טיקים בפנים לנער בן 15

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

26/12/2023 | 14:40 | מאת: א

שלום, הבן שלי בן 15 - מאובחן ADD נער שקט ומקסים - מקבל ריטלין la20 מקבל גם קיורטן 40 (ראקוטן) לצורך טיפול באקנה לפני כשבוע וחצי בערך התחילו לו טיקים בפנים שלצערי רק מחמיר.. הטיקים מתבטאים בעיוות שפתיים והלחיים. בתחילה חשבנו שזה אולי בגלל הקיורטן שגורם לו ליובש בפה ובפנים אבל לצערי זה נראה משהו בלתי נשלט בגלל הריטלין שהוא לוקח. איך ניתן לטפל בזה בדחיפות? מאוד מציק לו ולסובבים אותו תודה

שלום, קודם כל צריך לדעת שאכן מדובר בטיקים, ולא בהפרעת תנועה אחרת. אם אכן מדובר בטיקים, והם התחילו תוך ימין או שבועות מתחילת הטיפול בריטלין, אז כדאי להפסיק את הריטלין, ולבקש מהרופא שהמליץ על הריטלין לנסות טיפול אחר. אבל אם מדובר בטיקים שהתחילו חודשים אחרי התחלת הריטלין, אז פחות סביר שיש קשר בין הטיפול לטיקים, ולא צריך להפסיק. בנוסף, צריך לשלול לחץ, חרדה, קושי לימודי ורגשי, שימוש באלכוהול או סמים, ובעיות נוספות. אם אכן מדובר בטיקים - לרוב הם חולפים לבד אחרי מספר שבועות או חודשים. אם זה מאד מפריע, אפשר לפנות להערכה וטיפול במרפאת טיקים לנוער או לנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים