נוירופתיה פגיעה בסיבים קטנים.

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

24/12/2023 | 13:28 | מאת: רונית

בס"ד אין פורום נוירולוגיה מבוגרים מנסה פה תודה. בת 65 בכללי בריאה למעט תת פעילות בלוטת התריס. לאחרונה תלונות של כאבים בידי ורגלים. בדיקת emg , QST פגיעה בסיבים קטנים. בבדיקה רדיוקולופטיה צווארית שמאל כרונית לא פעילה של עדות שורש c7. אודה אם אפשר לקבל הסבר עד שאגיע לנוירולוג בעוד כחודשיים. תודה

רונית שלום, למיטב הבנתי ה-EMG מראה שיש פגיעה בשורש C7, כלומר בעצב הגדול שיוצא מחוט השדרה בגובה החלק התחתון של הצוואר. הפגיעה בסיבים הקטנים היא משהו אחר - מדובר על פגיעה בעצבים הקטנים, בניגוד לפגיעה בשורש שהוא עצב גדול. לא תמיד ניתן לאבחן ב-EMG פגיעה ב-small fibers. לגבי הסבר לממצאים בהקשר שלך אני כמובן לא יכולה לענות בלי להכיר את פרטי המקרה לעומק. על זה יענה לך נוירולוג המבוגרים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים