אצבע זזה מצד לצד , לא במעגלי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/12/2023 | 02:15 | מאת: אלין

בימים האחרונים משהו כמו שלושה התחיל לי תזוזה מבלי שאני שולטת בה בשתי אצבעות כף יד שמאל אגודל ואצבע המורה ליד האגודל הם כזה קופצים/זזים לבד מעצמם אבל מצד לצד בלי לגעת אחד בשניה ... אין לי תסמינים אחרים נוספים. רק זה. 1. האם כדאי לבצע בדיקת פלאק טסט ? 2. דודה של אבא שלי נפטרה בגיל 85 מפרקינסון ...... ב"ה אף אחד מהוריי או מאחיי אין פרקינסון וגם לא היה לסביי, היה רק לה. לאחותה של סבתא שלי. התחושה שלי היא כאשר היד במנוחה שתי אצבעות זזות לבד אגודל ואצבע המורה תזוזות עדינות לצדדים בלי מגע ביניהן. אין יותר תסמינים בנוסף. לידע כללי האם יכול להיות שהפרקינסון יהיה בדרגה קלה מאוד וישאר ככה? האם ששתי אצבעות זזות לבד זה סימן מובהק אך ורק לפרקינסון ? .. , אני ברקע סובלת מתנודות הורמונליות לאורך החודש תסמונת pmdd שקשורה לתנודות הורמונליות לחצי דם בדרך כלל 110/70 לפעמים 100/70, דופק 70-80, אין הסטוריה של שבץ מוחי, לא מעשנת ולא שותה. לדעתך זו בעיה נוירולוגית או משהו שקשור לשבץ מוחי? אשמח לדעתך אגב האם בדיקת דם ה מסויימת יכולה ל

שלום אלין (מקובל לפתוח ב"שלום" או "בוקר טוב" או משהו בדומה). את צריכה לפנות לפורום לנוירולוגיה של מבוגרים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים