אוסטיפורוזיס ופרוליה לחולת סרטן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/08/2019 | 03:59 | מאת: אוסטפורוזיס גבוהה ופרוליה

האם כחולת סרטן השד בעבר, וקבלת זריקות פרוליה לאחר הפסקת התאמוקסיפן, עלולה להגביר תופעת סרטן שנית?

Prolia אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab , הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם) ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. לא ידוע על חזרה של סרטן השד כתוצאה מנטילת פרוליה ואף יש לציין כי החומר הפעיל Denosumab בתכשיר אחר (המכיל מינון גבוה יותר) משמש למניעת שברים וסיבוכים בעצמות כתוצאה מגרורות בעצמות בעקבות סרטן השד. חשוב לציין כי לפני תחילת הטיפול יש לבצע בדיקת שיניים ולהקפיד על היגיינת שיניים במהלך הטיפול על מנת להפחית סיכון לתופעת לוואי של נמק של עצם הלסת. כמו כן במהלך הטיפול יש להקפיד על נטילת תוספי סידן וויטמין D על מנת למנוע רמות סידן נמוכות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי