השפעות של לוריבן ציפרלקס מירו נורמלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/08/2019 | 07:55 | מאת: חנה

האם התרופות הבאות גורמות לירידת סוכר ולירידת לחץ דם לוריבן מירו ציפרלקס מגבירים חרדה גורמים לאי יציבות בהליכה לחולשת שרירים לבעיות בליעה ? סובלת מהליכה לא טובה מאי יציבןת בהליכה מחולשות ירידות סוכר ולחץ דם תודה מראש

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. התכשיר Lorivan (חומר פעיל Lorazepam) נקשר עם תופעות של ירידה בלחץ דם, תופעה של חרדה, הפרעה בשיווי משקל וחולשת שרירים. התכשיר Miro (חומר פעיל mirtazapine) נקשר עם תופעות של ירידה בלחץ דם, חרדה וסחרחורת אשר עלולה להוביל לפגיעה ביציבות. בנוסף, קיימים דיווחים נדירים (לאחר השיווק) על שינויים בערכי הגלוקוז בדם. התכשיר Cipralex (חומר פעיל Escitalopram) נקשר עם תופעות של ירידה בלחץ דם המופיעה בשינוי תנוחה (תת לחץ דם אורטוסטטי), הופעת חרדה, סחרחורת והפרעות בתנועה. כמו כן, קיימים דיווחים נדירים (לאחר השיווק) על שינויים בערכי הגלוקוז בדם והפרעות בבליעה. בנוסף לאלו, השילוב של תרופות אלו עלול להגביר את האפקט המדכא על מערכת העצבים המרכזית הכולל פגיעה בערנות וביציבות והשילוב התרופתי של Miro ו- Cipralex עלול להוביל ל"סינדרום סרוטונין" אשר מתבטא בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. לא ציינת בשאלתך מחלות רקע ומתי החלו תופעות אלה. על מנת להעריך קשר בין תופעות לוואי לטיפול תרופתי, יש לשלול גורמים נוספים לתופעות וכן להעריך את קשר הזמנים בין הופעת התופעות לתחילת הטיפול או העלאת מינון ועל כן יש לפנות לרופא לבירור פרטני. מאחר והנך נוטלת מספר תרופות המשפיעות על הערנות יש להיות מודעת ולהימנע מביצוע פעולות הדורשות ריכוז וערנות כל עוד קיימת השפעה של התרופות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי