היי שאלה לגביי הקפי ראש גדולים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

18/01/2024 | 20:27 | מאת: מאיה

שלום רב בן 10 וחצי חודשים עם חוסר פרופורציה רצינית בין הגוף לראש, משקל אחוזון 40 גובה אחוזון 30 ראש מעל אחוזון 100 ובגלל שהייתה קפיצה באחוזונים נשלחנו לסונר. שם נרשם כי יש מעט נוזל סביב המוח שאר הסונר תקין. הרופאה אמרה שזו הסיבה להקף הראש הגדול ושאין סיבה לדאגה משום שהנוזל הנהל שפיר. בגלל הלחץ שהפעילו עליי בטיפת חלב ביקשתי בדיקת ניורולוג שם רשם כי הקפי הראש אכן גדולים משנית לנוזל מרפס כמעט סגור ושאין חסרים ניורולוגיים ולכן רשם במכתב שאין צורך במעקב נוסף. הרופאת ילדים אמרה לי שברגע שהמרפס ייסגר לגמריי הקפי הראש שלו יתחילו להתאזן האם זה נכון? לכל מקום שאני הולכת מסתכלים על הילד מוזר בגלל שהראש לא פרופורציונלי לגוף וזה מכניס אותי לחרדות. סליחה ותודה רבה

מאיה שלום, אמנם את מתארת מעט מאד, וחסרים לי פרטים רבים בתמונה הכוללת, אבל אם היקף הראש של בנך מעל אחוזון 100 - לדעתי יש צורך במעקב של נוירולוג ילדים, ולשקול בירור נוסף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים