חדרים ליטרלים במח העובר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

04/12/2023 | 22:38 | מאת: אושר

שלום, שבוע 24 עד כה הריון תקין. בדיקת מי שפיר תקינה סקר גנטי תקין בסקירת מערכות שניה נמצא מוח ליטרלי אסמיטרי, ימין בגבול הנורמה 9.4 מ"מ ללא ממצאים נוספים. לאחר 3 שבועות סקירה מכוונת למוח העובר גודל החדר לא השתנה הדיאגנוזה חדר ליטרלי ימני ברוחב בגבול העליון עם קרן קידמית מעוגלת ואי סדירות של הקרן והדופן של החדר באזור האחורי, נראה שמדובר בדימום קל לא נמצא הרחבת חדרים והדימום אינו ממלא את החדרים, IVH-1 יתכן מעורבות פרנכימטית מינימאלית בקיר אטריאלי עליון של חדר שמאל. במצב הנוכחי הפרוגנוזה טובה והסיכוי לפגיעה נוירולוגית נמוך. אני נורא חוששת למרות הדיאגנוזה שקבעה שיש להמשיך במעקב. ואשמח לשמוע חוות דעת נוספת, האם המצב יכול להשתפר והחדר יכול להצטמצם? תודה מראש

04/12/2023 | 22:40 | מאת: אושר

חשוב לציין ששאר חלקי המוח ושאר הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין ללא ממצאים נוספים.

אושר שלום, אני לא יודעת לענות לשאלתך. השאלה היא לא אם החדר יכול להצטמצם, אלא מה הסיכוי שהמעורבות הפרנכימטית (כלומר, הפגיעה ברקמת המוח) היא משמעותית. אני מבינה שנאמר לך ע"י הרופא (או רופאים, אולי בוועדה רפואית?) שהפרוגנוזה טובה והסיכוי לפגיעה נוירולוגית נמוך. כדאי שתתייעצי עם נוירולוגית או גנטיקאית מומחית לנוירולוגיה של העובר. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים