שאלןת על שימוש בסטרטרה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/07/2019 | 14:25 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר עינת, אני לוקח מי זה 8 שנים אסטו במינון 10 מליגרם. אני התחלתי לקחת סטרטרה לטיפול בבעיות קשב וריכוב בשילוב עם חרדה חברתית. הפסיכיאטרית המליצה לקחת 40 ובאופן הדרגתי לעלות ל-80. כמה שאלות- • כבר ב40 אני מרגיש מצויין וישר מהפעם הראשונה שינוי מהותי. הרופא המשפחה אמר לי שאפשר להישאר ב40 ואין צורך להמשיך ל80. האם זה בסדר או שזה לא נכון מבחינה תהליכית. • הייתי מעוניין להפסיק עם האסטו. האם הסטרטרה יכולה להחליפו? • התחילו לי כאבים בשק האשכים, האם יש קשר בין השימוש בסטרטרה לבין הכאב? תודה רבה

התכשיר סטרטרה מכיל את החומר הפעיל Atomoxetine. המינון ההתחלתי המקובל במבוגרים של Atomoxetine הוא בד"כ 40מ"ג אשר אותו ניתן להעלות בהתאם לתגובה הקלינית והסבילות ל- 80 מ"ג , אשר הינו המינון אחזקתי המקובל. במידה והתכשיר יעיל במינון בו הנך מטופל, ללא תופעות לוואי משמעותיות, אין מניעה מלהתמיד בו. התרופה Atomoxetine מעכבת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין התכשיר אסטו מכיל את החומר הפעיל Escitalipram מעכב ספיגת סרוטונין. המידע הקליני אודות השימוש בתרופה Atomoxetine בדיכאון הינו מוגבל. אני לא יודעת מהי הסיבה אשר לשמה נרשם התכשיר אסטו והאם הטיפול עדיין חיוני לך, אך כפי שציינתי לעיל, מנגנוני הפעילות של התרופות שונים וכן ההתוויות להן מיועדות. במידה והנך בהערכה מחודשת של הטיפול התרופתי אותו אתה מקבל וביחס למצבך הרפואי היום, יש לפנות לרופא להיוועצות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי