תגובות בין תרופתיות-לטיפול בסימפטום של שלשול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/08/2019 | 15:30 | מאת: תגובות בין תרופתיות

שלום רב אני לוקחת מזה זמן רב אתירוקס (אלטרוקטין), סימבסטיין ווקטור פלוס. מזה חודשיים גם לוקחת סרנדה שנתנה פסיכיאטרית. לאחרונה סובלת משלשולים ואני לפני נסיעה לחו"ל, וזה לא הזמן לשנות תרופה. האם יש התנגשות בין אימודיום או קלבטן או טסקטן - נגד שלשולים ובין התרופות הרגילות שלי? בתודה מראש, דליה

אין אינטראקציה בין תרופתית ידועה בין התכשירים שציינת שאת נוטלת באופן קבוע ובין נטילת אימודיום. במידה ואת נוטלת קלבטן השילוב עלול להעלות את הסיכון לדימום ועל כן יש לעקוב אחר הופעת דימומים או שטפי דם תת עוריים חדשים. טסקטן אינו מוגדר כתרופה ועל כן מידע על אינטראקציות עם תרופות אחרות הינו מוגבל. יש לציין כי שלשולים הינה תופעת לוואי אפשרית לתכשיר סרנדה ומאחר ולא ציינת רקע רפואי מלא, גיל והאם השלשולים התרחשו בסמוך לתחילת נטילת התכשיר סרנדה, רצוי לעדכן את הרופא המטפל בכל טיפול תרופתי או תוסף תזונה חדש וכן הופעה של תופעת לוואי חדשה.

14/08/2019 | 15:55 | מאת: דליה

תודה רבה דוקטור עזר לי מאד ! דליה פורן

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי