אנטיביוטיקה זטו עם ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/07/2019 | 20:02 | מאת: שירית

באם עליי ליטול זטו ל 6 ימים האם להפסיק להשתמש בציפרלקס אותה אני נוטלת בקביעות ?

התרופה Cipralex מכילה את החומר הפעיל Escitalopram אשר משפיעה על קליטת הסרוטונין במוח והתרופה זטו אשר הינה תרופה אנטיביוטית מכילה את החומר הפעיל Azithromycin. בכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, קיימת אפשרות לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים כאשר שתי התרופות הללו במצבים מסוימים עלולות לגרום להארכת מקטע QT באק"ג. גורמי הסיכון להארכת מקטע QT היסטוריה של הארכת מקטע QT, היסטוריה משפחתית של הארכת מקטע QT, רמות אלקטרוליטים שאינן תקינות כמו רמות אשלגן או מגנזיום נמוכות, גיל מבוגר, מחלת לב כמו קצב לב איטי, שילוב עם תרופות אחרות המאריכות QT ועוד. לפני מתן שילוב תרופתי כזה או הפסקת הטיפול בציפרלקס בזמן הטיפול בזטו יש לשקול את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי ובמקרים מסויימים לבצע ניטור אק"ג במהלך הטיפול המשולב. לא ציינת בשאלתך רקע רפואי ותרופות נוספות שהינך לוקחת על כן למידע פרטני בהתאם למצבך הרפואי ולגילך יש לפנות לרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי