טופיתרים, טופמקס , גלולות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/07/2019 | 08:12 | מאת: אלמוג

אם לוקחים כמות של עד 50 מג טומפקס ביום זה יכול לפגוע ביעילות של הגלולות? או שפגיעה ביעילות זה רק כאשר לוקחים מינון גבוה? ואם כן אז מה נחשב מינון גבוה? אני לוקחת 50 מג ביום ולוקחת גלולות ואני רוצה לדעת אם אני צריכה לחשוש..?

התכשיר טופמקס, המכיל את החומר הפעיל Topiramate, בעל השפעת גומלין פוטנציאלית עם גלולות משולבות למניעת הריון (המכילות מרכיב אסטרוגני ומרכיב פרוגסטרון) ועלול לגרום לירידה ביעילותן של הגלולות כתוצאה מהגברת הפינוי של המרכיב האסטרוגני מהגוף. ירידה בריכוז האסטרוגן, בנטילת טופמקס, מתועדת בעיקר במינונים גבוהים של 200 מ"ג ליום ומעלה אך קיים תיעוד של ירידה קטנה בריכוז גם במינונים הקטנים מ200 מ"ג ומכאן שלא ניתן לשלול ירידה קטנה ביעילות הגלולות כאשר טופמקס נלקח במינון הקטן מ 200מ"ג. יש לציין כי לא ציינת בשאלתך את סיבת הנטילה של טופמקס שכן אם מדובר בנטילה לשם מניעת מיגרנות יש להשתמש באמצעי המניעה המתאימים ביותר במקרה של מיגרנות. יש להתייעץ עם רופא מומחה לגניקולוגיה בשאלה של התאמת אמצעי המניעה המתאים ביותר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי