שילוב של אוגמנטין ונובימול - האם מותר?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/08/2019 | 14:46 | מאת: עפרי

האם מותר לשלב אוגמנטין ונובימול או אקמולי יחד? תינוקת בת 9 חודשים סובלת נדלקת באוזניים...

31/08/2019 | 11:31 | מאת: רבקה

ממש לא חייב לשלב. נורופן מצד אחד ממש מקל על הכאבים ומצד שני הוא גם מטפל בדלקות.

התכשיר אוגמנטין (Augmentin ) הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת הפניצילינים. נובימול (Novimol) ואקמולי (Acamoli) המכילים שניהם את אותו חומר פעיל (Paracetamol) מיועדים להורדת חום ושיכוך כאב. אין מניעה מלשלב מתן של אוגמנטין עם נובימול/אקמולי (אך לא לשלב נובימול ואקמולי בו זמנית). בהיעדר הוראה רפואית אחרת, המינון למתן של Paracetamol בתינוקות וילדים הינו 10-15 מ"ג לכל ק"ג ממשקל הגוף ולפחות 4-6 שעות בין מתן למתן (יש לציין כי קיים שוני בריכוז התכשירים- נובימול מכיל 500 מ"ג חומר פעיל ב5 מ"ל , אקמולי מכיל 125 מ"ג ב5 מ"ל ואקמולי פורטה מכיל 250 מ"ג ב5 מ"ג). ניתן גם להיצמד לטבלאות המינונים לפי משקל וגיל המצוינים בעלוני התכשירים. המינון למתן של Augmentin יקבע ע"י הרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי