רגישו ללקטוז ורמפריל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/07/2019 | 18:25 | מאת: בלה

שלום אני בעלת אי סבילות חריפה ללקטוז. שנים לחץ הדם שלי היה מאוזן באמצעות טריטייסט(שאינו מכיל לקטוז) לאחרונה התברר כי אני רגישה גם לרמפריל (כאבי בטן קשים) התרופות דיובן וולסראטן שאינן מכילות רמפריל ולקטוז לא פעלו כמצופה. הוסבר לי בקופח(כללית ) כי במחשב אין רישום החומרים הבלתי פעילים בתרופות ולכן, בבדיקת העלונים, לא איתרו עבורי תרופה מתאימה. אבקש לקבל רשימת התרופות ללחץ דם שאינן מכילות כאמור רמפריל ולקטוז , כולל אילן שאינן בסל התרופות על מנת שהרופאה תוכל להתאים תרופה עבורי. תודה. בלה

שלום רב, למיטב ידיעתי, לא קיימת רשימה מסודרת של כל התכשירים המשווקים בישראל ותכולת הלקטוז שלהם. בנוסף, קיימות משפחות רבות וטיפולים רבים ליתר לחץ דם והטיפול מותאם ע"י רופא בלבד כתלות במצב הרפואי כולל מחלות רקע ותרופות נוספות. להלן קישור למאגר התכשירים הרשומים במדינת ישראל: https://data.health.gov.il/drugs/index.html#/byDrug ניתן למצוא עבור חומר פעיל את כלל התכשירים הרשומים ועבור כל תכשיר את העלון לצרכן, המכיל מידע אודות החומרים הבלתי פעילים, ביניהם לקטוז. במידה והנך מעוניינת בבירור על תכשיר מסוים, נא עדכני.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי