תופעת לוואי של התרופה אומפרודקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/07/2019 | 10:47 | מאת: מיטל

שלום, מזה 3 שבועות אני לוקחת תרופה בשם אומפרודקס לטיפול בויפלוקס. מזה מספר ימים התחילו בחילות שזה הבנתי תופעה מוכרת אבל היום כל הייתה תואה בהירה גוון של חימר. האם זאת תופעת לוואי של התרופה ואם כן האם היא תחלוף

שלום רב, בחילות אכן תופעת לוואי ידועה ושכיחה לטיפול. לגבי שינוי צבע הצואה- לא לגמרי ברור האם הנך מטופלת בתרופות נוספות (למשל כאלה המכילות ביסמוט ויכולות לשנות את צבע הצואה), האם מדובר באירוע חד פעמי (ניתן אולי לייחס לשינויים בתזונה) והאם הנך סובלת מתסמינים נוספים (כגון הצהבת העור, שתן כהה וכו). במידה וישנם תסמינים נוספים או התופעה חוזרת על עצמה, יש לפנות לרופא לבירור בהקדם כי צואה חסרת צבע יכולה גם לנבוע מחסימה בדרכי המרה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי