היקף ראש תינוק קטן מהממוצע?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

12/02/2024 | 11:46 | מאת: אמא

שלום תינוקת נולדה ב 31/12/23 היקף ראש ביום הלידה 36 בבדיקה טיפת חלב 10/1 37.1 בבדיקה נוספת ב טיפת חלב בגיל חודש 38 כעת בבדיקה מהיום 12/2 חודש וחצי 38.5 רופאת טיפת חלב אומרת שעקומת היקף ראש בירידה יש סיבה לדאגה?

שלום, בעיקרון, מצפים שהיקף הראש של תינוק יעלה ב-2 ס"מ לחודש בשלושת החודשים הראשונים לחיים, מהחודש הרביעי לחיים עד החודש השישי - ב-1 ס"מ לחודש, ומהחודש השביעי לחיים ועד גיל שנה - ב-0.5 ס"מ לחודש. אבל כמובן שיש שונות בין תינוק לתינוק, שתלויה בגורמים שונים, כולל היקף הראש של ההורים. אם היקף הראש של ההורים קטן, סביר שגם היקף הראש של התינוק יעלה פחות מהצפוי, ועדיין זה יהיה תקין ונורמלי. אם בתך בריאה והתפתחותה תקינה, אז כדאי למדוד שוב את היקף הראש שלה בעוד חודש, ולראות מה מגמת הגדילה. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים