תופעות לוואי לרמות סוכר גבוהות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/07/2019 | 23:42 | מאת: גילה

שלום, לפני כ-3 חודשים התחלתי טיפול בטגרטול (בגלל חשד לאפי.) מאז רמות הסוכר שלי עלו עד-350 בבוקר

טגרטול המכיל את החומר הפעיל Carbamazepine מותווה (בין היתר) לטיפול באפילפסיה. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. יש לציין כי עליה ברמות גלוקוז עלולה להתרחש גם על רקע של לחץ נפשי, מחלות מסוימות כגון זיהומים וצריכת מזונות המעלים את רמות הגלוקוז. יש לעקוב באופן הדוק אחר רמות הגלוקוז ולפנות לרופא לבירור וקבלת הנחיות בהקדם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי