אינטראקציה בין תרופות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/08/2019 | 15:18 | מאת: קרינה

שלום, מבקשת לדעת אם יש אינטראקציה בין ואייפקס 150 וטרגין? ובכלל לוקחת וואיפקס הרבה שנים. האם זה בסדר ואיזו סכנה יכולה להיות?

התכשיר VIEPAX, המכיל את החומר הפעיל VENLAFAXINE שייך למשפחת ה-SNRIs החוסמת קליטה חזרה של נוראדרנלין וסרוטונין במוח. נטילה במקביל לתכשיר Targin (המכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone ומותווה לכאב בינוני עד חמור) עלולה לגרום לעלייה ברמות סרוטונין כיוון שגם ל-Targin יש השפעה על רמות סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין" אשר מתבטאת בסימני אי שקט, חרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עלייה בחום גוף ועוד. השילוב ניתן כאשר הרופא מחליט כי התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי מהשילוב בהתחשב במצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. יש להיות מודע לתופעת הלוואי האפשרית וליידע את הרופא במידה ומתרחשת. יש לציין כי הפסקת נטילה של כל אחד מהתכשירים אותם ציינת עלולה לגרום להופעת תסמיני גמילה ועל כן יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות. https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי