שיתוק מוחין וקוגניציה בנהיגה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

15/12/2023 | 09:44 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 וחצי סובל משיתוק מוחין והידרוצפלוס מולד . לאחרונה התחלתי שיעורי נהיגה לאחר אישור מרב״ד ואני שם לב שכאשר אני יוצא לכביש שמהירות הנסיעה בו היא עד 90 ואני צריך לנסוע קרוב ל 90 קמ״ש אז אני מתקשה בלנסוע במהירות כזו ולשמור על זה שלא אעבור את המהירות המותרת תוך כדי שמירה על הנתיב והסתכלות לאופק . למה זה יכול להיות קשור ?

יוני שלום, זה קורה לכולנו, גם לנהגים ותיקים ומנוסים וללא שיתוק מוחין. אני לא חושבת שזה מעיד על בעיה כלשהי. ברכבים היותר-חדשים יש אפשרות לקבוע את המהירות המקסימלית ואז אותה מהירות נשמרת כל זמן שאתה לא נוגע בדוושה. בברכה

17/12/2023 | 19:25 | מאת: Yoni

אני מדבר על העניין של גם לדעת לשמור על הנתיב בקו ישר ובו זמנית לשמור על המהירות … יכול להיות קשור לחלוקת קשב או משהו ?

אני לא יודעת. אבל ככל שנוהגים יותר שנים כך הנהיגה הופכת להיות אוטומטית, ולא צריך לשים לב כל הזמן לכל הפרטים - זה הופך להיות אוטומטי. בהצלחה.

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים