קסניקל וללא ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/07/2019 | 13:22 | מאת: עינב

לוקח קסניקל פעמיים ביום עם אוכל שומני לוקחת בערך חודש ועדין אין שום ירידה במשקל מדוע אני בת 59

שלום רב, טיפול פרמקולוגי בהשמנת יתר צריך להיות מלווה בשינוי אורח חיים והקפדה על הפחתת הצריכה הקלורית. במקרה של קסניקל, יש להקפיד על תזונה דלקת קלוריות עתירה בירקות כאשר 30% מהקלוריות מגיעות ממקור שומני וצריכת הפחמימות, חלבונים והשומנים מחולקת באופן מאוזן בין הארוחות העיקריות. אם גם לאחר הקפדה על הנחיות אלה, אינך יורדת, יש ליידע את הרופא, אשר ישקול את המשך הטיפול. בכל מקרה אם לאחר 3 חודשים אינך יורדת 5% מהמשקל ההתחלתי, יש לשקול את המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי