האם סירוקאל 200מג גורם להשמנה בטנית.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/07/2019 | 00:03 | מאת: אניגמה

אני מטופלת בסירוקואל 200מג למעי רגיז...הכדור משמין אותי באיזור הבטן האם זאת תופעה מוכרת...?איזה תרופה יכולה להחליפו ללא השמנה ....יש לציין שעזרת הכדור חלקית..ושאני רגישה ללקטוז.

עלייה במשקל הינה תופעת לוואי מוכרת ושכיחה לטיפול בסרוקאל (חומר פעיל quetiapine). בנוסף לכך, עלייה במשקל הינה גורם סיכון לעליה ברמות גלוקוז שגם היא תופעת לוואי לטיפול. Quetiapine שייך לדור שני של תרופות אנטיפסיכוטיות. רב התרופות האלה גורמות לעלייה במשקל ועלייה ברמות גלוקוז, אך בשכיחות שונה למשל תרופות כגון Olanzapine ו-Clozapine מקושרות לסיכון גבוה יותר לתופעות אלה ותרופות כגון Ziprasidone ו- aripiprazoleמקושרות לסיכון הנמוך ביותר. בנוסף, אציין כי קיימות תופעות לוואי נוספות, המאפיינות קבוצת תרופות זו ושכיחותן נמוכה יותר ב- quetiapine לעומת תרופות אחרות. חשוב להבין כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכי הטיפול ניתן כאשר התועלת הצפויה ממנו עולה על הסיכון הפוטנציאלי של תופעות הלוואי. לפיכך יש ליידע את הרופא בתופעות הלוואי לתכשיר ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול בתכשיר ועל המעקב המומלץ. בהתייחס לתכולת הלקטוז: התכשיר סרוקאל מכיל לקטוז (טבליה של 200 מ"ג מכילה 41.4מ"ג לקטוז מונוהידרט). תכשירים רפואיים מכילים חומרים לא פעילים בנוסף לחומר הרפואי מטעמים רבים כמו הוספת נפח, סיוע לפיזור החומר הפעיל, דחיסה של טבליה, מיסוך טעם, יצירת ציפוי וכו'. לקטוז הינו חומר לא פעיל ותיק בתכשירים רפואיים רבים בשל תכונותיו. הכמות הקטנה יחסית של לקטוז בטבליות אינה מהווה בעיה עבור מרבית המטופלים, (כוס חלב למשל מכילה כ-12 גרם לקטוז- יותר מפי 100 מתכולת הלקטוז בטבליה). אי סבילות ללקטוז מתאפיינת בשלשול, כאבי בטן, גזים ו/או נפיחות הבטן בעקבות צריכת לקטוז כתוצאה מתת-ספיגה של לקטוז (כתוצאה ממחסור באנזים לקטאז). קיימת שונות רבה בסבילות ללקטוז בקרב אנשים עם עיכול לקוי של לקטוז, לכן לא ניתן לקבוע ערך סף שיהיה נסבל עבור כל הלוקים בתסמונת. במידה והנך סובלת מאי-סבילות ללקטוז, עדיין רב הסיכויים שאת יכולה לצרוך את הטבליות ללא תסמינים מיוחדים. במידה ובכל זאת הנך סובלת מתסמינים, ניתן לפנות לרופא לשקול טיפול חילופי או שימוש בתוספת לקטאז לפני נטילת התכשיר.

08/07/2019 | 17:25 | מאת: אניגמה

תודה על התשובה לא הבנתי אם סירוקאל מרכז את השומן בעיקר סביב לבטן?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי