פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1901 הודעות
1821 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

21/02/2019 | 10:15 | מאת: רוני

שלום ושאלה נוספת אם אפשר- האם בדיקת EEG תזהה התקפי ניתוק ? אם נניח עושים את הבדיקה לא בזמן התקף אז לכאורה היא תצא תקינה, לא ? אז איך אפשר לתפוס ולאבחן את זה ? רב תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

אא"ג יכול לתפוס אירוע ולהדגימו מבחינה חשמלית. אך אא"ג יכול להדגים פעילות אפילטית גם אם אין התקף בדיוק בזמן ביצועו, או להיפך - אא"ג יכול להיות תקין גם בזמן פרכוסים (למשל, אם הפעילות החשמלית הלא תקינה מגיעה ממוקד עמוק במוח). האבחנה נעשית על סמך הקליניקה והאא"ג יחדיו. בברכה

21/02/2019 | 07:43 | מאת: רוני

שלום דר הלוי . יש לי תינוק בן 4.5 חודשים. לפעמים אני מרגישה שהוא בוהה בי ומתנתק לכמה שניות . האם יכול להיות שזה התקף אפילפטי מסוג ניתוק או שזה לא קיים בגילאים כאלה ? בברכה ובתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, ניתוק אפילפטי יכול להיות גם בגיל כזה, אך אם בתינוק או הילד מגיב מיד לגירוי קול או מגע אז סביר שזה לא פרכוס. בניתוק אפילפטי החולה לא מגיב לגירוי קול או מגע. בברכה

19/02/2019 | 22:14 | מאת: מיכל

שלום דר האם בפרכוסים מסוג אינפנטיל ספאזם יש גם כיווץ / עיוות של הפנים או שמדובר רק בגפיים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, עווית בפנים היא לא קלאסית ל-Infantile spasms, אך אם קיימת היא לא שוללת. EEG חיוני לאבחנה, ורואים בו פעילות אפילפטית אופיינית, הנקראת היפסאריתמיה. אם יש חשד לתסמונת או לפרכוסים - פנו מיד לרופא הילדים שלכם, ותנסו לצלם אירועים. בברכה

16/02/2019 | 01:10 | מאת: עדי

לפני כחודשיים ילדתי תינוקת בריאה במשקל 3,600 בלידה טבעית ותקינה. במהלך הימים הראשונים לחייה היא איבדה 8% ממשקל הלידה ורב שעות היום ישנה (23 שעות ביממה) את המשקל היא העלתה חזרה למשקל לידה לאחר שבועיים לאחר שהורתי על ידי הרופאים המקומיים להפסיק להניק ולהאכיל בבקבוק. (אנו מתגוררים בחו״ל) כרגע בגיל חודשיים היא שוקלת 4,800 ועדיין ישנה המון. בשעת הערות המועטות שלה היא מחייכת חיוך רצוני וגם חברתי למכרים קרובים. משום מה היא לא מסבה את ראשה לקולות/רעשים/צלילים שאנחנו משמיעים, גם בקול רם וגם באופן מוגזם בכוונה בכדי להסב את תשומת ליבה. היא מתעלמת לחלוטין, רק כשאנחנו ׳תופסים׳ את קשר העין היא מחייכת ומנסה לדבר מעט. עשינו בדיקת שמיעה ביום הלידה והיא יצאה תקינה ובדיקת שמיעה נוספת לפני מספר ימים והיא יצאה תקינה. עשינו בדיקת ראיה וגם היא תקינה. אם נגרם רעש חזק בהפתעה כמו סכין שנופלת היא כן תיבהל. אבל לא תגיב לקול/צליל/רעש שאנחנו מייצרים. היא יכולה להיתקע עם המבט על עצמים דוממים לדוגמה ארון. היא נולדה עם צד מועדף אבל יש לה יכולת להזיז את הראש מצד לצד. היא איננה מחזיקה עצמאית את הראש לחלוטין ובשכיבה על הבטן היא ׳מתעצלת׳ להרים את עצמה אבל עושה זאת מעט ובעיקר מתלוננת כשהיא על הבטן. אנחנו ממש דואגים לה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. מזל טוב על לידת בתכם. לא שאלת אף שאלה. תודה? בבקשה.

19/02/2019 | 08:45 | מאת: עדי

שלום איילת, אכן לא שאלתי שאלה ספציפית אלא תיארתי אבני דרך בהתפתחות של בתי וקשיים שחווינו בחודשיים האחרונים. מהתיאור שתיארתי לעיל, בעלי ניסיון במקצועם (לדוגמה בהתפתחות הילד) יכולים להתרשם ולהמליץ על איזה פעולות לנקוט או להפנות לאיש מקצוע רלוונטי. ברור שלא שמתי את כל הביצים ובטחתי בסל אחד שנוטה להיות ציני וסרקסטי כלפי כותבים אנונימיים הנמצאים במצוקה ומתאמץ ללמד אותם הלכות נימוסים בפורום נוירולוגיה אנונימי בזאפ דוקטורס. ביקשתי המלצה לנוירולוג ילדים מומחה כדי שנוכל לפגוש ביקרנו בארץ. שמך לא עלה, אני מניחה שמענה בפורום אנונימי גוזל זמן רב מזמנך אך נותן דרור וחופש לביטויים סרקסטיים ומרותיים כלפי הכותבים. בבקשה? לא תודה!

16/06/2019 | 17:39 | מאת: שרון

הי עדי, מה שלומכם? את מתארת את הילדה שלי... יש התקדמות בבדיקות שלכם?

היי שרון, ממרומי 6 חודשים אני יכולה להציע במידה ובוצעו כל הבדיקות הרלוונטיות כגון בדיקת ראיה, שמיעה, חילוף חומרים וכו׳ הייתי ממליצה להיפגש עם נוירולוג מומחה להתפתחות ילדים לחילופין, מנהלת מכון להתפתחות הילד (אנחנו במכבי ותיאמנו פגישה עם מנהלת המרכז להתפתחות הילד בגרנד קניון חיפה) ובנוסף באותו מרכז פיזיותרפיסטית מומחית בהתפתחות הילד. הן תבקשנה ממך לתעד כל מה שמעלה חשש שכן לא תמיד התינוק משחזר את אותן פעולות/חוסר פעולות מולן. אז כדאי לתעד מראש שתוכלי להציג בפניהן. אנחנו פגשנו את שלושתם ושלושתם הביעו שביעות רצון מהתפתחותה אך ביקשו שנעמוד בקשר במידה ואנו נתקלים בהתנהגויות ספציפיות. לדוגמא איגרוף תמידי של כפות הידיים כשהאגודלים כלואים בתוך האגרוף או מבט חלול. אנחנו גם בחרנו לתת ברזל בניגוד להוראות הניתנות במדינה בה אנחנו חיים באירופה. כרגע בתי, עומדת בכל אבני הדרך של ההתפתחות לגילה ואנחנו מוודאים שאכן היא מתקדמת ומספקים גירויים כנדרש. המלצתי אלייך היא למצוא רופאים מקצועיים (גם פרטיים אם צריך) עם אמפטיה ורצון לעזור ולכוון בעת הצורך, לאחר המפגש עם הרופאים והפיזיוטרפיסטית נגולה אבן מלבנו. בשורות טובות, עדי

שלום, בני בן 12 וחצי מכיתה ג' עם כדורים להפרעת קשב, לפני כחודשיים ימים החלו אצלו טיקים בעיניים , מרים את העיניים כלפי מעלה בתדירות גבוהה מאוד מאוד, כל שניה למשך חצי דקה הפוגה קלה ושוב חצי דקה שבה מעלה את העניים ומוריד מעלה ומוריד, כיום לוקח ויואנס , הפסקנו כדור קודם אטנט על מנת לראות אם יש השפעה וירדה בטיקים, לא נעשתה שום הפוגה בטיקים ולא ירידה בטיקים והבנו שהכדור לא משפיע על הטיקים, לכן התחלנו ויואנס גם בכדור הויואנס אין השפעה לטובה או לרעה, התדירות ממשיכה להיות גבוהה. אשמח לחוות דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום, חסרים לי יותר מדי פרטים בסיפור מכדי שאחווה דעה. זה יהיה רשלני מצדי להגיב רק על סמך מידע מועט. אני מציעה שתתייעצו עם נוירולוג הילדים שלכם. בברכה

15/02/2019 | 10:02 | מאת: עינת

שלום, יש לי עוד שאלה - האם את בדיקת ה-EEG שמגלה תסמונת ווסט עושים בשינה או בערות ? (תינוק בן 4 חודשים) תודה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא משנה מבחינת האא"ג עצמו, אך בדרך כלל עושים אא"ג כשהתינוק ישן כדי לא יזוז וישבש את התרשים. בברכה

19/02/2019 | 07:57 | מאת: עינת

.

14/02/2019 | 19:38 | מאת: עינת

שלום ד"ר, האם תסמונת WESTאצל תינוק בן 4 חודשים ניתנת לגילוי וודאי בבדיקת EGG או שיתכן שהבדיקה לא תראה את התסמונת למרות שהיא קיימת ? בברכה, עינת

לקריאה נוספת והעמקה
14/02/2019 | 19:40 | מאת: עינת

התכוונתי בדיקת EEG ולא EGG סליחה על הטעות :)

עינת שלום, לתסמונת West יש קליניקה אופיינית (פרכוסים הנקראים infantile spasm) וגם EEG אופייני (הנקרא Hypsarrhythmia). אם הקליניקה מתאימה לסינדרום אך האא"ג תקין, יש צורך לעקוב צמוד ולחזור על האא"ג אחרי שבוע-שבועיים. השיקול הוא, כמובן, בידי נוירולוג הילדים שמטפל בתינוק. בברכה

11/02/2019 | 21:52 | מאת: קסם

שלום , בני בן שנתיים ו 4 חודשים . לפני יומיים התחילה אצלו תופעה מוזרה בהתנהגות . פתאום נשכב על הבטן , עם הידיים מתחת לראש , כפות רגליים כלפי מעלה , והוא פשוט בוהה . במשך דקה וחצי . כאילו "מתנתק" מהסביבה ומרוכז . תוך כדי הוא מזיז את הרגליים לצדדים , ומידי פעם ממצמץ . אם אני קוראת לו תוך כדי האקט הוא לא יענה . הוא גם לא מישיר מבט תוך כדי . אם אני ארים אותו באמצע האקט , הוא יגיב לי מיד , אבל יכעס ויחזור לתנוחה . חשוב לי לציין , ילד יונק . בסמוך לפעם שזה התחיל , ניסיתי להוריד מינון הנקה , והוא לקח את זה מאוד מאוד קשה . בכה הרבה . בשלב מסוים ויתרתי על הניסיון להוריד מינון הנקה . האם יכול להיות שזה היה "טריגר" למנ שקורה ? מה בעצם קורה ?? ומה צריך לבדוק . מודאגת . תודה רבה ויום נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

קסם שלום, יתכן ומדובר בגירוי עצמי, כלומר - אוננות. אך בלי לראות את האירוע אני לא יכולה לאבחן. אני ממליצה שתצלמי סרטונים של בנך בזמן אירועים כאלה, ותראי לרופא הילדים שלכם. בברכה

11/02/2019 | 13:49 | מאת: מור

היי רציתי לשאול הילד שלי שבועיים לפני גיל שנה הובחן לאחר פירכוס קל כאשר הראש נשמט למטה באינפנטיל ספאזם כמובן אחרי eeg כרגע קיבלנו את התוצאות של בדיקות מטבוליות ורק בבדיקת שתן נראה ממצאים חריגים רציתי לדעת מזה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום, למה את מתכוונת ב"מה זה אומר"?

10/02/2019 | 17:16 | מאת: נדב

שלום ד"ר הלוי. רציתי לדעת האם תנועות סטריוטיפיות/ חזרתיות אצל תינוק בן 4 חודשים שאובחנו כהפרעת שינה יכולות להיות סימן לאוטיזם? תודה . נדב

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, ערבבת בשאלתך אבחנות שונות, שלא קשורות בהכרח זו בזו. תנועות סטרואטיפיות רואים בעירנות והן לא הפרעת שינה. באוטיזם עלולות להיות תנועות סטרואטיפיות, הפרעת שינה, או שתיהם. אך אוטיזם הוא הפרעה בתקשורת, ותנועות בשינה לא רלבנטיות. בברכה

10/02/2019 | 16:07 | מאת: עינת

שלום, בגיל חודשיים סוג האפילפסיה היחיד שיש הוא תסמונת west או שיש עוד סוגי אפילפסיה בגיל זה ? איזה סוגים נוספים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

עינת שלום, בכל גיל יש סוגים רבים של אפילפסיה - מבחינת סוג הפרכוסים, סוג הממצאים ב-EEG, וסוג הגורם לאפילפסיה. West זו אפילפסיה שמחייבת אבחון וטיפול מיידי, וללא טיפול תגרום לנזק מוחי והתפתחותי. בברכה

10/02/2019 | 16:04 | מאת: קרן

שלום דר ותודה רבה מראש על המענה. תינוק בן 3 חודשים ויש סוגיה לגבי הקשר עין כשאני או אנשים אחרים מסתכלים עליו מקרוב (פחות מ 25 ס"מ) הוא בורח עם המבט באופן מכוון ומסיט אותו. גם שמנסים לתפוס את מבטו הוא בורח ממש במכוון לצדדים אחרים ומתחמק. לעומת זאת שמסתכלים עליו יותר מרחוק (מעל 30 ס"מ) הוא יוצר קשר עין עקבי ורציף. אציין שבדיקת ראיה תקינה וכמו כן על חפצים הוא עוקב יפה מאוד גם מקרוב וגם מרחוק. כלומר זאת לא בעיית ראייה. האם התופעה הזאת מוכרת? למה הוא עושה את זה ? אשמח לכל מידע שיש בנושא.. זה מטריד אותנו מאוד. הרופא אדיש.. תודה רבה ושבוע טוב .

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, מדוע אתם מסתכלים עליו ממרחק של 25 ס"מ? נסי להסתכל על אבא, סבתא או ילד אחר ממרחק כזה - קשה מאד להתמקד כל כך מקורב, וכנראה שזה לא נוח ולא נעים לבנך ולכן הוא מסיט את מבטו. בנוסף, מקרוב כל כך אתם נושפים עליו את כל החיידקים והוירוסים שנמצאים ברוק ובנשימה. בקיצור, רצוי לתפוס מרחק... בברכה

09/02/2019 | 13:06 | מאת: אפרת

שלום רב, בני בן 10 אובחן השבוע עם אפילפסיית ילדים. קיבלנו אוספולוט 100 מ"ג. בנוסף הוא מאובחן כבעל הפרעת קשב ומזה 4 חודשים נוטל ריטלין LA30. לדברי הנוירולוגית יש לא מעט ילדים שנוטלים את שתי התרופות (האוספולוט ניתנת בערב לפני השינה והריטלין בבוקר) ואין כל מניעה לתת את שתיהן. היות ואלו שתי תרופות בעלות פעולה הפוכה, האם הריטלין עשוי לעורר את הפרכוסים?

