פלודקאט- תופעת לוואי בגלל הזריקה. מתי יפסקו הלופעות לוואי?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/07/2019 | 08:31 | מאת: דנה

שלום. אמא שלי קיבלה זריקת פלודקאט. פעם טחרונה לפני חודשיים. עדיין יש לה תופעות לוואי. רעידות חזקות בגוף. הפסקנו את הטיפול בגלל תופעות לוואי. מתי יפסקו התופעות הללו? האם רעידות זו תופעת לוואי או אולי נזק שנגרם?

התכשיר פלודיקאט מכיל את החומר הפעיל Fluphenazine decoanode . כל תרופה אנטיפסיכוטית עלולה לגרום לתופעות לוואי נורולוגיות כגון תנועות לא רצוניות, רעד ונוקשות. תופעות אלה מאפיינות יותר תרופות השייכות לדור הראשון (התרופות הטיפוסיות) של תרופות אנטיפסיכוטיות כגון Fluphenazine. לא ברור מהפנייה האם היה טיפול קודם ומה היתה התגובה אליו, כמה זריקות קיבלה, במה מטופלת עכשיו ומתי החל הרעד ביחס לתחילת הטיפול. כדאי לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי