פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1901 הודעות
1821 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

שלום , ביתי בת ה4 מתלוננת על כאבי גב כשיושבת על כיסא ביטיחות וגם אז לא תמיד אלא מדי פעם. בפעמיים אחרונות ראיתי שהתלונות הופיעו לפני יציאות בשירותים. יש לה נטייה לאגור את היציאות שלה ( סובלת מאנקופרזיס) . האם יש קשר בין התלונות לבין אנקופרזיס? אולי אגירתן גורמת לכאבי גב אצל ילדים? האם טיפול בתופעה תעלים את התלונות? תודה אול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן קשר בין הדברים: 1. הפרעה מיבנית בחוט השדרה עלולה לגרום לכאבי גב, עצירות ו/או אנקופרזיס. 2.עצירות "רגילה" יכולה לגרום בעיקר לכאבי בטן וכאב בפי הטבעת, אך אם יש הרבה צואה בבטן או אבני צואה, הכאב עלול להקרין גם לגב. אני מציעה ש: 1. קודם כל תבדקו אם יש בכסא הבטיחות חלק שמכאיב לבתך בזמן ישיבה. 2. פנו לרופא הילדים שלכם לבדיקה מדוקדקת של הבטן, הגב, איזור פי הטבעת ובדיקה נוירולוגית. 3. טפלו בעצירות ובאנקופרזיס בדחיפות - זה סבל גופני ונפשי כאחד. חג שמח!

שלום דר, תודה על התייחסותך הרצינית לשאלתי. לדעתי כמו שאמרת אגירת צואה אכן מקרינה לגב. אין לה עצירות. נבדקנו אצל רופא ילדים, לא ממש עשה בדיקה, עשה בדיקה נוירולוגית ( אחרי שביקשתי ...יצאה תקינה. הוא מקשר אנקופרזיס למצב התנהוגתי. התחלנו טיפול רגשי בהתפתחות הילד. ביקשתי הפנייה לגסטרו ילדים וניורולוג ילדים. האם לכל ההפניות כדאי לגשת? אם כן, איזו בדיקה על רופא יעשה? הילדה שולטת בצריכיה , מגיעה למצב של התאפקות של יום יומיים ( אנו מבקשים ממנה להתפנות אך היא מסרבת) ורק אז הצואה מתחילה לטפטף.האם זה מעיד על חוסר שליטה מצידה? כי הילדה טוענת שזה יוצא לבד..

במידה וימצאו שיש לה הפרעה מבנית) בטח יעשו סי טי) , האם לטיפול יצטרכו לנתח?

הצואה מטפטפת בגלל העצירות. אני מציעה שבשלב הראשון תפנו לגסטרואנטרולוג-ילדים, ותספרי לו על כאבי הגב. הוא יחליט אם צריך בירור נוסף (הדמיה, בדיקות דם, נוירולוג וכו') ואם צריך טיפול (בעצירות, בפי הטבעת, טיפול רגשי וכו'). חג שמח!

ושאלה אחרונה, מה נחשב לעצירות? היא עושה ביום יום את צרכיה הגדולים ועדין מטפטף.. אז עדיין יקרא עצירות? והאם מרוב שהיא מתאפקת לא יוצר היחלשות של השרירי פי הטבעת ולכן יש טיפטופים?

25/03/2018 | 23:12 | מאת: אמא דואגת

ביתי בת 6 אובחנה לפני כחודש עם Childhood absence epilepsy אחרי התייעצות הנוירולוגית עם מרפאת אפילפסיה בשניידר הומלץ על התחלת טיפול בזרונטין , מיום ראשון הגענו למינון הטיפולי ( העלנו במשך 3 שבועות) ברקע היא מאובחנת עם גסטרופרזיס FTT מוזנת בצינור הזנה וADHD טיפול ברטלין הופסק בעקבות התקף ניתוק האם יכול להיות שהזרנטין מגביר את הפרעות הקשב? יש תחושה שבשבוע האחרון ההיפר שלה מאוד מוגבר וקשב קצר מתמיד ביקורת ראשונה במרפאת אפילפסיה יש לנו רק בתחילת מאי

לקריאה נוספת והעמקה

כן.

שלום רב הבת שלי כמעט. בת 7 חודשים וכשהיא עם מוצץ קיים רעד בשפה התחתונה אני זוכרת את התופעה עוד כשנולדה השאלה האם יש צורך לדאוג? מתי אמור לחלוף? התופעה התמעטה אך עדיין קיימת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חופית שלום, האם ההריון והלידה היו תקינים? האם התפתחותה תקינה? האם אין הפרעת תנועה נוספת? האם הרעד קשור לנטילת תרופה מסוימת? האם יש מחלה נוירולוגית במשפחה? האם לכם, ההורים, היה רעד בשפה בינקותכם? האם בדיקתה הנוירולוגית תקינה? אם הרעד הוא התופעה היחידה, וכל השאר תקין - אז נשמע לי שאין מה לדאוג. בברכה

היי תודה על תשובתך הכל ברוך השם תקין האם יש צורך לראות נוירולוג ילדים? מתי אמורה התופעה להיחלף? תודה וחג שמח

22/03/2018 | 21:33 | מאת: אלמוני

ילד שאובחן עם טורט ולאור כל האמור לעיל יש לי חשד לבדוק פנדס. מה עלי לעשות? לאיזה רופא ללכת?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל נאמר "שלום". פנו לאותו הרופא שאיבחן טורט. תודה? בבקשה. ונוסיף "חג שמח".

היי. הייתי אצל נוירולוגית לגבי הבן שלי בן 8 חודשים. היא הבחינה בכמה דברים שלפי דעתי קצת הקצינה באבחנה במיוחד לאור גילו הקטן. אך רופאה אני לא ולכן רוצה לשמוע עוד חוות דעת.מעלה קובץ של האבחנה. אשמח לתשומת הלב.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נופר שלום, 1. לא ראיתי קובץ מצורף. 2. לא ניתן לתת חוות דעת רפואית בלי לבדוק את הילד. בברכה

תינוקת בת שלושה וחצי חודשים, ראשה נד מצד לצד, זזה באי נוחות, מרימה אותה על הידיים, נרגעת, מחזירה למיטה ואז חוזר חלילה, הייתי אצל נוירולוג שבדק אותה ואמר כי יעבור לה, והכל בסדר, אך אינני רגועה ואשמח לחוות דעת נוספת בבקשה. השינה של הבת שלי לא שינה רגועה מה שמדיר אי שקט ממני, אשמח לעזרה, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אי שקט והנעת ראש בכיבה, שמשתפרים בהרמה ובמנח אנכי, יכולים לנבוע מריפלוקס מהקיבה לוושט, מלחץ חיצוני בשכיבה שגורם אולי לכאב בראש/ גב/ טוסיק, מלחץ תוך עיני או תוך גולגלתי מוגבר, ועוד. מה אמר רופא הילדים של בתך?

רופא ילדים טוען שהכל בסדר, כן חשד שמדובר בריפלוקס, והביא לי לנסות את " הזנדק "..אך לא ניסיתי מאחר ולא הובחנה בוודאות מריפלוקס, האם כדאי לנסות? לאיזה רופא לפנות בעניין הכאבים שציינת?

בהמשך לשאלתי, נולדה בלידת ואקום, האם, הלידה קשורה לזה? אשמח למענה, רב תודות! :)

הגיוני שתפעלו לפי מה שיעץ לכם רופא הילדים, שמכיר את הילדה, דיבר איתכם, ובדק אותה. פחות הגיוני שאוכל לתת לכם עצה על סמך מספר שורות כתובות כאן בפורום, ומבלי לראות את הילדה. אני מציעה שתצלמו סירטונים של התנועות ואי הנוחות ותראו לרופא הילדים שלכם. בברכה

15/03/2018 | 22:35 | מאת: קרן

דר' שלום רב, בני בן 10 ילד בריא בדרך כלל, סובל מסחרחורות בכל פעם שמשנה תנוחה משכיבה לישיבה או כשמתכופף מישיבה ומעמידה. זה החל לפני מס' ימים ולא חולף. רופא א.א.ג שלל נוזלים או ממצא כלשהו באזניים. מה זה יכול להיות?

15/03/2018 | 23:03 | מאת: קרן

הערה: בני אף ציין שכשחש בסחרחורת רואה שחור לכמה שניות.

קרן שלום, סחרחורת חדשה פתאומית יכולה לנבוע מסיבות שונות, כגון הפרעה באוזן הפנימית, מחלה ויראלית, שינוי בזרימה בכלי דם, אנמיה, הפרעה במשק הסוכר או איזון מלחים, הפרעה מבנית מוחית או עצבית, שינויי דופק ולחץ דם, ועוד. צריך לשאול שאלות מפורטות יותר, לבדוק דופק ולחץ דם בשכיבה ובעמידה, ולבדוק בדיקה גופנית ונוירולוגית. אני ממליצה שתפנו לרופא הילדים שלכם. בבקשה

14/03/2018 | 17:37 | מאת: אודליה

כמובן שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט. רופאת הילדים שלחה לmri ושללה סינוזיתיס בצילום. יש לנו תור mri בעוד חודש. אני ממש בלחץ ומחפשת רק הרגעה שלא מחייב שמדובר בגידול... מזכירה שהרחבת אישונים תקינה

18/03/2018 | 21:47 | מאת: _______________

________________

14/03/2018 | 09:00 | מאת: אודליה

בני בן 15, ילד בריא.קם כבר כמה ימים עם כאבי ראש שנעלמים לבד אחרי כמה שעות. הבוקר שוב קם עם כאבי ראש ונוספו בחילות והקאה. הבוקר הלכנו ועשינוהרחבת אישונים אצל רופאת עיניים שיצאה תקינה. מה לדעתך זה יכול להיות? אני ממש חרדה... האם יש עוד הסבר לתופעה חוץ מגידול? הילד אוכל רגיל מתנהג רגיל וישן רגיל. הכאבים עוברים לבד אחרי שעה בערך ללא משכך כאבים וכאמור הבוקר נוספו בחילות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום??? אינני יכולה לדעת מה הגורם לכאבי הראש של בנך. יש אבחנה מבדלת חוץ מגידול, וצריך לברר ולבדוק אותו. פנו לרופא שלכם. תודה? בבקשה.

ד"ר שלום, ביתי התלוננה על ראייה כפולה ומטושטשת החל מתחילת חודש פברואר השנה. נלקחה לבית חולים ובשחרור המליצו על MRI עדיין רואה מטושטש וכפול מטופלת על ידי פרופ' שפירר אברהם רופא עיניים מנתח. להלן תשובת MRI מכון אסותא: נגעים בחומר הלבן התת קורטיקלי באונה הפריאטלית דו צדדית יותר משמאל, ללא האדרה, ללא רסטריקציה, אינם ספציפים. עשויים להיות חלק מחללים פריוסקולרים מורחבים. באבחנה מבדלת נגעים על רקע וסקולרי, דלקתי ו/או דמיאלנטיבי. מומלץ מעקב ובירור. אשמח מאוד לתשובתך המהירה :)

לקריאה נוספת והעמקה

גיל הילדה 10.

אסתר שלום, תשובת ה-MRI איננה חד משמעית: יתכן ומדובר בממצאים חסרי משמעות, שהם חלק ממבנה תקין של המוח, אך יש אבחנה מבדלת של תהליכים אחרים, כלומר יתכן שמדובר במחלות מסוימות. כדי להחליט מה משמעות הממצאים, אני מניחה שפרופ' שפירר יתייעץ עם הרופא שפענח את ה-MRI או עם רנטגנולוג אחר, וישקלו אם צריך בירור נוסף. בברכה

12/03/2018 | 21:12 | מאת: אורית

שלום ד"ר הלוי, ביתי בת 8.5 חודשים עם עיכוב התפתחותי מוטורי ניכר.. נשלחנו למספר בדיקות על מנת לברר נזקים מוחיים או מחלות מטבוליות (חלילה וחס). כרגע בידיי תוצאות בדיקת חומצות אמינו שביצענו.. הרופאת ילדים שהפנתה אותנו לא ממש יודעת איך לפענח את התוצאות. אלו התוצאות. האם תוכל לעזור לי בפענוח (תקין או לא): Aspartic Acid BL 15 Glutamic Acid-BL 72 Asparagine BL 33 Serine-BL 132 Histidine-BL 68 Glutamine-BL 517 Glycine-BL 216 Threonine-BL 109 Arginine-BL 59 Citrulline-BL 16 Taurine-BL 97 Alanine-BL 188 Tyrosine-BL 36 Tryptophan-BL 34 Methionine-BL 14 Valine-BL 137 Phenylalanine-BL 45 Isoleucine-BL 49 Leucine-BL 70 Ornithine-BL 44 Lysine-BL 91 כתוב בדף התוצאות שהערך של מתיונין בגבול התחתון של הנורמה.. המון המון תודה על עזרתך, אורית

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, אין לי את ערכי הנורמה של המעבדה. יש מספר מעבדות, לכל אחת ערכי נורמה הכתובים בדף התוצאות. האם כל הערכים של חומצות האמינו נמצאים בתחום הנורמה (תבדקי לפי טווח הנורמה כפי שכתוב בתוצאות המעבדה שבידייך), ורק מתיונין בגבול הנמוך של הנורמה? אם זה כך, אז זה חסר משמעות, כלומר הבדיקה בגדר התקין. בברכה

10/03/2018 | 13:38 | מאת: טיקים

רציתי לדעת האם אפשר לטפל בטיקים,האם יש תרופות מתאימות,אשמח אם תעזרו לי

לקריאה נוספת והעמקה

כן

11/03/2018 | 10:03 | מאת: טיקים

אפשר לדעת איך מטפלים?

יש טיפול התנהגותי ויש טיפול תרופתי. בבקשה

09/03/2018 | 16:21 | מאת: דין

דר' שלום רב, לפני שנה בערך הופיעו אצל הבן שלי טיקים של מיצמוץ והזזה של הראש זה היה למשך חודשיים שלוש ואז נעלם ל 4 חודשים ואחכ חזר שוב לחודש ונעלם שוב לכמה חודשים. היום לאחר שבעה חודשים מהתיק האחרון הופיע טיק חדש קול של נהמה האם זה אומר שיש לו טיקים כרוניים או תסמונת טורט? ומה אפשר לעשות? בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

דין שלום, טיק יכול להיות מוטורי (כלומר יתבטא בתנועה, כגון מצמוץ, הנעת פה או יד וכו')) או ווקאלי (כלומר יתבטא בקול, כגון נהמה, כחכוח, שיעול וכו'). המהלך הטבעי של טיקים מוטורים או ווקאליים יכול להיות במספר צורות: 1. הטיק יימשך תקופה מסוימת, ואז יחלוף ולא יחזור. 2. הטיק יחלוף, ולאחר תקופה יחזור. 3. הטיק יישאר קבוע ולא יחלוף. 4. הטיק יחלוף, ולאחר תקופה יופיע טיק אחר במקומו. בהגדרה, קריטריון הכרחי לתסמונת טורט הוא, שלא יהיו מעל 3 חודשים ללא טיקים. כך שלפי הקריטריונים היבשים, לבנך אין טורט כי עברו 4 חודשים. אך זה לא משנה אם יש לו או אין לו טורט: יש לו טיקים, וחשוב לברר אם יש לו קשיים שעלולים להתלוות לטיקים, כגון קשיי למידה, חרדה, עצב, הפרעת קשב ועוד. אני ממליצה לא להעיר לו בכלל על הטיקים ולא לבקש שיפסיק, כי הוא לא יכול. במקביל, קבעו תור להערכה אצל נוירולוג ילדים. לא דחוף. בברכה

09/03/2018 | 10:35 | מאת: אמא

שלום כתבתי לך בעבר וחזרתי עכשיו לאחר סבב של בדיקות עם כל התשובות והאבחנה. הבן שלי בן שנתיים וחצי, סובל מזה כשנה אחת לחודש- חודשיים מהתקפות של הקאות שמעירות משינה, כאבי עיניים, ממסתובב עם ראש למטה, עוצם עיניים לסירוגין מכאבים, חסר יציבות ברמה שכל תזוזה של הראש או הגוף מפריעה לו וזה הולך ונרגע אחרי יומיים. עברנו MRI- ברוך השם הכל תקין. ריבוי נוזלים בארובות העיניים הוביל אותנו לנוירואפלטלמולוג- קבע שהכל תקין. קרקעית העין תקינה עצבי הראיה, הכל תקין. איאיג'י- תקין. נוירולוגית אמרה שבמחינתה נגמר הבירור ושזה התקפות של הקאות שכנראה מרמזות על מיגרנות בעתיד. בתקופתו כתבת לי שאולי כדאי לבצע גם בירור מטאבולי או גסטרואנטרולוגי. תוכלי להרחיב? האם כדאי לבצע דופלר זרימות דם באזור הראש/צוואר? האם כדאי לבדוק מול אף אוזן גרון- אולי זה ורטיגו? אין לי ספק שיש לו סחרחורות. וההקאות האלה.. העניין שהוא מתעורר כך משינה, זה תמדי תמדי קורה מתוך שינה ואני חושבת שיש קשר או לזרימות דם או למשהו שקשור בתנוחת השינה, ולאו דווקא לעניין של הקאות מחזוריות שעל פניו אמורות לתקו בלי קשר לתנוחה או לשינה לא? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני חוששת שלא ירדת לסוף דעתי, ולכן אנסה שוב להבהיר את דברי אופן ברור יותר: אין מצב שאוכל לתת לך במסגרת הפורום אבחנה, הסברים או המלצות כלשהן לבירור נוסף או לטיפול . כפי שעניתי לכל פניותייך, אענה גם עכשיו: חזרו לרופא שלכם עם כל תשובות הבירור שבוצע, והוא יענה לשאלותיך. אם המידע שקיבלת מהנוירולוגית לא היה ברור מספיק או הותיר ספקות ותהיות - אנא פני אליה כדי לקבל מענה לשאלותיך. בהצלחה

08/03/2018 | 13:35 | מאת: האם כדי לדבר על זה?

הבת שלי בת 7.5 בסביבות גיל 6 הילדה התחילה להשמיעה נשימה מוזרה כל כמה דקות כאילו מפריע לה משהו בגרון, כאילו רוצה להשתעל אך מוציאה רק אוויר, ניגשתי לרופאת ילדים ואחרי בדיקה קצרה ומספר שאלות הרופאה אמרה שזה סוג של טיקים. הילדה המשיכה עם זה ועדיין לפעמים משמיעה את הנשימה הזו, אך לפני שבוע לערך הילדה התחילה עם תנועת ראש מוזרה, כאילו מגרדת בסנטר עם הכתף התנועה הזו חוזרת על עצמה שוב פעם כל כמה דקות ללא כל סיבה מוצדקת. האם אני צריכה לדבר עם הילדה על הנושא הזה? להעיר לה? להסביר לה מה זה? הילדה ילדה מאוד פיקחית ומבינה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

08/03/2018 | 11:11 | מאת: אורית

שלום, בתי בת 10 ואובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. היא תלמידה טובה וילדה שקטה ונעימה הבעיה היא שמאד מאד קשה לה להתרכז בכיתה והיא ממש לא יכולה לסבול רעש. התחלנו טיפול בריטלין la 20 מג שמאד עזר לה להתרכז אבל היא הייתה תוקפנית ואחר הצהריים הייתה ממש עצובה ובכתה הרבה. לאחר מכן ניסינו פוקלין פעם אחת כי היא כל היום רק בכתה והייתה צמודה אליי .ניסינו אטנט 10 מג פעמיים והיא אומרת שזה עזר לה להתרכז אבל היא הייתה חלשה מאד והייתה מדוכאת לא רצתה לדבר עם אף אחד . האם הדיכאון והאפתיות אמורים לעבור עם הזמן? קשה מאד לראות אותה ככה. אם הגוף אמור להתרגל? או שכדאי לנסות משהו אחר. תודה מראש. אורית

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, תופעות של עצב, בכי, תוקפנות או חולשה עלולות להתרחש במהלך השעות בהן משפיעות התרופות לטיפול בהפרעת קשב, ואז למעשה הן תופעות לוואי. תופעות הלוואי יכולות להשתפר אם מורידים את מינון התרופה (ואז מדובר במינון-יתר), ולעיתים אם מעלים אותו (ואז מדובר בתת-מינון). לעיתים, גם את תרופה מסוימת עוזרת להפרעת הקשב, נאלצים לשנות מינון ואף להחליף אותה ולעבור לתרופה אחרת, כי תופעת הלוואי מפריעה לאיכות החיים. תופעה ידועה נוספת היא תופעת הריבאונד Rebound: כשהשפעת התרופה לקשב פגה והיא מפסיקה להשפיע, הגוף חוזר למצבו הבסיסי, ודווקא אז הילד עלול להיות יותר רגיש, יותר עצוב או יותר עצבני. חשוב להדגיש: תופעת הלוואי השכיחה היא חוסר תיאבון וקיימת ברוב הילדים, אבל רוב הילדים יסתדרו עם התרופה בלי תופעות לוואי שפוגעות באיכות חייהם ובלי ריבאונד. ספציפית לגבי בתך: כדי להגיע לאיזון תרופתי, כך שהפרעת הקשב תשתפר אך ללא תופעות לוואי בלתי נסבלות, חשוב לדעת מה משקלה ומה אומרת המורה על השפעתה של כל אחת מהתרופות. חזרי לרופא שמטפל בה, נישמע שאתם בידיים טובות ומקצועיות. בברכה

07/03/2018 | 11:00 | מאת: דינה

בסד שלום האם נטילת אנטיביוטיקה לחיידק סטטקופ יכולה לגרום לכתמים על העור ילדה בת 4. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום, כתמים על העור במקרה זה יכולים להיות פריחה כחלק מזיהום סטרפטוקוקאלי, או פריחה אלרגית מהאנטיביוטיקה. כדאי לצלם את הכתמים ולהיבדק ע"י רופא הילדים. אם הכתמים גם מגרדים, כדאי לפנות מיד לרופא ולשקול טיפול נגד אלרגיה. בברכה

05/03/2018 | 08:56 | מאת: עינבל חיה

שלום רב ביתי בת שנתיים החל מגיל שנה פלוס מינוס ראינו על הגב שניסיתי קפה ועוד אחד בטוסיק . האחד הנוסף היה שונה בצורתו - עגול בצורה מושלמת (האחרים היו כתמים בצורה לא ברורה ) וכהה יותר (חום יחסית כהה לעומת האחרים שהיו מאוד בהירים ). מזה זמן מה (כשנה ) לא ראינו כתמים נוספים. היום בסירוק ראיתי כתם נוסף מעל האוזן בתוך השיער. הכתם דומה לזה שבטוסיק (עגול/אליפטי) בצבע חום יחסית כהה. כמו כן יצא לה על האף עוד כתם שצבעו אפרפר וכמעט אינו נראה. סה"כ קיימים 4-5 כתמים, סה"כ התפתחות תקינה , לא ידוע לנו על מחלה במשפחה, אני יחסית מנומשת בפנים , בחזה, בידיים. האם יש מקום לבדוק את נושא מחלת הnp? הבנתי שיש בדיקה שניתן לעשות. יש עוד סימנים שעליי לעקוב אחריהם? האם יש תורשתיות מבחינת פיגמנטציה שיכולה להסביר את התופעה? האם יש הבדל בין היחס לכתמים העגולים לאילו המופשטים? לחוצה מאוד, אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ענבל שלום, אני מניחה שכשכתבת "שניסיתי קפה" למעשה התכוונת לשני כתמי קפה בחלב. ישנם כתמים עוריים מסוגים רבים, ורק לפי תיאור כתוב במילים אי אפשר לדעת במה מדובר. כדי להחליט אם מדובר בכתמי קפה-בחלב או בסוג אחר (למשל נקודות חן בהירות), כדאי שתפנו לרופא עור (עדיף של ילדים) או לנוירולוג-ילדים. גם אם יתברר שאלה כתמי קפה-בחלב, הרי שהם צריכים להיות בגודל וצורה מסוימים כדי להיחשב כקריטריון לאבחנה של מחלת NF1. בלי לחץ, תקבעו תור לרופא עור או נוירולוג ילדים. בברכה

בני בן השנתיים שלושה חודשים התחיל לפני מס ימים למצמץ באופן לא טבעי מעבר לכל אדם אחר. זה מטריד אותי אני קוראת באינט' ומבוהלת לגמרי. קבעתי תור לרופא בתחילת אפריל .מה לעשות בינתיים .ברור לי שאני לא מראה לו את פחדיי.קראתי על המחלה טוראט וזה מפחיד אימה .האם יכול להיות שזו תופעה חולפת כמו שקראתי או התחלה של משהוא? תודה אמא מבוהלת אימה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אינני יכולה לחוות דעה כלשהי בלי לראות במה מדובר. אני גם לא מבינה - אם את מבוהלת אימה, למה לא הלכת לרופא הילדים שלכם? תצלמי את המצמוצים בסירטון, ותראי לרופא הילדים שלכם בהקדם. בברכה

24/02/2018 | 20:21 | מאת: אבא מתעניין

שלום רב, אצל ביתי בת ה 5 וחצי הופיעו לפני כחודשיים שלושה בערך טיקים של מיצמוץ ומשיכה באף בעיקר בזמן עייפות או צפיה בטלוויזיה לפי מה שקראתי לא עשינו עניין מזה ובדקנו אצל רופא עיניים שהראיה תקינה ואכן היא תקינה עם מעט יובש שטופל בטיפות והטיקים של המצמוץ התמעטו (לא נעלמו לגמרי) אבל נוספו עכשיו טיקים של משיכה באף וכחכוך בגרון לעיתים תכופות לציין שכרגע לא נראה שזה מפריע לילדה מבקש ושאלתי פעם אם משהו מפריע באף או בגרון ואמרה שלא וזה "פשוט יוצא ככה" לדבריה מבקש עצה לגבי צורך בהמשך בירור כלשהו? לציין גם שלילדה אנמיה מחוסר ברזל ללא ירידת המוגלובין שטופלה בסירופ ברזל מלבד זאת התפתחות תקינה ילדה טובה וחכמה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קרוב לוודאי שאתה צודק: סביר שמדובר בטיקים, והכי חשוב זה לא להעיר לילדה ולא לבקש ממנה להפסיק את הטיקים. היא לא יכולה לעצור את התנועות והקולות, וזה רק ילחיץ אותה. אני כן ממליצה לפנות לנוירולוג ילדים, לא דחוף, כדי "לחפור" יותר לעומק ולשלול בעיות שעלולות להתלוות לטיקים. בברכה

26/02/2018 | 00:37 | מאת: אבא מתעניין

ממש תודה על המענה המהיר, כמובן שאשמע בעצתך ונלך איתה לנוירולוג ילדים בלי לחץ כמובן כדי לא להלחיץ אותה. מנסיונך האם טיקים מאין אלו לרוב חולפים? (כמובן שתשובתך אינה במקום ללכת להיבדק כעצתך)

כן, טיקים בדרך כלל חולפים. לעיתים הם חוזרים בהמשך החיים, או שחוזר טיק מסוג שונה. בכל מקרה, טיקים קלים אינם משנים את מהלך החיים. בברכה

22/02/2018 | 23:01 | מאת: הורה מודאג

שלום רב. בצענו לילדה בת 3 עם cp בדיקת EEG. קבלנו פענוח כדלקמן לסיכום תרשים בלתי תקין בשל: 1.גלים חדים בתרכיבי זיז-גל איטי שכיחים,בלתי תלויים ,על פני האזור המרכזי האוקסיפיטלי פרונטלי משמאל. 2. האטה בינונית מתמשכת על פני המיספרה השמאלית , בעיקר על פני האזור הטמפורלי משמאל. בבקשה עזרה דחופה בפענוח.לא מבינים מה זה אומר ומאוד מודאגים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האא"ג אכן לא תקין, אבל כדי להבין מה משמעות הממצאים באא"ג ספציפית לגבי בתכם - אתם צריכים לשלוח את תשובת האא"ג לנוירולוג שהפנה אתכם. לא ניתן לתת אבחנה, הסבר או המלצות לבירור אם לא מכירים את הילדה. בהצלחה!

15/02/2018 | 10:38 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת 7.5 חודשים. לא מתהפכת עדיין, מתקשה מאוד בהרמת ראש ונראה שחגורת הכתפיים שלה חלשה. מטופלת בפיזיו כבר 3 חודשים, אובחנה כסובלת מטונוס מוגבר (ניורולוג אמר שהטונוס תקין אך רופאת התפתחות והפיזיוטרפיסט אומרים שהטונוס מוגבר). הפיזיוטרםיסט אומר שיש לה בעיית התארגנות ולכן העיכוב. לאחרונה גילינו כי סובלת מריפלוקס סמוי, התחלנו טיפול והיא מגיבה לו היטב, עלתה יפה מאוד במשקל ובגובה (כעת באחוזון 50). מקשיתה את הגב אחורה כל הזמן ע"י זריקת ראש אחורה. כל הרופאים והמטפלים שביקרנו אצלם אומרים שהיא מתקשרת היטב ונראה שהבעיה מוטורית בלבד. אני סובלת מהרפס גניטלי, לא היה התקף פעיל בלידה אך מיד לאחריה היה.. יכול להיות שהעיכוב ההתפתחותי חל כתוצאה מהדבקות? היא לא הראתה שום סימני הידבקות עד כה אך יכול להיות שנדבקה והוירוס יושב על משהו עיצבי שמונע ממנה פיזית להתפתח מוטורית? תודה רבה על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, הדבקה של העובר בהרפס במהלך ההריון או הלידה מתבטאת בדרך כלל בפגיעה מוחית המערבת פרכוסים ועיכוב התפתחותי, וכן עלולה לפגוע בעיניים, בעור, בכבד ועוד. נשמע שהבעיה המשמעותית אצל בתך היא העיכוב המוטורי, ולכן פחות סביר שזה נובע מהרפס. צריך להתקדם עם הבירור של הקושי המוטורי. אני מציעה שתחזרו לנוירולוג שדבדק את בתך כדי שימליץ מה צעדים הבאים. בברכה

תודה רבה ד"ר הלוי, למעשה.. רציתי לקבוע תור אליך למרפאת ראשלצ אך ההמתנה ארוכה מאוד (יש תור פנוי רק ביוני).. יש דרך בה אוכל להגיע אליך במועד קרוב יותר? סליחה שאני כותבת בפומבי פשוט אין לי דרך ליצור קשר בפרטי..

לא צריך לבוא אלי פרטי. את יכולה לקבוע תור לקופ"ח (אני עובדת בקופ"ח כללית) או לבי"ח שניידר. שהרופא של בתך ישלח הפניה לקופ"ח או לשניידר, ותקבלו תור.

08/02/2018 | 20:39 | מאת: Emily

אשמח לקבל אינפורמציה לגבי ממצאים בבדיקת mri שעברתי. אני פינה כאן מכיוון שהפורום של הבוגרים סגור. אשמח לכל עזרה שאוכל לקבל. כמו מה זה אומר קורלציה קלינית ? או מה הממצאים אומרים לגבי מחלקת קדסיל. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אמילי שלום, "קורלציה קלינית" משמעותה התאמה בין הממצאים ב-MRI לבין ההתבטאות הקלינית של הפציאנט. מה הקורלציה אצלך - פני לנוירולוג שהפנה אותך ל-MRI. בברכה

07/02/2018 | 14:09 | מאת: אמא

שלום דר הלויכתבתילך ארוכות על בני בן שנתים וחצישמזה קרוב לשנה אחת לחודש וחצי לערך מתעורר לפנות בוקר מקיא מסוחרר, כאשר במשך יומיים שלשוה לאחר מכן מסתובב מסוחרר חסר יציבות עם עיניים במראה מוזר נשען על רהיטים וכו'.הגיעה תשובת אי איג'י "תרשים שינה פרמקולוגית מראה פעילות פוליריטמית עם כישורי שינה. אין פעילות פרוקסימלית או סימני צד. לסיכום" בלא ממצא חולני." אני מניחה שמדובר בממצאים תקינים לחלוטין? ואם כן האם בכל זאת צריך לבצע אמאראיי? האם זה אומר שבודאות איןלו אפלילפסיה ושאם היה גידול במשך קרו בלשנה היו אמורים לראות ממצאים כלשהם לא? הוא בן שנתיים וחצי והייתי שמחה להימנע מהרדמה מלאה בגילו. שאלותיי: האם יש סיכוי שתופעות כאלו קורות כייש בעיה רצינית בעיניים? נבדקה קרקעית העין לפני חודשיים ונשללה בעיה בקרקעית אבללל אין לי ספק שי שלו בעיה בראייה וכן פזילה קלה הוא פשוט לא מאפש רלרופאים לבדוק אותו ויש לנו תור לדר קריסטל לעוד חודש. הם יש סיכוי שזה נובע מלחץ על העיניים? והאם לא כדאי גםללכת לאף אוזן גרון? במיד ה ומדובר בסחרחורת? ובדיקות דם אין משהו שכדי לבדוק, אולי חסר בברזל או משהו ? אנחנו נדבר גם עם נוירולוג אבל התור שנקבע לעוד חודש וחצי ואני רוצה לדעת אם יש דברים נוספים שאפשר לבצע במקביל. והאם לדעתך יכול להיות מצב של מיגרנה שמתבטא כך בגיל כזה?! כשהעיניים נראות מוזר כל זמןההתקף כמו מוגדלות או כמו עיניי זכוכית בייחוד כשמתעורר משינה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. כפי שעניתי לך בעבר - הפורום שלנו אינו מהווה תחליף לביקור אצל רופא, ולא אטפל בבנך דרך המסך. תקראי שוב מה כתבתי לך בפעם הקודמת, ותעשו כבר MRI כדי לשלול גידול מוחי או תהליך לוחץ אחר. בברכה

06/02/2018 | 09:12 | מאת: אמא דואגת

ביתי בת 6 ADHD כשברקע היא תאומה פגית ומוזנת בצינור הזנה התחילה טיפול ברטלין LA 10 לפני חודשים שלדעת הנויירולוגית לא נתן מענה מספיק ולכן המליצה לנסות לעלות לה לLA 20 יומיים בתחילת הטיפול החדש ניצפו בגן התנתקויות ובהיות שלא הגיבה מהר לקריאה בשמה ובאופן כללי דווח ע"י הגננת שילוב שהאפקט שטוח אתמול עשינו EEG אחרי שהתבקשנו להפסיק רטלין עד הבדיקה ( הייתה כ5 ימים ללא טיפול קודם לבדיקה ) בתשובה לבדיקה נרשם : נרשמה פעילות רקע אחורית של 8-9 לשניה מעורבת עם טטא .- טטא קידמית נרשמו גלים חדים פרונטו טמפורלי ימני והתפרקויות קצרות של זיז וגל PER/SEC 3 כללי לא בוצע נשימת יתר ללא שינויים לגירוי אור לסיכום פעילות פרוקסיזמלי אינטראיקטלי. הבדיקה העשתה כדי לשלול אפילפסיה כמובן שנחזור לנויירולוגית אבל עד אז האם יש לנו סיבה לחשש האם במצב כזה לא ניתן לתת טיפול ל ADHD ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, האא"ג מראה שיש פעילות חשמלית לא תקינה שיכולה להתאים לאפילפסיה. חסרים הרבה פרטים, ולכן אינני יכולה לחוות דיעה על משמעות האא"ג בהקשר של בתך, ואם לתת טיפול תרופתי בריטלין או לא. אתם צריכים לשלוח את תשובת האא"ג לנוירולוג הילדים שלכם בהקדם להחלטה מה הלאה ואם צריך טיפול תרופתי לאפילפסיה. בברכה

05/02/2018 | 22:11 | מאת: ניר

שלום רב, ילדי בני שנה וחצי (כרונולגי) ונולדו פגים בשבוע 31 עם היקף ראש באחוזון 3. במהלך השנה האחרונה, אחד מהם היה מצוי סביב אחוזון 85 עד 97 והשני בין אחוזון 50 ל-85. בפועל, בחצי השנה האחרונה (בין גיל שנה לשנה וחצי) היקף הראש של שניהם גדל ב-1.5 ס"מ. ביצענו לשניהם אולטראסאונדים לפני מעל לשנה, כחלק ממעקב פגים ועל מנת לוודא שהיפר הקוגוניות שהופיעה בתקופת הפגייה נעלמה והיא אכן נעלמה אצל שניהם ולא היו ממצאים נוספים. מבחינת משקל קיימת עליה מקבילה אצל שניהם אך מבחינת גובה הם מצויים באחוזון 20, ללא עליה משמעותית. האם יש צורך לדאוג לאור העליה החדה באחוזונים של היקף הראש מאז הלידה, בהניתן שלא קיימים סימפטומים נוספים ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום, לא הבנתי תוך כמה זמן היקף הראש של הבנים עלה מאחוזון 3 לאחוזונים הגבוהים שציינת: אם העליה הייתה הדרגתית לאורך שנה, ובחצי שנה האחרונה היקף הראש עלה רק ב1.5 ס"מ, אז יתכן שזה נובע מכך שלך ו/או לאשתך יש ראש גדול. אם הייתה קפיצה גדולה ("שברו אחוזונים") בזמן קצר של חודשים ספורים, אז כדאי להתעמק יותר. אני ממליצה שרופא הילדים שלכם יעקוב אחרי אחוזון היקף הראש של הילדים ושלכם, ההורים. זאת, כמובן, בהינתן שאין תופעות אחרות, שגם אותן רופא הילדים צריך לשאול ולשלול. כמו כן יש צורך בבדיקה גופנית ונוירולוגית. בברכה

לתינוק בן 3 חודשים שלי יש 'וי' מעל הישבן. העור בגוון אחיד ללא שערות וללא גומות. החריץ לא עמוק, נראה כמו כפל של העור בדומה לכפלים בכף היד של מבוגר. בסקירת מערכות מורחבת במהלך ההריון עמוד השדרה היה תקין. האם כדאי להתייעץ עם רופאת הילדים? האם יש סיבה לבירור נוירולוגי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלומית שלום, אין באפשרותי לענות לך בלי לראות את הילד. יש סיבה למה לא התייעצת עם רופאת הילדים עד כה? אם את מודאגת אז כן, כדאי להתייעץ איתה. בברכה

היי שוב ותודה רבה בעבור המענה הזריז. בשמונת החודשים הראשונים היקף הראש שלהם גדל ב 2 ס"מ לחודש בממוצע. סה"כ מ29 ס"מ לכ-45 ס"מ.לאחר מכן חלה התמתנות בקצב הגדילה. היקף הראש שלי בתור ילד בגיל שנה וחצי היה דומה להיקף שלהם בגיל זה.. אם כי מעט צר יותר (48 ולא 50 ס"מ) . בתור מבוגר יש לי ולאשתי היקפי ראש ממוצעים. רופאת הילדים לא ראתה סיבה לדאגה. האם הנתונים החדשים שתיארתי משנים את התמונה ? תודה רבה שוב

לבת שלי יש בדיוק את אותה בעיה. האם היית אצל רופא? אם כן מה הוא אמר לך?

בהחלט התייעצתי, נאמר לי שכל עוד רואים את התחתית של השקע, אין שום סיבה לדאגה. כדאי בכל זאת להראות לרופאת הילדים שלך, כדי להניח את דעתך כי הרי אין דרך לדעת אם אני חושב מתייחסות אל אותו הדבר.

31/01/2018 | 01:21 | מאת: נטלי

היי אני בת 47 מטופלת בטגרטול 400 פעמיים ביום מזה 12 שנה עקב אפילפסיה לאחרונה מזה 4 שנים סובלת מעירפולים נמצאת בגיל המעבר השאלה שלי האם העירפולים הם סוג של התקף?הייתי אצל נירולוגים שלחו אותי לוידיאו א.א.ג 3 ימים ובזמן הבדיקה לא היו עירפולים כך שלא נפתרה התעלומה אני רצה מרופא לרופא סובלת זמן ממושך מעירפולים אני פוטרתי מהעבודה בגלל זה אשמח אם תעזרו לי לפחות כיוון

לקריאה נוספת והעמקה

נטלי שלום, הפורום הזה עונה לשאלות על בעיות נוירולוגיות בילדים ונוער. אנא פני לפורום של נוירולוגיה למבוגרים. בברכה

30/01/2018 | 09:06 | מאת: אב מוטרד

שלום בני כיום בן 4 (ילד סנדוויץ) ולפני כ 5 חודשים התחילו אצלו מה שאנחנו יודעים היום כטיקים. בתחילה היו קולות שיעול חזקים מאוד שנשמעים כמו נביחה חזקה. היינו בטוחים שמדובר בשיעול מוגזם שהוא עושה בכוונה והיינו מעירים לו שישתעל חלש יותר חשוב לציין כי שמנו לב לתופעה החל מכניסתו לגן עירייה חדש. הכניסה היתה חלקה ולא היו בעיות משמעותיות לפני כ 8 חודשים נולד לנו תינוק חדש. לאחרונה (לפני כחודשיים) הוא התחיל גם בתופעה של מתיחת הידיים למעלה במקביל לטיק הקולי לא נראה שזה מפריע לו והוא עושה את כל פעילויות הגן והבית ללא בעיה. היינו אצל 2 נוירולוגים שאבחנו אצלו "טיקים מורכבים" והנחו אותנו שבגיל הזה אין דרך לטפל ורוב הסיכויים שזה יעבור לבד. והטיפול שאנחנו יכולים לתת זה פשוט להתעלם ולא להעיר לו על כך באמת כך עשינו והנחינו את כל מי שבמגע איתו פשוט להתעלם מהטיקים העניין הוא שהטיק הקולי ממש חזק ולא נראה שהוא מתפוגג. מהרגע שהוא קם מהשינה בבוקר עד שהוא נרדם בלילה - הטיקים קיימים חשוב להוסיף גם שיש לו רגרסיה התנהגותית והוא מדבר כמו תינוק מתחנחן מחומר המקצועי שקראתי באינטרנט טיקים בדר"כ מתחילים בגיל 5-6 אבל במקרה של הבן שלי החלו בגיל 3.5 אין לנו במשפחה מישהו שסבל מטיקים כאלו, יש בהחלט אנשים במשפחה שהיו להם טיקים אבל לא בגיל כזה או בעוצמה כזו השאלה שלי אם אכן אין טיפול מתאים בגיל כזה לטיקים ? האם צריך לחכות שהתופעה תתרחש במשך שנה ורק אז להתחיל לטפל? האם מדובר בתסמונת טורט? לעיתים הטיקים כל כך מציקים לסביבה שאנו לא עומדים בכך ומעירים לו .. אודה מאוד לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן, גיל 3.5 זה גיל צעיר להופעת טיקים, אבל התופעה בהחלט מוכרת גם בגיל זה. בדרך כלל המהלך הטבעי של טיק הוא כמו גל: מחמיר, מגיע לשיא, ואז פוחת ואף חולף. את הילד זה לא מעניין אם קוראים לזה "טיק פשוט", "טיק מורכב" או "טורט": אם הטיקים קשים ומפריעים לו מבחינה תפקודית, אז כדאי לטפל, גם בגיל צעיר. לטיקים יש טיפול התנהגותי, ובמקרים קשים יש גם טיפול תרופתי. אני ממליצה שתפנו למרפאת טיקים לילדים (יש בחלק מבתי החולים לילדים). בברכה

31/01/2018 | 21:38 | מאת: אב מוטרד

תודה רבה על התגובה המהירה

בשמחה.

לביתי בת החצי שנה עלה חום ל 39.5 והרופא אבחן דלקת אוזניים ורשם לה אנטיביוטיקה. במקביל התחלתי להבחין בקפיצות בלתי רצוניות מעין ״טיקים״ אשר קורים מספר פעמים במהלך היום, אפילו שמתי לב שקרה גם מתוך שינה. אין לביתי שום בעיית התפתחות והיא מתנהלת כרגיל. האם זה יכול להיות קשור לעליית החום או הדלקת? מה זה עשוי להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

מקובל להתחיל ב"שלום". קפיצות בעין בזמן חום עלולות להיות פרכוס-חום או התחלה של אפילפסיה. תצלמו את האירועים ותפנו מחר שוב לרופא שלכם. בבקשה

תודה וסליחה

אם זו תופעה אקוטית של הימים האחרונים, וממשיכה, אפילו תפנו לחדר מיון. והכי חשוב- לצלם סירטונים עם הקפיצות. בברכה

23/01/2018 | 15:42 | מאת: מרווה

שלום הבן שלי הפסיק לקבל דפלפט לפי המלצה של נוירולוגית שלו, והתחיל טיפול באוספולוט, שבוע מאז ההפסקה התחילו תופעות לוואי מוזרות, כמו בעיות בריכוז בעיות לימודיות המורות מעירות שהוא בכלל לא משתתף בכיתה קשה לו בחשבון בקריאה ובהעתקה מהלוח, רב הזמן מעופף, למאות שהוא היה ילד ממש מצטיין יש לנו בקרוב eeg ובדיקה אצל הנוירולוגית שלנו השאלה שלי, האם זה אחת מתופעות הלוואי של הפסקת דפלפט וזה אמור לחלוף? הטם יש מצבשהילד מקבל פרכוסים ואנחנו לא רואים את זה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מרווה שלום, אני מניחה שהנוירולוגית המליצה להחליף דפלפט ולעבור לאוספולוט משיקולים רפואיים. אבל אם יש שינוי ברור בהתנהגותו של בנך וביכולת הלמידה שלו, אז צריך לברר אם זה נגרם עקב תופעת לוואי של האוספולוט, או שעקב הפסקת הדפלפט יש פרכוסים סמויים או החמרה ב-EEG. אינני יודעת מה היה סוג הפרכוסים לפני ההחלפה בין התרופות, והאם ה"מוזרות" הייתה גם קודם. בכל מקרה, כדאי לחזור לנוירולוגית ואולי לחזור על EEG. יתכן שמינון האוספולוט נמוך, ויש צורך לעלות. בברכה

שלום ד"ר הלוי כתבתי לך לפני כחודש וחצי.מאז עברנו כמה רופאים. ואני מבולבלת. הבן שלי בן שנתיים וחצי. מזה כמה חודשים (בין חצי שנה לשנה) שאחת לחודש - חודש וחצי, הוא מתעורר בשעות הבוקר המוקדמות (4-5 לפעמים בשמונה/תשע) כשהוא עוצם עיניים חזק, בוכה בכי של כאב. בהתקפים הראשונים התעורר עם הקאות קשות עשרות הקאות לאורך היום, בכל תנועה כמעט. בשני ההתקפים האחרונים, בדצמבר ואתמול- התעורר בלי הקאה רק עם כאבי עינים ובמהלך היום תחושה שהוא צריך להישען כדי לא ליפול מרכין ראש ובוכה על העיניים וההקאות בודדות הגיעו בערב מאוחר. מה שמפתיע זה שלפחות 4 פעמים בחצי השנה האחרונה ההתקפים האלה הגיעו כל חודש וחצי פלוס מינוס או לשם מלבד פעם אחת שהם הגיעו כעבור חודשיים וחצי. בהתקף שהיה לפני חוד שוחצי הלכנו למיון, דם עבר בדיקות כלליות ובדיקת נוירולוג שמיד הפנתה לאםאר איי מח + לאי.א. ג'י. בשינה בקהילה. בנוסף היינו אצל רופא עיניים שבדק קרקעית עין ואמר שהיא תקינה. אבל אמר שצריך להמשיך לבדוק בדיקת ראיה שהילד לא נתן לו. הלכנו לבדיקת איאיג'י והילד התעורר באמצע. עוד לא הצלחתי לחזור כי מאז היה לו חום ועוד כמה. בנוסף - לסבתא שלו, דודה שלו וסבתא רבה יש מיגרנות קשות כל חייהן (מגיל ההתבגרות). שאלותיי: אתמול שוב התעורר בארבע בבוקר עם כאביםב עיניים/ראש. העיניים תמיד אגב אדומות רואים נימי דם. הקפדתי לצלם אותו בוידאו וגם סטילס מקרוב את העיניים והכל, אין ריצודים, אבל יש כמו עיני זכוכית כאילו הוא אפטי למרות שהוא לא, כמו בהייה למרחוק. וכמובן נימי דם אדומים. אני לא יכולה ורוצה לטרטר אותו בין מיליון בדיקות. עיניים, איא,ג', אף אוזן? אמ אר איי, הבנתי שזה יכול להיגרם חלילה מגידול ועד מיגרנה או התקפי ורטיגו. מה לדעתך הכי מחשיד כרגע? אני מנסה להתחמק מבדיקות בהרדמה מלאה כמו אמ אר איי אבל כןלבצע מה שצריך ואל להתפזר. האם ייתכן שכל זה נובע מפזילה/בעיות בראייה? לדעתי יש לו ליקוי ראייה והו אמתאמץ מאוד מאוד. וצופה הרב הבטלויזיה מרחוק /קרוב. האם הגיוני שכאב כזה יעיר אותו משינה? האם ייתכן שזה מיגרנה? ככה עם סחרחורות קשות וחסו ריציבות? האם ייתכן חלילה גידול ואני מבזבזת את זמננו באבחון ואין מנוס מאמאר איי? מה שברור שזה כל כך חזק שזה מעיר משינה ומה שבטוח שהסחרחורת /כאבי ראש גורמים להקאה. ושההתפקים חוזרים אחת למספר שבועות. אבלל- בין ההתקפים אין זכר לכל אלה! וזה מה שמעודד אותי. אודה לתשובתך.

23/01/2018 | 09:05 | מאת: אמא

בשני ההתקפים האחרונים היו מעט הקאות אבל משך הורדת העיניים הורכנת הראש והכאבים מהשינה נמשכו שלוש הימים. בעוד שכל ההתקפים בחצי שנה שנה האחרונה לוו רק בכאב פעם אחת כשקם משינה הקאות רבות לאורך היום ובסוף אותה יממה הכל היה נגמר. כלומר יש החמרה במשך הזמן שהוא סוחב את הכאב/סחרחורת אבל פחות הקאות משמעותית. אודה לעצתך כי שלחו אותי כרגע ל6 בדיקות. וכל אחת צריכה או הרדמה או בכפייה וזה נראה לי סיוט לילד וגם לא ריאלי להספיק הכל בפרק זמן סביר

שלום, אכן האבחנה המבדלת כוללת מספר אבחנות אפשריות, ביניהן מיגרנה, אפילפסיה, גידול, לחץ תוך גולגלתי, פרוקסיזמל-ורטיגו, הפרעה בזרימת דם ועוד. צריך להשלים MRI ו-EEG בשינה, ואולי גם בירור מטבולי וגסטרואנטרולוגי. עלי לציין שאמנם נתת כאן תיאור מפורט, אך חסר לי מידע נוסף על קיומן של תופעות אחרות. יתכן שהנוירולוג שפגשתם כבר קיבל את המידע החסר, ולכן לא המליץ על בדיקות נוספות. למה פניתם רק לאחרונה, אם בהתקפים שהיו בעבר לא פניתם למיון? ואם כבר קבלתם יעוץ נוירולוג, מדוע לא בוצעו הבדיקות עד כה? חשוב מאד להשלים את הבדיקות שהומלצו לכם, ולהישאר במעקב. בברכה

תודה עלתשובתך. יש לנותורים לאיאיג'י ואמאר איי, אבל הם אל קרובים. אי איג'י בעוד שבוע וחצי ואמ אר איי עו דלא חזרו עם תור. את חושבת שכדאי שיתאשפז כדי לשלול בעיות? כרגע זה היום השלישי מההתקף האחרון, הוא משתולל כרגיל ונראה חשוץ מלהסתובב בבוקר עם ראש מעט רכון למטה הוא כרגיל. וגם זה נרגע בצהריים, לא ברור אם בגלל אקמול שנתתי פעמיים היום. מחר הולכים לרופאת עיניים ילדים כדי לבצע בדיקה נוספת שלקרקעית העין וכן ראייה. את חושבת שאסור במצבו לקבל הרחבת אישונים? לגבי התופעות ש אמרת שחס רלך מידע על קיומן של תופעות נוספות? תוכלי לומר לימה הן? כדי שאדע אחרי מה לעקוב? אני גם מסריטה ומצלמת שאדע על מה לפקס. הנוירולגו שהיינו אצלו הי הדרך המיון והביקור היה קצר.

יש לי הפנייה לנוירולוג בשניידר ואני חושבת שלא נעשתה תוכנית עבודה מסודר ולכן הייתי שאננה לגבי הבדיקות. אני די בפאניקה מההתקף האחרון, ממראה העיניים של הילד וממשך ההתקף. האםתוכלי לקבל אותנו במידה ויהיה ביטול? יצרתי כבר קשר עם המרפאה ואמרו שידברו איתי בראשון בבוקר. אני חושבת שזה מקרה שהפך לדחוף גם אם לא הי הככה בהתחלה בגלל משך הזמן שחלף מההתקף הראשן וההחמרה בסימפטומים ומנגד עו דלא ביצענושום בדיקה משמעותית. אולי תשלקי אשפוז בכלל? ואולי תשלחי לכמה בדיקות נוספות בקהיהל אבל לפחותש נבצע הכל במקביל ואל נתמהמה. ודבר אחרון מחר מבצעים בדיקה אצל רופאת עיניים ילדים כינראה לי שיש לו פזיל הוליקוי ראיי הואולי זה נובע גם מזה? האם יש מניעה משימוש בחומר המרחיב אישונים במידה והילד עדיין בסוף התקף שלמה שזה לא יהיה? והאם כדאי ללכת למיון כבר היום וזהו? אני ממש בלחץ למרות שהואט בסוף התקף ולגמרי נראה רגיל אולי מלבד מראה העיניים שנראה קצת מוזר עדיין

הפורום שלנו אינו מהווה תחליף לביקור אצל רופא, ולכן לא אוכל לתת לך תשובות ספציפיות לשאלותיך. ההתקפים התחילו לפני חצי שנה עד שנה, אז לחכות ל-EEG עוד שבוע וחצי לא ישנה דבר. אני ממליצה שתפנו באופן מסודר לרופא הילדים שלכם, שיעזור לך להחליט מה לעשות, ויעזור לקדם את ביצוע ה-MRI. בברכה

ביתי בת שנה זוחלת רק אחורה ואינה מתיישת לב מקבלת פיזיוטרפיה אין בעיות במוטוריה עדינה עירנית ומשחקת האם זו בעיה ניאורולוגית לאן לפנות

לקריאה נוספת והעמקה

לפיסיותרפיסטית.

שלום, בני בן הארבע וחצי החל לפני כחודש למשוך את הצוואר, במשך הזמן נוספו עוד תנועות כגון מתיחת היד לאחור וכן כחכוח בגרון (כמעט ללא הפסקה). בבדיקת דם נמצא שהיה סטרפטוקוק לפני כמה חודשים (ערך של 922 בבדיקה). אני מודאגת, טווח הטיקים גדל כל הזמן. מה ניתן לעשות בנידון והאם מדובר בתסמונת פנדס? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

ורד שלום, תסמונת PANDAS היא מונח שנוי במחלוקת: יש מחקרים רפואיים שתומכים בקיומה של התסמונת, ויש מחקרים ששוללים אותה. מאחר וטיקים זו תופעה שכיחה בילדים ומבוגרים, וגם זיהום עם החיידק סטרפטוקוק שכיח (בעיקר דלקת גרון), הרי שיתכן שהקשר בין הטיקים לסטרפטוקוק הוא מיקרי בלבד. בהתאם לכך, יש רופאים שמאמינים ב-PANDAS, ויש שלא. לכן, צריך לטפל בחיידק באנטיביוטיקה, ועם או בלי קשר לחיידק - בנך צריך הערכה אצל נוירולוג ילדים בגלל הטיקים. בברכה

05/01/2018 | 09:25 | מאת: ארז

שלום דר בני בן 5 אחרי מחלת חום של שלושה ימים קם בבוקר ולא יכל לדורך על שני הרגליים ממש כאבי תופת . לקחנו אותו למוקד ושם בבדיקת הדם הck היה 1800 שלחו אותנו לבית חולים ושם אחרי 5 שעות המתנה שוב עלה לו הck ל3200 אישפזו אותו ליומים עם נוזליים ולאחר יום ירד 2200 ושוחררנו עשינו לו בדיקת דם נוספת בקופה אחרי יומיים וירד ל 480 השאלה מה צריך לעשות ולבדוק והאם זה דבר ידוע אחרי מחלת חום . המליצו לנו לקחת לרופא מטבולי ניסינו לקבוע תור ואז הוא דרש שקודם יעשה בדיקות דם נוספות וירא רופא נירוסוקלרי ורק אחר כך להגיע אליו

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום, CPK בזמן מחלת חום, שיורד תוך מספר ימים, בדרך כלל קשור לזיהום ויראלי, ולא מצביע על מחלה ראשונית של השריר. צריך לברר על סימפטומים אחרים של מחלת שריר בילד ובבני משפחתו. כדאי לפנות לנוירולוג ילדים, אך לא דחוף. בברכה

01/01/2018 | 13:59 | מאת: שירה

ברוך השם שלום רב, בני בן 13 עם התפתחות תקינה לחלוטין למעט כאבי ראש שמופיעים בתדירות די גבוהה (אחת לשבוע בממוצע). לפני כמה חודשים התעורר פעמיים עם תחושת ורטיגו חזקה, בבדיקות בבית חולים כולל EEG לא נתגלה שום ממצא והם שחררו אותו תוך המלצה על בדיקת MRI. הבדיקות הן ללא ממצא חריג מלבד הארכת זמני הרפיה בחומר הלבן התת-קורטיקאלי פריאטלי גבוה מימין בקוטר כ-2.5 מ"מ. בינתיים הוא מתלונן מדי פעם על סחרחורות. מה עושים הלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שירה שלום, אינני יודעת מה משמעות הממצא ב-MRI, ומה טיבם של כאבי הראש. אתם צריכים לחזור עם התשובה לנוירולוג שמכיר אתכם ושהפנה אתכם ל-MRI. בברכה

28/12/2017 | 14:32 | מאת: אושר

צהריים טובים, לפני חודש ביצעתי לבני בן ה1.7 שנים בדיקת eeg כחלק מבירור הכחלות בבכי. הבדיקה אמורה הייתה להיות בשינה אך כאשר העברנו אותו מהעגלה למיטה הוא התעורר ולכן הבדיקה בוצעה בערות כאשר אני אחזתי בראשו שלא יזוז. תוצאות הבדיקה הגיעו כך- "הבדיקה בוצעה בעירנות? עיניים פתוחות. התקבל תרשים בעל רקע מורכב מפעילות גלים איטיים בתדירות 5-6 ו 3-4 הרץ לאורך התרשים. על רקע זה נצפו סדרות גלים קצביים בתדירות 5-6 הרץ לעיתים מע גבוהי מתח בולטים מהרקע. לסיכום- אי סדירות איטית קצבית לסירוגין לתאום קליני וביקורת בשינה של ממש." מכאן ניתן להבין כי הבדיקה לא בוצעה באופן תקין? האם עליו לבצע שוב את הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אושר שלום, הגלים האיטיים באא"ג יכולים אולי לבטא נימנום. הם לא מסבירים הכחלות בבכי. הכחלות בבכי בדרך כלל לא מבטאות מחלה נוירולוגית, וחולפות כשהילד גדל. לעיתים הן קשורות לחסר ברזל. כדי להבין אם האירועים הללו מחשידים לפרכוס (כלומר לאפילפסיה) או לבעיות בריאותיות אחרות, צריך להבין את טיב האירועים ולקבל מכם יותר מידע על האירועים עצמם ועל הרקע הבריאותי, המיילדותי והמשפחתי של בנך. רק אז אפשר יהיה לומר אם יש טעם לחזור על האא"ג, או שאפשר לוותר עליו. תחזרו עם תשובת האא"ג לנוירולוג הילדים שהפנה אתכם. בברכה

שלום ותודה מראש על תשובתך נכדי בן ה 11 סובל מספר שנים מכאבי ראש, מתחיל ברקה.... מקבל אבקמולי וזה עזר. לאחרונה החמרה בכאבי הראש, תכופים יותר והכאב שנוסף הוא מאחורי הראש...גם האבקמולי לא ממש עוזר לאחרונה. יש לו תור לנוירולוג רק בעוד חודש....האם זה לא זמן ארוך מדי לחכות? אני וביתי סובלות גם מכאבי ראש....וביתי ונכדי גם חרדתיים....האם יש קשר? אני פונה אליך, כי אני מודאגת....מעט יותר מביתי....תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ריקי שלום, החמרה בתדירות כאבי ראש ידועים, וכן שינוי במיקום הכאב, מצריכים בירור נוירולוגי. חסר הרבה מידע, ויש שאלות נוספות שהנוירולוג ישאל אתכם. כמו כן, לא ציינת מה הכוונה "לאחרונה" - בשבוע האחרון, חודש אחרון, שנה? לכן אינני יכולה לומר לך מה הדחיפות, אך בהחלט צריך לברר יותר לעומק. בברכה

29/12/2017 | 07:03 | מאת: כאב ראש לילד בן 11 בצידי המצח

תודה על תשובתך. בינתיים הילד היה אצל נוירולוגית, היא התרשמה שאין בעיה חמורה, שלחה לבדיקת mri,אמרה לפנות לעזרה בתחום האלטרנטיבי והתזונתי.... אולי תוכלי להציע איזה תחום טיפול אלטרנטיבי....יעיל? שוב תודה על תשובתך...

שוב, בלי להכיר את פרטי המקרה לעומק, אינני יכולה להמליץ או לייעץ. אבל למה לא שאלת את הנוירולוגית שהמליצה על הטיפול האלטרנטיבי?... רק בריאות.

22/12/2017 | 16:06 | מאת: נעמה

שלום, בני בן 10 שוקל כ42 קיבל עד עכשיו ריטלין 30 LA. כעת אנו רוצים לעבור לקונצרטה. הרופא נתן מרשם ל 36 מג ונראה שזה לא עובד מספיק טוב. יכול להיות שהוא צריך 54 מג? האם החישוב בריטלין וקונצרטה הוא אותו חישוב?

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום, היחס בין ריטלין לקונצרטה הוא לא זהה. יתכן שבנך זקוק לקונצרטה 45 (כדור 27 + כדור 18). ההחלטה על מינון של תרופה כזאת או אחרת נעשה ע"פ מספר שיקולים, כולל: משקל הילד, התגובה לטיפול (לפי דברי הילד, ההורים והצוות החינוכי), תופעות לוואי, מצב בריאותי, ותגובה לטיפולים אחרים. חשוב מעקב רפואי והחלטה על סמך כל המידע הנ"ל. בברכה

18/12/2017 | 22:55 | מאת: אנה

שלום ההנחייה להעיר את הילד מארבע בבוקר כדי שיגיע בחסך שינה נועדה לוודא שהילד יצנח לשינה בבדיקה או שיש בה חשיבות נוירולוגית מעצם החסך בשינה? אני שואלת כי אני מתכננת להעיר את הילד בשש, עם החומר הרדמה הוא בטוח יישן כי גם ככה הוא ישן גם בלי זה בשעתת הבדיקה המיועדת. השאלה רק אם יש דרישה למספר שעות ספציפיות של ערות לפני זה? דבר נוסך, האם החומר שנקרא טרכינקולום מסוכן באיזו צורה? אם הילד נרדם באופן טבעי עדיין מחייב לתת לו חומר כזה למניעת תזוזה או מה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום, לאא"ג לאחר חשך שינה אכן יש שתי מטרות: האחת - חשך שינה יכול להוריד את הסף לפרכוסים, כלומר, חשך שינה יכול לאפשר לתפוס פעילות חשמלית אפילפטית בזמן ביצוע התרשים. השניה - ההירדמות עצמה מאפשר לתפוס פעילות חשמלית לא תקינה שמתבטאת רק בזמן שינה. מספר השעות הנדרש נקבע לפי שיקול צוות האא"ג, וחשוב שתעירי את הילד לפי המלצתם. אם את חושבת "לגנוב" עוד שעתיים שינה, עשי זאת בתיאום איתם. כך גם לגבי מתן טריכלונם - צוות האא"ג יחליט אם שינה טבעית מספיקה. בברכה

16/12/2017 | 20:46 | מאת: נעמה

שלום ד"ר איילת לום ד"ר בני בן התשע, שבוע שעבר ראה חפצים גדלים וקטנים ושמע קולות ובמשך שבוע זה נעלם והיום שוב הופיע יש לציין ששבוע שעבר עשיתי לו בדיקה ויצאו שתי תוצאות Streptolysin 0 (ASLT) Ab עם ערך 268 המקסימום הוא 150 וגם יצא STREP A חיובי יש לציין שאין לו חום ואין לו כאב גרון רק חולשה וקצת כאב ראש רק לפני שבוע היה לו חום של 38 מעלות בדיקת הרופאה הראתה שאין דלקת בגרון ובאוזן ואין גם בעיה בלב כשהיא האזינה אבל בגלל שהוא שומע קולות ורואה חפצים גדולים וקטנים רוצה שיקח אנטיביוטיקה אני מעדיפה לא לתת אם זה יעבור לבד כי קראתי שכנראה יש לו תסמונת עליסה בארץ הפלאות שנובעת מוירוס או חלילה מגידול לכן לא יודעת איך אנטיביוטיקה תעזור במקרה הזה לכן אני חייבת לדעת אם שני הדברים שרשמתי לך למעלה מעידים על כך שחובה ליטול אנטיביוטיקה. אני חייבת רופא שמאוזן. ואיך אני יודעת שחלילה אין לו משהו מסוכן תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום, חום וראיית דברים קטנים וגדולים אכן יכול להעיד על זיהום בוירוס. מצב זה, הנקרא "תסמונת עליסה בארץ הפלאות" אופייני לוירוס שנקרא EBV. זיהום ב-EBV לא מצריך טיפול אנטיביוטי. אבל לבנך היה חום והרגשה רעה, ויש שתי עדויות שהוא נדבק לאחרונה בחיידק שנקרא סטרפטוקוק (גם התרבית חיובית וגם טיטר הנוגדנים ASLT גבוה). זיהום כזה מחייב טיפול אנטיביוטי. לא קורה כלום לאף אחד משבוע אנטיביוטיקה, אלא אם בנך אלרגי לאנטיביוטיקה. לעומת זאת, אם הוא לא יטופל, עלולים להיות סיבוכים כגון דלקת פרקים, בלב או בכליות. בברכה

שלום מבקשת פענוח בבקשה : בת 1.5 עם אירוע חוזר של הקאות וטורטיקוליס , הופנתה לבדיקת EEG שבוצע בזמן שישנה , תוצאות : הרקע בשינה מורכב פעילות מטיתא ודלטא עם כישורי שינה סימטריים לאחר גירוי אור ללא פעילות מאותרת במהלך התרשים נראים גלים חדים באיזור אוקסיפיטלי ימני לרוב , פעם אחת משמאל - שטיבם לא ברור ,יכולים להתאים לPOSTS אלא שאלו לא מתוארים בגילאים צעירים כל כך ולרוב דו-צדדיים גלים חדים קטנים אוקסיפיטאליים לרוב מימין -משמעותם לא ברורה לחלוטין שאלה נוספת מלכתחילה הוצע לבצע בדיקת MRI בהרדמה מלאה נקבע תור 17.12.17 האם הבדיקה מסוכנת ?, האם מוזרק חומר לגוף אם כן האם יש תופעות לוואי מסוכנות? כדאי לעשות או לא? תודה חן

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, עניתי לשאלותיך למטה, אין צורך לשלוח את אותה השאלה מספר פעמים. לגבי ה-MRI: הבדיקה עצמה לא מסוכנת. בהרדמה יש סיכון מינימלי ונדיר. אכן, מוזרק חומר ניגוד, שמסוכן רק אם יש אלרגיה אליו (אלרגיה יכולה להיות גם לשמפו, מזון מסוים, בגד וכו'). אם כדאי לעשות? על כך יוכל לענות לך רק הרופא שהפנה אתכם ל-MRI. בברכה

10/12/2017 | 11:51 | מאת: הודיה

שלום ביתי בת השנה וחצי עברה ניתוח קרניוסינוסטוזיס לפני יותר משנה ועדין יש לה מרווח גדול בראש. מבחוץ לא רואים דבר אבל כשמעבירים יד על הראש מרגישים במעין בור גדול בראש. ההתפתחות שלה רגילה לכל דבר. האם דבר זה תקין? וכמה זמן אורך לראש להסגר? אנחנו מאוד דואגים שתצטרך לעבור ניתוח מתקן. מה הסבירות שזה יקרה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הודיה שלום, לצערי אינני יודעת לענות לך הנוירוכירורג שניתח את בתך יוכל לענות על שאלותייך. בברכה

שלום בני בן שנתיים וחמישה חודשים. אחת לחודש הוא מתעורר או לקראת הבוקר או בבוקר עם הקאות בכי וחולשה. כאשר זה מלווה בכאבים בעיניים מאוד חזקים, הוא עוצם אותן מוריד את הרא שמתקשה הלרים אותו, מחזיק בקירות אל ליפול. עד עכשיו הייתי בטוחה שזה נובע מהחולשה של ההקאות, הוא היה מקיא בלי הפסקה וחשבתי שכתוצאה מהחולשה זה קרה. בנוסף רופא הילדים לא התרגש כי זה חלף ברגע שההקאות הפסיקו. בין האפיזודות האלה, שקורות אחת לחודש כשנה בערך - אין שום תופעה כזו של רגישות בעיניים או של חוסר יציבות או של הקאות. אתמול התעור בתשע בבוקר בבכי הקאה וחוס ריכולת לפקוח את העיניים. אחרי זה כמה שעות היה בגינה ובבית ומדי פעם הוריד את הראש והעיניים למטה כאילו קשה לו הלסתכל ולהרים מבט. חשוב לציין- שזה לא קשור רק לאור. גם בחדר חשוך לחלוטין וגם בלילה לגמרי, ברגע שהוא מזיז את הראש - הוא עוצם את העיניים ובוכה בכאב. במהלך אתמול הוא שוב נרדם צהריים, התעורר שוב בהקאה בכי וכאבי עיניים. במוקד אמרו לי לפנות לרופא עיניים בבוקר ולא הפנו למיון. היום היינו בבדיקת עיניים, שבה הרופא גם בדק את קרקעית העיניים ואמר שהכל תקין לחלוטין, וגם אין דלקת או רגישות. שום דבר. לטענתו גם רגישות לאור לא היתה בבדיקה עם פנס, למרות שבבית ובחוץ הילד רגיש לאור. בכל מקרה, הוא אמר שכדאי ללכת לנוירולוג אבל לא דחוף. התורים בעוד שבועות! האם זה כן דחוף? מיד כשיצאנומהמרפאה הרמתי את הילד ושוב הוא בכה שהעיניים כאבו לו רק מהתנופה של ההרמה. מה שכן בדרכ אחרי חצי יום או יום הדברים נרגעים כאמור מעצמם. מה דעתך? אני לחוצה, קראתי על לחץ תצוך גולגולתי, על הידרופוליס, על גידולים חלילה. הוא ילד עם ראש גדול אחוזון 60 -70 בבדיקות. שהראש גדל מאוד מהלידה בחצי השנה הראשונה . מעבר לזה אין רקע של חבלה או משהו. לגבי מיגרנה, הועלתה מחשבה שזה אולי מיגרנה, אבל אין במשפחה בכלל מיגרנות משום צד. תודה ואשמח להנחייה כמה דחוף ולמי ללכת? היינו אצל נוירולוגית התפתחותית לפני חודש שבכלל אמרה שזה לא קשור אליה אלא לנוירולוג של מערכת עצבנים (היא בדקה אותו בנוגע לעיכוב שפתי).ץ.

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום, נשמע לי שלבנך יש סחרחורת, ולא כאב ראש. אם אכן סחרחורת, אז בזמן ההתקף הוא סובל מאד, וחשוב להימנע משינויי תנוחה פתאומיים, למשל, לא להרים אותו באופן פתאומי. יתכן ומדובר ב- Benign Paroxysmal Vertigo, אך בהחלט כדאי לפנות לנוירולוג ילדים. לא דחוף, הרי הסיפור נמשך כבר שנה. חשוב שתביאו לנוירולוג את כל המידע- מכתב מרופא העיניים, מדידות היקפי הראש, ורצוי סירטונים שלו בזמן התקף (כולל צילום מקרוב של העיניים כדי לראות אם יש ריצוד שלהן בזמן התקף). בברכה

ד"ר שלום תודה רבה על התשובה. איך אמורים לאבחן סחרחורת? האם צריך לפנות גם לרופא א.א.ג במקביל לנוירולוג? בנוסף, נוירולוג שראה אותו במיון אמר שכדאי לבצע MRI בהרדמה כללית תוך 4 שבועות + EEG בשינה. ואני מחכה לתור לנוירולוג בקהילה שיבדוק ונראה מה ימליץ. השאלה אם לדעתך הבדיקה הזו יכולה לחכות ובינתיים לבצע EEG או בדיקות אחרות שיאבחנו בוודאות שאין חלילה גידול או לחץ תוך גולגולתי? שנית, לא מצליחים לבדוק לו לחץ דם ודופק כי הוא משתולל. כמה זה הכרחי? ואחרון חביב, המחלה הזו של הסחרחורות שציינת, או כל הנושא של סחרחורות - יכול להיות שזה יפריע למשך כמה ימים? יכול להיות שיגרום לחוסר שיווי משקל קל גם כשלא נראה שסובל מסחרחורת?

אנה שלום, אלו שאלות מורכבות, שלא ניתן לענות עליהן במסגרת הפורום. תכתבי את כל השאלות, ותשאלי את נוירולוג הילדים כשתגיעו אליו. בהצלחה!

06/12/2017 | 19:19 | מאת: חן

שלום בת 1.5 עם אירוע חוזר של הקאות וטורטיקוליס , הופנתה לבדיקת EEG שבוצע בזמן שישנה , תוצאות : הרקע בשינה מורכב פעילות מטיתא ודלטא עם כישורי שינה סימטריים לאחר גירוי אור ללא פעילות מאותרת במהלך התרשים נראים גלים חדים באיזור אוקסיפיטלי ימני לרוב , פעם אחת משמאל - שטיבם לא ברור ,יכולים להתאים לPOSTS אלא שאלו לא מתוארים בגילאים צעירים כל כך ולרוב דו-צדדיים גלים חדים קטנים אוקסיפיטאליים לרוב מימין -משמעותם לא ברורה לחלוטין תודה חן

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום, מה שאלתך?

שלום אם תוכלי ,מבקשת פענוח בבקשה תודה חן

שלום מבקשת פענוח בבקשה : שלום בת 1.5 עם אירוע חוזר של הקאות וטורטיקוליס , הופנתה לבדיקת EEG שבוצע בזמן שישנה , תוצאות : הרקע בשינה מורכב פעילות מטיתא ודלטא עם כישורי שינה סימטריים לאחר גירוי אור ללא פעילות מאותרת במהלך התרשים נראים גלים חדים באיזור אוקסיפיטלי ימני לרוב , פעם אחת משמאל - שטיבם לא ברור ,יכולים להתאים לPOSTS אלא שאלו לא מתוארים בגילאים צעירים כל כך ולרוב דו-צדדיים גלים חדים קטנים אוקסיפיטאליים לרוב מימין -משמעותם לא ברורה לחלוטין תודה חן

באא"ג אין תשובה חד משמעית אם הממצאים משקפים פעילות מוחית חשמלית תקינה או לא. אמנם אין פעילות אפילפטית חד משמעית, אך יש גלים חשמליים קטנים שלא ברור אם הם פיסיולוגים או פתולוגים. צריך להתייחס לתוצאות האא"ג בהקשר הקליני, כלומר, הנוירולוג שלכם יסביר לכם מה משמעות הממצאים באא"ג בהקשר לבת שלך ולאירועים שקרו לה ספציפית. בברכה

26/11/2017 | 09:20 | מאת: חגי

שלום, בן 2.5 נבדק עקב ניסטגמוס, מבקש חוות דעת על התוצאות. תודה מראש בוצעו הסריקות הבאות: AX – T1, T2, FLAIR, DWI COR – T2 SAG – T1 אין עדות למלפורמציה מוחית. פרנכימה מוחית תקינה. דרגת מיאלינזציה בהתאם לגיל. סגנל שמור בפרנכימה מוחית בכל הסריקות. הרחבה קלה של חדרים לטרליים ללא סמני לחץ מגה צסטרנה מגנה בגומה אחורית מעבר קרניוצרביקלי תקין

לקריאה נוספת והעמקה

חגי שלום, חלקי המוח השונים ודרגת הבשלתו תקינים, למעט הגדלה של חלל הנוזל בחלק האחורי של המוח ("מגה ציסטרנה מגנה"). אם הציסטרנה מגנה לוחצת על המוחון זה יכול להסביר ניסטגמוס, אך זה לא מצוין בתשובה. בנוסף, לא מפורט על מסלולי הראייה - הפרעה במסלולי הראיה יכולה לגרום לניסטגמוס. בברכה

27/11/2017 | 07:11 | מאת: חגי

תודה על המענה.

בברכה

24/11/2017 | 16:04 | מאת: הדר

שלום מהו הגיל הממוצע לאבחון אוטיזם? בתי בת החמש מדברת באופן רגיל, משחקת משחקים דמיוניים , משחקת עם אחיותיה הגדולות ונמצאת בגני עירייה כבר שנה שלישית . עם זאת, היא נוהגת לפעמים להריח דברים, מעט אובססיבית בענייני לבוש , עקשנית ולדעתי ילדותית לגילה ( נוטה לבכות ולנדנד). לא פנו אלי מהגן לגבי צורך בבדיקה. ועוד פרט: הילדה חכמה מאד, יודעת עשרות מילים באנגלית ומרכיבה פאזלים של עשרות חלקים בדקות ספורות ולדעתי גם מבינה מצבים חברתיים , אוהבת להתגאות בעבודות שעשתה בגן ובאופן כללי ילדה מאד שמחה. האם יתכן שאוטיזם יאובחן גם בגילאי בית הספר כשהוא ברמה קלה?

לקריאה נוספת והעמקה

הדר שלום, אוטיזם הוא "בספקטרום", כלומר, ההפרעה בתקשורת יכולה להיות החל מקלה ביותר ועד קשה ביותר. אוטיזם בדרגת חומרה קלה יכול להיות מאובחן רק בגיל בי"ס. בבקשה

20/11/2017 | 00:44 | מאת: שיר

שלום לך, בתי בצעה בדיקת חומצות אמינו בדם ולמרות שהיא אוכלת הרבה חלבונים (ביצים, בשר, טונה) תוצאות רבות היו בטווח התחתון של הנורמה, ואף הייתה חריגה ב: aspartic acid תוצאה 3 נורמה 10-90 taurine תוצאה 64 נורמה 75-225. האם יש לכך משמעות ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בת כמה בתך? למה היה צורך לבדוק חומצות אמינו בדם, מה ההסתמנות הקלינית? טאורין ואספרטט נמוכים יכולים להיות קשורים לחוסרים תזונתיים, הפרעות נפשיות (כגון דיכאון) ועוד. יתכן והתוצאות הן בגדר טעות של המעבדה. חשוב שתראו את תוצאות הבדיקה לרופא שביקש לשלוח אותה. בברכה

18/11/2017 | 09:38 | מאת: ליאן

דר שלום ותודה מראש, אני ממש לא ילדה אלא פנסיונרית, אבל הנוירולוגיה האחרים באתר סגורים אשמח שתעני לי בכל זאת. שטפתי את הבית וקיבלתי מכה ממש ממש חזקה ברקה שהתכופפתי בצד ימין משפיץ של כסא. עברה שעה ועדיין הכאבים מאד חזקים מן סחרחורת כזאת וחולשה לא יודעת מה יהיה בהמשך. לדעתך רצוי רופא מחר או שיעבור לבד, אני לא כזאת שרצה לרופאים. תודה רבה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאן שלום, אם עוד לא עבר לך, אז רצוי לפנות לרופא. בברכה

15/11/2017 | 18:34 | מאת: נעם

אשמח להסבר על פענוח MRI מח של ילד בן 10 .האם יש סיבה לדאגה? אני כותב רק את הסיכום: למעט ציסטה ארכנואידלית של CPA מימין. מבני המוח בגדר הנורמה

לקריאה נוספת והעמקה

נעם שלום, ציסטה ארכנואידלית היא בדרך כלל ממצא מיקרי, שברוב המקרים לא קשור לסיבה שבגללה בוצע ה-MRI. יש חשיבות לגודל של הציסטה והאם היא לוחצת על מבני המוח שלידה. לכן חשוב שתראה שת תשובת ה-MRI לנוירולוג שמכיר את בנך. בברכה