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום, ריטלין ואוספולוט הן לא תרופות עם פעילות הפוכה. ריטלין מגביר ריכוז ואוספולוט מונע אפילפסיה. אם בנך נוטל ריטלין כבר 4 חודשים, וכעת מתחיל אוספולוט - אז במגבלת הנתונים שמסרת כאן, אפשר לעקוב אחריו תוך המשך הריטלין. גם ילד שמטופל נגד אפילפסיה והפרכוסים מאוזנים, וצריך להתחיל טיפול להפרעת קשב- אפשר לטפל תוך בלייה הדרגתית במינון. אם האפילפסיה לא מאוזנת,כלומר פעילה, אז יש לשקול היטב אם לטפל בסטימולנטים כדוגמת ריטלין. בכל מקרה, הנוירולוג שלכם הוא הכתובת להחלטות הטיפוליות, ולא במסגרת פורום שלא מכיר את הילד. בברכה

07/02/2019 | 10:59 | מאת: ישי

לפני ארבעה חודשים שברתי את אצבע 5 עם תזוזה קלה. לאחר כחודש מהשבר האורתופד יישר את האצבע ״שחזור קל״. ומאז כבר 3 חודשים שאני עומד/יושב הכף רגל נהיית סגולה אשמח להסבר תוצאות הבדיקה: בשלב הדינמי וסטטי מיידי (Blood Pool) הודגם ריכוז היפרמי באזור הטרזלי מימין. במיפויים סטטים מאוחרים הודגמה קליטה מעט מוגברת דיפוסית בכף הרגל מימין. עם מוקדי קליטת יתר קטנים באיזורים הבסיסים של מטטרזוס 5,4 מימין, לא ניתן לשלול שברים. *רק מציין שהשבר עדיין לא התאחה לגמרי, אבל לפי האורתופד השבר נמצא בעמדה טובה ויש סימני חיבור

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל פותחים ב"שלום". השאלה לא רלבנטית לפורום נוירולוגיה אלא לאורטופד. תודה? בבקשה.

06/02/2019 | 16:47 | מאת: מורן

ועוד שאלה בבקשה לגבי בדיקת EEG- עד איזה גיל עושים את הבדיקה בשינה טבעית ללא צורך בסדציה ?

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה צריכה להישאל הפוך - בקטנטנים שזזים בשעת הבדיקה צריך סדציה, ובילדים גדולים יותר שיכולים לשכב בשקט ומבלי לזוז לא צריך סדציה. לעיתים האא"ג צריך להתבצע בשינה בגלל שאלות ספציפיות לגבי הפרעות שמתרחשות רק או בעיקר בזמן שינה. במקרים כאלה גם ילד גדול יתבקש להגיע עייף מאד ולהירדם בזמן הבדיקה. בבקשה

06/02/2019 | 16:46 | מאת: מורן

שלום ד"ר הלוי, משהו שלא ברור לי לגבי בדיקת EEG - מצד אחד מטרת הבדיקה היא לגלות אם יש אפילפסיה או לא. מצד שני קראתי בכמה מקומות שבדיקה תקינה לא שוללת קיומה של אפילפסיה. זה לא סותר אחד את השני ? אז איך אפשר בעצם לשלול קיומה של אפילפסיה ? תודה על ההסבר, מורן .

לקריאה נוספת והעמקה

מורן שלום, אא"ג תקין לא שולל אפילפסיה, ואא"ג לא תקין לא בהכרח מעיד על אפילפסיה. יש סוגי אפילפסיה שבהם הפרכוסים חד משמעיים אך הפעילות החשמלית האפילפטית מגיעה מעומק המוח, ולכן יתכן שהאלקטרודות השטחיות של האא"ג לא יקלטו אותה. לעומת זאת, יתכן שבאא"ג יהיה ממצא לא תקין אך לא קשור לאפילפסיה. אכן, לא תמיד התמונה ברורה, ולכן לא מסתכלים רק על האא"ג אלא על הילד כולו - הסטוריה, קליניקה, ואא"ג. בברכה

06/02/2019 | 05:49 | מאת: סיון

הילדה שלי בת 8 חודשים עם עיכוב התפתחותי לדעתנו בגלל שעד הפיזותרפיה בגיל 6 וחצי חודשים הייתה לרוב על הגב ונכנסה לגן ממש מוקדם בגיל 4 חודשים כך שאין לי מושג כמה הם שמו אותה כל הבטן עד התחלת הפיזותרפיה, לא מתהפכת, רק לצדדים בשכיבה על הגב מגיל 5 וחצי חודשים והיא בקושי תפסה דברים והביאה ידיים לדברים לדברים, הרופאים אומרים שהטונוס שלה תקין אחרי חודש פיזותרפיה נהיה שינוי קיצוני לטובה והילדה כבר מחזיקה דברים מתעניינת מושיטה יד לכל דבר ולא רק לחלק מהדברים והתחילה לשחק עם דברים מה שאז לא עשתה , מבחינת שפה ותקשורת היא תמיד הייתה מתקדמת ומושלמת מהבחינה הזאת היא כבר שבועיים אומרת אה דה היא יוצרת קשר עין מעולה ושמה לב לכל מי שנכנס לחדר, מקשיבה שמדברים אליה , חייכנית , צוחקת צוחק מתגלגל , מסתכלת על תינוקות אחרים שמולה ומנסה לפתח איזו תקשורת עם חיוכים וציחקוקים אוהבת חום ואהבה בקיצור מתקדמת מאוד אך בימים האחרונים קרה משהו שהדאיג אותי זה התחיל בזה שהיא על הבטן היא מזיז את החלק התחתון של הרגל שלה בלבד וכאילן בצורה של מטיחה אותו על הריצפה כשהרגליים שלה בצורה של כאילו מכופפות לזחילה רק בצורת המיקום שלהם ובנתיים ראיתי את זה רק שהיא על הבטן אחרי זה הופיע לה הטחת הידיים החלק העליון ללא הזזת הגוף ושמתי לב שזה נהיה היום רק עם יד אחת מה שהתחיל עם 2 שזה לרוב קורה שהיא על הגב בנתיים, היא לא עשתה את זה בתגובה למשהו ובשינה זה לא קורה זה קשור אולי לזה שהיא התחילה להרגיש את הידיים שלה ובגלל זה היא עושה את זה ? זה משהו שחייב להופיע לסימן לאוטיזם? זה קיים אצל חלק מהתינוקות? בגלל העיכוב שלה התחלתי להסתכל על כל דבר והתחלתי ממש לדאוג זה ממש התחיל לפני 3 ימים הילדה גם בגיל 4 חודשים הסתכלה המון על ידייה ויש לה עדיין את התסמין הזה אך במידה ממש ממש מועטה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל פותחים ב"שלום". את מודאגת - הלכת עם בתך לרופא הילדים? בבקשה

07/02/2019 | 21:28 | מאת: סיון

שלום עם זה ספציפית לא הלכתי כי זה עיניין שהתחיל לפני כמה ימים של הרגליים והידיים , עם שאר הדברים כמובן הוא אמר שמבחינתו הילדה בסדר גמור והבעיה שלה מינורית, השאלה אם תנועות כאלה זה נורמלי?! זה קיים בתינוקות

05/02/2019 | 10:33 | מאת: luba

המון תודה איילת! אבל רק כדי לחדד לעצמי ... 1.האם גובה המינון של ויואנס תלוי במשקל הילד? 2. הילדה עדיין לא אוכלת עד שיש בערב בערך, מה זה אומר בכול זאת על השפעת הכדור? האם הוא יכול להשפיע באופן חלקי למשל רק על תאבון? 3. קראתי באלון שאפשר לפתח תלות לכדור. אז אולי כדי לעבור לתרופה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

לובה שלום, אני מציעה שתדברי עם הרופא שמטפל בבתך לגבי כל השאלות והלבטים שלך. לא מטפלים בהפרעת קשב במסגרת פורום, זה לא טיפול טוב ועלול להיות אפילו רשלני. בברכה

05/02/2019 | 09:36 | מאת: אירית

שלום רב, ילדה בת 12. לפני למעלה מ 3 חודשים חלתה בדלקת מח חריפה (לא נמצא חיידק. כנראה אוטואימוני). עברה שיקום. לפני המחלה לא היו שום בעיות ריכוז. מאז המחלה ועד היום יש בעיות ריכוז בלימודים, שיכחה של חומר שנלמד... וגם דופק גבוה. האם מנסיונך התופעות הללו יחלפו לחלוטין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום, התופעות יישארו, ישתפרו או יחלפו כתלות במספר גורמים: סוג דלקת קרום המוח (איזה סוג וירוס, איזה נוגדן אוטואימוני), אילו חלקים של המוח של נפגעו, עד כמה רחב הנזק שנגרם, כמה זמן נמשך השיקום ומה הייתה מהירות השיפור, ועוד. לכן אני לא יכולה לענות על שאלתך. אם הפרעת הקשב תמשיך, אולי בתך תזדקק לטיפול מתאים. חשוב המעקב אצל הרופא שמכיר את מהלך המחלה וההחלמה של בתך. בברכה

04/02/2019 | 15:50 | מאת: luba

שלום, אשמח אם תוכלי להשיב לי על שאלתי בנוגע להשפעת כדור ויואנס 30 מ"ג לילדה בת 11 משקל 34 ק"ג. היא מקבלת את ויואנס כבר כמה חודשים , התופעות לוואי הם - חוסר תאבון ועצבנות נוסף על כך בזמן האחרון השפעתו של הכדור התקצרה במקום 8 שעות ל- 4 שעות . בעבר לקחה אטנט , סבלה מכאבי ראש האם כדי להגדיל את המינון לויואנס או להחליף את הכדור? נ.ב גם עם ריטלין LA 30 מ"ג הייתה לנו אותה בעיה כמו בויואנס.

לקריאה נוספת והעמקה

לובה שלום, הויואנס משפיע בין 10 ל-13 שעות (לא 4 ולא 8 שעות). יתכן שמינון של 30 מ"ג הוא נמוך עבורה, אבל זה אומר שהוא נמוך גם בשעות הראשונות. יתכן שבתחילת היום בתך עדיין יכולה להתאמץ ולהתרכז, ובהמשך היום מתקשה בכך. פנו בהקדם לרופא שהמליץ על הויואנס, ותתייעצו אם כדאי להעלות מינון. בברכה

04/02/2019 | 11:43 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן 5 אובחן באפילפסיה שפירה של גיל הילדות, מטופל מזה חודש ימים בחצי כדור אוספולוט (100 מ"ג) חצי שעה לפני השינה. מתעורר בלילה לפעמים ומתלונן על נימול בכף יד ימין, האם זו תופעת לוואי של הכדור? אתמול בלילה נרדם ולא לקח את הכדור, האם זה בעייתי? האם היינו צריכה להעירו משינה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, 1. נימול יכול להיות תופעת לוואי של אוספולוט, אם כי זו תופעה לא שכיחה. מעניין שזה קורה רק בזמן שינה - אולי הוא שוכב על היד ומפעיל עליה לחץ? אולי הנימול הוא ביטוי של פרכוס בזמן השינה? אם הנימול ממשיך בלילה, או קיים גם במהלך היום, אני ממליצה שתתייעצו עם הנוירולוג שלכם. 2. כשנוטלים תרופה בקביעות, נבנית בדם רמה מסוימת וקבועה. אם מפספסים מנה, רמת התרופה מעט יורדת. לכן, לא כדאי לפספס מנה של תרופה קבועה, במיוחד אם נוטלים את התרופה רק פעם ביום. ארז אם זה קרה חד פעמי - לא נורא. אבל אם זה קורה מדי פעם, אז- כן, להעיר ולא לפספס. בברכה

תודה על תשובתך. רשמת שהנימול אולי יכול להיות פירכוס בזמן שינה. שאלתי היא האם יכול עדיין להיות פירכוס אם הוא לוקח את הכדורים? וכמה זמן עד שמתחיל להשפיע הטיפול התרופתי? תודה שוב.

תינוק בן שנה וחצי ומשך כל השנה האחרונה מתעורר כל לילה בבכי היסטרי .משך היום הילד רגוע חברותי ושמח בחלקו. נתון לאהבה רבה של הוריו והסובבים סביבו

לילה טוב.

03/02/2019 | 19:16 | מאת: מיכל

שלום רב, לפני כשבועיים הבן שלי עשה בדיקת eeg בשינה. הוא נשלח לבדיקה מהתפתחות הילד. תוכלו להסביר לי את סיכום ממצאי הבדיקה? "תרשים בלתי תקין בשל התפרקויות כלליות אחדות של תרכיבי זיז-גל איטי בזמן נמנום". מה זה אומר? זה נשמע דיי מפחיד. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, התפרקויות כלליות של זיז גל איטי מבטאות פעילות חשמלית לא תקינה של גלי המוח, אך לא בהכרח מדובר באפילפסיה. אם האא"ג בוצע בגלל חשד קליני שיש לבנך פרכוסים או נסיגה התפתחותית (רגרסיה), אז יתכן שממצאי האא"ג מעידים על אפילפסיה ומצריכים טיפול. אבל אם האא"ג בוצע ללא חשד קליני לפרכוסים, חשוב להבין שיש ילדים ומבוגרים שיש להם פעילות חשמלית לא תקינה אך אין להם אפילפסיה. כך שכדי לקבל תשובה לשאלתך "מה זה אומר" את צריכה להראות את תשובת האא"ג רק לרופא שהפנה אתכם לביצוע האא"ג. רופא זה מכיר את הילד וידע לקשר בין הילד לבין ממצאי האא"ג. בברכה

05/02/2019 | 13:34 | מאת: מיכל

תודה רבה

02/02/2019 | 19:58 | מאת: בר

שלום רב האם ניתן לרסק 300 מ"ג אוספולוט ו 5 מ"ג פריזיום ולערבב עם מעדן תות ? האם יש ניגוד עם דברי חלב ?

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום, אני לא יודעת לענות על שאלתך, וממליצה לך להתיעץ עם בית המרקחת. בתיאבון!

01/02/2019 | 05:02 | מאת: ליזה

במהלך ההריון זיהו אצל בתי ווריקס 11.5 סמ ראש עובר גדול וכן ריבוי מי שפיר.הלידה היתה קיסרית לאור הסיכון. לאחר הלידה לא ציינו בפנינו שום דבר מלבד היפוטוניה.כעת בגיל 5 חודשים הילד מתקשה בפעולות מוטוריות כמו שכיבה על הבטן והרמת הראש. מעבר משכיבת בטן לגב והפוך.לאחר פיזיותרפיה קלה מתעייף מאד.יוצר קשר עין מחייך אך פיזית מוגבל.אינני יודעת מה לעשות.בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ליזה שלום, את מתארת חולשה והיפוטוניה, המצריכים בירור. עליכם לפנות לנוירולוג ילדים בהקדם, ולהמשיך פיסיותרפיה. בברכה

30/01/2019 | 14:21 | מאת: שרית

שלום רב ד"ר ותודה לך על המענה בפורום. יש לי שאלות לגבי בדיקת EEG - 1. מאיזה גיל מותר לעשות את הבדיקה ? לצורך העניין האם תינוק בן שבועיים יכול ? 2. האם הבדיקה מסוכנת בצורה כלשהי ? (קרינה , חשמל וכו' ?) 3. אמרו לנו שהבדיקה כרוכה באי נוחות קלה. למה בעצם ? 4. תינוק קטן מאוד שצריך לעבור את הבדיקה- האם ישימו דבק על ראשו ? זה לא יכאב לו שיוציאו ? האם בשניידר שמים משהו מיוחד לתינוקות ? סליחה על ריבוי השאלות.. אמא דואגת..

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, 1. EEG מותר ואפשר לעשות בכל גיל, גם בגיל שבועיים. 2. הבדיקה אינה מסוכנת, ואין בה קרינה או חשמל. לעיתים בילדים קטנים יש צורך לתת טשטוש/הרדמה כדי למנוע תזוזות שישבשו את תרשים האא"ג, עם סיכון מינימלי. 3. בבדיקת האא"ג מניחים על הראש את החיבורים שירשמו את הפעילות החשמלית המתרחשת במוח של הנבדק. 4. על הראש שמים מעט ג'ל, ולא דבק. זה לא כואב ולא מסוכן. אחרי הבדיקה צריך לחפוף את הראש. אין מה לדאוג. בברכה

29/01/2019 | 20:51 | מאת: טלי

תינוק בן חודשיים וחצי נולד בניתוח קיסרי אלקטיבי בגלל משקל של 4.500 קג...ללא סכרת ברקע(שני ההורים גבוהים ) .מהלך ההריון והלידה תקינים. הוא ישן טוב בלילות במשך היום מנסה להירדם..ואז מתעורר כעבור מספר שניות בבהלה..לפעמים מלווה בבכי...כששתי הידיים מונפות למעלה..כאילו נבהל ממשהו... ולא ישן בכלל ... לקראת הלילה נרדם מעייפות... לציין שללא חום...לא היה חולה...חיסונים עברו ללא תופעות חריגות . מה זה יכול להיות ? האם זה קשור לעובדה שהוא נולד בניתוח קיסרי? ממה הוא נבהל ומה עושים ???

לקריאה נוספת והעמקה

הולכים מיד לרופא הילדים. בבקשה

29/01/2019 | 05:07 | מאת: ריטליןla30

היי בני נוטל ריטלין la30 ובזמן האחרון מתלונן על דיכאון ועצבנות יתר האם המינון אינו תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא ניתן לתת יעוץ רפואי לגבי מינון של תרופה בלי להכיר את כל הפרטים של הילד. בברכה

27/01/2019 | 18:25 | מאת: אנונימית

שלום..אני רוצה להתייעץ הבת שלי בת 6.5 התחילו לה טיקים מוטוריים, תנועות שרירים בלתי רצוניות של הזזת כתפיים מצמוץ וכו...זה נמשך כ4 חודשים בצורות שונות מתגבר בזמן עייפות..בבדיקה אצל נוירולוג אמר שאמור לחלוף מעצמו ללא טיפול.. אנחנו אמורים לעשות חיסון של כיתה א mmrv ואני קצת חוששת על ההשפעה של החיסון על הטיקים שחלילה לא יוחמרו..מה דעתכם והאם מישהו עבר משהו דומה? תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, למיטב ידיעתי אין קשר בין חיסונים לטיקים. לא לחסן זה לא בריא ואף עלול לגרום לסכנת חיים. לגבי הטיקים עצמם - כדאי להתיעץ עם נוירולוג ילדים. בברכה

27/01/2019 | 10:52 | מאת: מנדיגו

שלום, בני בן ה17 שסובל ממגרנות (כפעם ב 3 שבועות כולל הקאות לעיתים) נשלח ל EEG שבו נבדק במכשיר M3 תוצאות הבדיקה בהדסה הן אלו: "פעילות אפילפטיפורמית זיזי גל חוזר על פני המיספרה שמאלית.בעיקר טמפורואוקסיפיטלי.דרושה קורלציה קלינית" שאלותי הן: 1. האם יש צורך לעשות משהו ספציפי עם התוצאה שנצפת? 2. האם במצב זה ריטלין (עיין לא לוקח) יכול להוות בעיה ? 3. לגבי המגרנות האם ישנן תרופות שבמצב כזה עדיף שלא ייקח? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מיגרנה לא אמורה לגרום לאא"ג לא תקין. אפילפסיה שמתבטאת בכאבי ראש והקאות פחות מתאימה לגיל 17 שנים. לא ברור לי למה שלחו את בנך מלכתחילה לאא"ג. לאור כל אלה, אענה על שאלותיך: 1. ברור! עליכם לגשת לנוירולוג שהפנה לביצוע האא"ג, ולבקש ממנו הסבר מה הקשר בין הסימפטומים של בנך לבין הממצאים באא"ג. 2,3. נטילת ריטלין ותרופות אחרות לא בהכרח מהווה בעיה, אך אני לא מבינה מה האבחנות של בנך רק לפי שלוש שורות. נתת לי מידע מינימלי ביותר, ואין זה בכך כדי להבין את מצבו, ובוודאי לא כדי להציע טיפול. גם על שאלות אלו צריך לענות הנוירולוג המטפל בבנך בהקדם, ולשקול אם צריך הדמיה של המוח. בברכה

28/01/2019 | 22:35 | מאת: פעילות אפילפטיפורמית וריטלין

תודה רבה, גם לנו לא ברור למה שלחו אותו לעשות eeg , כי הסיבה היחידה שבגללה הלכנו לנוירולוג היתה המגרנות. (והתיעצות לגבי לקיחת ריטלין) . בני בן ה 17 סובל מהמגרנות כבר שנים רבות בתדירות של כפעם פעמיים בחודש, יש במשפחה מצד האב נטיה לכאבי ראש (כנראה כלי דם צרים) , מעבר לכך אין בעיות נוירולוגיות אחרות שידוע לנו עליהן. בכל מקרה,לעצתך נחזור לביקור אצל הנוירולוג עם תוצאת ה EEG. לא ראינו אצל בני מעולם שום תופעות אפלפטיות וזה מדאיג .

25/01/2019 | 12:28 | מאת: ישי

לפני ארבעה חודשים שברתי את אצבע 5 ברגל, שבר עם תזוזה קלה לאחר חודש האורתופד החליט לבצע ״שחזור קל״ (שתי אורתופדים לפניו אמרו שאין צורך ליישר את האצבע) מאז השחזור קל כבר 3 חודשים הכף רגל נהיית סגולה וקרה לאחר עמידה או ישיבה. ממש אחרי עמידה/ישיבה של 5 דקות. ככה הרגל נראית: http://www.up2me.co.il/v.php?file=5252229.png אחרי פעילות כמו הליכה או ריצה הכף רגל אדומה חמה הורידים בולטים ומאוד מגרדת ככה הרגל נראית: http://www.up2me.co.il/v.php?file=17345594.png תמיד בלילה המצב יותר גרוע, ויש מין שילוב בין שני המצבים. הכף רגל סגולה/אדומה והורידים ממש בולטים (למרות שבתמונה הורידים נראים פחות בולטים): http://www.up2me.co.il/v.php?file=3748346.png בשכיבה הרגל חוזרת ממש תוך 5 שניות לצבע הטבעי. וככה היא נראית: http://www.up2me.co.il/v.php?file=36442024.png אני כבר 3 חודשים במצב הזה, אני בן 20, ולא רואה שום שיפור במצב הזה. אני ממש מבקש עזרה כי האורתופדים שאני הולך אליהם לא יודעים ממה זה נגרם. ואמרו שאולי זו בעיה נוירולוגית חשוב לציין שלפני השחזור קל, בחודש הראשון של השבר לא היה לי מעולם הכף רגל סגולה/ אדומה. אך שני אורתופדים אמרו שהציר נראה כעת תקין ואין בעיה עם השחזור אשמח לתשובה כי אני כבר ממש לחוץ מהמצב הזה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רק מוסיף שעשיתי בדיקת דופלר ורידים ובדיקת דופלר עורקים, והכל יצא תקין

ישי שלום, מהתיאור שלך נראה לי שמדובר בבעיה של כלי דם ולא בבעיה נוירולוגית. התיאור פחות מתאים לאבחנה של Reflex sympathetic dystrophy שהוא מצב כרוני, ולא משתנה תוך מספר דקות. אני מציעה שתפנה בהקדם לכירורג כלי דם. בברכה

שלום לבני בן ה3.5 יש איסימטריה קלה בגולגולת האחורית כשמלטפים את הראש צד ימין פחוס מעט מצד שמאל. לפני כשנה הוא קיבל מכה בראש בכה מעט ולא היתה לו תגובה למכה (לא הקאות או אובדן הכרה ) למעט נפיחות באזור הנפיחות כמובן ירדה אך נראה כי התפתחה האיסימטריה מאז. האם הדבר מצריך בדיקה של נוירולוג? במידה וזו איסימטריה האם בגיל כזה הגולגולת עדיין יכולה לחזור לצורתה התקינה? הוא היה המעקב טיפת חלב באופן רציף והתפתחותו תקינה לחלוטין כמו כן אין שום בעיה נוספת הוא ילד מלא חיים אני מאוד מודאגת וחרדה ומרגישה צורך לבדוק שהכל בסדר . כמו כן האם נוירולוג או נוירוכירוג אוטומטית לצילום או אם אר איי( יודעת שבגיל זה בדיקה זו הינה בנרדמה מלאה) או שניתן גם לאבחן ללא צילום? אשמח לתשובתך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום, מתיאורך נראה לי שמדובר בפלאגיוצפלי. Plagiocephaly היא השטחה של החלק האחורי של הגולגולת בצד אחד בלבד, כתוצאה מסגירה א-סימטרית של התפרים בין עצמות הגולגולת. דבר זה גורם לאסימטריה במבנה הגולגולת, שהיא בדרך קלה ומוסתרת ע"י השיער, ולא פוגעת מבחינה אסתטית. בכל מקרה, פלאגיוצפלי חד צדדית לא נגרמת ע"י חבלה קלה כפי שתיארת, ולא מפריעה להתפתחות המוח. אם את מאד מודאגת וחרדה, מדוע לא פנית לרופא הילדים שלכם? בברכה

אכן פניתי וגם יש לי תור לנוירוכירורג תודה על תגובתך המהירה

24/01/2019 | 21:41 | מאת: קרן

שלום רב דר הלוי תינוק בן 7 שבועות מניף המון את ידיו בזמן השינה . כמו כן משפשף רבות את פניו ועיניו וזה גורם לו להתעורר מהשינה מספר רב של פעמים. הוא אובחן עם טונוס שרירים גבוה. האם מדובר בבעיה נוירולוגית ? ואם כן מה בדכ הטיפול במקרים כאלה ? יש לנו תור לרופא אבל אנחנו לחוצים מאוד ורוצים כיוון ... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, תינוקות רבים עושים תנועות אקראיות בידיים ובפנים. יתכן שבנך שורט את עצמו עם ציפורניו ולכן מתעורר משינה. אם זו הבעיה- גזרו את ציפורניו. בכל מקרה, אני לא יכולה להתייחס לתנועות בלי להבין מה בדיוק קורה. אני מציעה שתצלמו סרטונים של התנועות בזמן שהן קורות, ותראו לרופא הילדים שלכם. בברכה

24/01/2019 | 21:37 | מאת: עינת

שלום דר בני נולד בניתוח קיסרי בגלל שהיתה ירידת מים ללא צירים והתקדמות הלידה. האם יש קשר בין זה לבין מחלות נוירולוגיות אצל הילד? בברכה עינת

לקריאה נוספת והעמקה

עינת שלום, אם מהלך ההריון היה תקין, הלידה עברה בשלום, המוניטור הראה קצב לב עובר תקין, המשקל תקין, ציון האפגר בגיל 1 ו-5 דקות תקין, והמהלך לאחר הלידה תקין - אין סיבה לחשוש ממחלות נוירולוגיות. בברכה

24/01/2019 | 11:11 | מאת: מירב

מאיזה גיל מתחילים להיות טיקים או תסמונת טורט ? האם לתינוק בן 3 חודשים יכולים להיות טיקים ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין גיל. כן. בבקשה לך.

24/01/2019 | 21:32 | מאת: תודה דר ועוד משהו בבקשה

תודה על המענה האם ברוב המקרים טיקים אצל תינוקות עוברים לבד או שיש צורך בטיפול ? תודה

מירב שלום, טיקים בדרך כלל חולפים, אבל צריך להיבדק ולראות שאכן מדובר בטיקים. פנו לרופא הילדים שלכם. בברכה

23/01/2019 | 10:24 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב בני בן שנה וחצי, נולד פג בשבוע 30. בעל גמישות יתר, עוד לא הולך לבד, אך הולך הרבה עם כיסא שסוחב/הליכון, עובר בעמידה בין חפצים שונים, במעקב התפתחות הילד טוענים שזה רק עניין של זמן ונראה שהכל תקין. עוד קצת רקע: עושה ג׳סטות (שלום, לא, ״אוי אוי אוי״...), עושה תנועות של שירים שונים.. אומר מילים כמו אבא, סבא (בא), כל קולות החיות, ועוד 3-4 מילים שמסמלות חפצים מסויימים. נכנס למעון בגיל שנה וחודשיים והייתה לו הסתגלות מאוד קשה, בכה המון. והסתגל רק אחרי חודשיים:חודש חגים+חודש נוסף. אך עד היום המטפלת טוענת שיש לו רתיעה מהילדים סביבו. בוכה כשנמצא לידם לבדו. כשיושב לבד הכל רגוע. אני יודעת שהייתה לו רתיעה גם מאחיינית שלי בת גילו, לא יכל לשבת איתה באותו הלול, אך עם הזמן זה עבר לו וכיום היא כבר לא ״מפריעה״ לו. יחד עם זאת, עם ילדים גדולים יותר בני 3-5 הוא מאוד נהנה, מבסוט, אוהב לראות אותם ולשחק איתם וצוחק כשהם מצחיקים אותו.. וכנ״ל עם המבוגרים שמכיר. מה נדרש לבדוק? מה לעשות בנושא? מאוד מוטרדת מהעניין. תודה רבה וסליחה על האורך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, על פניו לא נשמע לי שיש בעיה משמעותית שמדאיגה. הגיל המתוקן של בנך הוא בערך 1.4 שנים, והוא מדבר כ-10 מילים - תקין לגילו. אם הוא מסתכל עליכם לקבל תשומת לב כשהוא מצביע על מבוקשו וכן כשהוא מצליח או מתוסכל או מקבל מכה - זה בסדר. אבל כמובן שעצה שלי במסגרת הפורום, ובלי להכיר את הילד, היא שטחית בלבד: אם בנך נמצא במעקב התפתחות הילד, ושם נאמר לכם שהוא תקין, אז זה מה שחשוב. בברכה

22/01/2019 | 13:27 | מאת: גלית

שאלה קצת מוזרה, אך אני קצת מודאגת. היום נחשפתי לראשונה למושג"תסמונת ויליאמס" מכתבה שראיתי במקרה.שמתי לב שחלק מהמאפיינים החיצוניים של הילדים האלו דומים קצת למאפיינים של בני בן השנתיים ו5 חודשים. מאז שנולד יש לו שקיות מתחת לעיינים(גם לאבא שלו יש), אף רחב, והוא נמוך לגילו (ילד iugr), כמו כן אין לו בעיות לבביות ברוך השם.הוא עדיין אינו מדבר בהתאם לגילו ולכן אנחנו מטופלים אצל קלינאית תקשורת.בכל שאר התחומים הכל תקין. יכול להיות שאני סתם מודאגת ללא כל סיבה, אבל כשאני מסתכלת על הילדים עם התסמונת אני כן יכולה לראות דברים חיצוניים שיש אצל הבן שלי. שאלתי היא כזאת,האם מחייב איחור התפתחותי רציני/בעיה לבבית על מנת שיהיה תסמונת וויליאמס? למי עליי לפנות עם חששותי? רופא הילדים? האם בכלל אני צריכה לפנות לאנשהו? סליחה על הארוך אני קצת בלחץ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. פני לרופא הילדים שלכם ושתפי אותו בחששותיך. תודה? בבקשה.

21/01/2019 | 20:06 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי בת 12 חלתה בנובמבר בדלקת מח ויראלית חריפה. היא אושפזה ועברה שיקום. כעת היא הבריאה מהדלקת. אך כיום מתלוננת כל הזמן על כאבי ראש. בנוסף נדמה שמערכת החיסון חלשה כי היא נדבקת בכל מיני וירוסים. האם יתכן ויש קשר לדלקת המח שעברה? האם אלו תופעות לוואי מוכרות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, 1. כאבי ראש מתמשכים לאחר דלקת קרום המוח יכולים בהחלט להיות חלק מתהליך החלמה איטי, אך גם עלולים להצביע על סיבוך של הדלקת (כגון עודף נוזל סביב המוח, אבצס ועוד). בשלב הראשון פנו לרופא הילדים שלכם ולרופא עיניים. 2. לא ידוע לי שדלקת קרום המוח מחלישה את מערכת החיסון לאורך זמן, אך עצם העובדה שבתך נדבקת בזיהומים ויראלים חוזרים, כולל הוירוס שגרם לה לדלקת קרום המוח, מצריכה שתתייעצו עם רופא הילדים ואולי רופא למחלות זיהומיות. בברכה

21/01/2019 | 07:55 | מאת: רחל

שלום דר תינוק בן חודשיים סביב השינה יש לו תופעות של התמתחויות אינסופיות, שפשוף הפנים ועיניים, הזזת ראש מצד לצד באופן מהיר . האם אלו תופעות נורמליות? יש צורך לאבחן את זה ?

רחל שלום, קשה לי להבין מדברייך באילו תנועות מדובר. יתכן שאלו תנועות "נורמליות" שנועדו להרגעה עצמית לפני השינה, אך יתכן שמדובר בתנועות לא תקינות. אני ממליצה שתצלמו את התנועות לסוגיהן השונים ותראו לרופא הילדים שלכם. בברכה

21/01/2019 | 07:37 | מאת: יודי

הילד שלי בן 10.לאחרונה החלו טיקים בלתי נשלטים בעיניים ובפנים. לא מפריע לתפקוד ולא מפריע לו חברתית. האם לקחת אותו לנוירולוג או לטיפול כלשהו? חוששת שזה לא יעבור לו.

לקריאה נוספת והעמקה

כן. בבקשה.

20/01/2019 | 07:01 | מאת: יפית

אשמח אם מישהו יוכל לפענח לי בבקשה את ביקורת MRI לאחר הניתוח שעברתי בעמוד שדרה צווארי.. מצב לאחר למינקטומיה בחוליות C1,C2 מודגמת שארית קטנה אינטרה דורלית של התהליך הראשוני בגודל 2X12 מ"מ בתוך השק הדורלי מימין בגובה C1, ללא לחץ על החוט. האדרה קלה בשרירים פאראספינליים מימין באיזור הניתוח. חוט השדרה שמור, ללא עדות לאותות חריגים בתוכו. מוקדים בודדים לא ספציפיים של סינגל חריג בחומר לבן תת קורטיקלי פרונטו פריאטלי דו"צ. מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. לאח הזרקת גדולניום לא ניתן לראות האדרה פתולוגית בפרנכימה מוחית. החזר אות תקין מכלי דם גדולים אינטרה קרניאליים. ללא עדות להפרעה בדיפוזיה. תודה רבה. תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום, ב-MRI רואים את החתך הניתוחי שבוצע בחוליות הצוואריות הראשונה והשניה, ואת תגובת השרירים ליד איזור הניתוח. בתוך הקרום שעוטף את חוט השדרה (Dura) נשאר כ-1 סנטימטר של התהליך הראשוני, שבעטיו בוצע הניתוח (לא כתבת מהו), אך אותו תהליך לא לוחץ על חוט השדרה, כלומר על העצבים עצמם. שאר הממצאים כנראה חסרי משמעות. כמובן, שכל פענוח או פירוש שמובא כאן מנותק מההקשר הספציפי שלך, ולכן תשובת ה-MRI מחייבת אינטרפרטציה של הרופא שלך, שמכיר אותך ואת כל המהלך הרפואי והניתוחי. בהצלחה!

18/01/2019 | 09:04 | מאת: ליאור

לביתי בת העשר יש בעיה בזכרון , פעולות חשבון פשוטות היא לא זוכרת , הילדה לוקחת atnt שעוזר לה מבחינת התנהגות אך עדין יש פער של שנתיים מול הכיתה , האם טיפול EEG יכול לסייע בביות הקשב והזיכרון ??

לקריאה נוספת והעמקה

מתחילים ב"שלום". חשוב שתתייעצו עם נוירולוג הילדים שלכם ועם הצוות החינוכי בבית הספר כדי להבין מה צריך לעשות כדי לברר ולטפל בפער הלימודי. ומסיימים ב"תודה"? "בבקשה".

14/01/2019 | 20:31 | מאת: א.

שלום, ילדה בת 8וחצי שנים. ללא מחלות רקע.בריאה . בשבועיים האחרונים שמתי לב שהיא קמה מהשינה יש לה מעין ניתוק של 3 ארבע שניות או שהיא מכינה שיעורים פתאום היא מתנתקת כאילו מהכל וחוזרת לעצמה. לניתוק אין שום תופעות נלוות . היא כאילו נתקעת מתמקדת על דבר אחר וחוזרת במהירות לעצמה. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חשוב להבחין בין מצב שהילדה מוסחת לרגע ויוצאת מריכוז אך מגיבה כשמדברים אליה או נוגעים בה, לבין מצב של מעין שינוי במצב הכרה ושהיא לא מגיבה לקול ומגע. אם הילדה רק מוסחת ומיד מגיבה, אז אין מה לדאוג. אך אם מדובר באפשרות השניה, אז פנו לרופא שלכם כי אולי צריך להפנותה ל-EEG. בברכה

אם את דר אילת הלוי מומחית למיגרנת ילדים אשמח לקבוע אליך. אם לא, תמליצי לי בבקשה מומחה למיגרנת ילדים. ילד כבר עם טיפול מונע ומעקב נירולטג רגיל ואין שיפור. תודה על התשובה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נינה שלום, במסגרת הפורום אנו לא ממליצים על רופא או איש מקצוע ספציפי, ונמנעים מכל המלצה אישית שעלולה להפרש כפרסום. אך כל נוירולוג-ילדים יודע לטפל במיגרנה. בברכה

שלום רב, אשמח לדעת מה המשמעות של התוצאות הבאות (תינוק בן חודש וחצי): קונוס מודולריס בגובה תקין, קיימת התרחבות של תעלה פנימית, עמוד השדרה מותני וגבי: גבי- מינימלי עד 0.02 ס"מ, מוני- עד 0.14 ס"מ. הדגמה תקינה של חוט השדרה, אין עדות למנינגו או מיילוצלה, אין עדות לפילונידאל טרקט. הפנו אותנו לבירור מול רופא מטפל והתור רק עוד שבוע וחצי, אני אשמח להוריד קצת את מפלס הלחץ- מה המשמעות של התוצאות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לדעתי התוצאות תקינות. בברכה

09/01/2019 | 19:56 | מאת: בת 27

הי בני בגילנ9 חודשים עשה קפיצה בהיקף ראש לאחוזון 98.9 (48 סמ) אחוזון משקל 92.6 ואחוזון גובה 77.8 בנוסף המרפס הקדמי סגור . לי ולבעלי היקפי ראש גדולים (אמא 57 ואבא 59 ) האם יש מקום לדאגה? מצרפת עקומון גדילה בהיקף ראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אי אפשר להתייחס למדידות היקף הראש בלבד. צריך להתייחס למכלול הילד כולו: הריון ולידה, מצב בריאותי, משפחה, בדיקה נוירולוגית וגופנית והערכה התפתחותית. בברכה

09/01/2019 | 15:28 | מאת: Bhh

שלום! בני בן ה3 עבר לאחרונה בדיקת eeg בשינה. נולד בשבוע 36+4 ניתוח קיסרי (הייתה ירידת מים ללא התקדמות) במשקל 3.175. מאובחן על הרצף האוטיסטי. לפני חודש היה פירכוס בעקבות זאת הופננו לבדיקת eeg. התוצאה: תרשים לאחר מתן IV propofol 180mg נרשמה פעילות רקע בתדר תטא ודלטא דיפוזית, לסירוגין עם אמפליטודה גבוהה יותר על פני האיזור הטמפורו-פריאטו-אוקסיפיטלי מימין. כמו כן נרשמה בטא דיפוזית, ללא הבדלי צד משמעותיים. נרשמו כישורי שינה סמטרים וסנכרוניים. ללא עדות אפילפטיפורמית לפני ואחרי הזלפת ה- propofol. לסיכום: 1. איטיות טמפורו-פריאטו-אוקסיפיטלית ימנית קלה בלתי קבועה. אשמח לדעת מה אומרת התוצאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תוצאת האא"ג אינה אבחנתית לאפילפסיה, אך האיטיות על פני החלק הימני של המוח מבטאת אסימטריה, ומצריכה המשך מעקב. לעיתים אחרי פרכוס יחיד אפשר להמתין ללא בירור נוסף. תראו לנוירולוג שלכם את תשובת האא"ג, שיחליט אם יש מקום לחזור על האא"ג, יתכן שבתנאים מסוימים (כגון גירוי אור, חשך שינה, או וידאו-אא"ג). בברכה

בוקר טוב, ביתי בת ה3 חלתה בשבוע שעבר במחלה ויראלית. היה לה חום לסירוגין שעלה במשך 6 ימים עם שיעול רציני. לאחר צילום ובדיקות דם נאמר שזה וויראלי. אבל אותי מדאיג דבר אחר ! מאז ביום ה6 לאחר כל דיבור נשמע מן רעש של טיק בלסת והשפה התחתונה רועדת לכמה שניות. מלווה בכל של "טה,טה,טה" זה חוזר על עצמו כל פעם שהיא מדברת ואם אני מתמקדת ממש אני שמה לב שלעיתים הלשון שלה גם זזה קדימה ואחורה. היום גיליתי שהשקד השמאלית שלה נפוחה מאוד ושיש לה עדיין גודש לא מוסבר (מרגישים בדיבור שלה)בקיצור זה מלחיץ אותי מאוד. הרופא ילדים אמר שאין סיבה לדאגה ולחכות 3 שבועות. השאלה אם כדאי לפנות לעוד חוות דעת? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

בתיה שלום, מהתיאור של האירועים אני לא מבינה מה טיבם, והאם הקול ותנועת הסנטר רצוניים או בלתי-רצוניים. אני מציעה שתצלמי את האירועים ותראי את הסרטונים לרופא הילדים שלכם. בברכה

בת 6, 3 שבועות מתלוננת על כאביפ בארובת העין רק בצד ימין כולל אזור הגבה. בדרך כלל הכאב נמשך בין מספר רגעים עד שעה ומופעים בין פעם למספר פעמים ביום. בשעות שונות, אך לרוב בחלק הראשון של יום. היו גם ימים בודדים ללא כאב. כאשר כאב הופיע בפעם ראשונה הוא היה יותר חזק ומתמשך יותר. לדוגמא אתמול לא כאב בכלל והיום כאב בשמך כמעט שעה וחזק כמו בפעם ראשונה. פעמיים עשינו בדיקת עיינים, הבדיקות תקינות. בדיקה נוירולוגית אחרי שבוע של כאבים גם הייתה תקינה. אין סימנים נוספיק . אני מאוד לחוצה ולא יודעת למי עוד לפנות ומה לעשות. אשמך לתגובתך.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יאנה שלום, כדאי לפנות לנוירולוג ילדים, ולהביא איתכם את שתי הבדיקות של רופאי העיניים וכן מדידת דופק ולחץ דם. בברכה

שלום ד"ר, מאז יום שישי הבחנתי מספר פעמים שבני מקבל מן "התקפי צמרמורת" קצרים (מספר שניות) כמה פעמים במהלך היום.הרעד מתחיל מהגוף (חזה נגיד) ואז כפות ידיים ממש כאילו צמרמורת זורמת בגוף כמה שניות.לא מלווה בחום וסימפטומים נוספים.היום זו תופעה מוכרת?מה עלינו לעשות? עשינו לאחרונה בדיקות דם כולל סוכר וברזל שהיו תקינות

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום, קשה לי להבין מה פשר האירוע רק לפי תיאורך. אולי זו צמרמורת לפני עליית חום? לעיתים יש צמרמורת בזמן מתן שתן. יתכן שבנך הוא ילד קטן שעושה פיפי? את צריכה להראות לרופא הילדים שלכם למה את מתכוונת. בברכה