שילוב בין משכחי כאבים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/08/2019 | 08:42 | מאת: אביב

שלום אני עם פריצה חמורה בגב רציתי לדעת עם אני לוקח זלידר בבוקר ובערב טרגין . עשיתי זריקת בלוק ועדין יש כאבים . שאלתי לגבי עירבוב המשכחי כאבים .

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה על ידי הרופא המטפל. התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו- Naloxone התכשיר Zaldiar מכיל את החומרים הפעילים PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג . שני התכשירים הינם משככי כאב בעלי מרכיבים ממשפחת האופיואידים ומותווים לכאב בינוני עד חמור. תכשירים אלה משפיעים על מערכת העצבים המרכזית ושילובם עלול להוביל לדיכוי של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה בערנות ודיכוי נשימתי. בנוסף, כיוון ששני תכשירים אלה בעלי השפעה על רמות סרוטונין השילוב התרופתי עלול להוביל לעליה ברמות סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. ככלל, השילוב ניתן כאשר הרופא המטפל מחליט כי התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי מהשילוב בהתחשב במצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. יש להיות מודע לתופעות הלוואי האפשריות וליידע את הרופא במידה ומתרחשות. חשוב להדגיש כי על רופא אחד לנהל את הטיפול בכאב בתכשירים ממשפחת האופיואידים ולעקוב אחר יעילות הטיפול ותופעות הלוואי. כמו כן הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים אלה עלולה לגרום לתסמיני גמילה ועל כן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות: https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי