אשמח להסבר, תודה רבה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/01/2024 | 13:18 | מאת: יעל

שלום דוקטור, רציתי לדעת לידע כללי. כאשר מבצעים בדיקות דם לפרופיל מחלות פרנאופלסטיות, מה בעצם בודקים בבדיקות אלו ומה שוללים בבדיקות אלו? תודה רבה

para=ליד, Neoplastic=גידול. תסמונת פרה נאופלסטית היא תגובה של הגוף לגידול (סרטן) באבר מסוים, המתבטאת באבר אחר, שלא קשור לגידול, ולא נגרמת ע"י תאי הסרטן עצמם. תופעה פרה נאופלסטית נגרמת ע"י כך שהגוף מייצר נוגדנים (לעיתים עוד פני שהחולה י ודע שיש לו גידול), ומתבטאת במגוון תופעות ובעיות באברים שונים. לכל תופעה פרה נאופלסטית יש נוגדנים שאופייניים לה. בדיקת הדם צריכה להיות מכוונת לנוגדנים ספציפיים, כתלות בתופעה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים