.steinmetz/Desktop/Rishum_3_03787817%20(1).pdf

25/09/2017 | 13:19 | מאת: איילה

מבקשת לברר עבור מכר שמקבל לפונקס 400 מ"ג , אטומין 100 מ"ג, קלונקס 2 מ"ג קרדילוק 5 מ"ג, סימוביל 10 מ"ג , דקינט 2 מ"ג לפני כשבועיים קיבל גם נורמיטן 25 מ"ג שהורידו לו בגלל שמקבל במקביל קרדילוק 5 מ"ג והוסיפו לו דקינט 2 מ"ג , לאחר יומיים התחיל להתלונן על דופק מהיר (120 דופק) לחץ דם תקין. כרגע נמצא באי שקט ולא רגוע במצב קטטוני, בקושי מדבר וכל הזמן עייף. הוחל לתת לו לפני 5 ימים תוספת של 0.5 מ"ג קלונקס - סה"כ 2.5 מ"ג קלונקס ליום האם ייתכן שהמצב שנמצא בו כרגע כתוצאה מהשינויים שנעשו לו או בעקבות הטיפול התרופתי שמקבל. יש לציין ששוחרר לפני חודש מאשפוז בבית חולים וכרגע נמצא בהוסטל שבו שוהה כבר מספר שנים. אודה לתשובתכם בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

מפנייתך משתמע שהמטופל היה מיוצב על הטיפול התרופתי הקבוע, וכי תופעות הלוואי החלו רק לאחר השינוי שנעשה בטיפול התרופתי אותו הוא מקבל. ככלל, הופעת תופעות לוואי אשר מתרחשת בסמוך לשינוי בטיפול תרופתי מעלה את הסבירות לקשר בין הטיפול לתופעות (אך כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות להחמרה במצב הרפואי). הפסקה של נטילת תרופות ממשפחת ה beta blockers (Normiten) עלולה לגרום לאפקט ריבאונד, בו קצב הלב עולה- במיוחד כאשר הטיפול נפסק באופן פתאומי. חלק מתופעות הלוואי של Dekinet (אשר החומר הפעיל בו הינו Biperiden) הינן שינויים בהתנהגות ואגיטציה. בנוסף, שילוב של התכשיר עם תכשירים אחרים אשר מדכאים את מערכת העצבים המרכזית (כגון Clonex) עלול להחמיר סימפטומים סדטיביים ולגרום לישנוניות, אפאטיות וירידת רפלקסים. שילוב של Dekinet עם תכשירים אנטיפסיכוטיים (כגון Entumin ו Clozapine) עלו לגרום לתופעות לוואי אנטיכולינרגיות ולסינדרום אנטיכולינרגי המתבטא (בין השאר) בעליית קצב לב ובשינויי התנהגות הכוללים בלבול, הזיות, היפראקטיביות ועצבנות. חשוב לציין כי גם בשילוב התרופות ה"קבועות" אשר המטופל נטל לפני השינוי קיים פוטנציאל לאינטרקציות המשפיעות על ההתנהגות ומצב הרוח. ההשפעה האנטיכולינרגית של Leponex ו Entumine עלולה לקדם מצב של דליריום המתבטא באי שקט, הפרעות בהתמצאות והזיות. אינטרקציה זו עלולה להתקדם ל- Neuroleptic Malignant Syndrome, תסמונת המחייבת התערבות רפואית דחופה ומאופיינת, בין השאר, בירידה בכושר התנועה, אי שקט, עלייה בדופק ובלחץ הדם. שילוב התרופות הנ"ל עם Clonex, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, עלול להוביל לדיכוי אדיטיבי של מערכת העצבים ולדיכוי נשימה. נוכל לסכם כי שילובים של תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית ניתנים כאשר התועלת הצפויה מהשילוב עולה על הסיכון מתופעות הלוואי. מדובר בטיפול מורכב וכל שינוי בו דורש הדרגתיות, השגחה וניטור. לא ברור, מה היה מצבו בטרם השינוי ובאיזו מסגרת בוצע השינוי התרופתי. מומלץ ליידע את הרופא במצבו ולהיוועץ עימו על המשך הטיפול התרופתי.

23/09/2017 | 19:51 | מאת: סופי

שלום האם כדור ויטמין בשם פלוויטון גורם לשתן צהוב? תודה מראש סופי

לקריאה נוספת והעמקה

ריבופלאבין (אחד ממרכיבי התכשיר) יכול לגרום לשתן צהוב.

17/05/2018 | 16:30 | מאת: אוסי

האם יכול גם לעשות עצירות? תודה

20/09/2017 | 13:32 | מאת: ארז

שלום רב אני מטופל באמלו 5 מ"ג , טריטייס קומפ 5/ 25 מ"ג ללוץ דם וליפיטור 10 מ"ג אחת ליומיים לכןלסטרול. האם מי מהתרופות גורמת לנפילות של זקפה או לפגיעה בזקפה ואם כן האם יש לתרופה תחליף? אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, יש לציין כי יתר לחץ דם וטרשת עורקים עלולים לגרום לבעיות בתפקוד המיני בשל הפרעה בזרימת הדם העורקית. לא ציינת בפנייתך האם הבעיות בזקפה התרחשו גם לפני תחילת הטיפול התרופתי, אך התפתחות תופעת לוואי בסמוך לתחילת שימוש בתכשיר מסוים מעלה את הסבירות כי ניתן לייחס את התופעה לטיפול התרופתי. ככלל, פגיעה בתפקוד המיני הינה תופעת לוואי שיכולה להיות מקושרת לטיפול התרופתי ביתר לחץ דם. קיימים הבדלים בין משפחות התרופות למשל תרופות ממשפחת חסמי הבטא, משתנים ותרופות הפועלות במנגנון מרכזי מקושרות יותר לתופעות לוואי אלה מאשר תרופות ממשפחת מעכבי האנזים המהפך וחסמי תעלות סידן. התכשיר Amlow, אשר החומר הפעיל בו הוא Amlodipine, הינו תכשיר ממשפחת חסמי תעלות הסידן. Tritace Comp, הינו תכשיר המכיל שילוב של Ramipril- השייך למשפחת ה ACE inhibitor (מעכבי האנזים המהפך) ו Hydrochlorohiazide שהינו חומר משתן. שני תכשירים אלו משמשים בעיקר להורדת לחץ דם. החומר הפעיל ב Lipitor הינו Atorvastatin והוא תכשיר שמשמש בעיקר להורדת רמות כולסטרול. הפרעה בתפקוד המיני (ככל הנראה בשל ה Hydrochlorohiazide), רשומה כתופעת לוואי לא שכיחה של התכשיר Tritace comp בנוסף, מצוינת בעלון תכשירי amlodipine כתופעת לוואי שנצפתה בשכיחות נמוכה. עם זאת, קיים מידע בספרות המצביע על אפקט נטראלי של amlodipine על תפקוד מיני. לא ציינת את מועד התחלת הטיפול בכל תרופה ואת סמיכות התחלת הטיפול לתופעות שתיארת, אך מבין תרופות אלה משתנים מקושרים יותר מאחרות להפרעות בתפקוד המיני. מומלץ ליידע את רופא המטפל ובמידת הצורך להיוועץ עמו על התאמת הטיפול התרופתי.

19/09/2017 | 19:11 | מאת: שרון

היי סליחה על ההפרעה...אבל שאלה לי קטנה, לכמה זמן משפיעה זריקת דיפרוספאן של 1 מ"ג? שבועות? ימים? תודה רבה על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. הראשונה מסיסה, נספגת במהירות עם הזרקת התכשיר ותורמת לפעילות המהירה של התכשיר והשנייה נספגת באופן איטי ובכך מאפשר שליטה בסימפטומים לתקופה ממושכת- אשר יכולה להמשך גם מספר שבועות. משך ההשפעה משתנה בין אנשים שונים ותלוי בצורת המתן (מקומי/סיסטמי) באינדיקציה לה ניתן התכשיר וכו'.

מהן ההנחיות למתן מגנזיום תוך ורידי. מהן תופעות הלוואי הבולטות של הטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

מגנזיום למתן IV מגיע בעיקר כ Magnesium sulfate וניתן להתוויות של פרכוסי רעלת הריון, טיפול בהיפומגנזמיה ומניעת היפומגנזמיה (כחלק תזונה פרנטרלית), נפריטיס בילדים, התקפי אסטמה חמורים והפרעות קצב לב. ישנן הנחיות שונות למיהול התמיסה ומשך המתן כתלות בסוג המתן (IV infusion/IV push וכו') ובהתוויה- להנחיות המתן יש לעיין בעלון המידע, המצורף לתכשיר. בין תופעות הלוואי העיקריות היפרמגנזמיה ות"ל קרדיווסקולריות (וזודילטציה, ירידת ל"ד והסמקה). בנוסף, יש להזהר במתן התכשיר לחולים בעלי הפרעות נוירומוסקולריות (כגון myasthenia gravis), בשל החשש לתופעות לוואי במערכת הנוירומוסקולרית. בנוסף, יש להיזהר במתן התכשיר בחולים עם הפרעה בתפקודי כליות, בגלל החשש להרעלת מגנזיום עקב הצטברותו בגוף. במתן מהיר של התכשיר יש לנטר בעיקר ECG, סימנים חיוניים, ריכוזי מגנזיום, סידן ואשלגן ותפקודי כליות. למידע נוסף יש לעיין בעלון המצורף לתכשיר.

שלום, ברקע: אני שנה לאחר אירוע מוחי בגיל 40,לאחר דיסקציה בעורק התרדמה הצווארי שנגרם כתוצאה מקריש דם ששלח תסחיפים למוח יממה לאחר עקירת שן בינה בצד ימין. בתחילה טופלתי זמן ממושך בזריקות קלקסן, וכעת כ10 חודשים מטופל בקומדין, ובתרופות נוספות ליתר לחץ דם וסטטינים כמקובל לאחר שבץ מוחי. שאלתי בנוגע לקומדין, אני מאוד מתקשה באיזון ועד שהתאזנתי לפני כחודש עקב אירוע משפחתי, לא הקפדתי לאכול את מנת הירקות הירוקים היומית ופיספסתי בלי לשים לב להשלכות לכך את סדר היום התזונתי, עד שיום אחד סבלתי מדימום רקטלי חריף ונזכרתי למדוד INR (לאחר איזון על רמה 3 מדדתי רק פעם בחודש) ויצא לי 5וחצי INR ואז נזכרתי שלא אכלתי ברוקולי וחסה כשבוע ולכן דיממתי בצורה כזאת. כעת אני עומד על 3 מודד כל שבוע ומקפיד לאכול כנ"ל, האם יש אפשרות למנוע תופעות אלו ללא אכילה כנ"ל? למשל ע"י נטילת תוסף ויטמין K? וכמה ליטול? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

Coumadin, אשר החומר הפעיל בו הוא warfarin, הינו תכשיר אנטיקואגולנטי המעכב את פעילותו של ויטמין K, ועל ידי כך מונע את תפקודם של מספר פקטורי קרישה. בזמן השימוש בתכשיר, יש להקפיד על צריכה קבועה של מזונות המכילים ויטמין K, שכן שינויים פתאומיים בתזונה עלולים להשפיע על מצב קרישיות הדם. בהקשר זה יש לציין כי ישנם מספר גורמי סיכון ליציאה מאיזון INR פרט לשינוי בצריכת ויטמין K- כגון זיהומים פתאומיים, מחלות מעיים ונטילת תרופות מסוימות במקביל. בישראל ישנו תכשיר רשום בפנקס התרופות המכיל ויטמין K, KONAKION, אשר מגיע כתמיסה להזרקה, אותה ניתן גם לשתות. תכשיר זה אינו מיועד לנטילה יומיומית, והוא ניתן כאשר ישנו דימום תחת הטיפול בוורפרין או כאשר INR>5, בהנחיית רופא וניטור הדוק של INR. במקרה בו INR גבוה מ4-5 יש להיוועץ ברופא לפני נטילת הקומדין ולקבל הנחיות ממנו בנוגע להפחתת מינון ה coumadin או אי נטילת מנה. הטיפול בתרופה מחייב הקפדה על עקביות בצריכת מזונות בעלי תכולה גבוהה של ויטמין K. ניתן להיוועץ בדיאטנית בנושא. בכל מקרה מומלץ ליידע את הרופא ולהיוועץ עימו על המשך הטיפול

03/09/2017 | 08:40 | מאת: וסים

שלום אני סובל מעצירות כרונית הרבה שנים,בדיקת קולונוסקופיה תקינה, השתמשתי בנורמלקס בהמלצת גסטרולוג למשך 4 שנים וזה עבד מצויין! בתקופה אחרונה פתאום הנורמלקס הפסיק לעבוד. האם יכול שהגוף שלי הסתגל לחומר? האם כדאי להפסיק אותו ולחזור? מה דעתך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עצירות הינו מצב העלול לערב מספר גורמים. לעיתים העצירות הינה אידיופטית, כלומר מופיעה ללא סיבה ברורה לעין, ולעיתים העצירות נגרמת מגורמים מכניים (כגון חסימת מעי), הפרעות נוירולוגיות (כגון טרשת נפוצה ופרקינסון), גיל מבוגר ותרופות שונות. נורמלקס (polyethylene glycol) הינו משלשל אוסמוטי הניתן לרוב פעם ביום, ומתחיל לפעול לאחר שעות/ימים. מכיוון ותכשיר זה מרכך את הצואה על ידי הגברת הפרשת המים במעי ואינו משפיע על העצבים/שרירים במעי– אין לתכשיר זה פוטנציאל לגרום לסבילות/התמכרות פיזיולוגית. יש לציין כי לצד הטיפול התרופתי בעצירות מומלץ להקפיד על אורח חיים הכולל הליכה יומית, שתיית מים מספקת, והוספת אוכל עתיר בסיבים לתזונה. לא ציינת בפנייתך האם ישנן תרופות נוספות אשר הינך נוטל והאם התבצע לאחרונה שינוי במינון, שכן לתרופות רבות פוטנציאל לגרום לעצירות. לעיתים גם שינוי באורח החיים עלול להשפיע על תדירות היציאות. מכיוון ולעצירות גורמים רבים מומלץ לגשת לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית על מנת לברר את הסיבה לעצירות ולשלול גורמים שניוניים.

20/08/2017 | 16:21 | מאת: טל

האם תוכלו להמליץ על טיפול תרופתי טבעי שמקל על סטרס, שהוא גם אפקטיבי, אך אין בו נזקים וכן הוא אינו מעודד שינה, כלומר כדורים שניתן ליטול במהלך היום ? ביקשתי הרבה, יודעת :-) תודה :-)

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, יש להקדים ולומר כי אין תרופה החפה מתופעות לוואי וכי הטיפול התרופתי ניתן כשהתועלת מלקיחתו עולה על הסיכון הטמון בשימוש בו. לא ברורה לגמרי מפנייתך משמעות הביטוי "טיפול תרופתי טבעי". בשוק קיימים תוספי תזונה רבים המותווים להרגעה ולהורדת מתח, אך המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות של תוספי תזונה הינו מוגבל. גם לתכשירים רשומים המותווים להורדת מתח (כגון CALMANERVIN- המכיל שילוב של ויטמינים ותמציות צמחים) ואשר נחשבים "טבעיים" עלולות להיות תופעות לוואי ואינטרקציות בין תרופתיות עם תכשירים שונים. בנוסף לאמצעים פרמקולוגים, קיימות שיטות נוספות להקלה על סטרס. בפורום זה, אין אפשרות להמליץ על טיפולים, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע אשר מכיר את הרקע הרפואי שלך בטרם תתחילי טיפול.

20/08/2017 | 02:07 | מאת: רוני

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

MIRO (אשר החומר הפעיל בו הינו mirtazapine) הינו תכשיר אשר ההתוויה העיקרית שלו הינה טיפול בדכאון. הפרעות קצב הכוללות הארכת מקטע , QTפרפור חדרים ו torsade de pointes דיווחו לעיתים נדירות במהלך השימוש בתכשיר וקושרו ברובם למינון יתר התכשיר. לפיכך, מומלץ לנהוג בזהירות בנטילת תכשיר זה במטופלים עם רקע של מחלות לב וכן באלו הנוטלים תרופות נוספות שיכולות לגרום להפרעות בקצב הלב. מומלץ ליידע את הקרדיולוג על התרופה הנוספת ולהיוועץ בו.

יש לי חשד לפיסורה כבר כמה שנים ובעלי לא יודע. נתנו לי ביסאקודיל וזה יצר לי בלגן בבטן. האם אסור לקחת את התרופה עם תרופות אחרות? מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

פיסורה הינה סדק או קרע ברירית מסביב לפי הטבעת. היא עלולה לגרום לכאב חמור ו/או דימום בזמן יציאה (פעולת מעיים). הטיפול הבסיסי בפיסורה כולל מתן תכשירים לריכוך הצואה ו/או משחות מקומיות לריפוי ולאלחוש. במקרים עמידים יותר, ייתכן ויהיה צורך בהזרקות מקומיות או בפרוצדורה כירורגית. Bisacodyl הינו חומר פעיל הניתן תחת מרשם רופא להתוויה של עצירות, ומשווק בצורת מתן של טבליות או נרות רקטליים ובשל פעילותו זו להקל על כאב הפיסורה. תופעות הלוואי הנפוצות לחומר פעיל זה (במתן דרך הפה) הינם כאבי בטן ושלשולים. בנוסף, מומלץ לחכות כשעתיים בין נטילת תכשיר זה לבין נטילת תרופות אחרות בשל שינויים בספיגה. לרשימת תופעות הלוואי המלאה והאינטרקציות לתכשיר זה מומלץ להיכנס לעלון התכשיר באתר משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/LAXADIN_dr_1400405538315.pdf (אל תבהלי למקרה כל תופעות הלוואי. ייתכן ולא תרגישי באף אחת מהן). השימוש בתרופה זו אינו מומלץ לשימוש ממושך ומומלץ לפנות לרופא מומחה בתחום (רופא משפחה או פרוקטולוג) על מנת לקבל ייעוץ פרטני אודות האופציות הטיפוליות לטיפול בפיסורה.

09/08/2017 | 00:52 | מאת: קספו

היי אני סובלת מבלט דיסק בגב התחתון אחרי חודש ארוך עם כאבים קיבלתי קספו מהרופאה לטיפול 10 ימים כדור 1 ביום. כבר אחרי 4 ימים הייתה הקלה משמעותית בכאב. סיימתי לקחת את כל עשרת הכדורים לפני יומיים והכאבים החזקים חזרו. השאלה אם יש אופציה להמשיך לקחת קספו לעוד תקופה? כמובן שאתייעץ עם הרופאה אבל לא יודעת אם מומלץ... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

התרופות Xefo, אשר החומר הפעיל בה הינו Lornoxicam, שייכת למשפחת נוגדי הדלקת הלא סטרואידים (ה-NSAIDs). ככלל, יש לתת תרופות ממשפחה זו במינון הנמוך ביותר למשך הזמן הקצר ביותר ההכרחי לשליטה בכאב, וזאת על מנת להימנע מתופעות לוואי הנובעות משימוש ממושך בתרופות ממשפחה זו (כגון ת"ל במערכת העיכול ובמערכת הקרדיווסקולרית). בנוסף, יש לציין כי פרמטרים כגון גיל, מצבי מחלה ברקע ותרופות נוספות יכולים להיות גורמי סיכון לתופעות הלוואי ולכן נלקחים בחשבון כאשר מחליטים על משך הטיפול, על המינון ועל תדירות הניטור. מומלצת התייעצות עם רופא/ה המכיר את ההיסטוריה הרפואית לגבי המשך הטיפול.

08/08/2017 | 16:39 | מאת: אודליה

האם תרופת טריגן 40 מג מכילה וניל....תודה רבה3

וניל אינו בין נכלל בין המרכיבים הלא פעילים בתכשיר המפורטים בעלון לצרכן ובעלון לרופא של התכשיר. למידע נוסף, ניתן לפנות לבעל הרישום של התכשיר.

הנני בת 67.לפתע פתאום קבלתי אנפקציה קשה בשקד אחד בתאריך 6.8.התחלתי לקחת טיפול תרופתי של רוליד היות ואני אלרגית לפצילין. היום הדלקת עברה לשקד השני. כל הבלטות בצוואר נפוחות כאבי תופת. עד כה לקחתי 3 כדורים. האים הטיפול הוא נכון. או שעלי לגשת לרופא. מקרה כזה קרה לי לפני 10 שנים יש לי טמפרטורה 37.4 מעלות. מודאגת שלא יגרום לי נזק בלתי הפיך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דלקת שקדים (טונסיליטיס) הינה תגובה של השקד לזיהומים והיא עלולה להתרחש על רקע נגיפי (וירוס) או על רקע חיידקי (בעיקר סטרפטוקוק). למרות שדלקות אלו נפוצות יותר בילדים, מבוגרים בכל גיל עלולים לחוות דלקת שקדים. בטרם מתחילים טיפול בדלקת שקדים, יש לוודא שהדלקת הינה אכן על רקע חיידקי, שכן רוב מקרי דלקות השקדים הינן על רקע נגיפי אשר אינו מצריך טיפול אנטיביוטי. מטרתו העיקרית של הטיפול האנטיביוטי במקרה של זיהום חיידקי הינה מניעת סיבוכים. Rulid, אשר החומר הפעיל בו הינו Roxithromycin, הינה אנטיביוטיקה המיועדת לטיפול במספר סוגי זיהומים- כגון זיהומים בדרכי הנשימה וזיהומי עור. תרופת הבחירה לדלקת שקדים הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הפנצילין, אך כיוון שאת אלרגית לתרופות ממשפחה זאת , Rulid הינה אופציה מקובלת. יש לציין כי לרוב, השפעת האנטיביוטיקה ניכרת לאחר מספר ימי טיפול. השקדים הינן איברים לימפטיים ונוכחות דלקת עלולה לגרום להתנפחות השקדים ובלוטות לימפה נוספות באיזור, כחלק מהמהלך הטבעי של המחלה. לעיתים, הזיהום עלול להתפשט לאזורים סמוכים, אך כאמור, מטרת האנטיביוטיקה הינה למנוע סיבוכים מעין אלו. במידה ואת מרגישה כי אין הטבה במצבך וכי הכאב במגמת עלייה יש לגשת לרופא להתייעצות.

05/08/2017 | 12:05 | מאת: טגרטול

שלום, לאחרונה בחלק מהחפיסות של טגרטול 400 הכדור היה בצבע שונה מהרגיל (יותר כהה וחזק) ורציתי לברר האם זה כחלק משינוי שנעשה או שיש איזה פאק בחפיסה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גוון טבליות טגרטול עשוי להשתנות מעט מחפיסה לחפיסה, קיים טווח מסוים, המוגדר תקין. עם זאת על מנת לוודא ששינוי הגוון לא נגרם מגורמים אחרים (למשל תנאי איחסון וכו'), ממליצה לפנות לחברת התרופות עם תמונה של החפיסות הרלוונטיות.

02/08/2017 | 19:00 | מאת: ליאור נחשון

מה יתרון הפרוליה לחצי שנה על פני כדור חד שבועי. שההתמודדות שלי איתו קשה. אבל היום אחרי הזרקה . שוכבת כמו עם שפעת וכאבי שרירים. כאשר אני גם חולת פיברומיאלגיה. כל כאב מועצם אצלי פי כמה...

לקריאה נוספת והעמקה

PROLIA, אשר החומר הפעיל בו הינו DENOSUMAB, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. חומר פעיל זה אינו קיים בצורת מתן פומית (טבליות. טיפות, סירופ וכו') , אלא רק בזריקות למתן תת עורי. הכדור החד שבועי אותו נטלת שייך למשפחה אחרת לטיפול באוסטאופורוזיס - המכונה ביספוספונטים. לא ציינת בפנייתך מהו משך הזמן בו נטלת את הכדור החד שבועי ומהי סיבת ההחלפה לProlia. לעיתים מחליפים את הטיפול על רקע חוסר יעילות מספקת, רקע של אי ספיקת כליות, בעיות בוושט ובעיות הענות. בנוסף, ציינת כי ההתמודדות שלך עם הכדור החד שבועי הינה קשה, וייתכן כי הרופא המטפל מעוניין לנסות אופציה טיפולית אחרת. כמו בכל תרופה, השימוש ב Prolia עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאבי עצמות ושרירים הינם תופעת לוואי נפוצה בשימוש בזריקות Prolia ויש לקחת זאת בחשבון בעת השימוש בתרופה. לרוב, תרופות ניתנות כשהתועלת מלקיחתן עולה על הסיכון הטמון בשימוש בהן. במקרים רבים, הכאב נסבל ואינו מוביל להפסקת השימוש בתכשיר. במידה והכאב מחמיר עם הזמן או במידה והכאב בלתי נסבל, יש לגשת לרופא.

שלום רב לכם, לכאורה יש למדינה אינטרס שהאזרח ידווח על תופעת לוואי חמורה. לכל הפחות כדי למנוע פגיעה באחרים. מה גם שרשות זו הוקמה בעקבות הבעייה שהייתה לאזרחים רבים בעקבות שינוי בתרופה (אלטרוקסין). אי לכך תמוה ולא תקין לדעתי שדיווח כזה הוא מסובך על בלתי אפשרי: (רק בדפדפן פיירפוקס או אקספלורר הישנים, צריך להוריד סרגל כלים מיוחד.. באמת?) הרי אדם מן הישוב לא יצלח תהליך כזה. גם אני לא. וחבל..(בכל מקרה כתבתי כאן..)

לקריאה נוספת והעמקה

אנו מודים לך על הדיווח. כיום הטופס המקוון לדיווח תופעות לוואי, הינו טופס של שירות הטפסים הלאומי, הדורש הורדת סרגל כלים. לסיוע טכני קיים מוקד תמיכה 1-800-200-560. אנו פועלים לעדכון הטופס על מנת לאפשר דיווח פשוט יותר. בינתיים אם אין באפשרותך למלא את הטופס, ניתן לדווח דרך קול הבריאות *5400.