חצית כדור לוסטרל 100 מ ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/08/2019 | 14:20 | מאת: יסמין

שלום רב, לאור המחסור בשוק של טבליות 50 מ ג .האם ניתן לחצות את טבלית ה 100 מ ג.? תודה רבה,

התכשיר לוסטרל, מכיל את החומר הפעיל Sertraline המעכב קליטה חוזרת של סרוטונין. על פי אתר משרד הבריאות, קיים מחסור זמני בתכשיר והוא צפוי לחזור למלאי ב 10.2019. חשוב להדגיש כי אין להפסיק את הטיפול בתכשיר באופן פתאומי ללא התייעצות עם רופא מחשש להופעת תסמיני גמילה. על פי העלון המאושר לתכשיר, אין מידע על חציה של התכשיר לוסטרל 100 מ"ג ועל כן לא ניתן לחצותו. עם זאת, קיימת חלופה גנרית במינון של 50 מ"ג אשר זמינה בבתי המרקחת. תכשירים גנריים מכילים את אותו חומר פעיל באותו המינון, לטיפול באותה ההתוויה ובבדיקת התכשירים הגנריים, נערכות בדיקות השוואתיות רבות כאשר תכשיר גנרי מאושר ככזה רק לאחר שהוכיח כי אין הבדל מובהק בינו ובין תכשיר המקור, כמו כן, במרבית המטופלים, בהחלפת טיפול לתכשיר גנרי לא צפוי להיות שינוי בתגובה לטיפול. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי