בדיקת mri מוח ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

29/12/2023 | 14:27 | מאת: רחל

יי, אני בת 28 ובעברי עשיתי כבר ארבע בדיקות mri מוח עם חומר ניגוד. את כל הבדיקות עשיתי מכיוון שהייתי צריכה מסיבות מסוימות. עכשיו אני רוצה לעשות עוד בדיקה, בשביל להרגיע את עצמי מכיוון שהתחילו לי כאבי ראש. רציתי לדעת האם זה אפשרי לעשות בדיקת mri מוח ללא חומר ניגוד, ואם כן האם הבדיקה אפקטיבית? ומה ההבדל הגדול באפקטביות בין עם חומר ניגוד לבלי? כאילו נגיד אם יש אירוע מוחי יש אפשרות לראות אותו רק עם חומר ניגוד? תודה

רחל שלום, בעיקרון, MRI עם חומר ניגוד נותן יותר מידע מאשר MRI בלי חומר ניגוד. אך אפשרי לעשות MRI גם ללא חומר ניגוד. הבדיקה תהיה יעילה לבעיות רבות, אך תדגים פחות טוב את כלי הדם ותהליכים דלקתיים או גידולים במוח. אירוע מוחי אפשר לראות גם ללא חומר ניגוד, תלוי מתי האירוע התרחש, מה הגודל שלו, ואם השבץ היה דימומי או איסכמי. והדבר החשוב ביותר - עושים MRI לפי צורך קליני, ולא כדי להרגיע את המטופל. תתייעצי עם הנוירולוג שלך אם אכן יש צורך בכך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים