פורום נוירולוגיית ילדים

פורום נוירולוגיה של הילד עוסק במכלול התחומים הקשורים למוח ולמערכת העצבים והשרירים ונותן מענה לשאלות על מחלות או הפרעות הקשורות בהם. לדוגמה: כאבי ראש, שינוי בהיקפי הראש, טיקים, הפרעות תנועה, איחור התפתחותי (מוטוריקה, שפה ותקשורת), תסמונות גנטיות ומטבוליות, מחלות עצב-שריר, הפרעות קשב וריכוז ועוד. הפורום עוסק בילדים מגיל לידה (ואפילו קודם...) ועד בגרות. מתן מידע בפורום אינו מהווה תחליף לאבחון וטיפול רפואי.
1899 הודעות
1820 תשובות מומחה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים

01/01/2019 | 20:00 | מאת: אורנה

נכדתי בת 4 עם כימכוח גרוני במשך שבועיים ההולך ומתגבר יש לציין שהייתה מקוררת עם ליחה שאחריה הקיאה מאז שבועיים מכחכת בגרון בלי הפסקה הייתה אצל רופא א.א.ג שלל בעיה בגרון אמר יכול להיות חומציות בקיבה שלך לצילום . מודאגת מאד לא יודעת לאן לפנות להמשך טיפול במידה וזה גם לא חומציות בקיבה. חוששת מאד מטורט , טיקים . ( אין במשפחה גנטיקה) מה עושים לאן פונים לטיפול אני חרדה מאד

לקריאה נוספת והעמקה

לרופא הילדים. בבקשה

27/12/2018 | 08:51 | מאת: מיכל

שלום רב, ילד בן 5 עם מקרה אחד של התעוררות באמצע הלילה הפה ננעל לא הצליח לדבר ולפתוח את הפה ונזילת רוק. לאחר בדיקת EMG התשובה פעילות אפילפטית בפריאטלי מימין ובטמפורלי אחורי ובו זמנית ובאוקסיפיטלי באותו הצד ועם קרינה לשמאל וריבוי בשינה. הוצע להתחיל טיפול תרופתי. שאלתי היא האם במקרה כזה שקרה רק פעם אחת חייב להתחיל טיפול? ואם כן איזה טיפול מומלץ למקרה זה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2018 | 08:52 | מאת: מיכל

התכוונתי לאחר בדיקת EEG תודה.

מיכל שלום, חסר לי מידע לגבי האירוע עצמו ולגבי סוג הפעילות האפילפטית, כלומר איך נראים הממצאים הלא תקינים באא"ג. לפי גיל הילד ותיאור הפרכוס, יתכן ומדובר באפילפסיה שפירה של הילדות. אם אכן זה המקרה, אז אחרי פרכוס אחד לא חייבים להתחיל טיפול. אך יתכן שהפעילות האפילפטית באא"ג הייתה רבה ואף החמירה בזמן השינה, ולכן הוצע לכם טיפול תרופתי. במקרה זה, אפשר לטפל בOspolot אך גם תרופות אחרות מתאימות לטיפול. מאחר וחסרים לי פרטים על סוג הפרכוס ועל הממצאים באא"ג, יתכן ומדובר בסוג אחר של אפילפסיה, ואולי לכן הוצע לכם טיפול תרופתי כבר אחרי הפרכוס הראשון. במקרה זה, יש תרופות אחרות שרלבנטיות, ויתכן שיש צורך בבירור נוסף. לסיכום, במסגרת הפורום לא ניתן לאבחן אפילפסיה, לפענח אא"ג, להמליץ על טיפול, ולבחור בתרופה המתאימה. לשם כך אתם צריכים לפנות לנוירולוג שלכם ולשמוע את כל השיקולים בעד או נגד התחלת טיפול, ובעד תרופה כזאת או אחרת. בברכה

26/12/2018 | 17:34 | מאת: ויקי

שלום רב בן שלי בן ה-17 עבר ניקור מותני בבית חולים במסגרת אישפוז לפני שבועיים. עד היום סובל מכאבי גב חזקים. מה אפשר לעשות עם זה? אודה לקבלת מענה

לקריאה נוספת והעמקה

ויקי שלום, כאבי גב אחרי LP זו תופעה מוכרת, שברך כלל נמשכת מספר ימים וחולפת, אך לעיתים הכאב ממושך יותר. בשבוע-שבועיים הקרובים כדאי לקחת תרופה נגד הכאבים, לשתות הרבה, לנוח, להימנע מפעילות גופנית ומאמץ (ספורט, אופניים, הליכה ממושכת וכו'), ולהיבדק ע"י הרופא שלכם (גם באזור הניקור המותני). אם אין שיפור - להתיעץ עם רופא מרדים או נוירולוג. בברכה

25/12/2018 | 23:18 | מאת: אבא

בעקבות כאב ראש אחורי הופנתה בתי בת ה-16 לmri ראש וצווארי, בוצעו שתי סריקות, הראשונה תקינה ובשניה ממצא של סירינגו הידרומיאלגיה עם המלצה להמשך mri לבירור. האם זה ממצא שיכול להסביר כאב ראש אחורי או שהוא ממצא מקרי. האם המשך הבירור הוא אצל נוירולוג או אורטופד. נקבע לנו תור לנוירולוג לעוד מספר שבועות. נשמח להכוונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המונח "הידרומיאלגיה" לא מוכר לי. אני מניחה שהתכוונת ל"הידרומיאליה", שזו הרחבה של נוזל התעלה המרכזית שיש לכולנו במרכז חוט השדרה. אם ההידרומיאליה ברוחב של מילימטרים בודדים, אז היא לא אמורה לגרום לכאב ראש או סימפטומים אחרים. אם היא רחבה יותר, אז למעשה היא נקראת "סירינקס" (Syrinx). סירינקס עלול ללחוץ על רקמת חוט השדרה ולגרום לסימפטומים בגב או גפיים, אך לא סביר שיגרום לכאב ראש. נוירולוג הפנה אתכם ל-MRI, אז כדאי להראות לו את תשובת ה-MRI. בברכה

ושלום ותודה.

24/12/2018 | 23:44 | מאת: הדר

תודה על תשובתך! אשמח ליותר פירוט עד כמה שניתן לגבי פעילות העצבים: כשאני לוחצת על מקום מסויים בעור ולא מרגישה תחושה זה אומר שפיזית מה קרה לעצבים שם? ולהבדיל,כשאני לוחצת ומרגישה כאב זה אומר שמה יכול להיות שקרה לעצבים באיזור ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

חוסר תחושה או כאב יכולים להיות קשורים לקצות העצבים בעור, לחוט השדרה, או למוח. כל אלה קשורים למסלולי תחושה מורכבים. בברכה

31/12/2018 | 21:41 | מאת: הדר

לא ענה לי על השאלה אפילו לא מעט,לא ככ ברור לי מדוע זה בלתי אפשרי לענות על השאלה אפילו לא בשמינית ממנה,כנראה שאצטרך לקבל תשובה ממקום אחר .

מה שכתובבממצאי הבדיקה בעירנות ניקלטהפעילות רקע אחורית מסוג אלפא בתדירות של 9- 8.5 מ/ שנ' סימטרית.על פניהאזורים הקדמיים נקלטה פעילות בטא מעורבת בפעילות איטיתיותר 7-8 מ /שנ' סימטרית.ללא שינוי בנשימת יתר ובגירוי אור.לא נקלטה פעילות אפילפטיפורמית.לסיכום תרשים תקין מתאים לגיל... הבת שלי בת 6 והיא אפילפסית.תוכלי להסביר לימה אומרת הבדיקה בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל נתחיל ב"שלום". כפי שכתבת לי, בדיקת האא"ג תקינה. אא"ג תקין זה טוב, במיוחד אם בעבר היה לא תקין. אך חשוב להדגיש שאא"ג תקין לא שולל אפילפסיה. כלומר, בהחלט יתכן מצב שבו לילדה יש אפילפסיה אך האא"ג תקין. בברכה

23/12/2018 | 11:50 | מאת: יעל

בני בן ה 7.5 סובל מזה כשנתיים מכאבי ראש מלוות בבחילות. עוזר לו אקמולי וללכת לישון בחושך. הוא רגיש לאור. בדרך כלל אם מופיע אם לא אכל בזמן או ראה הרבה טלווזיה. האם? ומה כדאי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לומר שלום, וכן כדאי לפנות לנוירולוג ילדים. בבקשה, בברכה

23/12/2018 | 00:21 | מאת: ארז

שלום דר . אני שאלתי אותך לפני שנה בדיוק באותו נושא בני בן 6 וכבר פעם שניה אחרי מחלת חום של 3 ימים לא יכל לדרןך על הרגליים כאב בשרירים ומיד אשפזו אותו עלי לציין שזה קורה שהחום יורד וימיד זה מתחיל . ביום הראשון היה 1000 cop למחרת 4600 ביום השלישי 7500 וביום הרביעי ירד ל1300 ומחר יבדקו שוב מה עלי לעשות ומה זה אומר לפני שנה עשו לו בדיקות דם מקיפות ושביקש נירוסמלוג בלי לראות אותו ובדיקה נירולוגית שממש לא התיחסה לזה ברצינות ושללה ואמר שזה קורה . אותי מדאיג שזה כבר פעם שניה עם אותו הדבר בדיוק . 1 . מה עלי לעשות ואיזה בדיקות לבצע או לא בשביל שלא יקרה שוב תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום, עליית CPK בזמן מחלת חום (בדרך כלל מחלה ויראלית) היא לא נדירה. כאבי שרירים הנלווים לעליית הCPK מכוונים לכך שהשרירים מעורבים בתהליך הדלקתי או מגיבים אליו. מאחר והתופעה חוזרת פעם שנייה, כדאי לברר יותר לעומק: אני ממליצה שתפנו להערכה של נוירולוג-ילדים ושל ראומטולוג-ילדים. בינתים, גם אתם, ההורים, תעשו בדיקת דם לרמת CPK (יתכן ועשיתם בעבר, ותוכלו למצוא את התוצאות במחשב של קופת חולים). בברכה

19/12/2018 | 19:16 | מאת: אלנה

היום עשינו בדיקת EEG לילדה בת 5 ותוצאות יצאו "פעילות דלתא ריתמית אינטרמיטטנית מונ ומורפית גבוהת מתח במיקום אחורי דו"צ, מימין יותר משמאל במהלך היפרוונטילציה, גירוי אור וגם ללא פרובוקציה בעירות ושינה. בשינה ישנה פעילות טטא מחודדת באותו המיקום." . השאילה מה המשמעות של תוצאות הבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? תצטרכו לפנות לנוירולוג ששלח אתכם לבדיקה. בבקשה, בברכה

בתי בת ה9 סובלת כחודש מכאבי ראש ועיניים,סחרחורות ,רעד לסרוגין בידיים,כאבי גוף שונים שבאים והולכים וקצת בחילות,היינו 4 פעמים אצל רופאי ילדים שונים והופננו פעמיים למיון בעקבות החמרה ושלחו לבירורים שונים ,בתי עברה בדיקות שונות לקרקעית העיין תקין.בדק אותה רופא אף אוזן גרון וראה שיש איתה בעייה אך הוא שולל בעייה מהאוזניים ,נוירולוגית ילדים בדקה אותה וראתה שהיא לא יכולה כלל לבצע הליכת טנדם ,הכל הולך באיטיות ולוקח המון זמן לקבל תורים ,בבית החולים עד שהאדם לא גוסס לא ששים לטפל בו ,קיבלנו הפנייה לMRI עם הרדמה כללית ,EEG, בדיקות שמיעה אך כל הדברים נעשים לאט ,ממה יכולה להיות בעייה באי היכולת לבצע הליכת טנדם???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום? שלום. מסיבות שונות הקשורות למערכת העצבים או לשיתוף פעולה. תודה? בבקשה.

17/12/2018 | 16:25 | מאת: מירי

היי בני בן 13 וחצי בשבוע האחרון מתלונן אל כאבי ראש חלשים לציין הילד יושן מאוחר מאחר ומשחק במשחק פורט נייט מהבית ספר ישירות למשחק וישן מאוחר האים יש קשר לכאבי ראש ולבית ספר בחטיבה מתייבשים לאבי אוכל רק ממתקים האים יש קשר לכאבי ראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט יתכן שכאבי הראש קשורים לעודף קיצוני של שעות מול המסך, לחוסר שעות שינה, ולתזונה לא בריאה ולא מסודרת. בבקשה

13/12/2018 | 11:02 | מאת: שרית

שלום. אני אם יחידנית לילדה בת 8, מתרומת זרע. לפני ההריון עברתי בדיקות גנטיות. SMA שלילי אצלי. אחי נשא. לגבי התורם לא ידוע. בתי בריאה אך עם הפרעות קשב וריכוז (ADHD), היפוטונית, כשמדי פעם יש כאבים בידיים, בעיקר כשכותבת וכשעומדת זמן רב/הולכת הרבה – יש כאבים. בבדיקה גנטית התגלה אצלה שהיא נשאית SMA1. אמורה לעבור בדיקה גנטית בקרוב. השאלות: 1. אם היא חולה - האם אפשר היה לגלות את זה במהלך ההריון? אם כן – מאיזה חודש זה ניתן לגילוי? 2. האם אפשר לבודד ולגלות את הגן שאחראי לזה, בשלב התאים עוד לפני ההחזרה לרחם? 3. אם כן – האם אפשרי להוציא את התאים הנגועים עוד לפני ההיקלטות להריון? 4. אם בתי אכן חולה ב-SMA1 - באיזה גיל בדרך כלל התסמינים באים לידי ביטוי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום, לא ברור לי איזו בדיקה גנטית היא אמורה לעבור, הרי היא כבר נבדקה גנטית ונמצא שהיא נשאית. 1) נשאות של SMA היא לא מחלה! נשא הוא אדם בריא לחלוטין. כדי להיות חולה אתה צריך להיות נשא של המוטציה על שני הכרומוסומים, אחד שקיבלת מאמא ואחד שקיבלת מאבא. 2) כן, אפשר לגלות זאת עוד בשלב טרום-הפריה. 3) אי אפשר להוציא את התאים הלא תקינים, כי המחלה הגן פגוע בכל תא ותא מתאי הגוף. האופציה היחידה היא לא להחזיר את העובר החולה. אבל אן העובר נשא בלבד - הוא בריא! 4) חולה בSMA1 היפוטוני וחלש כבר בחודשי חייו הראשונים, כך שבטוח שאין לבתך SMA1. בברכה

13/12/2018 | 10:55 | מאת: אורית

שלום, ביתי בת שנה וחצי. תמונה קלינית של סיפי 4 גפיים טונוס משתנה, עדיין לא מחזיקה ראש, לא זוחלת, לא יושבת, אין תפקודי ידיים (הטונוס בידיים מוגבר יותר). עשינו שלל בדיקות כולל מטבליות, MRI, ציפ, ת. תריס, כבד, הכל תקין ברוך השם. ברקע הריון ולידה תקינים, היקף ראש אחוזון 50, ההתרשמות של כל המטפלים שלה וגם שלנו ההורים שקוגנטיבית תקינה אם כי עדיין לא מדברת אך נראה שמבינה הכל, קשר עין מצוין, מגיבה בהתאם למצבים חברתיים כמצופה וממלמלת. עשינו EEG השבוע ואלו תוצאותיו (בחסך שינה וקיבלה טרינוכלם): פעילות טטא ודלתא לא סדירות, בהמשך מופיעים כישורי שינה מהירים ו- K קומפלקס חלקם בתוך כישורי השינה, האמפליטודה מעט גבוהה יותר משמאל. אין פעילות אפילפטית. סיכום: שינה מלאכותית בגדר נורמה לגילה עם אמפליטודה גבוהה יותר משמאל (לא חורד מהנורמה). האם התוצאה תקינה?? יש לנו תור לניורולוג רק בעוד חודש.. שאלה נוספת לי, יש לה תנועות דיסטוניות, אין קשיחות איברים, טווחי תנועה שמורים אך תנועות הגפיים אינן מכוונות ומוגדרות דיסטוניות בנוסף לטונוס המשתנה. קראתי הרבה על נושא הדיסטוניה ונתקלתי במאמרים שמדברים על ילדים שמאובחנים עם סיפי על בסיס תמונה קלינית ושהתרופה L-DOPA עשתה מהפך גדול, כיוון שיכול להיות שמצב זה נובע ממחסום בדופמין. האם זה יכול להיות המקרה? איך ניתן לאבחן אם היא מתאימה לטיפול תרופתי שכזה? קראתי על תופעות הלוואי הקשות ואינני יודעת אם בכלל מומלץ לתת לילדים בגיל כזה.. אודה לך מאוד על חוות דעתך. תודה רבה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, 1) תרשים האא"ג בזמן שינה לא מדגים אפילפסיה. כדי להבין את ההקשר לילדה הספציפית שלך, שלחו את התשובה לנוירולוג שלכם. 2) לילדים קטנים עם CP ודיסטוניה L-דופא איננה תרופת הבחירה. יש תרופות אחרות שניתן לנסות, ואף ניתוחים שמיועדים לכך. גם בנושא זה חשוב שתתייעצו עם נוירולוג הילדים שלכם. בברכה

12/12/2018 | 17:19 | מאת: הדר

דר שלום רב, יש לי שאלה חשובה מאוד עבורי שאיננה קשורה ספציפית למקרה של ילד אבל בהחלט קשורה לנירולוגיה ואשמח אם אוכל לקבל תשובה . כאשר נודעים על העור באיזור מסויים בגוף ולא מרגישים את המגע באותו האיזור,האם זה אומר שהעצבים שם "מתים"? ומאידך-מקום מסויים שלוחצים עליו ויש כאב (ללא חבלה גלוייה על העור ,או שבירה או סדק של עצמות),מה זה אומר שקרה לעצבים? אשמח לכמה שיותר פירוט זה יעזר לי מאוד! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הדר שלום, שינויי תחושה בעור יכולים להיגרם בדרך כלל ע"י הפרעה בקצות עצבים שנמצאים בעור, אך גם מהפרעה בחוט השדרה או במוח (פחות שכיח). אם מדובר בשטח עור קטן אז סביר שאין בעיה משמעותית. אני ממליצה לך לפנות לרופא שלכם להערכה. בברכה

18/12/2018 | 23:50 | מאת: הדר

תודה על תשובתך! אשמח ליותר פירוט עד כמה שניתן לגבי פעילות העצבים: כשאני לוחצת על מקום מסויים בעור ולא מרגישה תחושה זה אומר שפיזית מה קרה לעצבים שם? ולהבדיל,כשאני לוחצת ומרגישה כאב זה אומר שמה יכול להיות שקרה לעצבים באיזור ? תודה רבה

שלום רב. בגיל שלושה חושים בני נפל עם סבתו כי מעדה במדרגה בלילה(שביל עם מבטון עם מדרגה אחת והמשך שביל מבטון) בגלל שלא ידענו אם נחבל באיזשהו מקום בגוף או בראשורק שמענו מאנשים שראו אותה מהגב שהיא נופלת ולאחר מכן עולה כאשר היא לוקחת את התינוק מהרצפה. סבתו מספרת שהיא ניסתה להגן בו בכל גופה וגם הייה מחוסה בשמיכה הווה.(למרות שגם קצת מרוב ההלם לא זכרה מה ואיך). לא ראינו דם ולא חבלות בראש ובגוףולמרות זאת באותו ערב לאחר כמה דקות נסענו למיון. בדיקות שעבר באישפוז מהתחלה היו חיוניות כולל התינוק.( לא עשו אולטרסאונד או סי טי או אמ אר איי) נשארנו לילה והכל הייה בסדר ושוחררנו בצהריים. בעקבות זה בגלל החשש שלי הפנימי אחרי 4 ימים הייתי אצל רופא ילדים שהוא גם נוירולוג( בגלל שרופא ילדים שלנו לא הייה) . רופא נוירולוג שהוא לא רואה כלום והתינוק נראה חיוני ולא נראות חבלות חיצוניות אבל הפנה אותנו לפיזיואוטרפיה להתפתחות הילד בגלל שהייה לבני טונוס מוגבר ונתיה העדפה לשמאל יותר( בגלל ששכב הרבה על צד אחד של הראש זמן רב). אחרי שהיינו אצל פיזיותרפיסטית כמה וכמה פעמים והטונוס ניהייה מועט ואף עבר וגם נתיה לשמאל עברה. היא אמרה שזה כנראה משהו גנטי שהוא מאוד שולט על גוף שלו ולא נראה כי יש בעיה רפואית. בנוסף היינו אצל רופא התפתחות ורופא אחרי בדיקה רשם דברים חיוניים על בני ובנוסף שלח אותנו לבדיקות כמו שמיעה, עיניים ואולטרסאונד מוח. מבדיקת עיניים יצאה שיש לו פלוס גבוהה מאוד, עין שמאל 6+ ועין ימין 8, למרות שראייה התנהגותית שלו הייתה טובה! ואם לא היינו עושים את הבדיקה לא היינו חושדים בזה! לפני כמה ימים עשינו אולטרסאונד מוח. ולפני כמה שעות קיבלנו תוצאות שכתוב שם: המוח בעל מרקם תקין חריצי המוח, הציסטרנות והפיסורות ברוחב וצורה תקינים. חדרי המוח בגודל, צורה ומיקום תקינים. הודגם נוזל יתר אקסטרה אקסיאלי CCW מימין 0.5 ס״מ משמאל 0.6 ס״מ SCW מימין 0.42 ס״מ משמאל 0.6 ס״מ 0.58 IHV ס״מ אודה לכם על הסבר מה הדבר אומר, כי קראתי באינטרנט על נוזל וזה מאוד הפחיד אותי ואת בעלי . מה עושים בדרך כלל במצב הזה? איזה הפניות ובדיקות ישלחו אותנו ומה צפוי להיות בהמשך. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

תמי שלום, המשמעות של הנוזל האקסטרה אקסיאלי תלויה באחוזון היקף הראש, וכנראה אין קשר לכל המידע שפירטת לגביו. מה עושים במצב כזה? פונים לרופא שהפנה אתכם לאולטרהסאונד ושגם מכיר את הילד. בברכה

11/12/2018 | 19:08 | מאת: יניב

שלום, בני בן 14.5 בריא,ביום שישי האחרון שמענו קולות מוזרים מהחדר רצנו אליו,מצאנו את הילד שוכב עם רוק מהפה מעט קצף ולא מתעורר. ההתקף נמשך 6 דק,לאחר מכן שהתעורר לא הבין מה קרה סיפר שכאבו לו האוזניים חזק ומאז לא זוכר. כמובן שהזמנו מדא ואושפזנו . באשפוז היצענו בדיקת עינים שיצאה תקינה Eeg בעירות-תקין בדיקות דם גם כן תקינות. הפרכוס לא חזר בשנית. בשבוע הקרוב נבצע בדיקת eeg מתוך שינה ו mri מוח. מה זה יכול להיות? האם ניתן לשלוח אותו לבית ספר? איך אנחנו אמורים לנהוג? אם חס וחלילה זה קורה שוב ואנחנו לא שומעים..זה מסכן חיים?

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום, מה שתיארת לא נובע בהכרח מפרכוס, ולא ברור מה קרה בלילה ומה האבחנה של בנך. אני ממליצה להיבדק אצל קרדיולוג-ילדים (אק"ג ואקו לב), EEG אחרי חשך שינה (שלא ישנים כל הלילה, ובבוקר עושים אא"ג כולל גירוי אור ונישום יתר), ו-MRI מוח. יש עוד הרבה דברים לשאול אתכם, שעליהם לא כתבת. המשך הבירור צריך להיעשות בהתאם לתישאול מעמיק יותר. עד שהמצב יובן טוב יותר, בנך זקוק להשגחה:. לא לרכב על אופניים, לא להיכנס לבד לאמבטיה או בריכה, לא להישאר לבד בבית וכו'. בברכה

10/12/2018 | 12:07 | מאת: יאנה

ילד שלי מגיל קטן סובל מטיקים בעיניים, בנוסף היה גם גורם לעצמו להקיא מדי פעם - עם השנים זה עבר, אבל מצמומים לא, עכשיו הוא בן 15 והרבה פעמיים מתלונן גם על חוסר אוויר , הוא הרבה מתאנח כאילו חסר לו אוויר - בדרך כלל בזמן האוכל אבל לפעמיים גם מתאורר באמצע הלילה . בנוסף יש לו חוסר ברזל - אנחנו בטיפול שוטף אצל רופא המטולוג : ילד קיבל ברזל בוריד , לוקח חומצה פולית, ויטמין D וB12 באופן קבוע

לקריאה נוספת והעמקה

אוקי, ו-?...

13/12/2018 | 09:56 | מאת: יאנה

מה מומלץ לעשות, לפנות לרופא ? איזה?

09/12/2018 | 19:39 | מאת: גיא

שלום רב שמי גיא בן 23 אני יודע שזה פורום של ילדים אבל רק כאן יש אפשרות לכתוב אני אפרט את בעיתיי אשמח לתשובה מהירה מכם אני בן 23 מזה כבר כמה חודשיים אני סובל מזרמים. בכול הגוף. הרגשה של נמלים שהולכים עליי בכל שעות היממה במיוחד בלילה עשיתי את כל הבדיקות הרלונטיות לבעייתי בדיקת img הולכת עצבית בדיקות דם של דלקת פרקים שיצאה תקינה. mri עמוד השדרה הצוארי והגבי שיצאו תקינים חוט השדרה , מיפוי עצמות לכל הגוף . שגם יצא תקין . דופלס ורידים ועורקים שיצאו תקינים ידיים ורגליים הייתי אצל ראמטולוג שלא אבחן את בעייתי. והפנה אותי למחלקת בריאות הנפש הגבתי לו שאין לי שום בעיה נפשית . אלא בעיה בריאותית שלא עולים עליה. ואני מרגיש כאבים וזה משפיע על המצ הנפשי כמובן הרגשה של אי שקט חוסר שעות שינה אי נוחות תמידית בגוף בעקבות כך אני לא יכול לתפקד ולהתנהל כמו שאני צריך אני מדגיש אין לי בעיות בריאותיות לפני כן חוץ מהבעיה שנלוותה אלי בשנה האחרונה אני לא יודע מה יש לי בעקבות זאת אני פונה לעזרתכם באופן דחוף . אשמח לתשובה במהרה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום, יתכן שהתחושות שתיארת נגרמות כתופעת לוואי לתרופה, תכשיר או חומר מסוים שאתה נוטל? כחלק מהבירור לתלונותיך עשית בדיקות רבות, שכמובן טוב שהן תקינות. כחלק מהבירור עליך להשלים MRI מוח והערכה פסיכולוגית או פסיכיאטרית. לא הגיוני שתסכים לעשות רק חלק מהבדיקות (דם, EMG וכו') אבל תסרב לחלק אחר של הבירור. בהצלחה!

09/12/2018 | 04:33 | מאת: מיכל

ילד בן 7 מאובחן adhd ולוקח ריטלין LA 10 מזה 3 חודשים. עשינו בדיקת דם ויצא CK 1166!!! פי 10 מהנורמה! חייבת לציין שהוא השתולל לפני הבדיקה וגם במהלך הבדיקה עצמה היה כולו במתח שריר גבוה.ALT 14, AST 41 LDH מעט גבוה 554. רופא הילדים לא התרגש. אבל הילד צפוי לעבור טיפול שיניים בהרדמה השבוע והמרדים לא מוכן להרדים בטענה לסכנת חיים ודרש בירור נוירולוגי והפחיד אותנו עם חשש למחלות שריר קשות. אשמח לכל התייחסות לנושא. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, צריך לחזור על בדיקת CPK, ולדווח לרופא המרדים מראש על שני הערכים. לשיקולו של הרופא המרדים איך לנהוג ואם אפשר לבצע את הטיפול בהרדמה. בכל מקרה, כדאי לעשות בירור. יתכן שרופא הילדים שלכם יודע מה לבדוק. בברכה

שלום, הבן שלי בן 9 מאובחן ומטופל מעל שנתיים עם ריטליןLA20. מעוניינת לקחת אותו לבדיקת רופא (אחר מזה שטופלנו אצלו עד כה) לבדוק אופציה של החלפה לתרופה אחרת לאור תופעות לוואי שהצטברו לאחרונה. מחפשת בנרות נוירולוג מומחה לילדים ולהפרעת קשב וריכוז שמוכר דרך הקופה או בהסדר השתתפות ולא מוצאת!! כל מי שרשום בקטגוריה הזו בכללית טוען שלא מקבל מתחת לגיל 12 או 16 (זה כבר לא ילד בהגדרה בכלל אז למה סתם לרשום) הזוי! אשמח לקבל המלצה (ולא הפניה ל*2700) על רופא כזה ובדחיפות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שחר שלום, כנראה פנית לנוירולוגים של מבוגרים. נוירולוג-ילדים מטפל בתינוקות, ילדים ונוער מגיל 0 עד 18 שנים. חשוב שתביאו לביקור מכתב עדכני מהמורה והיועצת על מצבו בנך בתחום הלימודי, ההתנהגותי, הרגשי, החברתי והקשבי. בברכה

03/12/2018 | 16:27 | מאת: מיכל

שלום רב, בן חמש היה לו מקרה אחד לפנות בוקר שלא יכל לפתוח את הפה כאילו שהלסת ננעלה לו לא יכל לדבר לאחר כמה שניות זה השתחרר. באותו שבוע התלונן גם כמה פעמים שרואה אותנו אפור. פנינו לרופא שנתנה הפנייה ל-EEG . עשה את הבדיקה מחכים לתשובות. מה זה יכול להיות? ומה האפשרויות טיפול? האם זה יעבור? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, אני לא מוצאת קשר בין הלסת הנעולה לראיית אפור. ומאחר ואין אבחנה, גם אי אפשר לדון על הטיפול ומתי זה יעבור. אם ממשיכים אירועים חריגים מתוך שינה - תצלמי בסרטון ותראי לרופא שלכם וכן לוירולוג ילדים. ואם ממשיכים אירועי ראיית אפור- פנו לרופא עיניים. בברכה

03/12/2018 | 09:31 | מאת: ליה

שלום. בני בן חמש וחצי, יום אחד במהלך נסיעה במכונית התלונן על סחרחורת, ש"הרצפה זז" (רצפת המכונית). לא הקדשתי לכך תשומת לב מיוחדת כי זה היה בזמן נסיעה. כעבור כמה ימים, ערב אחד בזמן שצפה בטלוויזיה, התלונן שוב על סחרחורת - לדבריו רואה את הרצפה זזה, או "מתגלשת", מעין גלים. מאז עברו כמה ימים ולדבריו התחושה לא עברה ומלווה אותו מאז כל הזמן - מרגע שקם בבוקר ועד שהלך לישון. בדיקה אצל רופא ילדים לא העלתה דבר חריג, וכן בדיקת עיניים כולל הרחבת אישונים שבה נמצא הכל תקין, וכך גם אצל רופא אף אוזן גרון, שאמר שהכל נראה תקין ושאינו רואה בעיה בשיווי המשקל. מלבד זאת הילד מתנהג כרגיל, משחק, אוכל כרגיל, ללא חום/בחילות וכו'. ממה זה יכול לנבוע? תודה אם מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

יתכנו גורמים רבים לסחרחורת, אך חסר לי מידע רב, ואינני יכולה לענות על שאלתך במסגרת הפורום. בברכה

09/12/2018 | 00:16 | מאת: ליה

תודה, אנסה למקד את השאלה ואולי תוכלי לענות - ככל הנראה רואה כל הזמן קו זיגזג לבן, בשתי העיניים, כשהכיוון הוא למטה (למשל אם מסתכל קדימה, רואה את הקו הזה ברצפה). אם הבעיה אינה בעינים (בדיקה שללה זאת), ממה עוד זה יכול לנבוע? ומה הדחיפות? קשה לקבוע תור קרוב לנוירולוג ילדים

02/12/2018 | 09:54 | מאת: דן36

שלום לד"ר איילת לוי בני הובחן בכיתה ב עם בעיות קשב וריכוז, בני היום בכיתה ו, במהלך השנים בני קיבל את כל סוגי כדורים המבוססים על רטלין והיום מטופל ע"י פרופיגיל לאחרונה הוחלט ע"י נורולוג ילדים לעבור לכדור הווינס שלקח כבר בעבר ולהוסיף גם כדור פרוזק לפני השינה, יש לציין שלבני אין בעיות אובדניות או משהו שמתי לב כבר מכיתה ג, שהילד משמיע קולות מוזרים ותנועות בידיים, יש לציין שתופעות אלו לא היו קיימת לפני כיתה ב (כלומר לפני הטיפול התרופתי) 1. האם תרופות המבוססות על רטלין או ויונס יכולה לגרום נזק למוח או עיכוב התפתחותי? 2. האם פרוזק היא תרופה שמומלצת לילדים? 3. עם כל התרופות שקיבל רמת לימודיו נשארה כמו בכיתה ג עם התרופות לקשב וריכוז אינן עוזרות, מה זה אומר? אשמח לדעתך ומה עושים? בתודה דן

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, 1. ריטלין, ויואנס ותרופות דומות לא יכולות לגרום נזק מוחי או עיכוב התפתחותי. 2. פרוזק היא תרופה פסיכיאטרית, ואין לי ניסיון בשימוש בה. 3. אם התרופות אינן עוזרות לו להתקדם בלימודיו, צריך לעשות הערכה ממודשת: האם באמת יש הפרעת קשב? האם בוצע אבחון פסיכודידקטי? האם נקבעה מנת משכל (רמת IQ) והיא בתחום הנורמה? האם נשללו לקויות למידה? האם יש בנוסף בעיה ריגשית או חברתית? האם יש הפרעה פסיכיאטרית? יתכן שבאבחון הראשון שעשיתם ענו על כל השאלות הללו, אבל אם אין שיפור אז צריך לעשות הערכה מחודשת ולקבל מידע עדכני מהצוות החינוכי בבית הספר, כדי להבין את מצבו הנוכחי ומה עוצר את התקדמותו. אין לי ניסיון עם פרופיגיל ופרוזק - יתכן שפסיכיאטר מטפל בבנך ואולי הוא הכתובת הנכונה. בברכה

01/12/2018 | 22:50 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב. בני בן 8 חודשים. בימים האחרונים חלה עם חום גבוה שהגיע ל39.5,בספירת דם לימפוציטים 19 ומחשש לחיידק (לא ברור להם אם זה חיידק או וירוס) רשמו אנטיביוטיקה מוקסיפן 250 שמקבל בפעם הראשונה בחייו. לפני מספר ימים,ביום הראשון שהופיע חום גבוה 39.4,זה קרה פעם ראשונה- גלגול עיניים/אישונים כלפי מעלה. הגלגול היה ל2-3 שניות,מעין "בריחה" של האישונים כלפי מעלה,נראה קצת מפחיד,כמו משהו לא רצוני. בפעם הראשונה קרה בזמן שתיית בקבוק,ומיד לאחר מכן שוב למשך שניה בערך. יש לציין כי זה לא קרה מעולם לפני כן. באותו רגע אמרתי לרופא הילדים,שאמר שייתכן שזה כמו התחלה של פרכוס חום,אך לא היה שום פרכוס בהמשך. לאחר כיומיים תופעה זו חזרה על עצמה לא יותר מפעמיים ביום,כל פעם למשך שניה בערך,אך החום כבר היה יחסית נמוך (37.7)-בבדיקה אמרתי זאת לרופא הילדים (רופא אחר כל פעם),שאמר שזה כנראה כתוצאה מהוירוס/חיידק שיש לו כרגע בגוף,למרות שאין חום גבוה,ובכלל לא ייחס לכך חשיבות. העליתי השערה שזה כתוצאה מאנטיביוטיקה,אך הרופא שלל זאת (מה גם שזה התחיל לפני נטילתה). לאחר שאתמול כל היום זה לא קרה,הוא גלגל עיניים פעם אחת אתמול בערב,למשך שניה או שתיים,כשהיה לקראת הירדמות. יש לציין שהגלגול היה ממש בריחה של האישונים כלפי מעלה ולא רק של "מסטוליות" של שינה. היום (כבר לא חולה בכלל ואין חום)-לאורך רוב היום, כמעט כל פעם שהיה על הגב-בשכיבה,בטרמפולינה,או בלול-גלגול העיניים חזר על עצמו לשניה כל פעם. פעם אחת אפילו התארך ל2-3 שניות. כאשר הוא על הבטן זה לא קורה בכלל. זה קורה בעיקר בזמן שאוכל או עייף,אבל לא מצאתי מגמה ברורה שמעידה על הסיבה לכך. זה קרה היום מספר לא מבוטל של פעמים,כך שאם חשבתי שזה יחלוף כשירד החום,זה גם לא חולף וגם התדירות עלתה. יש לציין כי הוא עדיין נוטל מוקסיפן (חלפו 3 ימים,סה"כ צריך לקבל במשך 7 ימים). בעלון רשום שתופעת לוואי נדירה מאוד הינה עוויתות. יש לציין כי יחד עם גלגול העיניים,יש תנועה לא רצונית נוספת,שקורית כאשר הוא מתרגש,צוחק או בוכה-מעין חיוך מתוח מאוד שמלווה בצמצום העיניים ובפרט עין ימין. שתי התופעות הופיעו יחד בימים האחרונים. יש לציין שפרט לזה הכל ממש רגיל,כבר אין חום והוא הבריא. אוכל טוב,חיוני,שמח ופעיל,אך העניין הזה מטריד אותי מאוד. האם יש סיבה אמיתית לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תיארת בפירוט רב את התופעות, אך למרות זאת, בגלל שהאירועים נמשכים רק שניה וחלקם בזמן הירדמות - קשה לי לומר אם מדובר בפרכוס או בתופעה חסרת משמעות. בברכה

27/11/2018 | 08:30 | מאת: מירה

שלום רב, בתי בת 11 לאחר דלקת מח ויראלית קשה. (לא אותר סוג הוירוס. כנראה דלקת אוטואימונית). כרגע אחרי ההחלמה יש תופעות של דופק מהיר, בעיות קשב וריכוז, בעיות שיווי משקל וחולשה. האם מנסיונך הבעיות הללו צפויות לעבור לחלוטין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מירה שלום, בהחלט יש סיכוי שכל הבעיות שמנית יחלפו, אך זה תלוי במספר גורמים: מה הייתה חומרת הדלקת (כמה תאים וחלבון היו בנוזל השדרה), סוג הוירוס (במקרה שלנו - לא ידוע), מה היו הממצאים בMRI, האם ניתן טיפול אוטואימוני וכמה מהר מתחילת הדלקת הוא ניתן, האם בתך הייתה בריאה לחלוטין וללא בעיות למידה ושיווי משקל לפני הדלקת, וכמה זמן עבר מאז שעבר השלב החריף של המחלה. אני מניחה שהנוירולוג שטיפל בה ועוקב אחריה יוכל לתת לך תשובה יותר מדויקת, על סמך המידע שברשותו. בכל מקרה, כדאי לטפל בחולשה ובחוסר שווי המשקל ע"י פיסיותרפיה, לברר למה יש לה דופקר מהיר, ולשקול טיפול בהפרעת הריכוז. בברכה

26/11/2018 | 23:47 | מאת: גלית

דר יקרה שלום, האם שינוי סגנל בחוט השדרה הצווארי העליון, מעיד על פגיעה? האם ישנן אפשרויות טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, שינוי סיגנל בחוט השדרה הצווארי העליון יכול להעיד על פגיעה נרכשת (תהליך לוחץ, דלקת ועוד) אך גם על ממצא מולד. כדאי שתפני עם ההדמיה והתשובה המלאה של הפענוח לנוירולוג או לנוירוכירורג שהפנה אותך לבדיקה. בברכה

להלן תוצאות הבדיקה בשינה נראו גלי v קומפלקסי k וכשורי שינה סימטריים ללא שינוי בגירוי אור לא נראתה פעילות אפילפטית סיכום: בדיקה בלתי תקינה עקב פעילות רקע איטית אני מאוד לחוצה מהתוצאה ואשמח לדעת מזה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

להלן שלום... בלי להכיר את הפרטים על הילדה, הרקע הבריאותי והמשפחתי, ההריון והלידה, ובעיקר את פרטי המקרה ולמה בוצע האא"ג - אין דרך לומר מה זה אומר. אני מציעה שתשלחו את תשובת האא"ג לרופא שהפנה אתכם. בברכה

21/11/2018 | 22:30 | מאת: מעיין

דוקטור איילת שלום.לפני כחודש וחצי ביקרנו יחד עם בתי אלה אצלך במרפאה הפרטית בראשון. אלה גואטה קריית גת.הגענו בנוגע לתופעות חוזרות של הטיית ראש אישונים כלפי מעלה והקאות.שלשום אלה קיבלה נתקף נוסף.(18לנובמבר).התקף אחרון היה ב25 לספטמבר.משהו כמו חודשיים.ההתקף הפעם התחיל בזה שלא היה לה תיאבון בגן.הגיעה הביתה ב4 ונרדמה לחצי שעה התעוררה עם עיניים כלפי מעלה ובוכה בהיסטריה.תוך כדי לאט הראש ניטה הצידה כשהיא חיוורת וחלש והתחילה להקיא.אחרי ההקאה נרדמה התעוררה ושוב השקיאה וחוזר חלילה כמה פעמים במשך 4 שעות.בין 7 ל9 ישנה חזק ואז התעוררה כשהיא בסדר.ביקשה לשתות מים.שתתה בבת אחת והקיאה אחרי 10 דק את כל המים.נרדמה עד הבוקר.בשעה 8 בבוקר התעוררה כשהעיניים שוב למעלה והתלוננה כאילו משהו כואב וחזרה ונרדמה.אחרי כשעה התעוררה כאילו לא היה כלום.זה היה יחסית התקף ארוך.שהיו לו ספיחים בוקר למחרת.שולחת לך קבצי וידאו כפי שביקשת מתחילת ההתקף ומאמצע.שימי לב לעיניים.בהתחלה קליל יותר ובהמשך החמיר.קבעת לנו פגישה באפריל.תגידי לנו מה דעתך.מנסה לשלוח לך קבצי וידאו ולא מצליחה.ניתן לשלוח למקום אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

מעיין שלום, דברנו ביום שישי דרך הקליניקה, ונזמן אתכם בהקדם. אנא, שהתקשורת בינינו תהיה דרך הקליניקה ולא דרך הפורום. תצלמו עוד! בברכה

19/11/2018 | 19:14 | מאת: גלית

ד"ר שלום, בני בן 17.5,ילד בריא, עם הפרעת קשב וריכוז מטופל בקונצרטה לפי הצורך. בעקבות רעד בידים הופננו ע"י הנוירולוג לבדיקת EEG. תוצאות הבדיקה נראות כשל מי שסובל מאפילפסיה אולם מעולם לא נצפו אצל בני תופעות של פרכוסים, התנתקויות, בהיות וכד. כמו כן הבנתי שאין קשר בין הרעידות ביד לבין תוצאות הבדיקה. ולדברי הרופא כך לא נראה EEG של גידול. מתוכננים לבדיקת MRI מח וEEG בחסך שינה. מוטרדת. ןמבולבלת .. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, לא ברור לי מה שאלתך. אם את מוטרדת ומבולבלת, כדאי שתשאלי את הנוירולוג שלכם, שמכיר את כל הפרטים של בנך ושל הבדיקות שבוצעו. בברכה

שלום, הבת שלי בת 3 ו 9 חודשים החלה לשאול מה זה על דברים שאמורה לדעת. מה זה עגלה, מה זה סבא וסבתא וכו. אחרי שנייה עונה שהולכת עם עגלה לגן או שסבתא לוקחת מחר מהגן.. כלומר לא נראה שבאמת לא יודעת מה זה או מי זה עם זאת כבר כמה ימים שואלת שאלות מהסוג הזה. יש לציין שחוץ מזה כרגע הכל נראה בסדר . האם הייתם מתייחסים לזה או שזה נראה התנהגותי? תודה

טל שלום, זה נשמע לי התנהגותי. תנו לזה קצת זמן, וסביר שיחלוף. בברכה

17/11/2018 | 18:40 | מאת: אורלי

היי, אני בת 17 ומתמיד הייתי חלשה, חסרת ברזל וויטמינים,רזה מאד ובדרך כלל כפות הידיים שלי רועדות בקטנה ואני די חלשה ברגיל, אבל הקפיצות בזרוע הן חדשות. כרגע נראה שיש לי מאגרים די מלאים של ויטמינים וברזל מלבד ויטמין D עשיתי המון בדיקות בשנתיים האחרונות בדיקות דם, אולטרסאונדים, בדיקות של עצבים בגוף ובכל יצא תקין. בדרך כלל השירירים שלי חלשים אבל ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש קפיצות ביד שמאל כל כמה שניות ואני נלחצת מכל מה שכתוב באינטרנט לגבי ניוון שרירים.. מה זה יכול להיות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום, יש הפרעות שונות שיכולות לגרום לקפיצות ביד: פסיקולציות, מיוקלונוס, קלונוס, רעד. הקפיצות יכולות להיות ביטוי של תופעות שונות, לאו דווקא ניוון שרירים. בכל מקרה, חשוב שתפני עם ההורים לבירור אצל נוירולוג, גם בגלל הקפיצות ביד וגם בגלל החולשה. ואם אפשר, צלמו בסרטון את הקפיצות ותראו לנוירולוג. בברכה

17/11/2018 | 04:45 | מאת: בטי

שלום, בני בן 4.5. ילד חכם ונהדר. אבל סובל מהתקפי אלימות קשים ביותר הכוללים נשיכות של אחרים עד זוב דם, אגרופים, בעיטות, יריקות, משיכות בשיער ועוד. למבוגרים וילדים כאחד. בכל שעות היום כ3-4 התפרצויות שכל התפרצות יכולה לקחת שעות עד לרגיעה. הבעיה הגדולה ביותר היא שכלל ההתפרצויות האלימות הללו מתרחשות ללא אף סיבה. אופן בלתי צפוי, פתאומי מאוד. ללא טריגר או תכנון מוקדם. הוא שמח ועליז ופתאום בהבזק של שנייה מתחלף הילד לתוקפן מאוד. כששואלים אותו כשהוא נרגע מדוע הכה עונה בכנות שהילד/מבוגר לא עשה לו כלום אבל הוא כעס. (למרות שהכל היה בסדר והייתי צמודה אליו ושיחקנו יפה הזעם פתאום מגיח וגובה קורבן שעומד מולו באקראי). אין הסבר ל"שד" שנכנס בו ברגעים האלו. נעשה אבחון תקשורת, אין אוטיזם. מה יכול לגרום לילד להתפרצויות זעם פתאומיות ללא טריגר בעוצמות כאלה. הוא פשוט לא שולט על עצמו בהתקפים אלו.

לקריאה נוספת והעמקה

סטי שלום, אינני יודעת לענות על שאלתך, אבל אתם צריכים לפנות לפסיכיאטר מומחה לגיל הרך. בברכה

16/11/2018 | 09:19 | מאת: הראל

ד"ר איילת שלום ביתי הקטנה כיום בת 3. בגיל חצי שנה עברה כמו כל ילד חיסון פרבנאר. לאחר החיסון ישנה במשך כשעתיים.. כשניסינו להעירה לא הגיבה כלל באופן שממש לא אופייני לה. הילדה היתה ממש "נפולה" וחסרת תגובתיות באופן שלא אופייני גם לילד ישן. ברגע זה התחלנו להילחץ, גם כששמנו לה מעט מים על הפנים כדי שתתעורר, לא הגיבה. רק לאחר מאמצים רבים התעוררה. מאז אותה תקרית אנחנו מאוד חוששים לתת לה חיסונים נוספים. אדגיש כאן שאין לנו שום אג'נדה כנגד חיסונים, 2 ילדינו האחרים עברו את כל החיסונים הנדרשים. החשש שלנו שמדובר כאן בתגובה חריפה/נדירה כלשהיא לחיסון שאנחנו פירשנו שבהתחלה כ"שינה" אך קרה כאן אולי משהו אחר. כיום מצד אחד אנחנו מעוניינים להשלים בהקדם החיסונים החסרים, מנגד בחשש שמא התופעה תחזור, ואולי בעוצמה גבוהה יותר. אודה לעצתך ו/או הפניה לגורם רלוונטי רוב תודות הראל

לקריאה נוספת והעמקה

הראל שלום, לא ציינת אם החיסון גרם לעליית חום, והתגובה הייתה מלווה בחום. אם התשובה היא לא, אז אכן נשמע שמדובר בתגובה מוכרת אך לא שגרתית לחיסון, וצריך להיזהר לפני מתן חיסון נוסף. אתם צריכים לדווח על התגובה לרופא הילדים ולטיפת חלב, והם צריכים לדווח למשרד הבריאות ולהתייעץ עם רופא טיפת חלב או עם רופא מומחה למחלות זיהומיות איך מומלץ לכם להמשיך את לוח החיסונים, והאם יש הגבלה מסוימת. בברכה

16/11/2018 | 07:44 | מאת: אמא מודאגת

שלום וברכה. בני בן ה-6 עלה השנה לכיתה א . שבוע לאחר תחילת בית הספר התחיל להתשעל כל מספר דקות . השיעול לא מתקיים בלילה ולאחר בירור רפיאי מסתבר שאין כל סיבה רפואית פיזית לכך . כשנשאל למה הוא משתעל הוא אומר שלא יודע ולא יכול לעצור. לאחרונה התווסף גם משיכה של אויר מהאף םנימה לאחר השיעול . התדירות משתנה ויש ימים ושעות שזה יותר ניכר ויש פחות . חשוב לציין שהוא מטופל בויסות חושי וסובל מהמון פחדים וחרדות. האם אני צריכה לטפל בזה או פשוט להניח למצב. מפחדת שחוסר טיפול יחמיחר את הטיקים... מה ההבדל בין טיקים לבין טורט? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השיעול יכול לבטא טיק קולי (ווקאלי), לא מצריך טיפול, ורוב הסיכויים שיחלוף לבד. חשוב לא להעיר לילד, לא לשאול אותו למה הוא משתעל, ולא לבקש אותו להפסיק. הדבר החשוב הוא לטפל בחרדות. יתכן שירידה ברמת החרדה תעזור לטיק לחלוף יותר מהר. בברכה

15/11/2018 | 11:46 | מאת: עדנאן

שלום שאלתי לד. איילת הלוי יש לי בת 10 שנים נולדה עם ptosis בעין ימין עברה שלוש נתוחים נולדה לי בת לפני 4 שבועות היא גם עם אותו מצב ptosis עין ימין האם יש פתרון נוירולוגי ? האם דרך צילום אמריי לעפעף או לשרירים יכולים להגיע לגילוי איזי בעיה בשרירים ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדנאן שלום, פטוזיס מולד הוא בדרך כלל בעיה אסתטית בלבד, ולא נגרם ע"י בעיה נוירולוגית. אם רופא עיניים מומחה בילדים חושב שיש מחלה נוירולוגית שגורמת לפטוזיס, אז כמובן יתכן שיש טיפול ספציפי. אבל אם זו רק בעיה אסתטית, אז למיטב ידיעתי הטיפול הוא ניתוחי. חשוב להתיעץ עם רופא עיניים מומחה בילדים לגבי אופציות טיפוליות אחרות - אולי בוטוקס? פלסטיקה? אחר? בהצלחה לשתי הבנות! בברכה

שלום רב ילד בן 5 חכם ונבון שכבר כשנתיים שמתנהג בצורה חריגה כשמתעצבן ,קשה להרגיע אותו ,כל עונש מחריף את הבעייה , מסרב להשתתף בריכוז בגן . מה ההמלצה ? האם מכון להתפתחות הילד מתאים? האם מחייב איבחון אחר כשלרוב נתקלנו שמטפלים רק בילדים בגילאי 6 ומעלה ,מה עושים למי לפנות , כבר קיבלנו התראה על סילוקו מהגן.

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, אני מציעה לכם לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר לגיל הרך. השירות ניתן בסל הבריאות במסגרת בריאות הנפש, ע"י הפניה שתבקשו מהרופא שלכם. במקביל, כדאי שתפנו לשפ"ח (השירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה או של הרשות המקומית, ותבקשו הדרכה לצוות הגן והדרכה לכם, ההורים. בברכה

14/11/2018 | 12:01 | מאת: אנונימית

היי, לפני כיומיים התחילו לי כאבי ראש בצד ימין של הרכה והרגשתי גולה ברכה הימנית ממש כמו עיגול והיא לא נראת לעין. רק כשנוגעים מרגישים אותה. כשאני נוגעת בה היא כואבת נורא, עושה מעט סחרחורות וכאבי ראש אני נורא מודאגת.. ממה זה יכול להיות תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם את מצליחה למשש את הגולה הזאת, זה אומר שהיא נמצאת כנראה מתחת לעור, וחיצונית לעצם הגולגולת ולמוח. לכן נשמע לי שלא מדובר בבעיה נוירולוגית. כדאי לפנות לרופא שלך, שיבדוק את הנגע. בברכה

בני בן 7 חודשים. בגיל 5 חודשים החלו תנועות סיבוביות וקופצניות בגפיים כאשר הילד שוכב על הגב. ניכר כי יש לו שליטה על התנועות כי למשל כשמושיטים לו בזמן ״ההפרעות״ צעצוע, הוא כן מושיט יד ותופס. בבדיקת אי אי ג׳י שערכנו, נמצאו הפרעות בתנועה כאשר החלו התנועות. הנוירולוג טען שלא נתקל בתופעה כזו לפני כן ועל כן המליץ לערוך אם אר איי מוח. אציין שהתפתחות התינוק תקינה לגילו : זוחל על ארבע, אוכל מוצקים, משמיע הברות, עולה במשקל בצורה תקינה, צוחק וחברותי. האם כדאי לקבל ייעוץ נוסף לפני האם אר איי (מורכב וכולל הרדמה)? מה לעשות? מצורף סרטון קצר בו ניתן לראות את התנועות ה״לא רצוניות״ תודה מראש מצ״ב סרטון שמראה את התנועות ״הבעייתיות״

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, אינני רואה את הסרטון. אנא תעלה אותו שוב.

אני לא מצליח להעלות כאן. אפשר בבקשה לנסות לשלוח למייל?

קבלי ביטול. שלחתי את הסרטון בהודעה פרטית לעמוד שלכם בפייסבוק. מקווה שזה בסדר. Yossi Eliyahu

שלום, הבנתי שהסרטון נשלח אלייך. מחכה לתשובה :) המון תודה.

יוסי שלום, יתכן שהתנועות התנהגותיות וחסרות משמעות רפואית, ויתכן שהן סוג של הפרעת תנועה הנקראת Chorea. הן פחות נראות לי כפרכוסים. בשלב זה אינני יכולה לקבוע מה טיב התנועות ומה האבחנה. חסרים לי מידע נוסף ובדיקה נוירולוגית של הילד. טוב שפניתם לנוירולוג ילדים, שבוודאי שאל שאלות נוספות ובדק את הילד. כדאי שתצלמו עוד סירטון או שניים, ותוך כדי הסרטה תנסו לקרוא לו או לגעת בו, ותראו אם גירוי הקול או המגע גורם להפסקת התנועות. בברכה

הבן שלי בן 8 התלונן לפני שבוע שניד שלו לא הגיבה והייתה ללא תחושה במהלך שיעור בבית הספר כשעה. היום הוא התלונן שיש לו כאב נקודתי בראש (נראה כמו לחץ נקודתי) בצד שמאל. מה עלי לעשות? לאיזה רופא לפנות כדי לבדוק את העניין?

לקריאה נוספת והעמקה

מירב שלום, נא ראי את תשובתי לשתי השאלות הקודמות. בברכה

08/11/2018 | 22:25 | מאת: Maryael

לאחר ניתוח הסרת גוש שומני בעפעף . בן 15. בוצע בשניידר נלקחה פתולוגיה : אבחנה:schwannoma רופא עיניים בקש הערכה ל NF לאיזה מרפאה עלי לקבוע תור ? אפילו הרופא ילדים לא ידע לאן להפנות . נוירולוגיה או אונקולוגיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיוק בשאלה הקודמת התכתבנו לגבי כללי נימוס בסיסי גם במסגרת הפורום... ובכן, נתחיל ב"שלום"? שלום. עליכם לפנות למרפאת נוירולוגיה-ילדים ולבקש ספציפית הערכה ל-NF. תודה? בבקשה.

08/11/2018 | 18:21 | מאת: מיכאל

שלום רב, אני מבין שנפגעת מכך שלא כתבתי שלום ותודה. אבל כמובן לא הייתה שום כוונה לפגוע... אגב הצצתי בהודעות הקודמות ויש עוד אנשים שלא כתבו שלום ותודה, אך משום מה במקרה שלהם זה לא צרם לך... בכל אופן קבלי התנצלותי... ותודה על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום, אכן אני מתפלאת בכל פעם מחדש מההרגלי הנימוס ומהיעדר מילות תודה /בבקשה/סליחה. הן בפורום והן בהתנהלות היומיומית... ולשאלתך: יש מספר גורמים המשפיעים על מצב הילדה: 1) סוג הוירוס: יש וירוסים קלים שלא משאירים נזק, ויש וירוסים (כגון הרפס) שעלולים לגרום לנזק מוחי בדרגות חומרה שונות. 2) איפה יבוצע השיקום: אם נדרש שיקום קל במסגרת אמבולטורית, כגון פיסיותרפיה פעם בשבוע בקופת חולים, אז כנראה מדובר בפגיעה קלה. לעומת זאת, אם נדרש שיקום רב מקצועי במסגרת בית חולים שיקומי, אז כנראה יש פגיעה משמעותית. זה עדיין לא אומר שיישאר נזק תמידי, ובהחלט יתכן שתהיה החלמה מלאה. 3) מה הסימפטומים בזמן הדלקת החריפה, ועד כמה השתפרו: האם היו פרכוסים? נזק מוטורי? פגיעה בדיבור, בבליעה, בנשימה? מה הממצאים בMRI מוח (אם בוצע)? כל אלה הם פרמטרים חשובים בקביעת חומרת הדלקת ובסיכוי לנזק תמידי. בכל מקרה, תמיד יש סיכוי להחלמה יותר ממה שצפוי בהתחלת הדרך. בהצלחה!

08/11/2018 | 16:06 | מאת: אירית

ילדה בת 10 לאחר דלקת קרום המח ויראלית. שוחררה עם המלצה להמשך אשפוז במחלקת שיקום. האם העובדה שנדרש שיקום באשפוז מצביעה על כך שמדובר היה בדלקת חמורה במיוחד? והאם יש סיכון של נזק נוירולוגי תמידי?

לקריאה נוספת והעמקה

אולי.

07/11/2018 | 22:04 | מאת: מיכאל

בת משפחתי בת 12 חולה בדלקת קרום המח. הסימפטומים הם חולשה הזיות ורעידות. אך אין לה חום. מאושפזת כבר שבוע. הרופאים אומרים שזה ויראלי. השאלות שלי: האם יש משמעות לכך שאין בכלל חום? האם זה מצביע על סוג מסויים של דלקת? והאם יכול להיות שישארו נזקים נוירולוגיים?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל נאמר "שלום". בדרך כלל דלקת קרום המוח ויראלית חולפת ללא נזק נוירולוגי, אלא אם מדובר בוירוס שידוע כגורם נזקים (למשל: וירוס ההרפס). אינני יודעת אם יש משמעות לכך שאין לה חום. אולי יש קשר לבעיה של מערכת החיסון להגיב לזיהום הויראלי, אך זו השערה בלבד ואין לי מידע מוכח. תודה?! בבקשה... ושתהיה בריאה.

שלום, לביתי בת ה 12 שהיא ילדה בריאה בד"כ ישנה תופעה שחוזרת על עצמה כל זמן מה ולא בצורה קבועה וסידרתית. התופעה היא שבצורה מפתיעה באמצע פעילות כלשהיא היא שומעת את קולות הסביבה בצורה מוגברת מאוד של בן כמה שניות ועד דקות בודדות (בין 10-20 שניות ועד לכ 1-2 דקות) שגורמת לה לכאב ראש חזק למשך הזמן הנ"ל שזה קורה. לחיצה על האוזניים (סגירתם באצבעות) לפעמים מקילה ולפעמים לא. פנינו לרופא המשפחה והוא אומר שלא ידוע לו על מקרה דומה ולכן הפנה אותנו לרופא אוזניים ולניורולוג ילדים. רופא אזניים שבדק שלח אותנו לבדיקת שמיעה (שתהיה בסוף נובמבר) למרות שביתי שומעת מצויין. אשמח לדעת על אבחנה שתכוון אותנו לכיוון הנכון. תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום, התיאור לא מסתדר לי עם אבחנה של מיגרנה או פרכוס. התייעצתי עם שני מומחים באפילפסיה וגם הם לא חושבים שמדובר בפרכוס. כדאי להתחיל את הבירור אצל רופא מומחה לאף-אוזן-גרון. אם הוא לא ימצא דבר שמסביר את התופעה - פנו לנוירולוג ילדים להמשך בירור ולשקול EEG, אך לא כשלב ראשון. ואם האף-אוזן-גרון יתן לכם אבחנה ספציפית - בבקשה תעדכן אותנו, שנלמד ונדע. בברכה

02/11/2018 | 09:05 | מאת: לינור

שלום בני בן 8 וחצי ונוטל סטרטרה 40 מג והחלה לו מצמוצים בעיניים. האם זה מהתרופה? הוא גם נוטל ריספונד 1 מג...

לקריאה נוספת והעמקה

לינור שלום, למי שיש הפרעת קשב וריכוז - יש סיכוי גבוה יותר שיהיו לו טיקים לעומת האוכלוסיה ללא הפרעת קשב. למי שיש טיקים - יש סיכוי גבוה יותר שתהיה לו הפרעת קשב וריכוז. לעיתים תרופה מסוימת מורידה את הסף להופעה של הפרעה אחרת. כך שאני ממליצה שתתייעצו עם הרופא שהמליץ לכם על התרופות הללו. תודה? בבקשה.

29/10/2018 | 23:48 | מאת: אמא

היי בני בן 14( 1.75 סמ 85 קג) בחודשיים האחרונים סובל מידי פעם מסחרחורת בעיקר בקימה בבוקר וגם במהלך היום ( אולי בולט יותר בקימה , לא בטוחה ) האפיזודה יכולה להמשך יום שלם או מספר שעות ומאידך ישנם ימים שלמים בלי שום תלונה. לפני כחודשיים היה כאב ראש חזק שנמשך מספר שעות כולל כאב בשינוי תנוחה ( עבר לאחר מספר שעות ושימוש באדוויל) בהתייעצות מול רופא של הקופה ( שירות טלפוני) היה נראה במיגרנה . לציין כי בני רוב הזמן משחק באקס בוקס בתנוחת ״שיזוף״ אודה להכוונה מה עלי לעשות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאב ראש חד פעמי אינו מיגרנה. כדי לאבחן מיגרנה צריך שיהיו התקפים חוזרים של כאב ראש בעל מאפיינים ספציפיים. כדי להבין מה קרה לבנך אתם צריכים לפנות בהקדם לנוירולוג ילדים: חסר מידע רב לגבי ההיסטוריה הרפואית והמשפחתית של בנך, פרטים על כאב הראש ועל הסחרחורות, וכמובן צריך להשלים בדיקה נוירולוגית. במקביל צריך בדיקת רופא עיניים. עם כל הנ"ל, הנוירולוג יחליט מה האבחנה של בנך, ואם יש צורך בבדיקות דם, הדמיה וכו'. בברכה

27/10/2018 | 23:24 | מאת: פנינה כהן

שלום וברכה הבת שלי עכשיו בת 3. תקופה ארוכה עושה טיקים בעיניים פעם ב... אך בשבוע האחרון זה התחיל באופן תמידי. חשוב לי לציין שאחות של בעלי יש לה את זה והיא אישה בת 45 בנוסף הבת שלי התחילה לזחול וללכת בגיל מאוחר והיא גם בטיפול של קלינאית תקשורת. ברצוני לדעת ממה באמת זה נובע וכיצד ניתן לטפל בכך שלא יחמיר ויהיה לה מזה רפלקס לכל החיים. תודה על המענה. אשמח לתשובה במייל.

לקריאה נוספת והעמקה

פנינה שלום, טיקים הם סוג של הפרעת תנועה, שנובעת מפעילות לא תקינה של מסלולים במוח, הקשורים לאזורים מסוימים במוח שנקראים "גרעיני הבסיס". טיקים בדרך כלל חולפים לבד, וברוב המקרים אין צורך בטיפול. במקרה של טיקים קשים אפשר להציע טיפול התנהגותי או תרופתי. שכיח שלילד עם טיקים יש קרוב משפחה עם טיקים, אך בגלל גילה הצעיר של בתך אני ממליצה שתפנו לרופא הילדים שלכם או לנוירולוג ילדים כדי לאבחן האם באמת מדובר בטיקים ולא בבעיה אחרת, וכן כדי לברר אם יש קשיים נוספים (התפתחותיים, רגשיים, בריאותיים וכו'). בברכה

31/10/2018 | 07:24 | מאת: פנינה

שלום וברכה, בהתאם לתשובתך רציתי להבין כמה דברים. 1. זה יכול להיות משהו אחר חוץ מטיקים? 2. קראתי הרבה על זה באינטרנט שזה עובר בד"כ עד שנה ואם לא רק אז זה נקרא טיקים כרוניים. אני ממש לחוצה שזה יהיה לה לכל החיים. 3. מה היית ממליצה מאחר ואני רוצה לטפל לה בזה מיידי. 4. האם זה יכול לחזור? תודה על המענה.

27/10/2018 | 21:26 | מאת: אירית

שלום. בני בן הן חודשים נולד עם 6-8 כתמים חומים בהירים קטנים על גופו. היינו אצל נוירולוג רופא עור ורופא ילדים.נאמר לנו שזה כתמי קפה בחלב אבל מתווכחים לגבי הכמות שכן אינם דומים בצורתם נראה לי לכתמים האופייניים. היינו בבדיקת עיניים וכעת נשלל הקריטריון הזה גם כן. עם זאת נאמר שתמיד נצטרך להיות במעקב. כמובן שהתחושה קשה ואנחנו לא יודעים איך להכיןל את הלחץ שמא מתישהו תהיה התפתחות שונה. הבנתי כי ישנה בדיקת רוק שניתן לבצע אך רק אם מפנים אותנו לכך לאחר למעלה ממס' ממצאים. שאלותיי- 1. האם יתכנו כתמי קפה בחלב גם מעל 6 כתמים ולבסוף לא תהיה אבחנה של נ.פ? 2. פנינו לגוף שמבצע את הבדיקה כדי לעשות באופן פרטי נאמר שאין בעיה( תמורת תשלום גבוה) אך הם זקוקים לרופא שמוכן לקבל את התוצאות. אך רופאת הילדים שלנו לא מוכנה ( לא הבנו מדוע). האם יש דרך נוספת? תודה. בע''ה בשורות טובות

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום, 1. בהחלט יתכן שלמישהו יש 6 כתמי קפה בחלב אך הוא לא יוגדר כחולה בNF1 (נוירופיברומטוזיס-1). כתמי קפה בחלב קיימים גם במחלות אחרות, וכמובן גם באנשים בריאים לחלוטין. 2. אני מניחה שאת מתכוונת לבדיקה גנטית, שמרצפת את הגן למחלת NF1. כדי שתבינו טוב יותר את הבירור והאבחנה של המחלה, וכדי שיהיה רופא שיוכל לקבל את תוצאות הבדיקה הגנטית - אני ממליצה שתפנו לנוירולוג ילדים שמומחה ב-NF1. יש מרפאות מיוחדות לכך בחלק מבתי החולים לילדים בארץ, ושם גם תמשיכו את המעקב בעתיד. בברכה

התגלה מום במוח של העובר: א) בחדר הלטרלי שמאלי בגובה של אטריה הודגם פס אקוגני אורכי. הידבקות? ב) CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא א'? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של ממצאים אלו? במיוחד של ממצא א' 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? כבר שאלתי בפורום הריון ואמרו לי שכדאי להתייעץ עם נורולוג ילדים תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום, ממצא ב' יכול להיות חסר משמעות, ולא מצביע בהכרח על נזק עידי לעובר. לגבי ממצא א'- לצערי אני לא יודעת מה משמעותו. כדאי שתתייעצי עם רופא המומחה לאולטרהסאונד ו-MRI מוח של העובר (גינקולוג או רדיולוג) מה משמעות הממצא, והאם יש צורך לבצע סונר מוח חוזר למעקב או MRI מוח עובר. בברכה

תוצאות MRI מוח עוברי: .60 אחוזון, מ"מ 92 :Cerebral Fronto-Occipital Diameter 20 אחוזון, מ"מ 68 :Cerebral Biparietal Diameter אורך הקורפוס קאלוסום: 38 מ"מ, אחוזון 40. .70 אחוזון, מ"מ 41 :Transverse Cerebellar Diameter ורמיס: גובה: 20 מ"מ, אחוזון 90. .70 אחוזון, מ"מ 13 :Antero-posterior Diameter רוחב חדרי המח הלטרלים: 5 מ"מ, 6 מ"מ. חדרי המח הלטלרים נמדדו סימטרים 6-5 מ"מ, ללא הרחבה של החדר השלישי או הרביעי. הקורפוס קאלוסום, הקאוום ספטום פלוסידום והכיאזמה האופטית קיימים. מודגם קאוום ורגה. גבעול ההיפופיזה הודגם. ללא עדות לאנומליות של הגומה האחורית. מעבר קרניו-צרוויקלי במראה תקין. המרווח התת-עכבישי במראה תקין. הגירציה והסולקציה תואמים את שבוע ההריון. ללא עדות לאוטם או דימום חריף. ללא עדות לאנומליות בסיגנל של פרנכימת המח. פרופיל הפנים נראה תקין. אוזניים פנימיות הודגמו. מסקנה: מודגם קאוום ורגה. המדדים הביומטרים המוחיים בגדר הנורמה לשבוע ההריון, ללא עדות להפרעה מבנית. CAVUM VERGE ארוך יותר מהרגיל השאלות: 1) מה הפרוש של ממצא ? מה זה אומר? 2) מה הפרוגנוזה? מה ההשלכות יכולות להיות של הממצא? 3) האם מצביע על פיגור או תינוק סיעודי או הפסקת הריון? תודה מראש

הבת שלי בת 6. כשהיתה קטנה הובחנה עם טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר, וטופלה אצל מלווה התפתחותית באופן פרטי. היה לה עיכוב קל בהתפתחות מוטוריקה גסה - הלכה בגיל שנה וחצי. היום נראה שמתפקדת כרגיל, למעט קושי בפעילות גופנית כגון קפיצה על רגל אחת וכדומה. אין לה בעיות אחרות. האם הדבר דורש בדיקה ומעקב כיום? אם כן, מאיפה להתחיל? ולמי לפנות.. <

לקריאה נוספת והעמקה

נרצה תמיד לפתוח ב"שלום". ובכן, שלום. בגיל 6 שנים ילד אמור לעמוד וגם לקפוץ על רגל אחת. אני ממליצה לשלוח את הילדה בהקדם לחוג ספורט טיפולי פרטני, או בקבוצה קטנה של מקסימום 3-4 ילדים. תודה? בבקשה. בברכה ובהצלחה.

תודה רבה לך על תשובתך :)

בשמחה ☺