ברילינטה 90מג פעמיים ביום

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/07/2019 | 22:30 | מאת: אמנון

בעקבות השמת סטנט ביולי 18 אני לוקח ברילינטה פעמיים ביום . גם לוקח אספירין לדילול הדם יש לי חולשות כבר כמה חודשים .. אני מסיים בקרוב אחרי שנה האם זה נובע מלקיחת הברילינטה . אני רגיש לתרופות כמו סטטינים רוב תודות אמנון

שלום רב, עייפות וחולשה יכולים להיגרם ע"י תרופות (גם של ברילינטה) אך יכולים להיות תסמין למגוון מצבי מחלה. כאשר התופעה מופיעה בסמיכות לתחילת הטיפול או עליה במינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתרופה (כמובן שלא תמיד). בנוסף, חולשה יכולה להיות תסמין של אנמיה, אשר עלולה להיגרם מדימום (גם הוא תופעת לוואי אפשרית של הטיפול אותו אתה נוטל). בשל העובדה כי הנך מרגיש חולשה מספר חודשים, להבנתי, ללא שיפור וללא סיבה ידועה, מומלץ לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי