תופעות לוואי תרמדקס tramadol

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/08/2019 | 00:33 | מאת: הילה

שלום, אימי בת 76, לאחרונה סובלת מערבי ברכיים חמורים. הרופאים הורו לה לקחת תרמדקס נגד הכאבים וכך עשתה במשך 13 ימים. בתקופה זו סבלה מאוד מתופעות לוואי ותחושות כלליות נוראיות, ולכן הפסיקה ליטול את התרופה באופן חד לפני 5 ימים. מאז שהפסיקה השמיעה והראייה שלה הידרדרו, והיא חווה כאבי ראש, לחץ בראש ובעיניים וסחרחורות מרובות. האם מדובר בתופעות ידועות לגמילה מהתרופה? האם זה הפיך? תודה רבה תודה

תרמדקס, המכיל את החומר הפעיל Tramadol, הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. באופן כללי הפסקת שימוש פתאומית בתכשירים המכילים Tramadol עלולה לגרום לתסמיני גמילה הכוללים בין היתר תופעות של כאב, סחרחורת, הרחבת עישונים וטשטוש ראייה, דמיעה מרובה, צלצולים באוזניים (טינטון) ועוד. על כן, יש להפסיק את נטילת התכשיר באופן הדרגתי ולהיוועץ ברופא לפני הפסקת הטיפול. תסמיני הגמילה לרוב הפיכים כאשר הפחתה בתסמינים צפויה להיות מורגשת בין 15 ל-30 שעות לאחר הפסקת הנטילה אך זמן זה עלול להתארך עד מספר ימים כתלות בגיל, משך הטיפול בתכשיר, המינון שניטל וכן האם נלקח Tramadex בשחרור מיידי או מושהה (tramadex OD). מומלץ לפנות לרופא המטפל, ליידע אותו אודות התסמינים ולהיוועץ עמו על הטיפול המתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי