היקף ראש תינוק קטן מהממוצע

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

06/12/2023 | 21:42 | מאת: שרון

שלום בני בן חמישה חודשים נולד בשבוע 35 היקף ראשו בלידה היה 32.5 וכעת הוא 40. לפי טיפת חלב וכן רוםאת המשפחה ישנה עצירה. לפני חודש וחצי היה 39. לטענתן צריך להיות 42 האם עליי כבר להלחץ? הבנתי שיש קשר ישיר לפיגור בנוסף, יש לו קורפוס קןלוסום מעט קצר. אם כי שלם על כל חלקיו האם יש קשר בין הדברים מה לעשות הלאה? תודה

שרון שלום, יתכן קשר בין ראש שלא גדל כצפוי לבין קורפוס קלוזום קצר. אל יש חשיבות רבה לשים את כל מדידות היקף הראש על העקומה, לדעת מה הרקע של ההריון והלידה, הרקע הבריאותי והמשפחתי, וכמובן מה אחוזון היקף הראש שלכם ההורים. כמו כן חשובה הבדיקה הנוירולוגית וההערכה ההתפתחותית. אני מציעה לפנות לנוירולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים