פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

תופעות לוואי עלולות להתרחש עם כל מתן של טיפול תרופתי, בין אם ניתן על פי הוראות השימוש של התרופה, ובין אם נלקח שלא על פי הוראות השימוש של התרופה או במינון יתר. הפורום נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות. הפורום מיועד לענות, בין היתר, על שאלות בנושאים הבאים: תופעות לוואי אפשריות העלולות להתרחש מטיפול תרופתי, חשד לגבי תופעת לוואי שהופיעה בעקבות מתן טיפול תרופתי בפועל, מחלה שהוחמרה או שהופיעה בעקבות טיפול תרופתי, תופעת לוואי שהופיעה כתוצאה מתגובה בין תרופות או חשש לתגובות בין תרופתיות. .
1097 הודעות
1050 תשובות מומחה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי

גולשים יקרים: תשובות ינתנו בפורום אחת לשבוע.
07/05/2018 | 09:59 | מאת: אלי

אני אחרי ניתוח מעיים לוקח אנטיביוטיקה פלג׳ל וציפרודקס ורציתי לדעת אם יש ניגודיות בין האנטיביוטיקה לכורכום?

לקריאה נוספת והעמקה

המידע על תוספי תזונה מבחינת יעילות, בטיחות והשפעות גומלין הינו מוגבל. בהסתמך על מקורות המידע שברשותינו לא ידוע על אינטרקאציה משמעותית, אך לא אוכל לשלול כזאת בשל המידע המוגבל.

שלום אני צריכה לקבל את הזריקה בימים אלו. יש לי תור לניתוח אצל פלסטיקאי להסרת נגע עורי באף, הסביר לי שהוא מרדים את המקום וכורת את הנגע ..זה ניתוח קטן. האם זה לא מתנגש עם הפרוליה לגבי ניתוחים..?מחכה לתשובה בהקדם, תודה מראש .יפה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הנחיה מיוחדת בהקשר של נטילת Prolia וניתוחים פלסטיים מקומיים.

האם שעתיים לאחר זאלדיאר ניתן לקחת משהו נוסף לכאבים אופטלגין או נורופאן או רוקסט + אם הכדור לא משפיע לאחר שעתיים

לקריאה נוספת והעמקה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. התכשיר ROKACET PLUS מכיל קפאין, קודאין ו paracetamol. לתכשיר Zaldiar פעילות אופיואידית אשר עלולה לדכא את מערכת העצבים המרכזית, ונטילתו בסמוך לקודאין עלולה להתבטא בעליית הסיכון לדיכוי מערכת העצבים המרכזית ודיכוי נשימתי, ולכן השילוב עם ROKACET PLUS אינו מומלץ. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי, את גילך ותרופות נוספות שנלקחות במקביל (אם ישנן). בהיבט של תגובות בין תרופתיות- ניתן לשלב את נטילת התכשיר עם nurofen או optalgin, אך יחד עם זאת מומלץ להיוועץ ברופא המכיר את הרקע הרפואי על מנת להתאים לך את מינון משככי הכאבים היעיל והבטוח עבורך.

תודה רבה על תגובתך אני לאחר ניתוח של כריתת טחורים בשיטה הפתוחה אני לוקח כל בוקר קרדילוק 10 מ״ג וקודיובאן 160/25 ובערב גאנואט הכאבים ממש בילתי נסבלים לאחר הניתוח לפני כמה שנים עברתי ניתוח אוטופדי ברגים ופלטה בעצם הטיביה ולא כאב לי ככה אז לקחתי פעם ביום טרמאדקס 100 ושתי אופטלגין פעם ביום ולא היו כאבים

29/04/2018 | 23:53 | מאת: טל

רופא אאג המליץ לי על כדורים אלרגי עקב סינוסיטיס כרוני , אני אדם בריא בגיל 34, הכדור גורם לי לכאבי ראש , ודימומים באף מידי יום במשך 24 שעות , להפסיק את הכדור?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בתכשיר Allergyx הינו Loratadine. תופעת לוואי של כאב ראש הינה אחת מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר אשר דווחו בשימוש בתכשיר. בהקשר זה יש לציין כי כאב ראש הינה תופעת לוואי המאפיינת סינוסיטיס. דימום מהאף (epistaxis) אינה תופעת לוואי המזוהה עם השימוש בתכשיר, ודווחה בכ 0.8% מהמשתמשים. ככלל, הופעתם של תופעות לוואי בסמוך לתחילת טיפול תרופתי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. במידה ותופעות הלוואי אינן חולפות, או שהן מחמירות, מומלץ לגשת לייעוץ רפואי.

26/04/2018 | 13:58 | מאת: שרון

שלום רב קיבלתי מירשם לדאלצין סי עקב כאבי שן הבינה כשקניתי את התרופה ראיתי שהתרופה מכילה לקטוז זה אומר שהתרופה חלבית?

לקריאה נוספת והעמקה

Lactose משמש כחומר בלתי פעיל בקפסולות Dalacin C. ככלל, יש להבדיל בין מצב של רגישות לחלב למצב של אלרגיה לחלב. רגישות לחלב ("אי סבילות ללקטוז") הוא מצב בו ישנו חוסר באנזים הלקטאז, המפרק את סוכר החלב. אנשים בעלי חוסר זה מתקשים לעכל מוצרי חלב, וחווים תסמינים של נפיחות בבטן, כאבי בטן ושלשולים לאחר צריכת מוצרי חלב. לרוב, כמות הלקטוז בתכשירים המכילים לקטוז כחומר בלתי פעיל נמוכה מאוד, ורוב המטופלים אשר מאובחנים עם "אי סבילות ללקטוז" סובלים היטב את השימוש בתכשירים אלו ולא חווים תופעות לוואי המקושרות לרגישות לחלב לאחר נטילתם. במידה ובכל זאת הופיעו תסמינים אופיינים של רגישות ללקטוז לאחר נטילת התכשיר במטופלים עם אבחנה ידועה של "אי סבילות ללקטוז"- ניתן לשקול הוספת כדורי לקטזין במקביל לנטילת התכשיר. אלרגיה לחלב, לעומת זאת, הינה תופעה שונה לחלוטין, העלולה להיות מסכנת חיים, ומאפיינת בעיקר ילדים. במקרה וישנו חשש לאלרגיה לחלב- יש לפנות לרופא המטפל לשם מציאת חלופה טיפולית.

26/04/2018 | 10:16 | מאת: חיים רוטרו

שלום לך אני מקבל את התרופה כשעה חודשים האם אפשר לקבל אותה לאורך זמן ללא הגבלה? לפי בדיקות יש לי בממוצע 115 בבדיקת הדם במעבדה.

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Arthryl go מכיל GLUCOSAMINE SULFATE, ומותווה להקלת סימפטומים של אוסטאוארטריטיס של הברך. הקלה בתסמינים (בדגש על הקלה בכאב) עשויה לבוא לידי ביטוי רק לאחר מספר שבועות של שימוש בתכשיר. לא ברור לגמרי מפנייתך כמה זמן אתה נוטל את התכשיר ואם ישנו שיפור בתסמינים, אבל ההמלצה הינה לשקול מחדש, בהתייעצות עם רופא, את המשך הטיפול בתכשיר במקרה ואין הקלה בתסמינים לאחר תקופת טיפול של 2 עד 3 חודשים. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי. מטופלים מסוימים נדרשים למעקב מדדים במהלך השימוש בתכשיר. במידה וישנה הקלה בתסמינים בעקבות נטילת התכשיר ואתה מעוניין להמשיך לקחתו- מומלץ לוודא כי הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית ואת התרופות הנוספות שהנך לוקח (אם ישנן) מודע לכך שאתה נוטל Arthryl go.

24/04/2018 | 16:31 | מאת: יפעת

שלום קיבלתי דליצין אחרי עקירה במינון של 450 מ"ג. הופיעו כאבי בטן חזקים מאוד, דומים לצירים, משתקים מכל פעילות. האם זו תופעת לוואי של התרופה הזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בתכשיר Dalacin הינו Clindamycin. לאנטיביוטיקה זו תופעות לוואי נפוצות של שלשולים וכאבי בטן, העלולות להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. יחד עם זאת, לאנטיביוטיקה זו תופעת לוואי לא שכיחה אך חמורה, של זיהום חמור במעיים. התסמין העיקרי לזיהום זה הינו הופעת שלשולים- אשר עלולים להופיע עד כחודשיים לאחר הטיפול האנטיביוטי. לא ציינת בפנייתך האם הופיעו תסמינים נוספים מלבד כאבי הבטן, אך מומלץ לפנות לרופא לשלילת מחלה זיהומית, בפרט אם כאבי הבטן אינם חולפים, או שהם מלווים בהופעת שלשולים/חום.

22/04/2018 | 10:43 | מאת: ליז

שלום בעלי עבר קיצור קיבה (שרוול) לפני כשנתיים הוא בן 53 בריא בדרכ הברזל בירידה iron 53 גם מאגרי הברזל בירידה רציפה יתר הבדיקות תקינות...בלוטת התריס, בי 12, חומצה פולית, גלוקוז וכדומה נשארו לי מתקופה ההריון כדורים של "פרוקל" (עדיין בתוקף) האם יש בעיה לתת לו לנטול אותם באופן קבוע פעם ביום כפי שאני נטלתי בהריון? בהנחיות לשימוש בדף התרופה מופיע שלא מומלץ למי שהסיר חלק מהקיבה ... אשמח לתשובה שבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר ניתוח בריאטרי, עלול להיווצר מצב של חוסר ברזל- הן בגלל הסרת האיזורים העיקריים בהם נספג הברזל במהלך הניתוח, והן בשל שינויים בהפרשת החומצה אשר משפיעים על ספיגת הברזל ושינויי תזונה. ככלל, ההמלצה הינה ליטול תוספי ברזל לאחר ניתוח בריאטרי, וניתן לקחת כל תוסף ברזל המכיל לפחות 45 מ"ג ברזל אלמנטלי (התכשיר "פרוקל" מכיל 52 מ"ג ברזל).

20/04/2018 | 20:19 | מאת: שואל

נטלתי אסאקול 6 כדורים של 800 מ״ג ליום. למחרת התחלת הטיפול הרגשתי טנטון באוזניים , הפסקתי אחרי חודש אל עד היום הטנטון לא חולף? הייתכן שהאסקול כורם לתופעות כאלה? האם האסאקול 800 מ״ג

לקריאה נוספת והעמקה

ל Asacol , אשר החומר הפעיל בו הוא Mesalazine, אין תופעת לוואי ידועה של טינטון. קיימים מספר דיווחים על הופעת טינטון במהלך הטיפול בתרופות אלו, אך אחוזי הדיווח נמוכים (שכיחות תופעת לוואי זו תחת השימוש בתכשיר עומדת על 0.5%, כפי שעולה מנתונים המופיעים במאגר דיווחי תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי). טינטון יכול להגרם ממספר גורמים, תרופתיים ושאינם תרופתיים. מומלץ לפנות לרופא לצורך החלטה על המשך טיפול ובירור גורמים נוספים.

17/04/2018 | 19:14 | מאת: שלי

כאב בירכיים ודלקת מפרקים

לקריאה נוספת והעמקה

מפנייתך לא לגמרי ברור מה השאלה. התכשיר Arthryl go מכיל GLUCOSAMINE SULFATE, ומותווה להקלת סימפטומים של אוסטאוארטריטיס של הברך. כמו בכל תכשיר, השימוש ב Arthryl go עלול להיות כרוך בהופעת תופעות לוואי, כשהנפוצות שבהן הינן כאב ראש, עייפות ותופעות לוואי במערכת העיכול. לרשימה המלאה ניתן להיכנס לעלון התכשיר במאגר התרופות של משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/ARTHRYL-GO-PT-HEB_1446632636637.pdf אל תיבהלי למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחושי באף אחת מהן . יש לציין כי ההקלה בתסמינים (בדגש על הקלה בכאב) עשויה לבוא לידי ביטוי רק לאחר מספר שבועות של שימוש בתכשיר, וכי התכשיר אינו מיועד לטיפול בתסמיני כאב אקוטיים. בכל אופן, מומלץ להתייעץ עם רופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני תחילת השימוש בתכשיר

17/04/2018 | 13:14 | מאת: אילנה

יש לי גרורות בעצמות. עד עתה קבלתי פעמיים ביום טרגין 10 מג בשילוב עם 40 ויפות אופטלגין גם פעמיים ביום. האונקולוגית העלתה לי ל20 מג פעמיים ביום . כמה שעות צריכות לעבור בין לקיחת המנה השנייה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהעדר הוראה אחרת מהרופאה המטפלת , מומלץ לחכות 12 שעות בין נטילת המנות. יש לציין כי תופעות הלוואי של התכשיר, אשר כוללות דיכוי של מערכת העצבים המרכזית, עלולות להתבטא ביתר עם העלייה במינון. מומלץ להמנע מנהיגה ומעשיית פעולות הדורשות ריכוז ועירנות סביב השינוי במינון.

16/04/2018 | 20:59 | מאת: אמיר

בתי בת 10 שוקלת 29 מקבלת מינון של 10 מוקסופין שלושה פעמים ביום . בטעות נתת לה 15 מה עושים והאם ישנו איזשהו סיכון?

המינון אינו עולה על מינון מומלץ להתוויות מסוימות. אם אין תסמינים או סימנים מיוחדים מהם סובלת הילדה, אין צורך בפעילות מיוחדת. החלמה מהירה!

היי , לאחר שהובחנתי על ידי הרופא כבעל טוסטסטרון נמוך (ממש על הגבול התחתון), כבר שלוש שנים שאני לוקח 50 מ"ג כל שלושה ימים (מינון נמוך, להבנתי). הטוסטסטרון גבוה אבל החשק המיני שלי דעך עם הזמן והגיע לאפס (פשוט אפס , כלום). האם טיפון בקלומיפן ציטראט יכול לגרום לפגיעה בחשק המיני ? אני יודע שהתשובה לכאורה ברורה – יותר טוסטסטרון - יותר חשק. אבל הייתכן והתרופה הזו גורמת גם להפרשת הורמונים אחרים שפוגעים בחשק ? כמו כן - האם טיפול ארוך טווח בקלומיפן ציטראט במינונים האלה יכול לגרום לבעיות ?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Ikaclomin , (אשר החומר הפעיל בו הוא CLOMIFENE CITRATE) מתערב בקישור האסטרוגן לרצפטור, ועל ידי כך מעלה רמות LH (luteinizing hormone) , המעודד ייצור טסטוסטרון. מצב של היפוגונודיזם- אשר גורם לחוסר בטסטוסטרון, עלול להיות מאופיין בירידה בחשק המיני, עליה במשקל וסימפטומים נוספים. המידע אודות שימוש ב Ikaclomin בגברים הינו מוגבל, כיוון וההתוויה העיקרית של התכשיר מתייחסת לשימוש בנשים. השימוש בתכשיר זה לא מקושר עם ירידה בחשק המיני. כמו בכל תכשיר, השימוש ב Ikaclomin עלול להיות מקושר עם עלייה בשכיחות של תופעות לוואי מסוימות- כגון ת"ל בטניות והפרעות ראייה. יש לציין כי רבות מתופעות הלוואי של התכשיר מתייחסות לנשים. גם ההמלצה על משך השימוש בתכשיר מתייחסת למספר מחזורי הטיפול המומלץ בנשים (התלוי במחזור החודשי) וההמלצה הינה לא להשתמש בתכשיר במינון יומי העולה על 100 מ"ג, מעל ל 5 ימים. יש לציין כי מטרת פורום זה הינה ייעוץ בנושא תופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי ולא ייעוץ בנוגע למשטר הטיפול- אך יש לציין כי בשוק קיים תכשיר המותווה לטיפול בהיפוגונודיזם בגברים. מומלץ לפנות לרופא המטפל לקבלת ייעוץ.

במרפאתי אחות הזריקה לי את החומר I.M ואילו בפרוספקט כתוב 2שיש להזריק S.C שאלתי היא האם בהזרקה שרירית הספיגה היא כמו בהזרקה עורית או שצריך זריקה נוספת

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Prolia מיועד למתן S.C. בלבד, וככל הידוע לנו לא קיימים נתונים קליניים אודות ספיגת התכשיר לאחר מתן I.V

פרוליה הוזרק לשריר I.M ולא I.V לוריד כפי שכתבתם.

06/04/2018 | 21:33 | מאת: אילנה

האם אני יכולה לקחת כדור טרגין לכאבים אני חולת סרטן

לקריאה נוספת והעמקה

Targin, אשר מכיל Oxycodone ו Naloxone, הינו תכשיר אופיואידי המותווה להקלת כאב בינוני-חמור. ככלל, תרופות ממשפחת האופיואידים הינן טיפול מקובל לכאב ממקור סרטני. יחד עם זאת- יש להדגיש כי Targin הינה תרופה פוטנטית אשר נמכרת כתרופת מרשם בלבד, ואין לצרוך אותה ללא התייעצות עם רופא מומחה אשר מכיר את ההיסטוריה הרפואית, את מחלות הרקע ואת התכשירים הנוספים הניתנים במקביל (אם ישנם).

04/04/2018 | 16:25 | מאת: טלינקה

קיבלתי כדור דופלקס לטיפול ביתר לחץ דם. לפני שלושה שבועות תופעות לוואי -כתמים אדומים על העור עם עיקצוצים , כאבים בכפות הידיים והרגליים. הפסקתי את הכדור. תוך כמה זמן תופעות הלוואי יעלמו?

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Duplex מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, ומכיל שני חומרים פעילים- AMLODIPINE ו VALSARTAN. ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תרופה ובין הופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. תופעות לוואי של אדמומיות ואלרגיה עורית אינן תופעות לוואי שכיחות המקושרות לשימוש בתכשיר (מופיעה בכ 0.1%-1% ממשתמשי התכשיר). תופעות לוואי שכיחה הינה בצקות (כולל בצקות בגפיים) ולכן יש לעקוב אחר סימני בצקת. לא נוכל לתת צפי להיעלמות תופעות הלוואי. הפסקת שימוש בתכשירי מרשם מומלצת רק לאחר ייעוץ רפואי- מומלץ לפנות לרופא המטפל על מנת ליידע אותו על הפסקת השימוש בתכשיר ועל מנת לקבל טיפול חלופי ליתר לחץ הדם.

04/04/2018 | 12:59 | מאת: חזי

הי, אני סובל מזה 20 שנה מאלרגיה שמתחילה בערך ב 1.4 ונמשכת כ - 45 יום התופעות מהן אני סובל הן: נזלת, עניים וקוצר נשימה השנה החלטתי לקחת זריקה של דיפרוספאן 14MG/2CC כ-יום לאחר קבלת הזריקה התחילה לי צרבת אשר מלווה אותי במהלך כל היום וכמו כן התעוררות באמצע הלילה עם צרבת קשה (עלי לציין שעד היום לא סבלתי מבעיית צרבות כלל) האם אלה תופעות נורמליות? האם צריך לטפל? האם זה גורם נזק? תודה חזי

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. תכשיר זה עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול (בדומה לכלל התכשירים המכילים סטרואידים). יש לציין כי תופעות לוואי של סטרואידים תלויות במינון ובמשך הטיפול. מפנייתך משתמע כי תופעת הלוואי החלה לאחר המתן הראשוני של התכשיר ולא לאחר שימוש ממושך. לא ציינתך בפנייתך האם אתה משתמש בתכשירים נוספים במקביל ל Diprospan, אך ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תרופה ובין הופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, או שהיא מחמירה ומלווה בתסמינים נוספים- יש לגשת לרופא המטפל.

28/03/2018 | 22:54 | מאת: ג'ולייט נגר

לאחר קבלת הזריקהדיפרוספאן 2מל התחיל גרד נוראי ברגליים ומתפשט לגוף זה מהזריקה ? ומה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תרופה ובין הופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. מפנייתך משתמע כי תופעת הלוואי החלה לאחר המתן הראשוני של התכשיר, מה שעלול לרמז על תגובה אלרגית לחומר הפעיל בתכשיר, או לאחד מחומרי העזר. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, או שהיא מחמירה ומלווה בתסמינים נוספים- יש לגשת לרופא המטפל.

24/03/2018 | 22:27 | מאת: איילה

אחי מטופל פסיכיאטרית ב 300 מ"ג לפונקס , 100 מ"ג אטומין, 1.5 מ"ג קלונקס ולתופעות לוואי בדקינט 4 מ"ג כאשר לפני 3 ימים היה מטופל ב 2 מ"ג בלבד של דקינט. כמו כן מקבל כל שבועיים e.c.t לאחר 3 ימים שהעלו לו את הדקינט טוען למחשבות של פגיעה באדם קרוב טוען שממתי שנתנו לו את האטומין (קרוב לשנה) הוא פחות תקשורתי ומדבר ונכון להיות לאחר הוספת הדקינט הולך כמו זומבי ועם מחשבות לפגוע באדם קרוב האם יש אינטרקציות בין התרופות שיכולות להסביר את הדברים שהוא חש?

לקריאה נוספת והעמקה

בפנייתך ציינת כי לאחר עליית מינון ה Dekinet אחיך החל לסבול ממחשבות שונות ולהתנהג כמו "זומבי". חלק מתופעות הלוואי של Dekinet (אשר החומר הפעיל בו הינו Biperiden) הינן שינויים בהתנהגות ואגיטציה. יתכן כי העלייה במינון הובילה להחמרה בתופעות לוואי אלו. בפנייתך ציינת בנוסף שמאז תחילת נטילת התכשיר entumine (אשר החומר הפעיל בו הינו Clotiapine) במקביל לתרופות הנוספות- חל שינוי בהתנהגות של אחיך. בהקשר זה יש לציין כי שילוב של Dekinet עם תכשירים אנטיפסיכוטיים (כגון Entumin ו Clozapine) עלול לגרום לתופעות לוואי אנטיכולינרגיות ולסינדרום אנטיכולינרגי המתבטא (בין השאר) בעליית קצב לב ובשינויי התנהגות הכוללים בלבול, הזיות, היפראקטיביות ועצבנות. בנוסף, שילוב של Dekinet עם תכשירים אחרים אשר מדכאים את מערכת העצבים המרכזית (כגון Clonex) עלול להחמיר סימפטומים סדטיביים ולגרום לישנוניות, אפאטיות וירידת רפלקסים. ההשפעה האנטיכולינרגית של Leponex ו Entumine עלולה לקדם מצב של דליריום המתבטא באי שקט, הפרעות בהתמצאות והזיות. אינטרקציה זו עלולה להתקדם ל- Neuroleptic Malignant Syndrome, תסמונת המחייבת התערבות רפואית דחופה ומאופיינת, בין השאר, בירידה בכושר התנועה, אי שקט, עלייה בדופק ובלחץ הדם. שילוב התרופות הנ"ל עם Clonex, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, עלול להוביל לדיכוי אדיטיבי של מערכת העצבים ולדיכוי נשימה. מפנייתך משתמע כי מדובר בטיפול מורכב, הכולל אינטקרציות בין תרופתיות רבות. מומלץ ליידע את הרופא המטפל בכל שינוי בהתנהגות ולהיוועץ עימו על המשך הטיפול התרופתי וניהול תופעות הלוואי.

היי קיבלתי את התרופה בשם איקסל נגד חרדות, מכיון שאני לא בולעת כדורים הרוקחת והרופא אמרו שאין שום בעיה לפתוח את הכדור ולשים במעט מים ולשתות. עשיתי כך והאמת שאני משלשלת מאז, יש קשר? זה בסדרלפתוח את הקפסולה ולשים במים?

לקריאה נוספת והעמקה

לIXEL , אשר החומר הפעיל בו הוא Milnacipran, תופעת לוואי נפוצה של שלשול ,העלולה להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. על כן- ייתכן כי תופעת הלוואי אינה קשורה לצורת המתן. יחד עם זאת- בעלון לצרכן מצוין כי אין מידע לגבי פתיחה ופיזור הקפסולה. מומלץ לפנות לבעל הרישום של התכשיר על מנת לוועד שניתן לפתוח את הכמוסה ולערבב את תכולתה במים.

22/03/2018 | 20:37 | מאת: אורח

שלום רב , לצערי שברתי את היד ורשמו לי תרמדקס od הרוקח אמר לי שהתרופה יכולה להתנגש עם ואיפקס 150 שאני לוקח... האם לא לקחת את התרמדקס ? מה עלול לקרות ?? אני אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. נטילה של תכשיר זה במקביל לתכשיר Tramadex ( אשר החומר הפעיל בו הוא Tramadol ) עלולה לגרום לעלייה ברמות סרוטונין- שכן גם ל Tramadex ישנה השפעה על שחרור סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין"- אשר מתבטאת בסימני אי שקט וחרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עליה בחום גוף ועוד. בנוסף, שילוב של שני התכשירים עלול להעלות את הסיכון לפרכוסים. ככלל, טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון. יש להדגיש כי מטרת פורום זה הינה לספק מידע אודות תופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי, ואין בהמלצות אלו כדי לסתור את הוראות הרופא המטפל. מומלץ לוודא כי הרופא המטפל מודע לנטילה המשולבת של תכשירים אלו, ויש לפעול לפי המלצותיו.

28/03/2018 | 19:35 | מאת: אורח

הסבר מאוד מעמיק ומפורט זה בהחלט עזר :) תודה רבה וחג שמח

18/03/2018 | 12:00 | מאת: ענת

אבקש לקבל תשובה בדחיפות לשאלתי אני לוקחת כדורים בשם אליקוויס 5 מ"ג, קרדילוק 1.25 מ"ר ובערב כדור בשם אטורבסטטין לאחרונה עברתי ניתוח לסרטן השד ונתנו לי כדור בשם אנאטרוזול וציפרלקס יש לי אוסטרופורוזיס ובשבוע שעבר רשמו לי 1 לחצי שנה זריקה בשם PROLIA 60 אני אלרגית ליוד האם התרופות הנ"ל מתנגשות אחת בשניה ומה לעשות ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית, אציין כי הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ורוקחי פרטני. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ככל שמספר התרופות עולה הסיכון לכך עולה. במשטר התרופתי שציינת, קיימות השפעות גומלין אפשריות בין התרופות. התרופה Eliquis, אשר החומר הפעיל בה הוא Apixaban, הינה תרופה נוגדת קרישה, אשר אחת מתופעות הלוואי השכיחות המקושרות לשימוש בה הינה דימום. התרופה Cipralex, אשר החומר הפעיל בה הוא Escitalopram, שייכת למשפחה הפרמקולוגית של תרופות המעכבות בצורה סלקטיבית קליטה חזרה של סרוטונין במוח- SSRI (selective serotonin re-uptake inhibitors). לתרופות ממשפחה זו עלולה להיות השפעה על תפקוד טסיות הדם, אשר עלולה לגרום לדימום. הסיכון לדימום עולה עולה כאשר לוקחים במקביל תרופות בעלות פעילות נוגדת קרישה (כגון Eliquis). מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית וליידע אותו על השילוב.

בת 27 נוטלת פלוטין מזה עשר שנים בגלל דכאון בתקופת התיכון שעבר, אך אני מעוניינת להמשיך ולקחתו . בריאה .אין לי בעיות בריאותיות אחרות ידועות . שאלתי היא בפעם האחרונה הרוקח אמר ,שמומלץ לא לטול פלוטין עם אדוויל, נורופן, אדקס ,בגלל שיש בזה איבופרופן .באינטרנט קראתי שהכוונה היא לא לטול עם תרופות נוגדות דלקת NSAIDS. שאלתי היא ,האם הכוונה לא לטול פלוטין יחד עם כל התרופות NSAID(אם כן מה זה כולל) או הכוונה רק לאלה שמכילות איבופרופן . 2)האם הכוונה גם שמומלץ לא לטול פלוטין יחד עם שימוש במשחה וולטרן או משחות אחרות NSAIDS ? האם נטילת פלוטין עם אקמול או אופטלגין זה מותר? תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Flutine, אשר החומר הפעיל בו הוא FLUOXETINE, שייך למשפחה הפרמקולוגית של תרופות המעכבות בצורה סלקטיבית קליטה חזרה של סרוטונין במוח- SSRI (Selective serotonin re-uptake inhibitors). לתרופות ממשפחה זו עלולה להיות השפעה על תפקוד טסיות הדם, אשר עלולה לגרום לדימום. הסיכון עולה כאשר לוקחים במקביל תרופות בעלות פעילות נוגדות קרישה , כגון NSAIDS, Coumadin וdipyrone (Optalgin). החומר הפעיל ב Paracetamol (Acamol) אינו נכלל תחת אזהרה זו. תחת ההגדרה של NSAIDS נכללים חומרים פעילים רבים, ביניהם Aspirin, Ibuprofen, Diclofenac, Etodolac, Piroxicam ועוד. לחומר הפעיל במשחת Voltaren, Diclofenac, יכולת ספיגה למערכת הדם – ולכן השימוש בתכשיר זה עלול גם הוא לגרום להפרעות במערכת הקרישה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני כל שימוש ב Flutine במקביל לתרופות/תכשירים נוספים- גם כאלו שנמכרים ללא מרשם רופא.

16/03/2018 | 20:02 | מאת: אתי אנקר

האם יתכן בעקבות לקיחת פרוליה עלייה בערכי GGT בעבר עברתי ניתוח כריתת רחם ושחלות ולכן השתמשתי במדבקות הורמונים. גם אז הייתה עלייה באינזים GGT בעצת הרופא הפסקתי להשתמש במדבקות ואכן.לאחר פרק זמן מסויים, האינזים ירד.

לקריאה נוספת והעמקה

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. אנזים ה GGT (גמא־גלוטאמיל טראנספפטידאז) הינו אנזים שרמתו עולה בעיקר במצבים של מחלות כבד/מחלות בדרכי המרה. יש להדגיש כי חריגה מהנורמות אינה מעידה בהכרח על מחלה, וכי האבחנה נעשית על ידי הרופא בהתחשב ברקע הרפואי הכולל ובפרמטרים נוספים. מנגנון הפינוי של Prolia בגוף אינו תלוי בכבד, ולתכשיר זה אין השפעה ידועה על התפקוד הכבדי ו/או על תפקוד דרכי המרה. מומלץ לגשת לרופא המטפל לייעוץ רפואי ולשלילת גורמים נוספים לתופעת הלוואי.

שלום רב-אני בת74,סובלת מרפלוקס ומטופלת באומפרדקס כבר שנים רבות. בעבר נטלתי שני כדורים,אחד בבוקר והשני בערב.מזה כשנה ירדתי לכדור אחד ביום, ולרוב זה מספיק.ישנן דעות שהתרופה יכולה להיות מסוכנת.האם זה נכון, ולמה. מצד שני לא אוכל לתפקד בלי טיפול בחומציות.? שאלה שניה- אני מאובחנת בפוליציטמיה ורה, מלפני שלוש שנים. מקבלת הידראה ואספירין והמצב מאוזן.אין לי גם תופעות לוואי מההידראה. השאלה לגבי הידראה-האם קיים סיכון- מכיוון שידוע לי שאנשים נרתעים מנטילתה. בתודה מראש לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

Omeprazole הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. שימוש ב PPI לטווח הארוך, עלול להיות מקושר עם ירידת רמות ויטמין B12 ועליית סיכון לשברים, וההמלצה הינה ליטול תוספת סידן וויטמין D במטופלים עם גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס. בנוסף- בנטילת מעכבי חומצה לטווח הארוך, עולה הסיכון להתפתחות ציסטות מקומיות- אך שינויים אלו אינם ממאירים וחלפים עם סיום הטיפול. בהקשר זה יש לחדד כי טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון. ציינת בפנייתך כי את לוקחת אספירין במקביל, וייתכן כי מתן ה omeprazole נועד על מנת למנוע היווצרות כיבים. לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים הקושרים תכשירים ממשפחת ה PPI לתופעות לוואי שונות (כגון עליה בסיכון לסרטן קיבה באנשים שטופלו נגד החיידק הליקובקטר פיילורי או עליה בסיכון לאירועים לבבים במטופלים עם מחלת עורקים קורונרית). יש לציין כי מדובר על מחקר תצפיתיים אשר מוגבלים ביכולתם לבסס קשר סיבתי, וכי קשר סיבתי טרם הוכח. לפי הנחיות הארגון האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה (AJA)- כל עוד תרופות ממשפחת ה PPI נלקחות במינון המתאים, במשך הזמן המתאים, ובהתאם להתוויות לשמן הן מיועדות- היתרון בלקיחתן עולה על הסיכון הטמון בהן. בלקיחת תרופות ממשפחה זו לטווח הרחוק (שנה ומעלה) יש לבצע הערכה תקופתית אצל הרופא המטפל על מנת לוודא את נחיצות הטיפול, לנטר תופעות לוואי ועל מנת לוודא כי התכשיר ניתן במינון הנמוך האפשרי להתוויה. לא ציינת בפנייתך האם טופלת בעבר בתכשירים ממשפחות פרמקולוגיות שונות לרפלוקס. יש להתייעץ עם הרופא המטפל על האופציות השונות לטיפול. נכון להיום, התכשיר hydrea (אשר החומר הפעיל בו הוא hydroxyurea) אינו תכשיר רשום בישראל ומיובא במסגרת תקנה 29ג. תכשיר זה אינו חף מתופעות לוואי, אך כפי שכבר נכתב- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון. במהלך נטילת התכשיר יש להקפיד על אמצעי הגנה מפני השמש ולנטר מספר מדדים. האזהרות העיקריות בשימוש בתכשיר הינן דיכוי מח עצם, ממאירות בשימוש לטווח ארוך, ווסקוליטיס. כמו כן, ישנה אזהרה על שימוש בתכשיר זה בתקופת ההריון, ואזהרה מפני קבלת חיסונים חיים במהלך השימוש בתכשיר. בנוסף, מומלץ לקחת חומצה פולית במקביל לשימוש בתכשיר. יש להיצמד להוראות הרופא המטפל.

פרט כאן את שאלתך למומחה הרבה תודה על התשובה המקיפה והמפורטת. אני נוטלת אומפרדקס כבר כ10 שנים. לא טופלתי בתרופות אחרות, ויום בלי כדור- הוא יום של צרבת מהבוקר... b12 בסדר, ולוקחת גם d1000/ מה ניתן לעשות אם אי אפשר לותר על התרופה? בעניין ההידראה - אני מאובחנת כבר 4 שנים בפוליציטמיה ורה, ומקבלת בנוסף אספירין. ההמוגלובין מאוזן, אבל יש בעיה של מחסור גדול בפריטין(-8)גם כאן נראה שאזדקק לתרופה באופן קבוע, כך שלא ניתן יהי למנוע בעיות אפשריות?

מטרת פורום זה הינה לספק מידע אודות תופעות לוואי המיוחסות לטיפול רפואי. לא נוכל להמליץ לך על חלופות לטיפול. על מנת להתאים לך את הטיפול האופטימלי לאורך זמן ולייעץ על חלופות (במידה וישנו צורך)- מומלץ לפנות לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית ואת מחלות הרקע.

אני משתמשת במיץ אלוורה http://shorter.co.il/hWg הפסקתי עם הכדורים

זה הקישור למיץ אלוורה שאני משתמשת בו. http://shorter.co.il/hWg מעולה!!!

12/03/2018 | 19:08 | מאת: בלהה

יכול ליהיות שהתרופה דופלקס 5/80 נותן תחושה של שפעת וגורמת לחום בפנים והחזה.

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Duplex מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, ומכיל שני חומרים פעילים- AMLODIPINE ו VALSARTAN. לתכשיר זה תופעת לוואי של שפעת, אשר עלולה להופיע בכ 2% ממשתמשי התכשיר. בנוסף, תופעת לוואי של הסמקה הינה תופעת לוואי נפוצה, אשר עלולה להופיע בכ 1-10% מהמשתמשים בתכשיר. במידה ותופעות הלוואי אינן חולפות, או שהן מחמירות, יש לפנות לרופא המטפל להמשך בירור.

12/03/2018 | 09:54 | מאת: מרי

שלום אני בת 50 והתחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג לפני כחודש. בשבוע האחרון החלו כאבים בפטמות עם רגישות לכל מגע כולל מגע של בד. האם זה יכול להיות תופעת לוואי של התרופה ? אציין שעברתי ממוגרפיה ואולטרסאונד לפני כחודשיים והיו תקינים למעט מספר ציסטות קטנות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitor), אשר משפיע על קליטת הסרוטונין במוח. בעלון לרופא של התכשיר, לא מצוינת תופעת לוואי של רגישות בפטמות. יחד עם זאת, במאגר תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי, ישנם 4 דיווחים אודות כאבי פטמות (שכיחות של 0.02%) ו22 דיווחים אודות כאב/אי נוחות בחזה (שכיחות 0.09%). יש לציין כי שכיחות תופעת הלוואי נובעת מכך שלתכשיר זה ישנם 24,000 דיווחי תופעות לוואי. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה, מומלץ לגשת לייעוץ רפואי נוסף.

שלום, קיבלתי מררשם של אנטיביוטיקה מסוג dalacin, (רגישות לפניצלין) יש לי צליאק. כאשר שתיתי את התרופה הרגשתי סימפטומים של גלוטן, כגון צרבות, כאבים בוושט, כאבי ראש, בטן וכו'. לקחתי למשך מס ימים, הכל אותם ימים הסימפטומים היו. כאשר הפסקתי הסימפטומים פסקו. יש לציין כי אני מאוד מקפידה על תזונה נטולת גלוטן. האם התרופה מכילה גלוטן? למרות שהרוקח אמר שלא מכילה גלוטן?

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל בתכשיר Dalacin הינו Clindamycin. יש לציין כי לאנטיביוטיקה זו תופעות לוואי נפוצות של שלשולים וכאבי בטן, העלולות להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. הן בעלון לרופא של התכשיר, והן בעלון לצרכן, אין התייחסות לכך שהתכשיר עלול להכיל גלוטן. למידע נוסף רצוי לפנות לבעל הרישום.

שלום רב יש לי שתי שאלות 1. אני נוטל כבר חודש אסציטאלופרם 10 מג של טבע . האם זה זהה לחלוטין לציפרלקס ? אין שום הבדל בהשפעה של שני הכדורים ? 2. אני קם בבוקר לוקח כדור לוסק 20 מג אחרי חצי שעה אוכל ארוחת בוקר ולאחר מכן לוקח את ה״ציפרלקס״ של טבע ( סביבות השעה 10 בבוקר ) האם אני פועל נכון? אודה מאוד על מענה

לקריאה נוספת והעמקה

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה SSRI (selective serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. התכשיר Escitalopram מוגדר כגנריקה ל Cipralex. תכשירים גנריים מכילים את אותו חומר פעיל באותו המינון, לטיפול באותה ההתוויה. בבדיקת התכשירים הגנריים, נערכות בדיקות השוואתיות הכוללות בדיקת מסיסות וריכוזים בדם מול התכשיר האתי. תכשיר גנרי מאושר ככזה רק לאחר שהוכיח כי אין הבדל מובהק בפרמטרים הנבדקים בינו ובין תכשיר המקור. כאשר מחליפים בין תכשירים גנריים לא צפוי להיות שינוי בתגובה לטיפול עבור רב המטופלים. עם זאת, תיתכן שונות מסוימת בחלק קטן מהמטופלים. לגבי הנחיות הנטילה של התכשירים- נראה שאתה פועל לפי ההמלצות. ההמלצה לנטילת Losec הינה 30-60 דקות לפני הארוחה. את ה Cipralex/Escitalopram ניתן ליטול עם/ללא אוכל.

תודה רבה על ההסבר עזרת לי

27/02/2018 | 21:26 | מאת: אנונימי

שלום בטעות בלעתי כדור טרגין 10 (התבלבלתי בין הכדורים) מה זה יכול לעשות לי? והאם זה מסוכן? בת 16 אשמח לתושבתך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

Targin, אשר החומר הפעיל המרכזי בו הינו Oxycodone, הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאבים בינונים-חזקים. תכשיר זה מכיל מרכיב אופיאטי, אשר מדכא את מערכת העצבים המרכזית, ובפרט במטופלים אשר נחשפים לתכשיר בפעם הראשונה. לתכשיר זה משך פעילות ארוך- ולכן עלייך להיות מודעת לתופעות הלוואי העיקריות של התכשיר, העלולות לכלול סחרחורות ועייפות, ולהמנע מנהיגה ומעשיית פעולות הדורשות ריכוז ועירנות עד מחר. בנוסף, מומלץ להמנע משתיית אלכוהול. לא ציינת בפנייתך האם קיימות מחלות רקע והאם את נוטלת תרופות נוספות. יש לפנות לרופא בדחיפות במקרה של הרעה בהרגשתך, ובפרט אם מופיעות תופעות לוואי של נשימה איטית וחלשה או סחרחורות וירידת לחץ דם.

18/02/2018 | 21:29 | מאת: לי

האם יש בעיה במריחת דבש גולמי (raw honey) על הפנים? אולי יש בזה חיידקים שיכולים להזיק, לגרום לזיהום? אפשר המלצה על עירבוב עם מים? מים רותחים? מים רגילים מהברז? מים מזוקקים? כמויות.. תודה רבה.

פורום זה נועד לתת מענה לכל שאלה הקשורה לתופעות לוואי מתרופות או תגובות בין תרופתיות, ולכן לצערינו איננו מוסמכים לתת ייעוץ בנושא זה.

18/02/2018 | 21:17 | מאת: הודי

שלום וברכה אני כבר 6 ימים סובלת מכאבים בזרוע שמאל מהכתף עד לאצבעות בשלושה אצבעות יש לי נימול (יש לי כאבים נוראים ברמה שאני לא מצליחה לישון) ניסיתי כמעט והכל זריקות ולטרן פעמיים כדורי איביפון וכדורי ארקוקסיה שום דבר לא עבד אליי עשיתי צילום ובדיקות דם הכל יצא תקין השאלה שלי היא האם אני יכולה לקחת כדור טרגין של 10? אשמח לתושבתך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

Targin, אשר החומר הפעיל המרכזי בו הינו Oxycodone , הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאבים בינונים-חזקים, ודורש מרשם רפואי. יש לציין כי פורום זה מיועד למתן מענה בנושאים הקשורים לתופעות לוואי מטיפול תרופתי ואינו בא להחליף ייעוץ רפואי. ההחלטה על הטיפול במצבך תלויה בגורמים רבים- בהם האבחנה המדויקת, ההיסטוריה הרפואית, הגיל, מחלות רקע ותרופות נוספות הנלקחות במקביל (אם ישנן). יש לפנות לרופא לשם קבלת אבחנה וייעוץ רפואי.

18/02/2018 | 14:34 | מאת: אלי

קרם ניזורל 20mg/g מכיל סטרואידים? מגיע בשפופרת קטנה, הקרם עצמו בצבע לבן.

לקריאה נוספת והעמקה

קרם Nizoral אינו מכיל סטרואידים. החומר הפעיל בתכשיר זה הינו Ketoconazole- חומר בעל פעילות אנטיפטרייתית.

תודה. יש כתבה בקישור הבא: https://www.clalit.co.il/he/your_health/family/Pages/seborrhoeic_dermatitis.aspx וכתוב בה שניזורל זה בין המכשירים העדינים שמכילים סטרואידים, בגלל זה שאלתי. כתוב: " ישנם חולים בסבוריאה שזקוקים לטיפול בתכשיר עדין שמכיל סטרואידים כמו קרם ניזורל (מכיל Ketoconazole), קרם ביפונזול או קרם אגיספור (מכילים Bifonazole). "

17/02/2018 | 12:08 | מאת: שאלה בשביל אמא

האם הכדור גורם לצריבת?וכאבים הגיבה,וטעם חמוץ בפה?מחכה לתשובה...

לקריאה נוספת והעמקה

Duplex, אשר החומרים הפעילים בו הינם Amlodipine ו Valsartan, הינו תכשיר המותווה להורדת לחץ דם. לא לגמרי ברור מפנייתך מהי השאלה. אחת מתופעות הלוואי האפשריות לתכשיר הינה אי נוחות בטנית, העלולה להתבטא כתחושת צרבת. תופעת לוואי זו אינה נפוצה, ומתרחשת ב כ 0.1%-1% ממשתמשי התכשיר. תופעת לוואי של שינויי טעם בפה אינה תופעת לוואי המזוהה עם השימוש בתכשיר. לא ציינת בפנייתך האם את/ה לוקח/ת את התכשירים על בטן ריקה או מלאה, אך לעיתים- נטילת תכשירים על בטן מלאה יכולה להקל על תסמיני מערכת העיכול. במידה והתסמינים אינם משתפרים או מלווים בתסמינים נוספים או במידה ומדובר בכאב חמור/חד ולא באי נוחות, יש לפנות לרופא להמשך בירור.

12/02/2018 | 20:44 | מאת: שגיא

היי, לקחתי בטעות כדור אחרי כדור של אטופן 600 , האם זה מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

Etopan, אשר החומר הפעיל בו הינו Etodolac, שייך למשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרודיאליים. תכשירים מקבוצה זו מותווים, לרוב, לטיפול בכאב ומצבי דלקת. הנחיות הנטילה עבור תכשיר זה הינן טבליה אחת, פעם עד פעמיים ביום- במינון יומי כולל שאינו עולה על 1200 מ"ג. במידה ואתה חש שינוי בהרגשתך לאחר נטילת 2 הטבליות, מומלץ לגשת לרופא.

11/02/2018 | 23:00 | מאת: אבנר

שלום, לפני חודש הופיע לי טינטון, שריקה באוזניים שנמשכה כשבועיים. השריקה הפסיקה לשלושה שבועות ועכשיו הופיעה שוב כבר שלושה ימים. רופא אף אוזן גרון לא מצא סיבה. אני מטופל מזה 4 שנים בציקלוספורין.לפני מספר חודשים עקב פריחה בפנים קיבלתי משחה גנטתרים קרם, ואני משתמש במשחה הזאת מידי פעם. חיפשתי באינטרנט, וראיתי שהמשחה הזאת ובמיוחד בשילוב של ציקלוספורין יכולה לגרום לטיניטוס. הפסקתי כעת את השימוש במשחה. שאלתי - האם הטינטון יעבור, האם הבעיה שלי הפיכה? מה ניתן לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

Gentatrim, אשר החומר הפעיל בה הוא Gentamicin, הינה משחה אנטיביוטית לטיפול בפצעים, כוויות, ובנגעים עוריים שונים. לחומר הפעיל אכן ישנו פוטנציאל לרעילות מערכת השמע, אך הספיגה של התכשיר במריחה עורית הינה נמוכה (כ 5% מכמות החומר הפעיל הנמצא על העור מגיע למערכת הדם) ותלויה בשטח המריחה, בתדירות ומשך השימוש. לא ציינת בפנייתך את ההתוויה למתן Ciclosporin, אך תופעת הלוואי של טינטון אינה נפוצה עבור תכשיר זה ( שכיחות של 0.17% לפי הדיווחים במאגר תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי). יש לציין כי במתן מקביל של Gentamicin ו Ciclosporin יש להזהר עקב רעילות כלייתית אפשרית. טינטון יכול להגרם ממספר גורמים, תרופתיים ושאינם תרופתיים. מומלץ לפנות לרופא לצורך החלטה על המשך טיפול ובירור גורמים נוספים.

היי האם אפשר ליטול ציפרלקס 15 מג ואטנט יחד .אני בת 50 + ולוקחת אטנט לצורך ריכוז בהרצאות ובחינות...תודה

לקריאה נוספת והעמקה

Cipralex, אשר החומר הפעיל בו הוא Escitalopram, הינו תכשיר ממשפחת ה (selective SSRI serotonine reuptake inhibitor) המותווה לטיפול במצבי דכאון וחרדה. Attent, אשר החומרים הפעילים בו הם AMPHETAMINE ו DEXTROAMPHETAMINE, הינו תכשיר המותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. השילוב בין 2 התכשירים עלול להעלות רמות סרוטונין, ואף לגרום לתסמונת הנקראת "תסמונת סרוטונין"- המתאפיינת בסימני אי שקט וחרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עליה בחום גוף ועוד. מומלץ להיוועץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני תחילת טיפול מקביל בתכשירים אלו.

10/02/2018 | 18:57 | מאת: יוסי

שלושה ימים לאחר נטילת הכדור יש כאבים חזקים בכתף וביד שמאל עד כדי שלא ניתן להרים את היד או להתלבש

לקריאה נוספת והעמקה

Itranol, אשר החומר הפעיל בו הוא Itraconazole, הינו תכשיר אנטיפטרייתי. תופעת לוואי של כאבים (כאבי גפיים/כאבי שרירים) אינה תופעת לוואי המזוהה עם השימוש בתכשיר, אך סמיכות בין נטילת תרופה ובין הופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. לא ציינת בפנייתך את משך הנטילה של התכשיר, את ההתוויה לשמה הוא ניתן, וכן מחלות רקע ותרופות נוספות שנלקחו במקביל (אם ישנן). בהקשר זה יש לציין כי ל Itranol אינטרקציות בין תרופתיות רבות ולכן ישנה חשיבות רבה לתכשירים שנלקחו במקביל. (למשל - נטילת Itranol במקביל לתכשירים ממשפחת הסטטינים המותווים להורדת כלוסטרול, עלולה להעלות את רמתם בדם ולגרום לתופעת לוואי של כאבי שרירים). בשל הסמיכות של תופעת הלוואי לנטילת התכשיר, מומלץ להיוועץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית לבדיקת הרקע לתופעה ולשלילת גורמים אחרים.

האם מותר לשלב בין 2 התרופות

לקריאה נוספת והעמקה

התכשיר Prizma ,אשר החומר הפעיל בו הוא fluoxetine, שייך למשפחה הפרמקולוגית של תרופות המעכבות בצורה סלקטיבית קליטה חזרה של סרוטונין במוח- SSRI (Selective serotonin re-uptake inhibitors). Songha- night הינו תכשיר המכיל מיצוי מליסה וולריאן, ומתווה להפגת מתח והשריית שינה. התכשיר Prizma עלול לגרום לתחושת עייפות בחלק מהאנשים המשתמשים בו (כתלות במינון), ולכן יש לקחת בחשבון ששילוב התכשירים עלול לגרום לתחושת עייפות מוגברת. יש ליידע את הרופא המטפל במידה והנך חש בהרעה בהרגשתך לאחר נטילת השילוב.

05/02/2018 | 18:55 | מאת: יונתן

שלום וברכה, כדורי סיאליס גורמים לי לצרבת מתמשכת, וכדורי "תרים" גורמים לי לבחילה מתמשכת, האם יש פתרון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

Cialis, אשר החומר הפעיל בו הינו TADALAFIL ו Tarim, אשר החומר הפעיל בו הינו SILDENAFIL, הינן 2 תכשירים מאותה המשפחה הפרמקולוגית, אשר מותווים לטיפול בבעיות זקפה בגברים. תופעת לוואי של צרבת הינה ת"ל נפוצה לתכשיר Cialis (מופיעה בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר) ותופעת הלוואי של בחילה הינה אף היא ת"ל נפוצה לתכשיר Tarim. לא ציינת בפנייתך האם אתה לוקח את התכשירים על בטן ריקה או מלאה, אך לעיתים- נטילת תכשירים על בטן מלאה יכולה להקל על תסמיני מערכת העיכול. יש לציין, כי בניגוד ל Cialis, אשר ספיגתו אינו תלויה בנוכחות מזון, ספיגתו של התכשיר Tarim עלולה להתעכב בכ 60 דקות כשהוא נלקח עם מזון, ורמתו בדם עלולה לרדת בכ 30 %. במידה ותופעות הלוואי מחמירות או שהן אינן נסבלות – יש לפנות לייעוץ רפואי.

04/02/2018 | 22:43 | מאת: יוני

שלום, אני נוטל ויטמין E-400 ממקור טבעי, פעם ביום, עקב פיירוני, -עקמת הפין. אני לוקח אותו כבר כחצי שנה ויתכן שבשיתוף תרופות נוספות (קולכיצין) אני רואה איזה שהיא השפעה כלשהיא על הכאבים (הכאבים בפני עצמם דינמיים כך שקשה לדעת בוודאות). קראתי שנטילת ויטמין E לאורך זמן עלולה להיות בעייתית ולכן ממליצים לא ליטול אותו יותר מחצי שנה. הרופא בזמנו (אוגוסט) כשהמליץ לי לקחת, לא זכורני שהגביל אותי. האם לדעתך כדאי להפסיק? אולי להוריד את המינון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ויטמיןE הינו ויטמין מסיס שומן, בעל פעילות נוגדת חמצון. הכמות היומית המומלצת של ויטמין E תלויה בגיל ובמצב הרפואי. המינון היומי המומלץ לפי הנחיות האגף לתוספי תזונה של ה NIH ) National institutes of health) למבוגרים מעיל גיל 19 הינו 15 מ"ג, שהם IU 22.4 . בצריכת ויטמין E כתוסף תזונה, בניגוד לצריכת ויטמין E שמקורו באוכל, ישנו חשש שהכמות הגבוהה של ויטמין E עלולות להעלות את הסיכון לתופעות לוואי- שהמרכזית שבהן היא דמם, עקב השפעתו נוגדת צימות הטסיות של הויטמין. בשל חשש זה, המינון היומי המקסימלי המקובל הינו mg1000 (IU 1500), אף שישנן דעות שמינון יומי העולה על IU 400 אף הוא אינו מומלץ. יש לציין כי איגוד האורולוגים האמריקאי אינו ממליץ במפורש על הוספת ויטמין E לטיפול ב Peyronie's Disease. מומלץ להתייעץ ברופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית ואת התרופות הנלוות לגבי המשך נחיצות הטיפול.

RE: RE: ויטמין E ותופעות לוואי. תודה רבה על התשובה המפורטת והמועילה

03/02/2018 | 18:28 | מאת: ענת

מבקשת לברר האם גלולות סזוניק הוחלפו ואם כן במה? האם התחליף תואם במדויק את ההרכב ההורמונאלי של של גלולות הסזוניק?

לקריאה נוספת והעמקה

שיווק התכשיר seasonique הופסק לצמיתות ביולי 2017. בשלב זה, לא קיימים בשוק תכשירים בעלי הרכב זהה של החומרים הפעילים, אך קיימות חלופות טיפוליות רבות להתוויה של מניעת הריון. יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי סוג הגלולות המתאים לך.

29/01/2018 | 17:39 | מאת: בתיה

שלום רב מפאת כאבי גב אני נוטלת לעתים זאלדיאר (המכיל טרמדול מ"ג 37.5), פעם אחת ביום. לעתים אני נוטלת רק טיפות טרמדול פעם ביום, משהו כמו 30 מ"ג. האם באותו היום אפשר לקחת, עם רווח של כמה שעות ,גם משכך כאבים המכיל קודאין (10 מ"ג)? או קוד אקמול המכיל 15מ"ג קודאין? ואם לא - אילו משככי מותר לקחת עם הטרמדול או הזאלדיאר? ושאלה נוספת: שמעתי כי מיזוג של 1 אקמול ו-1 אופטלגין הנלקחים יחדיו (!!) עושה פלאים ומפיג כאב ביעילות. האם מותר ליטול את שניהם יחדיו? בתודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה. Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. לתכשיר זה פעילות אופיואידית אשר עלולה לדכא את מערכת העצבים המרכזית, ונטילתו בסמוך לקודאין עלולה להתבטא בעליית הסיכון לדיכוי מערכת העצבים המרכזית ודיכוי נשימתי. שילוב Acamol ו Optalgin הינו אפשרי- אך לא לאורך זמן. יש לשים לב כי התכשיר Zaldiar מכיל את החומר הפעיל PARACETAMOL אשר הינו החומר הפעיל ב Acamol. מינון גבוה של PARACETAMOL עלול לגרום לפגיעה כבדית ולכן כדי לא להסתכן בבלבול ועלייה מעבר למינון היומי המקסימלי (4 גר' ליום) מומלץ לא לשלב מספר תכשירים המכילים חומר פעיל זה. תוכלי לשלב את נטילת ה TRAMADOL (אשר אינו מכיל PARACETAMOL) עם נטילת Acamol ו Optalgin. כפי שכבר צוין, ייעוץ אודות שילוב משככי כאבים הינו אינדיבידואלי, ותלוי ברקע הרפואי. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי שלך. מומלץ להתייעץ ברופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית לפני כל שינוי תרופתי.

27/01/2018 | 11:08 | מאת: ברי

שלום. בעלי החל לפני חודשיים לחץ ליפיטור 20 מג לאחר שסימבסטטין לא השפיע מספיק על רמת הכולסטרול. החלו תופעות של כאבי בטן ושילשולים. לאחר הפסקת לקיחת ליפיטור היתה הטבה בכאבים הבטן. קיבל קרסטור 10 מג ולאחר שלושה ימים שוב החלו תופעות שלשול לכאבי בטן. מה נתן לעשות ? הוא לוקח גם מיקופירין 100 בגלל סתימה בינונית בעורק הוקורוטיד

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל, התרחשות של תופעת לוואי בסמוך לתחילת טיפול תרופתי והיעלמותה לאחר סיום הטיפול, מעלים את הסיכוי כי מדובר בקשר סיבתי. לא ציינת בפנייתך האם תופעות הלוואי שציינת התרחשו גם תחת הטיפול ב Simvastatin, שכן שלושת התרופות שציינת שייכות לאותו ה"משפחה" ופועלות במנגנון דומה על מנת להוריד רמות כולסטרול. לתכשיר Lipitor, אשר החומר הפעיל בו הוא Atorvastatin, תופעות לוואי של אי נוחות בטנית -Dyspepsia (תופעת לוואי העלולה להתבטא, בין השאר, ככאב בטן) וכן תופעת לוואי של שלשול. תופעות לוואי אלו הינן תופעות לוואי נפוצות בשימוש בתכשיר, אשר מופיעות בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. התכשיר Crestor, אשר החומר הפעיל בו הוא Rosuvastatin, מקושר אף הוא עם תופעת לוואי של כאבי בטן. ייתכן כי נטילת התכשיר עם/אחרי הארוחה יכולה להקל על אי הנוחות הבטנית. במידה וכאבי הבטן והשלשולים אינם משתפרים או מלווים בתסמינים נוספים או במידה ומדובר בכאב חמור/חד ולא באי נוחות, יש לפנות לרופא להמשך בירור.

15/01/2018 | 09:57 | מאת: רינה42

היי אני חולת גאוט וכל פעם יש לי התקפים נוראיים בקרסול ובבוהן והכאבים הם בלתי ניסבלים הלכתי לרופא והוא נתן לי זריקה בטוסיק של דיפרוספאן 2CC ומיד חל שיפור מאז כל חודשיים יש לי התקף וכל פעם אני מקבלת את הזריקה הנל. השאלה שלי האם הזריקה לא עושה נזק יותר רציני לגוף???והאם מותר לקחת אותה כל חודשיים? אשמח לתשובה מהירה .

לקריאה נוספת והעמקה

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. בין תופעות הלוואי הידועות של סטרואידים: פני ירח, עלייה בתיאבון, תופעות עוריות (כפי שתיארת), תופעות לוואי במערכת העיכול, תופעות לוואי מטבוליות, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים. תתכנה גם תופעות לוואי במערכת שריר שלד ולכן במידה ואת חשה כאבים או חולשת שרירים, מומלץ להיוועץ ברופא לפני ביצוע פעילות גופנית שאינה מתונה. לרשימת תופעות לוואי המורחבת, יש לעיין בעלון התכשיר. חשוב לזכור כי התגובה שונה ממטופל למטופל ותלוית מינון ומשך טיפול, ולכן אל תבהלי למקרא כל תופעות הלוואי, ייתכן ולא תחושי באף אחת מהן. על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. משך הטיפול נקבע על ידי הרופא המטפל. ככלל- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הגלום בשימוש בו. יש ליידע את הרופא על כל תופעת לוואי בלתי צפויה ולהיוועץ עמו לגבי משך הטיפול הנדרש.

09/01/2018 | 18:58 | מאת: איילת אמסלם

שלום. בני בן 3 שוקל 13 קילו וסובל משיעול חזק ונזלת...הרופאה נתנה לנו מרשם לאזניל. על פי הוראתה ביום הראשון כמות של 3.5 מ"ל ובשאר הימים 1.8 מ"ל פעם ביום. העניין הוא שבצהריים הוא קיבל מנה של 3.5 ובערב הבאתי לו בטעות מנה נוספת של 1.8 עקב אי הבנה בהקשר למינון. האם זה בעייתי? מסוכן?מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

המינון אינו עולה על מינון מומלץ להתוויות מסוימות. אם אין תסמינים או סימנים מיוחדים מהם סובל הילד, אין צורך בפעילות מיוחדת. החלמה מהירה!

09/01/2018 | 00:36 | מאת: יובל

שלום, לאחר התרדה הייתי אצל רופא עור שנתן לי משחת יומבוט, ולאחר 'היסוסים' הנחה למרוח על הפין לפני שינה..לאחר תקופה של טיפול ללא שיפור ואף החמרה החלפתי לרופא מומחה יותר שהפציר בי להפסיק טיפול, ולעבור לטיפול במשחה היקומיצין במינון שבוע1- 3 פעמים ביום, שבוע 2- פעמיים ביום, שבוע3- פעם ביום.(במגביל לרחוץ רק בשמן תינוקות) שאלה מה זו כל משחה, מה השפעותיה בפועל?.לבנתיים המתנתי עם הטיפול החדש מתוך לחץ..

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה יומובט מכילה את החומר Clobetasone שהינו ממשפחת הקורטיקוסטרואידים ומיועד לטיפול מקומי בדלקות עור וגרד עור המגיבים לקורטיקוסטרואידים. כמו בכל תרופה, השימוש ביומובט עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כגון עלייה בסיכון לזיהום בעור, תופעות לוואי מקומיות בעור ותופעות לוואי סיסטמיות בעיקר כאשר נמרח על אזורים גדולים לתקופה ממושכת. רשימה מורחבת של תופעות לוואי ומידע נוסף ניתן למצוא בעלון לצרכן: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_6_130947817.pdf לאחר שיפור המצב ובהתאם להנחיות הרופא מומלץ להקטין את הכמות הנמרחת ותדירות המריחה עד למינימום הנדרש להקלת התסמינים. במידה ואין שיפור יש לחזור לרופא כפי שעשית. התכשיר היקומיצין מכיל hydrocortisone ו-Neomycin שהינם קורטיקוסטרואיד ואנטיביוטיקה בהתאמה כלומר מיועד לטיפול בדלקת עור אשר מלווה בזיהום. גם במקרה זה תופעות לוואי בעיקר מקומיות. גם פה במידה ולא חל שיפור לאחר שבוע או חלה הרעה, יש לחזור להיוועץ ברופא. לנוחיותך מידע נוסף בעלון: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Hycomycin_Skin_Oint_pt. pdf_1326862556241.pdf

06/01/2018 | 23:26 | מאת: נתי

שלום, השתמשתי באופטילסט על בסיס יומי כבר שנים, בעקבות אבחנת דלקת לחמית אלרגית. לפני כמה חודשים התחילה לי תגובה אלרגית בעור של העפעף התחתון (עור שקרוב לריסים התחתונים). בנוסף העור שנמצא קרוב לזוית העין הפנימית ניראה די כהה, יש הבדל בינו לבין העור שנמצא באמצע. האם זה קשור לאופטילסט? האם יש סכנה בשימוש באופטילסט בצורה הזו? לפני כחודשיים הפסקתי את השימוש באופטילסט. האם עלולות להופיע תופעות לוואי נוספות לאחר הפסקת שימוש של יותר מחודש?

לקריאה נוספת והעמקה

Optilast, אשר החומר הפעיל בו הינו AZELASTINE HYDROCHLORIDE, הינו תכשיר אנטי היסטמיני, המיועד להקלה ומניעה של דלקת עיניים אלרגית. תופעת לוואי של תגובה אלרגית לתכשיר, המתבטאת כאדמומיות ופריחה מקומית, הינה תופעת לוואי נדירה המקושרת לשימוש בתכשיר (מופיעה בפחות מ 0.001% ממשתמשי התכשיר). מלבד זאת, תופעת לוואי שכיחה המקושרת לשימוש בתכשיר (מופיעה בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר) הינה גירוי עיני. מפנייתך משתמע כי לאורך שנים של שימוש בתכשיר לא חשת בתופעות לוואי עיניות כלשהן, וכי תופעות הלוואי הופיעו בפתאומיות לאחר שנים של שימוש בתכשיר, ועובדה זו מורידה את הסיכוי שמדובר בקשר סיבתי לשימוש בתכשיר. מומלץ לפנות לרופא לבירור וטיפול.

האם ניתן לקחת ארקוקסיה ביום בו עושים מיון לסיירות בצבא? מדובר על פעילות חריגה מבחינת המאמץ.

לקריאה נוספת והעמקה

ARCOXIA, אשר החומר הפעיל בו הוא ETORICOXIB, הינו תכשיר השייך למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדת דלקת שאינה סטרואידיות), ואשר מעכב את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. התכשיר מותווה בישראל להקלת תסמיני אוסטאוארטריטיס, דלקת פרקים, ankylosing spondylitis והתקפי גאוט. בנוסף, התכשיר מותווה לטיפול קצר טווח בכאב בינוני לאחר ניתוחי שיניים. לתכשיר זה אין הנחיה גורפת בנוגע לשימוש ביחס לפעילות גופנית מאומצת. תופעת לוואי שכיחות של התכשיר ואשר עלולות להשפיע על התפקוד היומיומי הינן סחרחורות ועייפות. יחד עם זאת- אין זה מן ההכרח שכל מטופל/ת יחושו תופעת לוואי זו בשימוש בתכשיר. לא ציינת בפנייתך האם את לוקחת את התכשיר בפעם הראשונה והאם את מודעת להשפעה של שימוש בתכשיר על הרגשתך הכללית. בנוסף לא צוין מהי ההתוויה לשמה ניתן התכשיר והאם במצב רפואי זה מומלצת פעילות מאומצת חריגה. יש לציין כי לאחר נטילת מנה מן התכשיר, רמת החומר הפעיל מגיעה לשיאה תוך שעה מהמתן, אך החומר הפעיל נשאר בגוף עד מספר ימים, כך שהפסקה של נטילת התכשיר ערב לפני יום המיונים אינה מבטיחה שהגוף "נקי" מן התכשיר לגמרי.

לצערי בסוף השבוע שעבר יצא לי לשתות כמות גדולה של אלכוהול (בשבת ובליל הסילבסטר) ואף לעשן פה ושם וויד ומאז אני חווה חרדות קשות על גבול ההתקפי חרדה (שאני מכירם מהעבר) ותחושה של דכדוך האם יש קשר? ובכלל, יצא לי לשתות פעמים רבות ולא היו לי תגובות כאלה קשות, אם אפשר לומר לי איך וכמה ובאיזו תדירות מותר לי לשתות כי אני רוצה לשתות לעיתים (לא קרובות) והשאלה אם ישנה אפשרות כזאת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. השילוב של נטילת תכשיר זה, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, יחד עם אלכוהול, לא מומלץ. במידה והנך נוטל בכל זאת כמות קטנה של אלכוהול לצורך אירוע מיוחד, יש להיות מודע להשפעות האפשריות של השילוב על מערכת העצבים- ולהיות מודע לסימני עייפות, פגיעה בעירנות, וירידה ביכולות המוטוריות. לא ציינת בפנייתך את התווייה לנטילת Viepax , מהו גיל, כמה זמן אתה נוטל את התכשיר, האם לפני האירוע היית מאוזן על הטיפול. גם השימוש במריחואנה עלול לגרום להתקפי חרדה. יש ליידע את הרופא בנוגע לחרדות ולדכדוך ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול. בכל אופן- לא מומלץ לבצע שינוי בטיפול התרופתי או להפסיק את השימוש בתכשיר בבת אחת על דעת עצמך, מחשש לתסמיני גמילה והחמרת הסימפטומים, ויש לפנות לרופא המטפל.