פענוח בדיקת eeg לילד עם אוטיזם

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

22/01/2024 | 20:16 | מאת: סיוע בהסבר אודות פענוח בדיקת eeg ילד עם אוטיזם

שלום רב ד ר קיבלנו פענוח של בדיקת eeg לילדנו המאובחן עם אוטיזם ונשמח לסיוע בהסבר אודות הפענוח . האם מדובר באפליפסיה ? מה ניתן להסיק מהפענוח ? בסיכום הבדיקה רשום : תרשים eeg בעירנות ושינה תוצאה תקינה פעילות הרקע בערנות מורכבת מגלי אלפא עד 13 הרץ הנראים בהדגשה אחורית ומגיבים היטב לפקיחה וסגירת עיניים . סיכום eeg : תרשים שינה ועירות חורג מהנורמה בשל התפרקויות זיז ורב זיז גל כלליות קצרות בודדות בשינה .

שלום, 1. מה שכתבת כאן זו לא התשובה המלאה. אם אתייחס רק לסיכום של האא"ג - זה לא תקין, ויש פעילות חשמלית לא תקינה של גלי המוח. 2. לפי אא"ג בלבד לא ניתן לקבוע אם יש אפילפסיה או לא, ולא ניתן להסיק מסקנות. האא"ג הוא בדיקה, אבל הילד שלכם הוא מכלול שלם. לכן, חשוב שהנוירולוג ששלח את הילד לבצע אא"ג יראה את הפענוח בהקדם. על סמך היכרותו עם הילד על כל פרטיו הוא יוכל להסביר לכם את משמעות הממצאים הלא תקינים באא"ג בהקשר של הילד הספציפי שלכם. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים