כדור זולדיאר שאינו ניתן לחצייה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/07/2019 | 19:23 | מאת: עפרה

שלום רב, בת 69 , נוטלת 1 זולדיאר ביום להפגת כאבי גב. מעוניינת כעת להיגמל ממנו כי חדל להועיל ואינני מעוניינת להגדיל מינון. כדור זה אינו ניתן לחצייה ולפיכך קשה לנסות ולהיגמל ממנו. הכדור מכיל טרמדול והבנתי שיש להיגמל בהדרגה. לפני כשבוע התחלתי ליטול אותו לסירוגין 'יום כן יום לא' . שאלתי: האם זו שיטה תקינה לגמילה וכמה זמן עליי להמשיך בסירוגין הזה לפני שאחדל לחלוטין? ואולי בהמשך להנהיג 'יום כן יומיים לא'? תודה וברכה עפרה

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. למרכיב ה-TRAMADOL בתכשיר זה, פוטנציאל לגרום לתלות ולתסמיני גמילה כאשר מופסק באופן פתאומי. תופעת אלה תלויות במשך הטיפול בתכשיר ובמינון (לא ציינת כמה זמן את מטופלת, אבל מדובר במינון יחסית נמוך). אם אינך מפתחת תסמיני גמילה כגון אי שקט, כאב, הפרעות שינה וכו', בימים בהם לאת לא נוטלת את התרופה, כנראה כי את יכולה להפסיק את הטיפול. במידה והינך סובלת מתסמיני גמילה, אציין כי קיים תכשיר נוזלי המכיל TRAMADOL (דורש מרשם)– המאפשר מתן טווח מינונים לפי מספר הטיפות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי