התייעצות בנושא תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/07/2019 | 12:17 | מאת: דורון

לד ר עינת גורליק שלום, אני בן 90 ויש לי את המחלות הבאות: סכרת , כולל נטרופטיה באצבעות הרגליים. אי ספיקת לב כולל קוצב לב. בלוטת ערמונית מוגדלת ובעבר נותחתי להוצאת בלוטת תירואיד. (הקריאטנין שלי עומד על 1.5-1.7 וסכרת A1C 7). להלן התרופות שאני מקבל וסדר לקיחתן. אודה להערותיך והארותיך. לפני ארוחת בוקר •	EUTHYROX 100 MCG (100) TAB •	ליריקה 150 •	INS TREGLUDEC 25 Units /1ML עם ארוחת בוקר TRIBEMIN TAB 20	ATACAND 4 MG (28) TAB FOLIC ACID (REKAH) TAB	CARDILOC 2.5MG vitamin D3 1000 IU	ALDACTON TAB 8MG 4 פעמים בשבוע חצי כדור 	PRADAXA 110 MG 	INS NOVORAPID FLEX PEN (3-4 units) 	 עם ארוחת צהרים 	INS NOVORAPID FLEX PEN (2-3 units) 	GLUCOMIN 850 מגנזיום 200 מ ג	 חומצה אלפא ליפואית עם ארוחת ערב ליריקה 150 FEBURIC 40MG TAB חצי כדור אומניק (טמסולוסין אינובמד) 0.4 מ ג PRADAXA 110 MG לפני השינה BONDORMIN 0.25MG TAB בתודה מראש דורון

שלום רב, על מנת לבצע ייעוץ כוללני ומקיף על הטיפול התרופתי, יש צורך במידע נוסף, בין היתר, גישה לתיק הרפואי, לבדיקות המעבדה ואין אפשרות לייעוץ פרטני כזה במסגרת הפורום. ככלל, לא קיימת מניעה מלשלב את התרופות בהן אתה מטופל, כמובן תחת מעקב רפואי ומעבדתי מתאים (למשל בדיקת אשלגן בשילוב שתי התרופות אשר יכולות להעלות רמות אשלגן כמו אטקנד ואלדקטון, בדיקת לחץ דם וקצב לב, תפקוד כלייתי והתאמת מינון תרופות במידת הצורך ועוד) . לא לגמרי הבנתי את אופן הנטילה מנוסח הפנייה ולכן לא אוכל להתייחס לכך. אציין קיימות מספר תרופות בהן נדרשת התאמת מינון במצב של תפקוד כלייתי לקוי למשל ליריקה או פרדקסה (אשר אין ליטול אותה כאשר התפקוד הכלייתי יורד מסף מסוים- כמובן שאין לבצע שינויים בטיפול התרופתי על דעת עצמך, ללא היוועצות ברופא). בנוסף, לא ברור מהו מצב המחלה לשמו ניתן פבוריק והצורך או היעילות של תוספי התזונה שהנך נוטל כגון טריבמין, חומצה פולית. לסיכום, מדובר בטיפול תרופתי מורכב וכדאי מאוד לפנות לרופא, לביצוע הערכה תקופתית של חיוניות התרופות ותוספי התזונה בהם אתה מטופל והתאמתם למצבך הרפואי הנוכחי. במידה וקיים ייעוץ רוקח קליני בקופת החולים בה אתה מבוטח, מומלץ להיוועץ בו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי