משכה נגד כאבים פוגעת פחות בכליות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/08/2019 | 05:11 | מאת: מיכאל

לחמותי בת 89 יש כאבי רגליים חזקות. יש לה סוכרת. איזה משחה משככי כאבים פוגעת פחות בכליות?

באופן כללי, יש להיוועץ עם הרופא המטפל המכיר את הרקע הרפואי, על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר למצבה של חמותך. עם זאת, יש לציין כי קיימים תכשירים לשיכוך כאבים הזמינים גם כמשחות השייכים למשפחת ה NSAIDs (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות), כאשר תכשירים אלה בעלי סיכון מוגבר לפגיעה כלייתית במיוחד במטופלים בעלי גורמי סיכון כגון נטילה של תרופות נוספות בעלות פוטנציאל לפגיעה כלייתית. מאחר והחומרים הפעילים ממשפחת הNSAIDs הקיימים גם במשחות בעלי יכולת ספיגה למערכת הדם – השימוש בתכשירים אלו אינו מומלץ למטופלים עם פגיעה קיימת או סיכון גבוה לפגיעה כלייתית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי